marți, 16 martie 2021

 

CONFISCAREA FONDULUI DE PENSII MILITARE

PLX-583/2019 SI NECESITATEA IESIRII REZERVISTILOR IN STRADA

In ultima saptamana, media si societatea civila au fost bulversate de imbecilul si anticonstitutionalul proiect legislativ de transformare a Politiei Militare intr-un veritabil ”SS”! O tentativa surprinzator de vizibila de deschidere a drumului spre dictatura si, in acelasi timp, o parsiva lovitura data Presedintelui Romaniei, acuzabil, din acest moment, pe linia de succesiune... Grupul Etnic German (organizatie nazista condamnata) –FDGR-Primaria Sibiului, opozitia putandu-l acuza ca, dupa ”Guvernul sau”, ”Parlamentul sau” ar vrea si ”Politia sa”!

In linia intai a protestatarilor impotriva acestei mizerii, noi, SCMD, ne-am pus totusi intrebarea – ”De ce Directia Generala Juridica a M.Ap.N., autoarea proiectului, nu s-a confruntat ea insasi cu juristii organizatiilor civice, ci i-a trimis, pe post de carne de tun, pe nevinovatii sefi ai Politiei Militare, la dezbaterea publica din 11 martie a.c.!”. Pentru ca aveau altceva mai bun de facut, asa cum am aflat ieri 15 martie, de ziua ”maghiarilor” de pretutindeni... Resuscitand ”mortul”, au pus pentru astazi, 16 martie, pe ordinea de zi a Camerei Deputatilor si mai ticalosul Plx-583/2019!

Elaborat oficial si in interes propriu, de batranii UTC-isti din fruntea ”structurilor asociative” ale rezervistilor, proiectul decupla, anticonstitutional si sub toate aspectele rezerva, inclusiv in planul mobilizarii, trecand-o, fara fondul de pensii militare de stat, in subordinea Guvernului, printr-un asa-zis Secretariat de Stat. Ludovic Orban a inteles pacaleala, si anume ca de banii pentru pensii militare se vor cumpara exclusiv rachete si goelete, camioane si avioane – piese de muzeu, salariile pentru cele 48 de functii nou create urmand a fi asigurate de el din fondul de rezerva al Guvernului iar pensiile militare prin suplimentare la buget. Drept care a dat aviz negativ. La Senat s-a revoltat impotriva manevrei, presedintele Comisie de Aparare, dl. Tit-Liviu Brailoiu, care a dat aviz negativ, i-a usuit de la discutii pe tupeistii reprezentanti ai M.Ap.N. si a avertizat pe toata lumea, inclusiv SCMD. Desi era PSD-ist, iar, oficial, proiectul fusese initiat de deputatii PSD, gl. (r) Viorel Salan si Ecaterina Andronescu. Acestia au semnat, insa, ca primarul, autorul moral fiind tanarul si vigurosul consilier al doamnei Kati, generalul (r) Danila, fost sef al S.M.A. din simplu pilot, dat fiind apartenenta la familia prezidentiala Basescu.

Datorita Starii de urgenta, insa, Plx-583/2019 nu a mai fost supus dezbaterii in Senat, trecand tacit la Camera. Unde, in ciuda momirii unor deputati si a unui presedinte de comisie, cu inutilul grad de general in rezerva, a fost trantit de Comisia de Aparare, gratie eforturilor vicepresedintelui si secretarului acesteia, domnii deputati Radu Babus, respectiv Dumitru Lupescu.

Astazi mizeria este reluata si va avea drept consecinte: aruncarea la gunoi a rezervei, confiscare banilor de pensii militare si plata acestora prin Casa Nationala de Pensii, ceea ce va insemna un efort bugetar suplimentar si agravarea ofensivei trompetelor guvernamentale impotriva rezervistilor ”speciali”, elaborarea unor noi statute ale militarilor si politistilor si a unor noi legi ale pensiilor, urmand separarea politistilor de militari, ceea ce va duce la destructurarea intregului Sistem de Aparare, Ordine Publica si Securitate Nationala. Pentru noi toti va fi un dezastru, mai folositor decat pandemia, in tranzitia noastra spre Ghencea, iar pentru tradatorii nostri va fi dreapta rasplata! Nu-si vor vedea functiile dupa care le curg balele, pentru ca cei care s-au folosit de ei au pe teava un nou proiect de lege vizand interdictia, numai pentru rezervisti a cumulului pensiei cu salariul.

Nu stim daca Plx-583/2019 va trece astazi la vot! Dar SCMD si-a facut datoria si, daca totusi va trece, vom face tot posibilul sa-i deschidem ochii Presedintelui asupra primejdiilor care-l pandesc, reamintindu-i si promisiunea facuta noua, in octombrie 2017, si, mai recent, in iulie 2020, de a reactiona in spiritul adevarului, logicii, bunului simt si Constitutiei in fata oricarui proiect legislativ care ii nedreptateste pe rezervisti. Sa ne pregatim, in asteptare, de o iesire masiva in strada, cu riscul de a deveni scanteia care aprinde incendiul!

Honor et patria! Vae victis!

Presedintele SCMD

Col. (r) dr. Mircea DOGARU