vineri, 13 noiembrie 2009

Domnul Prigoana nu intelege ca razboaiele nu mai sunt clasice

Domnul Silviu Prigoana a afirmat la o emisiune televizata ca in ultimii 60 de ani nu a mai fost nici un razboi la care sa participe armata romana, ca oricum armata nu mai este obligatorie si este pe baza de voluntariat si mercenerariat.

Domnul Prigoana si toti ai lui nu inteleg ca razboaiele nu se mai poarta cu bata ca in evul mediu, sau in transee ca in primul razboi mondial sau intre armate ca in al doilea razboi mondial. Dansul nu are de unde sa stie cum pentru onoare, pentru tara, dar si pentru 2000 de dolari pe luna, mergi pe drumuri pe care nu stii daca a fost amplasat un DEI (dispozitiv exploziv improvizat), nu stii unde te asteapta o ambuscada, nu stii ce haine poarta cel care te vaneaza sau nu dormi niciodata noaptea datorita rachetelor sau mortierelor cu care se trage spre tine. Domnul Prigoana si toti ai lui nu intelege sacrificiul eroilor romani morti in misiune in Iraq sau Afganistan si nici ce este in sufletul camarazilor acestora imprastiati in Africa in misiuni ONU, in teatre de operatii sau prin vecini prin Balcani.

Pentru toti cei ce nu inteleg, pentru toti cei ce renunta la lupta, pentru toti cei ce au indoieli in legatura cu activitatea si utilitatea SCMD - Destul aceasta natie a fost divizata, destul cu ura, este momentul ca cineva sa ia initiativa, sa arate societatii ca mai exista o speranta, sa arate societatii adevaratul caracter al ostasului roman din toate timpurile- ONOARE,CINSTE, DEMNITATE SI SACRIFICIU.

Pentru toti cei care nu inteleg, azi nu se lupta numai pentru pastrarea unor posturi,, caldute" cum le spun unii, se lupta pentru pensii decente pentru armata romana, pentru demnitatea armatei romane, pentru libertatea de a respira si a trai in aceasta tara.

Personal nu sunt un ,,cumulard" dar cand vad cat de mult a decazut societatea, ce valori false ne inconjoara, sunt dispus sa ma asociez cu oricine intelege aceste lucruri fara sa se gandeasca ca in spatele unor actiuni ar putea fi interese false.

Nu poate domnul Prigoana si toti ai lui intelege cum la cateva luni dupa ce ti-ai servit tara intr-un teatru de operatii, reintors acasa, inca mai te tratesti pe burta la orice zgomot mai puternic pe care-l auzi. Nu stie domnul Prigoana, ca pentru orice misiune de 6 luni in care vei pleca, mai faci 6 luni de pregatire inainte, timp in care esti rupt de familie.

Pentru domnul Prigoana, razboaiele se poarta cu pliciul si cu matura.

E-mail autor:  valsai65@yahoo.com