luni, 20 decembrie 2021

 

MITING GENERAL DE PROTEST LA GUVERN

JOI 23 DECEMBRIE LA ORELE 12.00

A P E L

Catre membrii SCMD/CNSC si toate sindicatele si federatiile din CSN MERIDIAN

Ca raspuns la ”Ordonanta de taxare a saraciei”, OUG 130/2021, SNPPC si sindicatele din Confederatia MERIDIAN preconizau o actiune de protest in ziua de 28 decembrie a.c.

Servila, in continuare, intereselor straine, Puterea a decis, insa, votarea in Parlament a Legii Bugetului, vineri 24 decembrie a.c., prin iuteala de mana si nebagare de seama, adica tocmai in ziua Ajunului.

In aceasta situatie, SNPPC si celelalte structuri sindicale din M.A.I. au votat iesirea in strada pe 23 decembrie, la orele 12.00, la Guvern, urmat de un mars pe directia Ministerul de Finante – Parlament, si ne solicita sprijinul.

Este greu, este pentru toata lumea ziua pregatirii Ajunului, dar, daca nu-i fortam sa introduca amendamentele noastre in Legea Bugetului pe anul 2022, degeaba vom mai manifesta pe 28 decembrie sau in alta zi. Indemnand sindicatele transportatorilor indeosebi, dar si ale politistilor la greva generala, vom solicita aplicarea integrala, in forma in care au fost promulgate, a urmatoarelor legi:

·        Legea 153/2017 a salarizarii unitare;

·        Legea 223/2015 a pensiilor militare de stat;

·        Legea 127/2019 a pensiilor civile;

·        Legea 195/2020 a statutului personalului feroviar.

In plus, solicitam eliminarea discriminarilor si ilegalitatilor comise prin OUG 130/2021 privind inghetarea salariilor si indemnizatiilor, eliminarea unor sporuri salariale, taxarea inclusiv a cadourilor pentru copii si a pensionarilor, pentru CASS, neacordarea celor 10% la toate pensiile (ex. rezervistilor), si suspendarea nejustificata, pentru al 12-lea an consecutiv, a ajutoarelor salariale.

In masura in care vom afla noi date de la organizatori, vi le comunicam. Este esential sa protestam impotriva unei legislatii care inclusiv prin PNRR-ul inca negociabil, condamna pentru 50 de ani, de aici inainte, intreaga populatie activa a Romaniei si pensionarii, civili si militari, la saracie lucie si la deces prematur prin lipsa unei alimentatii corespunzatoare, a medicamentelor si tratamentelor, candva gratuite, in interesul exclusiv al multinationalelor, adica al comunism/globalismului!

Honor et patria! Vae victis!

Presedintele SCMD

Col. (r) dr. Mircea DOGARU                                   20 decembrie 2021