luni, 1 februarie 2021

 

IARNA PROTESTELOR

-         In atentia tuturor membrilor S.C.M.D. –

Doamnelor si domnilor,

Pana in 2014, toate marile proteste care au avut loc in Romania, au avut caracter social, iar S.C.M.D. s-a implicat direct, incepand din 2010, sau a organizat unele dintre ele, cu incepere din 2011.

Din 2014, cu ocazia alegerilor, a inceput moda marilor manifestatii politice extern-intern sponsorizate si pregatite, potrivit cu obiectivul unic – ”Pleaca tu de la ciolan ca sa viu eu!”. In subsidiar, au servit ca paravan sau explicatie fraudarii alegerilor! La acestea au participat dintre noi cei exasperati, cei care si-au luat dorintele drept realitate, nefacand diferenta intre categoriile de hoti care se succed la putere, cei interesati ori care nu s-au putut impotrivi efectului de turma.

Din 30 decembrie 2020, odata cu aruncarea crizei exclusiv pe umerii salariatilor, pensionarilor si putinilor investitori romani care au supravietuit, prin OUG 226/2020, s-au redeclansat miscarile sociale de protest. Pe acestea, S.C.M.D. le-a sustinut, le sustine, indiferent cine sunt organizatorii, sindicate ale politistilor sau confederatiile, ba chiar a realizat, in cooperare cu aliatii si Confederatia Meridian, experimentul cu zecile de pichetari concomitente, de la 24 ianuarie 2021. Intrucat Guvernul minte, ne duce cu vorba si pregateste, dupa perioada de inghet a salariilor si pensiilor, noi ”curbe de sacrificiu”, prin taieri de venituri, operate cu ajutorul unor marsavii legislative, actiunile reale de protest vor continua. Vineri, 29 ianuarie a.c., filialele noastre au sprijinit actiunile sindicatelor politistilor si ale confederatiilor la Bucuresti, Targu Jiu, Constanta, Botosani, etc.

Recomandam, in continuare, sprijinirea de catre S.C.M.D./C.N.S.C. a tuturor actiunilor de protest social, indiferent de organizator, in Capitala si in Tara, ba chiar initierea unor actiuni proprii. Prins intre miscarile care ii cer demisia si cele sociale, Guvernul va trebui sa negocieze cu noi si sa cedeze. Nu vor exista ocazii mai potrivite pentru noi de a obtine ceea ce ne propunem, decat nemultumirea generala manifestata sub toate formele, la vreme de iarna si de criza generalizata. Preconizam escaladarea actiunilor de protest social pana la 1 mai, datorita recentului ordin dat de premierul Catu tutror ministerelor, in vederea noului buget, sa nu dea nimic si sa taie tot ce pot, de unde pot!

Honor et patria! Vae victis!

Presedintele S.C.M.D.

Col. (r) dr. Mircea DOGARU

 

UN NOU SUCCES IN JUSTITIE AL S.C.M.D.

-         In atentia tuturor celor interesati –

Tribunalul Bucuresti, Sectia a II- a, Contencios Administrativ si Fiscal, admitand calitatea procesuala a S.C.M.D., a admis si actiunea solicitata de acesta in dosarul nr. 24608/3/2020, de actualizare a pensiei militare de stat, conform HG 1/2017 privind luarea in calcul a salariului minim de 1.450 lei, plus sporuri. Dand castig de cauza petentului, membru de sindicat din provincie, a obligat Casa Sectoriala de Pensii implicata sa emita o noua decizie de pensie, care sa cuprinda actualizarea acesteia conform salariului minim pe economie de 1.450 lei, cu plata din urma a diferentelor, incepand de la o1 februarie 2017.

Va reamintim ca S.C.M.D. a formulat actiuni de acest tip, pentru egalitate de tratament juridic la rezervistii proveniti din toate structurile Sistemului de Aparare, Ordine Publica si Securitate Nationala, nu numai din M.A.I.

Honor et patria! Vae victis!

Presedintele S.C.M.D.

Col. (r) dr. Mircea DOGARU