luni, 15 iunie 2020

SCMD vs. Guvernul Romaniei



SCMD vs. Guvernul Romaniei
-         In atentia tuturor membrilor SCMD –

Astazi, 15 iunie 2020, SCMD, in numele tuturor membrilor sai, indiferent de provenieinta (MApN, MAI, STS, SRI, SIE, SPP etc.) a demarat procedurile legale, necesare chemarii Guvernului in Justitie, pentru discriminare. Argumentat, SCMD demonstreaza ca, incalcand Constitutia, unicitatea Sistemului de Aparare, Ordine Publica si Securitate Nationala si prevederile Legii unitare 223/2015, Guvernul Romaniei ii discrimineaza, prin OUG 75/2020, pe majoritatea rezervistilor, foste cadre militare in activitate sau fosti functionari publici cu statut special, redeveniti militari prin trecerea in rezerva inainte de 01.02.2017, fata de functionarii publici cu statut special, putini la numar, pensionati intre 01.02.2017 – 21.05.2020.
SCMD solicita extinderea prevederilor OUG75/14 mai 2020 la toti rezervistii, fiind vorba de luarea in calcul a unor sporuri identice si a celorlalte elemente salariale prevazute de Legea 223/2015 pentru stabilirea cuantumului pensiilor tuturor rezervistilor.
In paralel, SCMD a trimis sesizari privind bataia de joc la care sunt supusi rezervistii, in scopuri populiste si electorale, prin legi, OUG-uri, proiecte legislative, de 11 ani, de la Legea 329/2009 la OUG 75/2020, Avocatului Poporului, Presedintelui Romaniei, Presedintelui Camerei Deputatilor si Presedintelui Senatului.
Din momentul declansarii procesului SCMD impotriva Guvernului, datele actiunii vor fi transmise, prin Nota Interna, domnilor presedinti de filiale. Va reamintim ca procesele SCMD impotriva ministerelor si ministrilor Apararii si Muncii au ajuns in faza finala, la ICCJ, acolo unde am dorit de la inceput, deoarece SCMD ii acuza pe parati de nerespectarea, in ceea ce ne priveste, a deciziilor obligatorii ale ICCJ si CCR. Toate aceste procese sunt sustinute din fondul central al SCMD.

Honor et Patria! Vae Victis!

Presedintele SCMD,
         Col.(r) dr. Mircea DOGARU