luni, 27 iulie 2020


PARANOIA FUDULILOR
-         Catre toti cei interesati –
Stramosii nostri ne-au lasat mostenire sfatul sa nu ne mai laudam cu numeroasele calitati pe care le avem ci sa ne asumam defectele, intre care fudulia, invidia si lacomia stau la loc de cinste, pentru ca altfel le vor folosi inamicii nostri impotriva noastra. Edificatoare in acest sens este circulara din 1807 (cand se pregatea sa fure a treia halca din trupul Tarii Moldovei, sub numele inventat de ”Basarabia”) a Tarului Alexandru I catre generalii armatei ruse de ocupatie din Moldova, Muntenia, Oltenia si Timoc: ”...Aceste populatiuni (adica romanii - nn) isi cauta o patrie. Ca sa ajungem la telul ce ni-l propunem – un stat slav – trebuie sa le promitem libertatea. Celor lacomi ... averi nemasurate. Celor orgoliosi titluri si decoratiuni inalte.”.
Asa ne-au avut, la cheremul lor, de atunci si pana azi! A iesit fudulul caporal la pensie ... vrea sa-i scrie pe cruce ”general”. Grade in rezerva si in retragere si decoratii peste decoratii, sa stie lumea si peste o mie de ani ce mare scula a fost el. Pentru ca fudulul e unic in mintea lui, asemeni lui Dumnezeu, toti ceilalti trebuind sa fie croiti, obligatoriu, dupa chipul si asemanarea lui... Daca el ar fi numit ministru, premier, ales presedinte sau rege, ar fura ca-n codru ”averi nemasurate”. Drept care in mintea lui toti cei aflati mai sus ca el sunt obligatoriu niste hoti. Pe chestia asta, fudulii care nu suporta superioritatea altora au trimis ANAF-ul pe SCMD timp de patru luni in 2011-2012. Raportul dezamagindu-i, s-au simtit mobilizati de ura viscerala impotriva conducerii SCMD. Si au inceput, la adapostul anonimatului si utilizand mijloacele on line sa arunce in dreapta si in stanga cu acuze. Ex. ... Dogaru a iesit la ordin in rezerva din Servicii, cu misiunea sa distruga SCMD. Numai ca Dogaru a iesit in 2004 iar sindicatul pe care trebuia sa-l distruga l-a intemeiat el cu un grup de prieteni, abia in 2009. Dar fudulia n-are logica, motiv pentru care poporul o face sora buna cu prostia! Si prostia, pe fondul lacomiei, invidiei si orgoliului, se transmite mai ceva ca SARS-COV 2!
Pe masura ce trece timpul si se apropie funia de par, fudulul isi umfla meritele, convins ca soarele rasare numai pentru el si, neacceptand ideea ca a fost promovat, dupa 1980, doar pe seama defectelor, pentru ca inamicul, stiindu-l la decizie, era sigur ca-si poate bate joc linistit, cu mana lui si de Tara si de armata. Dar au trecut decenii si pe masura ce funia i se apropie de par, si nu-si vede monumentul daltuit in marmura sau bronz, ura viscerala a fudulului impotriva tuturor celor care se interpun intre el si Soare, se transforma in paranoia.
Din ura, fuduluii au tradat lupta rezervistilor pentru drepturi, visand faima, grade, functii, intr-un cuvant putere in diverse comitii si consilii sau secretariate ale stapanilor, imaginate anume pentru ei si si-au luat angajamentul, in 2014 sa distruga SCMD, ba in martie, ba in mai, ba in august, ba in octombrie. Nereusind, s-au strins cu spume la gura in jurul celor mai ticalosi adversari ai rezervistilor, misiunea lor fiind, pe de o parte sa copieze toate actiunile si textele SCMD, pretinzand ca sunt ale lor, pe de alta sa improaste SCMD-ul cu laturi, atribuindu-i toate ticalosiile lor! Spre pilda ... A obtinut SCMD-ul la ICCJ, in 2011, blocarea Legii 119/2010, a reobtinut dreptul la munca, pentru pensionari (si primul care a profitat a fost ... Traian Basescu), in 2014 si prin Legea 241, revenirea pensiilor la cuantumul de dinaintea taierilor basiste? A obtinut pe dracu...! Ei au fost cei care, in dispute intre ei sau pupand diverse funduri, au rezolvat totul! Sub amenintarea restituirii a 30 de pensii din urma, a amenintat SCMD, ambele palate (Cotroceni si Victoria) cu manifestatii de proportii, fortand promulgarea Legii 223/2015? Nu, au rezolvat-o ei fudulii, discutand cu Olguta Vasilescu, la Drobeta, la capul podului.
Intre timp insa legea reparatorie a fost facuta praf de catre manipulatorii din M.Ap.N. ai fudulilor, prin OUG 57/2015 atribuita gresit lui Ciolos si OUG 59/2017, pe care numita LOV si-a atribuit-o singura din ura ei impotriva ”coloneilor”. Drept care, pentru fuduli, Legea 223/2015 a devenit o porcarie facuta ”pe genunchi”. De piatra trebuie sa fie genunchii fudulilor pentru ca la respectiva lege s-a lucrat 4 ani! Iar daca n-a fost aplicata si a fost distrusa prin ordonante, li se datoreaza si lor... ”Legea este imorala, OUG 57 este buna” urlau fudulii in Parlament, in 2016, in ton cu, pe atunci, maiorul Rosu. Cu mila, presedintele Comisiei de Munca (Adrian Solomon) le-a dat replica: ”Ce dracu bre, vreti sa spuneti ca 65% din jumate e mai mult decat 80% din tot?” Iar, intre timp, ce a mai ramas din lege a fost facut praf de ordonanta adulatei lor Olguta, pe care SCMD a numit-o ”a marii tradari nationale”.
