marți, 23 iunie 2020


MARIA SI-A SCHIMBAT PALARIA
Consiliul National al Rezervistilor – o noua ciulama/cacealma
politica
-         In atentia tuturor rezervistilor –
Stimati camarazi,
De 3 ani SCMD va atrage atentia ca, sub lozinca ”Unirea face puterea”, se va incerca aducerea tuturor ONG-urilor militare sub acelasi papuc, vizandu-se dizolvarea acestora si lichidarea oricarei posibilitati de protest a rezervistilor in razboiul mediatic si psihologic declansat impotriva lor in urma cu 11 ani. Cu larga colaborare a celor care au incercat desfiintarea din interior a SCMD in 2014, s-au aruncat pe piata media, pentru a va atrage, formule seducatoare gen ”structuri asociative”, ”Forum al structurilor asociative”, ”Consiliul consultativ”, ”Secretariat de stat pentru rezervisti”, toate fara acoperire juridica si constitutionala, avand drept unic scop anihilarea protestului social al rezervistilor si scoaterea de sub posibila lor acuzare a principalilor vinovati de soarta lor: ministrii de resort, Premier, Presedinte.
In urma esecului suferit, in tentativa de a dispune printr-un Secretariat de stat, de Casele sectoriale de pensii militare, datorita interventiei legislative a d-lui senator Tit-Liviu Brailoiu, s-a strecurat pe furis, sub semnatura d-lui deputat Ion Mocioalca, la Camera Deputatilor, proiectul legislativ nr. 481/16.06.2020, inregistrat ca Plx 376/17.06.2020 sub denumirea ”Proiectul de lege privind organizarea si functionarea Consiliului National pentru problemele rezervistilor si veteranilor din sistemul national de aparare, ordine publica si securitate nationala”.
Vi-l prezentam, spre analiza (clic aici pentru accesarea documentului), avertizandu-va ca este o preluare hilara a statutului SCMD, asa cum promisul regulament de functionare va fi o preluare a ROF-ului SCMD si va atragem atentia ca, in plina criza economico-financiara se creeaza aceasta struto-camila ca structura de ”autoritate administrativ autonoma” dar politizata prin numirea a 7 persoane in Consiliul Director de catre grupurile politice din Camera Deputatilor (deci este o structura politica, celelalte 7 persoane fiind si ele avizate politic) penduland ca subordonare si asigurarea salarizarii intre Camera Deputatilor si ministerele de resort, deoarece Ministerul Finantelor Publice este obligat deja (Art. 13 Al. 2) sa modifice ”structura bugetului de stat” si ”bugetele ordonatorilor principali de credite”. Nu prea intelegem cum devine cazul, intrucat, potrivit Al. 1 acelasi articol, salariile domnilor generali si colonei in rezerva, multiplu subordonati politicului, in special Cotrocenilor, si care sunt numiti in functie cu posibilitatea prelungirii numirii sine die (Art. 6 Al. 3) sunt platiti ”integral de la bugetul de stat prin bugetul Camerei Deputatilor”. Deci, bani de pensii si alocatii nu sunt, dar pentru sinecurile zecilor de yesmaeni in cauza se gasesc!  Atragandu-le comilitonilor nostri atentia ca CD-ul lor trebuie sa aibe un numar impar de membri (nu 7+7) si ca se incearca, printr-o noua si ilegala atribuire de prevederi sindicale (spre a se evita aparitia sindicatelor la militarii activi), sau specifice ONG-urilor (in scopul eliminarii acestora) unei autoritati administrative de stat, va supunem textul spre analiza.
Va transmitem, stimati camarazi, totodata, hotararea nestramutata a SCMD, care reprezinta doar interesele dvs., ale militarilor in activitate si cele nationale, de a lupta in continare pentru aceste interese, cu sprijinul aliatilor din cadrul Consiliului National al Societatii Civile (CNSC).
Honor et patria! Vae victis!
Presedintele SCMD                                                       
Col. (r) dr. Mircea DOGARU