vineri, 10 decembrie 2021

 

SA CAUTAM CONTRACTELE DE ACTIVITATE IN VEDEREA VIITOARELOR PROCESE

-         In atentia tuturor membrilor SCMD –

Doamnelor si domnilor,

Avand doar 0,87–0,94% din PIB pentru Aparare (contrar prevederilor Tratatului de aderare la NATO), sub presiunea doamnei Victoria Nuland si a Mafiei internationale a armamentelor, cu sprijinul juristilor si finantistilor din Directiile Generale de resort ale M.Ap.N., Traian Basescu ne-a decuplat in 2010, pe noi, rezervistii, anticonstitutional, de la SAOPSN, rapindu-ne statutul de rezervist si aruncandu-ne, fara gradele care erau proprietatea noastra si fara banii aferenti soldelor de rezervist (pensii), prin legile 119 si 263/2010 (Art. 6), ca beneficiari de ”ajutoare sociale lunare”, pe Casa Nationala de Pensii.

SCMD a declansat atunci lupta pentru redobandirea statutului de rezervist si a drepturilor decurgand din contractele noastre, pe care angajatorul (statul) le incalca unilateral si retroactiv. Argumentele noastre au fost:

Ø Fortele Armate au, constitutional, 2 componente – cadrele in activitate si rezerva, ale carei obligatii continua, ea fiind rechemata sub arme ori de cate ori este nevoie. Rapirea calitatii de rezervist si a drepturilor aferente, dar pastrarea obligatiilor a fost si este penala! Ca si anularea unilaterala si retroactiva a contractelor noastre!;

Ø In Romania, potrivit Constitutiei (Art. 42, Al. 1) ”Munca fortata este interzisa”, dar aceeasi Constitutie prevede ca ”nu constituie munca fortata… activitatile pentru indeplinirea indatoririlor militare”. Pe cale de consecinta…

Ø Spre deosebire de civili (inclusiv magistratii) care au contracte de munca normata la 8 ore si sunt sub jurisdictia Ministerului Muncii si a Comisiilor de munca din Parlament, noi, rezervistii, am avut contracte de prestare a unei activitati, nenormata, la ordin, 24/24 ore, o alta filozofie de viata, salarizare si plata a soldelor de rezervist (pensii) fiind exclusiv sub jurisdictia ministrului Apararii, ordonatorul principal de credite si coordonatorul SAOPSN si a presedintelui Romaniei. Ministerul Muncii (fapt reprecizat in Legea 223/2010) nu are competenta asupra noastra si nici Comisiile de Munca din Parlament;

Ø Contributiile noastre, inclusiv la pensia de stat si la cea privata (suplimentara) s-au dus direct la bugetul de stat, fara legatura cu fondul civil de pensii, topit astazi in cel al ”asigurarilor sociale”;

Ø Plata soldelor de rezervist (pensii), se face din cei 2% afectati Apararii, ca urmare a Tratatului de aderare la NATO, ca si plata soldelor celor in activitate, instruirii, dotarii, inzestrarii, etc. Deci noi nu luam 1 leu suplimentar de la buget sau din fondul de pensii al civililor. Drept urmare…

Ø Statutul de rezervist este esential! Daca sistemul civil de pensii se prabuseste, rezervistii nu sunt afectati;

Ø Din cota de la buget, M.Ap.N. restituie statului, la sfarsitul fiecarui an, sume enorme ca necheltuite si da si bugetului si fondului de rezerva al Guvernului alte miliarde din activitati proprii (vanzari de armament, munitii, pulberi, servicii, publicatii, chirii, etc.), putand acoperi singur si gratuitatea tratamentului medical si a medicamentelor pentru toate cadrele in activitate, in rezerva si in retragere si familiile lor. Prin urmare, o eventuala taxare a pensiilor este penala.

Legea reparatorie a pensiilor militare de stat (Legea 223/2015) care ne reda statutul a fost promulgata in iulie 2015, dar aplicarea ei, amanata de Victor Ponta pentru 01.01.2016, data la care toti ne-am dobandit (cei iesiti in rezerva in anii 2011-2015) sau redobandit (cei furati prin Legea 263/2015) statutul de rezervist si drepturile confiscate abuziv si retroactiv. Din nenorocire, jegurile Mafiei armamentelor au atacat legea inainte de aplicare, prin Art. 40 al OUG-57/2015, care se referea strict la salarizarea bugetarilor in 2016, furandu-ne drepturile redobandite (alinierea la venitul salarial brut de pe care am iesit noi, plafonul de 100% coborat la 85%, indicele de calcul de 80%, scazut la 65% si baza de calcul) iar puzderia de OUG-uri ulterioare, intre care cele mai ticaloase au fost 59/2017 si 114/2018, ne-au decuplat de la alinierea la cresterile salariale ale celor in activitate, ne-au furat grupele de munca, pensia suplimentara, OMM si stagiile de cotizare pentru cei care au lucrat in sistemul civil, dupa trecerea in rezerva. Totodata, ele au incercat, dar, datorita SCMD, n-au reusit sa ne anuleze ”indemnizatiile de creatie”. Au suspendat insa ilegal, in contiuare (prin invocarea, spre exemplu a Legii abrogate 284/2010) ajutoarele salariale si ne-au luat drepturile referitoare la cazarea in hotelurile militare, la tratament gratuit (prin ”coplati”, ”compensatii” si, mai nou, prin ”taxare”) etc.

Din Legea 223/2015 ne-a mai ramas doar statutul de rezervist, pus insa sub semnul intrebarii, de catre Mafia armamentelor, prin legi discriminatorii (gen 168/2020), neaplicare integrala a Legii salarizarii (153/2017), proiectele de legi-statut si tentativele de redecuplare a noastra de fortele in activitate, in conditiile ”Pandemiei”, prin aberante initiative legislative gen ”Secretariatul de Stat pentru rezervisti” sau ”Comisia pentru rezervisti” de pe langa Camera Deputatilor, anihilate de SCMD cu sprijinul parlamentarilor din comisiile de Aparare.

Iar astazi, cand decrepitul Joe Biden, fostul sef ”Action” al comunism/globalismului, a ajuns, prin frauda, presedintele ”aliatului” nostru strategic, pierderea statutului de rezervist este din nou ”pe teava”, urmand sa fim definitiv loviti prin puzderia de OUG-uri care vor apare in perioada 16-30 decembrie a.c. O dovedesc atacurile on-line ale politrucilor Mafiei, sustinute de idioti din randurile decrepitilor nostri, care proclama ca noi, militarii si politistii n-am fi avut statut aparte, cu pierderea tuturor drepturilor civile, ca am fi avut, ca toata lumea, contracte de munca normata la 8 ore si, in plus, ca ”nesimtitii” n-am fi platit contributii sociale, cand, in fapt, au luat si pielea de pe noi, dar direct la bugetul de stat, nu la fondurile civile de pensii si asistenta sociala.

Pentru lamurirea naivilor supusi manipularii, redam alaturat 2 dintre contractele ”privind exercitarea profesiei de cadru militar in activitate” ale unui membru al SCMD, cu precizarea ca ultimul include si explicatia trecerii in rezerva, adica la ”pensie”, mai repede, la militari si politisti, explicatie ignorata de politrucii si haznalistii teleasti care ne ataca – ”limita de varsta in grad”.

Pe cale de consecinta, va transmitem tuturor rugamintea de a va pregati contractele, sau, cei care nu le mai au, de a le solicita arhivelor, in perspectiva viitoarelor noastre actiuni in justitie.

Honor et patria! Vae victis!

Presedintele SCMD

Col. (r) dr. Mircea DOGARU