luni, 1 martie 2021

 

NEGOCIERI ALE SCMD SI PARTICIPARI LA MANIFESTATII DE PROTEST IN LUNA MARTIE 2021

-         In atentia membrilor SCMD/CNSC –

 

In aceasta luna, SCMD reincepe actiunile in mediul parlamentar si guvernamental pentru solutionarea revendicarilor proprii conform opisului prezentat la 2 iulie 2020 la Cotroceni, iar in plan general, national, pentru sustinerea revendicarilor prezentate Presedintiei, premierului, ministerelor si ambasadelor la 24 ianuarie 2021.

In mod deosebit, ne vom exprima hotararea de a nu abdica de la obiectivul revenirii legislatiei in domeniul pensiilor militare de stat la textul initial, promulgat, al Legii nr. 223/2015, prin acceptarea amendamentelor sustinute de noi la Plx nr. 199/2020. In plan national, sustinem, impotriva oricui, prorogarea pe termen nedeterminat a Legii nr. 173/2020, privind interdictia instrainarii activelor statului.

Date fiind initiativele antinationale ale Guvernului, incepand de la 30 decembrie 2020, inscriem ca obiective noi si urmatoarele:

·        respingerea oricaror noi tentative de a limita legislativ dreptul la munca al pensionarilor, bazandu-ne pe Art. 41 Al. 1 al Constitutiei Romaniei care prevede – ”Dreptul la munca nu poate fi ingradit. Alegerea profesiei, a meseriei sau a ocupatiei, precum si a locului de munca este libera.” Pensia este un drept de proprietate (patrimonial) castigat in baza unor contracte de munca, incheiate si indeplinite in trecut, salariul/indemnizatia reprezinta o plata negociata pentru activitati in prezent si viitor!

·        amendarea Legii nr. 168/2020, privind veteranii, conform recomandarii Consiliului Legislativ, in sensul nediferentierii (nediscriminarii) participantilor la actiuni militare pe teritoriul national si in afara acestuia.

In ceea ce priveste manifestatiile de protest in Capitala si in Tara, reamintim prezenta semnificativa a SCMD la actiunile organizate de SNPPC, FSTFR, Cartel ALFA si CSN MERIDIAN in 4, 23 si 24 februarie a.c. si de Federatia Nationala a Muncii, SCMD fiind alaturi de mineri, prin Filiala 1 Targu Jiu, in fata prefecturii din localitate, in intreaga saptamana, de la 22 la 28 februarie a.c.

Conform protocoalelor stabilite, de colaborare in cadrul CNSC, vom fi alaturi de FSTFR si USS-CFR, la Ministerul Transporturilor pe 4 martie a.c., intre orele 11.00-13.00 si alaturi de SNPPC pe data de 25 martie a.c. Locurile de pichetare si orele vor fi comunicate ulterior.

In prezent, SCMD poarta negocieri pentru organizarea, la o data asupra careia vom cadea de acord cu toti aliatii, a unor ample actiuni in Capitala, cu masiva participare in cadrul a c. 25 de pichete, pe directiile: 1. Guvern-Ministerul Muncii – M.A.I. si 2. Guvern-Cotroceni-M.Ap.N.

Honor et patria! Vae victis!

Presedintele SCMD

Col. (r) dr. Mircea DOGARU