miercuri, 15 iulie 2020

INFORMAREA DOMNILOR PARLAMENTARI




EXISTA UN SINGUR SINDICAT AL REZERVISTILOR – SCMD
-         In atentia tuturor parlamentarilor –

Doamnelor si domnilor deputati si senatori,

Cand reprezentantii MApN vin in comisii cu formula ”Avem acceptul (sau este propunerea) structurilor asociative ale (ori sindicatelor) rezervistilor”, va manipuleaza, profitand de lipsa dvs. de informatii reale.

Sfidand recomandarea UE si practica din UE, in baza unor statute staliniste, Romania este singurul stat membru UE care nu permite organizarea militarilor in activitate in sindicate. Prin urmare, exista sindicate la MAI, dar nu ale jandarmilor, pompierilor, cadrelor din Informatii si Contrainformatii, ci doar ale politistilor, care sunt civili in activitate (functionari publici cu statut special), redevenind militari doar prin pensionare (trecere in rezerva).

Pentru toti rezervistii, indiferent de unde provin (MAI, MApN, SIE, SRI etc.), exista un singur sindicat –SCMD – care, legal, le poate reprezenta interesele in dialogul social,  institutionalizat. Mai exista asociatii, uniuni etc., adica ONG-uri ale rezervstilor care au alt statut juridic si care, chiar daca-si dovedesc statutul ”de utilitate publica”,  sunt strans legate de ministerele si ministrii (MApN, MAI) sau directorii (SRI) din care provin.

Pe cale de consecinta, cand reprezentantii MApN (care coordoneaza SNAOPSN) pretind ca au acceptul ”sindicatelor”, recurg la o diversiune menita a va face sa acceptati toate masurile injuste si neconstitutionale pe care le iau impotriva rezervistilor.

SCMD accepta ca MApN si MAI trebuie sa aiba un punct de vedere in ceea ce priveste modificarea legislatiei la pensii miitare, dar respinge, hotarat, amendamentele acestor structuri, fiind, in mod justificat, intru totul de acord cu amendamentele propuse de dvs., prin dl. senator Stefan MIHU, la Senat si domnii deputati Adrian SOLOMON, George Gabriel VISAN, Radu BABUS, Mihai WEBER si Dorel CAPRAR la Camera. Doar acestea anuleaza haosul si nedreptatile create in legislatia la pensii militare, de juristii si finantistii MApN, adevaratii autori ai textelor, incriminate de noi, din OUG 57/2015, OUG 59/2017 etc., initiative legislative care au desfiintat, practic, legea reparatorie a pensiilor militare de stat (Legea 223/2015).

Va transmitem, asadar, rugamintea de a fi de acord cu amendamentele mentionate (culorile verde sau albastru), atunci cand va fi dezbatut in Comisia de Munca a Camerei, PLx 199/2020 si, mai ales, la votul in plen!

Cu multumiri,
         Presedintele SCMD,
                   Col.(r) dr. Mircea DOGARU