De 5 ani, SCMD se lupta pentru revenirea la lege si abrogarea ordonantelor: in justitie, dandu-i in judecata pe ministrii Motoc, Les, Fifor si LOV, cu tot cu tucalarii lor din directiile vinovate. Sau facand amendamente, dupa sfatul unui fost judecator la CCR, si prezentandu-le spre asumare tuturor deputatilor si senatorilor impreuna cu demonstratia ca pensiile militare nu sunt pensii speciale. Ani in care, fudulii au lins clantele respectivilor ministri si rezultatul a fost, nu dreptate pentru toti, ci clocirea unor secretariate de stat sau Consilii Nationale pentru rezervisti, in interesul lor.
Cand a aparut Proiectul Les (azi Plx 199/2020) SCMD l-a considerat ”o crima” iar fudulii l-au aplaudat. Astazi, urla si il ataca, transferandu-si vina pe SCMD. In toate comunicatele, pana astazi, SCMD a declarat ca este de acord cu Plx 221/2020 (initiatori deputatii Ion Mocioalca si Dumitru Lupescu) si cu AMENDAMENTELE la Plx 199. Amendamentele Mihu, la Senat, amendamentele Solomon, Visan et comp., la Camera. Adica amendamentele SCMD de revenire a Legii 223 la forma initial promulgata. Pentru ca nimeni nu se astepta ca SCMD sa loveasca la dublu. A cazut Plx 221, pe care l-a retras coinitiatorul Ion Mocioalca? Inamicii din M.Ap.N. s-au trezit cu aceleasi prevederi ca amendamente la Plx 199. De unde turbarea lor si a slugilor lor!
De peste un an, autobagatii in seama sunt tinuti la usa, la cele doua Camere, fiind invitati doar reprezentantii SCMD la discutiile pe pensiile militare. Si tot SCMD-ului i-a dat credit, pe aceeasi tema, de doua ori, Presedintele. Prilej pentru fuduli ca paranoia lor sa depaseasca limitele turbarii. Astazi isi asuma amendamentele SCMD pe care nu le cunosc, desi sunt publice, si acuza SCMD de ... tradare. Adica, dupa 5 ani de lupta, SCMD ar fi trecut de partea stapanilor lor. In ce scop?
Cer imperativ tatele de colt de strada sa fie bagate in seama! Sa li se dea un raport care urmeaza sa fie facut abia astazi 27 iulie a.c. prin punerea de acord a celor doua Comisii. Si urla sa nu voteze deputatii legea! De fapt asta este scopul lor si explica de ce sunt gata sa arunce din nou militarii si politistii in gura fudulilor civili, omologii lor, care vor sa moara si capra vecinului. Fudulii nu vor aplicarea Legii 223, in forma promulgata, pentru ca le e frica de auditul Curtii de Conturi din 2012. Asta ca tot le place sa invoce Curtea de Conturi! ”Ce ne facem? Avem peste 4000 de penali numai in armata”, a comunicat conducerii SCMD, ministrul de atunci al Apararii. Asta au de ascuns fudulii si manipulatorii lor de ieri si de azi. Falsificarea datelor personale pentru basistii care si-au tras pensii discriminatorii fata de rest, prin ticaloasa OUG 1/2011. Pana si numarul de 26500 de napastuiti atunci l-au furat de la SCMD, care-l obtinuse de la Victor Ponta. Sunt pe fata, si astazi, de acord, fudulii cu OUG 57/2015, OUG 59/2017, OUG 114/2018 etc.! Orice, numai Legea 223... NU! De frica verificarilor!
In cazul fericit, astazi se pun de acord cele doua Comisii, se trimite raporul comun la Camera si marti sau miercuri se voteaza. Cum va arata ... nu stim! Mizam pe curajul deputatilor initiatori si pe autoritatea Presedintelui, ca masluitorii din M.Ap.N. sa nu intinda prea tare coarda. In situatia dorita, de fuduli, deputatii ne vor trage o injuratura, ca numai aprecierile si amenintarile fudulilor nostri le lipseau, legea va fi retrimisa la Comisii, inapoi, si va mai apare la ”pastele cailor”. Cam cand va apare asa-zisul ”Proiect Ciuca”, clocit de fudulii care viseaza pensii pe grade. Si asta in conditiile in care gradul merge de la 200 de lei la caporal la 436 lei la generalul sef SMA. Le uram din inima sa li se faca lor si numai lor pensii de 65 % din sumele astea. In rest, recomandam tuturor membrilor SCMD sa-i lase pe fuduli in banii lor, adica sa se porcaiasca intre ei sau sa se laude dupa pofta inimii, fara sa-i bage in seama. Cat despre monument, le recomandam fudulilor modelul economic oltenesc: sa-i ingroape neamurile pana la brau in pamant iar partea superioara s-o vopseasca in rosu ca sa se vada de departe. Nu inainte de a stoarce vreo doua tone de lamai in groapa. Ca sa taie greata pamantului, de ei!
Honor et patria! Vae victis!
Presedintele SCMD
Col. (r) dr. Mircea DOGARU