vineri, 5 martie 2021

 

SCMD SI EVENIMENTELE ZILEI DE 4 MARTIE 2021

MANIFESTATII STRADALE, NEGOCIERI LA M.Ap.N, NUMIRE LA SENAT SI INTRODUCEREA STRATEGIEI ACADEMIEI ROMANE IN PARLAMENT

-         In atentia tuturor membrilor SCMD/CNSC –

 

PICHETARI LA MINISTERUL TRANSPORTURILOR


In conformitate cu acordurile din cadrul CNSC si ale SCMD cu CSN-MERIDIAN, o delegatie a SCMD a fost prezenta, ieri 04 martie a.c., intre orele 10.30-13.00, la manifestatia organizata de FSTFR pentru CSN-MERIDIAN, la Ministerul Transporturilor. Intrucat au venit delegatii si de la alte confederatii, iar METROREX a adus un numar mare de participanti, s-au organizat 2 pichete. Revendicarile au fost aceleasi ca la 24 ianuarie, cu accent pe solicitarea de investitii in tehnica pentru domeniul strategic al transporturilor si respectarea obligatiilor constitutionale ale Guvernului de a asigura bunastarea cetatenilor prin politica de salarizare si legislatia la pensii, civile si militare.

Au fost proclamate drepturile tuturor categoriilor socio-profesionale si de varsta, solicitandu-se, in plus, apararea dreptului la existenta a statului si natiunii romane prin prorogarea pe termen nedeterminat a Legii nr. 173/2020 care interzice instrainarea activelor statului. Indeosebi s-a cerut renuntarea la vinderea CFR-Calatori si CFR-Marfa, la privatizarea spitalelor si la externalizarea Apararii. S-a afirmat ca un stat nu poate trai numai din taxe, impozite si amenzi.

Daca la manifestatia precedenta, la aparitia noastra, a demarat in tromba ambasadorul Germaniei, ieri a dat dosul ministrul Transporturilor. In aceste conditii, s-a reafirmat ideea Unitatii luptei sindicale si necesitatea organizarii, in comun, a unor ample manifestatii de protest in luna aprilie a.c. Guvernul trebuie sa demonstreze prin fapte concrete ca apara interesele natiunii romane, nu ale capitalului transnational sau sa cedeze locul unui Guvern de Uniune Nationala.

Autoritatile au raspuns printr-o ploaie de amenzi!

 

 


DISCUTII ALE SCMD LA SEDIUL M.Ap.N. PE TEMA PENSIILOR MILITARE SI A DREPTURILOR CONEXE


Presedintele CSN-MERIDIAN, caruia ii multumim inca o data pe aceasta cale, pentru ca a delegat SCMD sa reprezinte Confederatia in orice problema legata de drepturile salariale, ale rezervistilor si conexe, din intreg Sistemul de Aparare, Ordine Publica si Securitate Nationala, a solicitat ministrului Apararii, prin adresa cu nr. 19/01.02.2021, o discutie pe tema amendamentelor la Plx-199/2020 si a celor necesare corectarii nedreptatilor promovate intre veterani de Legea 168/2020, intre expertii SCMD si cei ai M.Ap.N.

Prin adresa cu nr. 966/18.02.2021, ni s-a comunicat acceptul domnului ministru si faptul ca domnia sa l-a mandatat pe dl. secretar de stat Marius BALU sa conduca discutiile din partea M.Ap.N. A fost stabilita data de 4 martie a.c. si orele 14.00. SCMD i-a mandatat pe vicepresedintii gl. (r) Constantin NASTASE – seful Departamentului Financiar si fost sef al Directiei Generale Financiar-Contabile a M.Ap.N. si col. (r) CALOIAN Monica – sefa Departamentului Juridic

Delegatia SCMD a fost prezenta la M.Ap.N. intre orele 13.30-15.00, fiind primita de domnul secretar de stat Marius BALU, membrii Departamentului pentru Relatia cu Parlamentul si Calitatea Vietii Personalului, sefi si experti din Directia generala financiar-contabila, Directia generala juridica, Directia management si resurse umane si Casa sectoriala de pensii a M.Ap.N.

Amanunte privind discutiile vor fi puse la dispozitia membrilor SCMD prin raportul comun al celor 2 departamente ale sindicatului, la urmatoarea sedinta a C.D.

