marți, 10 noiembrie 2009

Apel catre Parlamentul Romaniei


SINDICATUL CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE
   Adresa: Bucuresti, str.Bogota, nr. 6, Sector 1
   E-mail: sindicatulcmd@yahoo.de   ; Site :  http://sindicatulcmd.blogspot.com 
   Telefon : 0728118094, 0722320859, 0723603885
   Fax :        0318177371

    Nr. 6/10.11.2009



Catre,
1.    PRESEDINTELE SENATULUI
2.    PRESEDINTELE CAMEREI DEPUTATILOR
3.    PRESEDINTELE COMISIEI PENTRU APARARE, ORDINE PUBLICA SI SIGURANTA NATIONALA DIN SENAT
4.    PRESEDINTELE COMISIEI PENTRU APARARE, ORDINE PUBLICA SI SIGURANTA NATIONALA DIN CAMERA DEPUTATILOR
5.    GRUPURILE PARLAMENTARE DIN SENAT
6.    GRUPURILE PARLAMENTARE DIN CAMERA DEPUTATILOR

Subiect :  Initierea in regim de urgenta a unei propuneri legislative pentru abrogarea
articolelor 17 –22 din Legea privind reorganizarea unor autorităţi şi instituţii publice, raţionalizarea cheltuielilor publice, susţinerea mediului de afaceri şi respectarea acordurilor-cadru cu Comisia Europeană şi Fondul Monetar Internaţional

Urmare a introducerii in Legea privind reorganizarea unor autorităţi şi instituţii publice, raţionalizarea cheltuielilor publice, susţinerea mediului de afaceri şi respectarea acordurilor-cadru cu Comisia Europeană şi Fondul Monetar Internaţional, a art. 17-22, care contravin flagrant Constitutiei Romaniei, legislatiei interne si internationale privind dreptul muncii, dreptul la proprietate si dreptul la pensie, prevederilor tratatelor de aderare la NATO si UE, prevederilor art. 1, paragraful 1, din Primul protocol aditional la Conventia pentru apararea drepturilor omului si a libertatilor fundamentale prin care este consacrat si protejat dreptul de proprietate, Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate solicita initierea in regim de urgenta a unei propuneri legislative privind abrogarea articolelor mentionate mai sus, cu incepere de la data intrarii in vigoare a Legii sus mentionate.

Este absolut necesar acest demers pentru a se evita :
  • Blocarea instantelor romane si europene cu mii de procese, care vor fi castigate – fara dubiu, juristii stiu acest lucru - de catre cadrele militare disponibilizate, angajate in acest moment in administratia publica locala si centrala ;
  • Disfunctionalitati in unele institutii ale administratiei publice ;
  • Plata daunelor de catre Statul roman, a salariilor si pensiilor restante ;
  • Producerea de drame, inutile societatii romanesti si fara sens, in familiile unor cadre militare disponibilizate, ca urmare a pierderii serviciului. 

Consideram ca este timpul sa inceteze aceasta campanie politica de prigonire a fostelor cadre militare, care nu au alta vina decat contributia majora la integrarea Romaniei in NATO si UE, intelegerea necesitatii restructurarii rapide a Armatei si parasirea carierei militare ca un ultim gest de sacrificare a intereselor personale in favoarea celor majore ale tarii, precum si dorinta de a munci si de a fi utili in continuare societatii romanesti.

Speram ca fiecare parlamentar al Romaniei va intelege si va fi de acord cu o astfel de propunere legislativa, pentru a se evita pierderile si convulsiunile inutile la care ar fi supus Statul roman daca s-ar aplica art. 17-22 ale Legii sus mentionate.

Cu speranta ca interesul public va prima in tot ceea ce veti intreprinde, va multumim si va dorim multa sanatate si succes in importanta functie publica pe care o detineti !

PRESEDINTE,
Col. (r) dr. Mircea DOGARU

SECRETAR GENERAL,
Col. (r) dr. Constantin MONAC