luni, 8 februarie 2021

Sprijinul rezervistilor pentru manifestatiile ceferistilor

 

REZERVISTII IN SPRIJINUL CEFERISTILOR

DEMERS PENTRU O ALTA ISTORIE…

16 FEBRUARIE, 24 FEBRUARIE, 4 MARTIE 2021

-         In atentia tuturor membrilor SCMD/CNSC –

 

Doamnelor si domnilor,

Ianuarie 1933 a debutat cu cea de a treia “curba de sacrificiu”, prin care, un guvern anti national, al portilor larg deschise capitalului strain,  decreta, in folosul acestuia, reducerea salariilor bugetarilor si a pensiilor romanilor cu inca 10-12,5%.

Ianuarie 2021 a debutat cu inghetarea salariilor si pensiilor si anuntarea posibilitatii anularii unor sporuri, ajutoare sociale, “pensii necuvenite”, vouchere etc., in paralel cu iertarea bancilor straine de sute de milioane de euro, datorate, conform deciziilor ICCJ, statului roman.

Ianuarie 1933 s-a incheiat cu garantarea profiturilor multinationalelor, pentru imprumuturile facute in scopul “asanarii” economiei romanesti, prin continuarea scaderii salariilor si pensiilor, concedierea a 30% din bugetari, cresterea taxelor si impozitelor (“Acordul de la Geneva”). De asemenea, s-a incheiat cu declansarea (28ianuarie), de catre ceferisti, a unor ample actiuni de protest.

Ianuarie 2021s-a incheiat cu anuntarea, de catre guvern, oficial, a anularii de venituri si “pensii necuvenite” si vinderea pe nimic a ultimelor banci si companii aducatoare de venituri statului: TAROM, CFR-Calatori, CFR-Marfa, Portul Constanta, CEC Bank, Exim Bank, Hidro-, Termo- si Nuclear Electrica, Rom Gaz, Oil Terminal, Loteria Romana, Posta Romana, etc. De asemenea, s-a incheiat prin organizarea de catre ceferisti, in colaborare cu SCMD/CNSC, a unor ample actiuni de protest, in conditii de Pandemie, in Capitala si in Tara, incepand cu 24 ianuarie.

Februarie 1933 a debutat cu promulgarea Legii pentru activarea Starii de Asediu, in baza careia, la 16 februarie, avea sa se traga in grevistii feroviari, ridicati la lupta de sindicate.

Februarie 2021 a debutat, nu numai cu pregatirea unor noi acte de tradare nationala, gen privatizarea Sanatatii si externalizarea Apararii, ci si cu un nou si ticalos proiect legislativ vizand obligatiile Armatei in cadrul “Starii de Urgenta”. Cu binecuvantarea propriei conduceri, Armata nu numai ca este supusa, sistematic, batjocurii si urii publice, prin minciuni privind salarizarea, pensiile militare sau inutilitatea ei, cu exceptia valetilor aflati la dispozitia stapanilor in asa-zisele “teatre de operatii” (Ce “operatii”, bai loazelor, in cadrul unor misiuni de “mentinere a pacii”? De apendicita?), dar urmeaza sa aiba, prin Politia Militara, conform Art.14 al noului Proiect legislativ, marca “Ciuca al nostru”, pentru prima data in Istorie, si misiuni impotriva propriului popor! Adica sa inlocuiasca jandarmii! Oare chiar se vrea desfiintarea, prin “civilizare”, in interesul secesionistilor, a acestor ultimi specialisti in interventia impotriva gherilelor urbane?

Pe 16 februarie 1933, ocupand atelierele, ceferistii au infruntat gloantele fortelor de represiune, pentru dreptate sociala si restituirea drepturilor legitime, confiscate.

Pe 16 februarie 2021, Federatia Sindicatelor Transportatorilor Feroviari din Romania anunta actiuni de protest in Tara si o pichetare, intre orele 11.00-13.00, a Ministerului Transporturilor, in Parcul CFR, din fata Garii de Nord. Cu omagierea/comemorarea martirilor ceferisti, la ora 10.45, la cele doua monumente, din Parcul CFR si din fata intrarii la casa de bilete clasa I, a Garii de Nord. In amintirea crimelor comise de guvernul anti national, in 1933! Daca Guvernul actual va anunta “Starea de Urgenta”, il avertizam ca, pe 16 februarie, rezervistii, prin SCMD si cei din ONG-urile care si-au mai pastrat bunul simt si credinta in juramantul depus, de aparatori ai natiunii, vor fi, din nou, alaturi de ceferisti! Ca scut uman!