Va informam, deocamdata, ca intr-o atmosfera cu adevarat de lucru, expertii SCMD au prezentat argumentat urmatoarele solicitari:

·        revenirea, prin amendamentele sustinute de noi, la forma initiala, promulgata, a Legii 223/2015 si aplicarea acesteia in integralitatea sa, dupa care, daca si unde este cazul, sa se rezolve, tot pe cale legislativa, eventualele corectii;

·        amendarea Legii 168/2020 prin eliminarea discriminarilor produse intre veteranii din M.Ap.N. si M.A.I., care au executat misiuni de lupta pe teritoriul Romaniei si cei care le-au executat in afara;

·        respectarea angajamentelor legislative asumate prin Tratatul de aderare la NATO, privind reconversia profesionala a disponibilizatilor si dreptul la munca al rezervistilor;

·        eliminarea discriminarii dintre cadrele in activitate/rezerva si retragere din intregul sistem si promovarea aceluiasi tratament (salarii, pensii, drepturi conexe) fata de acestia, indiferent de structura de provenienta;

·        asumarea de catre structurile de relatii publice si imagine ale componentelor sistemului a misiunii de aparare a imaginii ministerelor, militarilor si politistilor in activitate, in rezerva/retragere in fata atacurilor imunde, politice si de presa, care provoaca si stimuleaza, antinational, dispretul si ura populatiei fata de militari si politisti. Evident, in interes meschin, de grup;

·        stabilirea parametrilor unei colaborari reale intre structurile M.Ap.N. si SCMD;

·        renuntarea, de catre avocatii M.Ap.N., la invocarea lipsei calitatii procesuale active a SCMD sau pasive a M.Ap.N., pentru ca si legea si procesele au dovedit ca SCMD are calitate procesuala reala si acesta este principalul motiv pentru care, imediat dupa trecerea in rezerva, militari si politisti din Armata, Interne si Servicii, continua sa se inscrie in SCMD;

·        cadrele de conducere ale M.Ap.N. trebuie sa constientizeze ca semnaturile atrag raspunderi, ca oamenii au asteptari reale si ca este inadmisibil sa tratam in mod diferit, in comisiile parlamentare, situatia rezervistilor...

         Speram ca de aici inainte, colaborarea intre SCMD si M.Ap.N., va fi una reala, in interesul pragmatic si de imagine al tuturor, asa cum s-a dovedit pana acum colaborarea cu structurile de conducere ale M.A.I.

         Toate aspectele aduse in discutie precum si propunerile concrete privind modul de solutionare a solicitarilor SCMD vor fi aduse de catre domnul secretar de stat Marius BALU, la cunostinta ministrului Apararii Nationale, spre a dispune.

 


NUMIRE IN PARLAMENT


Va informam, prin prezenta, ca, tot ieri, 4 martie a.c., un vicepresedinte la SCMD a fost confirmat in functia de consilier al unuia dintre cei mai importanti parlamentari, membru al comisiilor care ne intereseaza. Stim ca sunt si alte negocieri in acest sens si transmitem tuturor membrilor SCMD rugamintea de a accepta astfel de propuneri, indiferent de culoarea politica a parlamentarului in cauza, deoarece si noii deputati si senatori trebuie sa cunoasca situatia reala a rezervistilor, mai ales in conditiile dezlantuirii noii telecampanii impotriva politistilor, jandarmilor si militarilor, care creaza cadrul favorabil viitoarelor ”ajustari” programate, la salarii si pensii.

 

 


SCMD/CNSC SI STRATEGIA ACADEMIEI ROMANE DE SCOATERE A ROMANIEI DIN CRIZA


         In ”Anul Centenarului”, 2018, Academia Romana a elaborat, prin efortul membrilor a 11 institute de cercetare si a peste 300 de cadre universitare de elita, o Strategie a dezvoltarii Romaniei pe urmatorii 20 de ani. Aceasta a fost inmanata, atunci, fara succes, partidelor parlamentare.

         Ieri, 4 martie a.c., ca o incununare a activitatilor derulate de SCMD/CNSC, dl. prof. Ionel CONSTANTINESCU, specialistul nostru in macroeconomie si politici financiare, delegat ca negociator permanent al nostru pe langa reprezentantii FMI in Romania, ne-a informat ca a reusit sa convinga conducerile a doua dintre partidele reprezentate in Parlament, sa isi asume, programatic, acest proiect de dezvoltare elaborat de Academia Romana. Actiunea va continua pana cand toate partidele parlamentare vor adopta proiectul Academiei, ca unica solutie de scoatere a Romaniei din criza, pe termen scurt si lung!

Honor et patria! Vae victis!

Presedintele SCMD

Col. (r) dr. Mircea DOGARU