marți, 9 iunie 2020


NU VA MAI BATETI JOC DE REZERVISTI
-         Scrisoare deschisa baronului Alzheimer, cu privire la OUG nr. 75/2020 –
Herr baron,
Bantui de ani buni prin Europa dar parca de Romania, de cand cu Basescu, te-ai indragostit de-a binelea! Mai lasa-ne! Aminteste-ti ca esti nobil si nu-ti mai bate joc de rezervistii romani, prostindu-i sa faca cereri aiuristice, ca sa obtina praful de pe toba! Sa-si ia dorintele drept realitate, sa spere, sa se enerveze si sa se agite degeaba! Asta daca n-ai primit, cumva, ordin sa-i stimulezi sa dea coltul mai repede, pentru ca tocmai au iesit, zdruncinati, din arestul la domiciliu la care i-a condamnat o guvernare de slugi ale globalismului criminal si marxist pur sange!
Fii, asadar, cu adevarat baron si spune-le ca, la politistii romani, care nu mai sunt militari, in activitate, s-a ajuns in situatia in care agentii cu cas la gura, adica proaspat angajati, aveau salarii mai mari decat cei cu doua-trei decenii vechime, fiindu-le, doar lor, calculate pe valoarea actuala a salariului minim. De-aici scandalul, procesele, protestele, Decizia 51/2019 a ICCJ si OUG nr. 75 data hoteste pe 14 mai 2020, care stabileste recalcularea salariilor, doar pentru politisti, anticipat, pana la nivelul salarial din 2022. NU SI PENTRU MILITARII DIN M.A.I. (jandarmi, pompieri, cadre din serviciile de informatii si contrainformatii)! Cu atat mai mult militarii in activitate din M.Ap.N., S.P.P., S.R.I., S.I.E. etc. nu au nici o legatura cu prevederile OUG nr. 75/2020. Si atunci de ce-i prostesti pe rezervistii din aceste structuri, sa faca cereri, sa le creasca ce?
Cat despre pensionarii din M.A.I., redeveniti militari in rezerva de la 01 ianuarie 2016, nici acestia nu au nici o legatura cu recalcularea salariilor politistilor in activitate. Cu exceptia celor, putini la numar, iesiti la pensie intre 01.02.2017 si 21.05.2020.
Legea rezervisitilor fiind unica in ceea ce priveste pensiile, baza de calcul fiind aceeasi la toate structurile, cu atat mai mult discriminarea prin introducerea in calcul la politistii in activitate a actualului salariu minim (dublu fata de cel din 2009) face ca vreo cateva sute de proaspat rezervisti sa fie avantajati fata de restul de c. 180.000 iesiti anterior din M.A.I. sau trecutii in rezerva din M.Ap.N., S.P.P., S.R.I., S.I.E. etc.
In aceste conditii, a indemna un colonel sau un general din M.Ap.N., indiferent cand a trecut in rezerva, ori un comisar sef sau chestor, pensionat din M.A.I. inainte de 01.02.2017, sa faca cerere de recalculare, ca orice agent recent pensionat, inseamna sa-ti bati joc de el, aratand lumii ca i-a luat Dumnezeu mintile! Cu atat mai mult ca procesele nu s-au terminat, OUG nr. 75 nu are norme de aplicare si cei cativa agenti deveniti rezervisti beneficiari, s-ar putea sa-si astepte recalcularile pana mor de batranete! Totul face parte din politica de tampire electorala, pentru ca politistii, in frunte cu domnii Coarna si Surugiu sa nu mai iasa in strada pana la alegeri!
Dar, „porumbelul” a fost scapat! Textul OUG nr. 75/2020 a fost publicat in M.O. cu nr. 434/14.05.2020. Asa cum anuntam in Informarea noastra din 28 mai 2020, juristii S.C.M.D. si-au asumat misiunea de a-l utiliza ca baza pentru obtinerea eliminarii discrepantelor dintre toti rezervistii, indiferent de anul in care au trecut in rezerva sau de structura in care au lucrat!
In concluzie, spune-le herr baron sa nu se mai agite, ca vom face publice concluziile, in zilele urmatoare si vom actiona, fie in Justitie (in cadrul proceselor deja pe rol la ICCJ) fie politico-legislativ, prin amendamentele aduse „formei consolidate” a Legii 223/2015, in Camera Deputatilor, ori chiar prin obligarea Guvernului sa modifice textul ordonantei, cum s-a mai intamplat de curand. Dar fa-i sa priceapa ca, deocamdata, legal, daca n-au fost functionari publici cu statut special, care sa fi iesit la pensie dupa 01 februarie 2017, cerand ce nu prevede legea, nu pot decat sa se faca de ras si sa-si faca singuri, sange rau, degeaba! Drept care, lasa-ne pe noi in pace, herr baron si du-te pe la Cotroceni sau pe la Palatul Victoria, ca acolo e de tine! Poate-i tampesti pe aia, facandu-i sa-si dea mult asteptata demisie!
Fara stima si consideratie,
Col. (r) dr. Mircea DOGARU
Presedintele S.C.M.D.