Ce se va intampla, insa, la actiunile preconizate pentru 24 februrie si 4 martie (ziua marelui cutremur din 1977), daca vom afla ca “externalizarea Apararii” inseamna transferul celor 2% din PIB, direct catre aliatul strategic? Adica desfiintarea MApN si a Armatei, prin reducerea fortelor scheletice ale acesteia, la 2-3 batalioane, in frunte cu un general de opereta, care sa care tucalul partenerilor in cadrul unui asa-zis Comandament Inter-Aliat, la Bucuresti (la Cercul Militar), subordonat Comandamentului NATO de la Sibiu? Daca “Echipei Citu” ii vine vreun asemenea gand, s-ar putea ca elasticul sa se rupa, romanii hotarand ca pana si tradarea de Tara trebuie sa aiba o limita! Situatie in care, o singura scanteie ar fi, Doamne fereste, de ajuns! La urma urmelor, Parcul CFR si Gara de Nord sunt strategic plasate la jumatatea distantei dintre cele doua Palate subordonate intereselor straine, “Victoria” si “Cotroceni”!

Facem, asadar, apel, nu numai la toti membrii SCMD/CNSC ci si, in primul rand la toti rezervistii, sa sustina manifestatiile de protest ale Celei de a Doua Armate a Romaniei – ceferistii! In Capitala si in Tara! Revendicarile vor fi aceleasi! Adica cele prezentate ministerelor si ambasadelor pe 24 ianuarie si pe care vi le supunem, alaturat, din nou, atentiei! Plus, renuntarea la abjectul Art.14 al Proiectului legislativ desprins parca din “Ideile Ciuce”!

 

Honor et Patria! Vae Victis!

 

Presedintele SCMD,

         Col.(r) dr. Mircea DOGARU

 

 

LISTA OBIECTIVELOR NOASTRE

REVENDICARI SI SOLUTII

- ANULAREA OUG-urilor și a PROIECTELOR DE OUG asumate de noul Guvern de la instalare și până în prezent, în special în domeniile fiscal bugetar și juridic;

- Aplicarea imediată a prevederilor Legilor organice vizând salarizarea,pensiile și indemnizațiile, cu anularea prevederilor neconstituționale introduse prin OUG-uri de tipul 95/2014, 57/2015, 59/2017, 114/2018 etc și  OUG nr. 226/30.12.2020;

- Stabilirea salariului minim brut pe economie de 2400 lei începând cu 01 ianuarie 2021, revenirea Legii 223/2015 la forma initial promulgata si cresterea punctului de pensie pentru civili cu 40%;

- Alinierea veniturilor și pensiilor cu inflația reală și nu doar cu rata inflației;

- Achiziția de trenuri electrice noi (100 rame electrice noi) pe fonduri europene, pe exercițiul financiar 2014-2020 și alte 200 trenuri noi pe fonduri europene pe exercițiul financiar 2021-2027 în cele două programe operaționale în care sunt prevăzute aceste fonduri pentru schimbarea materialului rulant vechi;

- Reforma reală a Justiției CU RESPONSABILITATEA MAGISTRATILOR;

- Redeschiderea în condiții de protecție sanitară a școlilor;

- Investiții prioritare în sănătate, transporturi și învățământ;

- Respectarea obligatiilor financiare asumate prin contracte, fata de patronate;

- Renunțarea la desființarea grupărilor mobile de jandarmi, la demilitarizarea lor și a pompierilor,statute conform NATO pentru militari și polițiști și aplicarea legii 223/2015 așa cum a fost promulgată, de la 01.01.2021;

- Aplicarea Legii privind Statutul Personalului Feroviar privind salarizarea, bazată pe noua formula de calcul, cu începere din 1 martie 2021;

- Interzicerea sponsorizării din banul public a băncilor, multinaționalelor, partidelor și ONG-urile sinecură de partid;

- Protejarea patronilor/investitorilor români;

- Taxe și impozite comparabile cu cele din țările de origine pentru bănci și multinaționale;

- RESPECTAREA, AD LITTERAM, DE CATRE GUVERN, PARLAMENT SI PRESEDINTE, a Art.47, al.(1) si (2) din Constitutia Romaniei, care prevede:

(1) Statul este obligat sa ia masuri de dezvoltare economica si de protectie sociala, de natura sa ASIGURE CETATENILOR UN NIVEL DE TRAI DECENT (nn.).

(2) Cetatenii au dreptul la pensie, la concediu de maternitate platit, la asistenta medicala in unitatile sanitare de stat, la ajutorul de somaj si la alte forme de asigurari sociale publice sau private, prevazute de lege. Cetatenii au dreptul si la masuri de asistenta sociala, potrivit legii.