joi, 11 februarie 2021

Apel catre rezervisti

 

APEL CATRE REZERVISTI

DE CE MANIFESTATIA CEFERISTILOR DIN 16 FEBRUARIE ESTE SI A NOASTRA?

 

Marti, 16 Februarie 2021, la orele 10.45, FSTFR organizeaza o actiune de omagiere a eroilor ceferisti, la ansamblul monumental din Piata Garii de Nord si la monumentul comemorativ din Parcul CFR. Dupa care, urmeaza, intre orele 11.00-13.00, o manifestatie de protest in latura parcului dinspre Ministerul Transporturilor. Actiunea este sprijinita de USS-CFR si SCMD. De ce?

Dincolo de faptul ca suntem aliati in cadrul CNSC, din octombrie 2011, ca ne suntem datori cu sprijin reciproc si ca am organizat in comun ample actiuni de protest (cea mai recenta fiind aceea din 24 Ianuarie, a.c.), ca revendicarile sunt aceleasi si ne privesc pe toti, mai exista, insa, ceva mult mai profund ...

Cati dintre dvs., mergand la Gara de Nord, ati zabovit o clipa sa priviti ansamblul monumental? Cati stiti ca, realizat de Corneliu Medrea si Ion Jalea, a fost dezvelit in 1923, dedicat fiind eroilor cazuti pe front, pentru infaptuirea Romaniei Mari? Cati ati vazut, alaturi de ceferisti, sub simbolul Patriei, militarul, echipat de razboi, care protejeaza femeia si copilul, adica viitorul natiunii? Si cati ati citit, daltuita in marmura alba, si explicatia denumirii ”Eroilor CFR – 1916-1918”? adica inscriptia: „OMAGIU SI RECUNOSTINTA EROILOR MILITARI DE CAI FERATE SI TRANSPORTURI DIN ARMATA ROMANA CARE S-AU JERTFIT PENTRU CAUZA NATIUNII”?

Da! Am avut si brigazi de cai ferate! Pe vremea cand aveam o Armata si o Tara adevarate, nu un surogat statal asternut la dispozitia intereselor straine, la adapostul lozincilor, goale de continut, despre „Libertate” si „Democratie”, de catre o autoproclamata „elita”, slugarnica, lacoma si tradatoare! Pana in 1993, cand, impreuna, ceferisti, militari si politisti au reusit sa neutralizeze atentatul terorist care prevedea deraierea, la Podul Baneasa, a trenului prezidential, in drumul spre ampla manifestatie de la Alba Iulia, de Ziua Marii Uniri! Impreuna l-au salvat, atunci, pe Presedinte, dar au salvat si staff-ul Armatei care il insotea! Un precedent terorist esuat in 1993 al „Cazului Bunoaica”, reusit in 1995! Drept rasplata, s-a trecut la faramitarea si destructurarea, la adapostul cuvintelor magice „Reforma” si „Modernizare”, atat a CFR-ului cat si a structurilor militare, in cadrul Operatiunii „Distrugerea Romaniei prin jaf total. Pas cu pas!”.

Astazi, prin ordonantele austeritatii, guvernul de slugi impotente sau constient-tradatoare incearca sa instraineze pe nimic ultimele companii de stat, actiune asupra careia SCMD va atrage atentia de 5 ani. Adaugand, insa, si obiective noi: privatizarea CFR-Marfa, CFR-Calatori dar si a spitalelor CFR, aparate cu dintii, pana acum, de liderul USS-CFR, dr. Denisa POPOVICI! In ceea ce ne priveste, instrainarea spitalelor si policlinicilor militare, care a inceput demult, aceasta este un moft pe langa „externalizarea Apararii”. Desfiintarea jandarmilor si pompierilor, dar si a ultimelor unitati militare, in curand inlocuite de „Politia Militara”! Atragem, insa, atentia, naucilor politici, asupra declaratiei din 2013, a lui George Friedman, ca „nici un soldat american nu va muri” pentru noi, daca nu vom fi in stare sa rezistam, cu armele, suficient de mult pentru a determina o interventie NATO, in sprijin. Dar le mai atragem atentia si asupra faptului ca sfera de competenta a Politiei Militare nu cuprinde si civilii! Decat sub dictatura militara sau in stare de razboi!

Ne uneste, asadar, in plus, pe noi si pe ceferisti, in acest an al desavarsirii dezastrului national, interesul de a ne salva, nu numai structurile socio-profesionale si drepturile lor, ci si dreptul la existenta nationala si statala a romanilor. Un drept pe care ne-am angajat sa-l aparam, ca si inaintasii nostri, prin juramant de sange!

De aceea, SCMD lanseaza prezentul APEL catre toti rezervistii din Bucuresti si Ilfov, de a sprijini actiunile ceferistilor, din 16 Februarie, 24 februarie si 4 martie a.c.

Pe vremea Socialismului, prima inscriptie care iti sarea in ochi, la intrarea cu trenul in Gara de Nord, era „Nici o masa fara peste!”. Adaptand-o la zilele ordonantelor austeritatii, indemnul nostru este ... „Nicio zi fara proteste!”. „Zi de zi, de zi”, ca Aspenter-ul! Pana cand va infrunzi padurea! Atunci va trebui sa iesim toti si sa nu mai plecam! Sa plece ei! Pentru binele nostru si al Patriei, care „este norodul, iară nu tagma jăfuitorilor” (Tudor Vladimirescu)!

 

Honor et Patria! Vae Victis!

 

         Presedintele SCMD,

                   Col.(r)dr. Mircea DOGARU

 

Bucuresti,

11.02.2021