ANUNT REFERITOR LA PROCESUL JURIDIC AVAND CA SUBIECT DISCRIMINAREA PRODUSA DE LEGEA 282/2023

1. Puteti descarca de la https://drive.google.com/file/d/1yOxkoklw1LcBTm1SSeCk2qpA28qU-Xjf/view?usp=drive_link formularul/declaratia care trebuie completata si semnata de catre membrii sindicatului participanti la procesul declansat in Justitie de catre SCMD pentru discriminarea produsa de Legea 282/2023; 2. Aceasta declaratie trebuie trimisa/predata in original (pt a fi depusa la instanta de judecata) la Secretariatul SCMD situat in Bucuresti, str. Pajurei, nr.13, Sector 1; 3. Rezervistii din toata tara, care nu sunt membri ai SCMD si care doresc sa sprijine aceasta actiune, sunt rugati sa se inscrie in sindicat. Detalii despre inscrierea in SCMD gasiti la http://scmdsecretariat.blogspot.com/2010/02/procedura-de-primire-de-noi-membri.html

Premierul Romaniei ii considera nesimtiti pe militarii care ii sustin reforma pensiilor!...

vineri, 22 septembrie 2023

 

MULTUMIRI TUTUROR PARTICIPANTILOR LA MANIFESTATIILE DIN 21 SEPTEMBRIE 2023

 

Joi, 21 septembrie a.c., sub asumarea raspunderii de catre SNPPC, SCMD a participat alaturi de politisti la mitingurile de la Ministerul Muncii si Guvern si la marsul de protest dintre cele 2 obiective.

De data aceasta, au raspuns mai multi membri din Bucuresti si Ilfov, dar tot in numar insuficient, fata de totalul inscrisi, in ciuda mobilizarii facuta de domnii vicepresedinti Florea Cristescu, Aurică Vârban si de dl. Laurentiu Teodor Dimitriu, presedintele Filialei Sector 6. A venit cu aproape intreg efectivul dl. vicepresedinte c-dor. (r) Ilie Truta, presedintele Filialei 1 Constanta, care a adus si reprezentanti ai radioului si televiziunilor locale, urmat de Filiala 1 Buzau si Filiala 1 Giurgiu. Individual au participat si membri SCMD din Alexandria, Ploiesti si Pitesti, alaturi de dl. vicepresedinte col. (r) Victor Popescu, in ciuda problemelor de sanatate ale domniei sale. Ca o recunoastere a eforturilor deosebite depuse, dl. vicepresedinte Truta a fost desemnat sa ne prezinte solicitarile si sa poarte, alaturi de dl. comisar sef Vasile Zelca, negocierile la cele 2 obiective.

Dintre invitati, au raspuns domnul vicepresedinte al CSN Meridian si presedinte al FSTFR – Rodrigo Maxim Gabriel in fruntea unei delegatii de ceferisti si, ca grup organizat, LAPDM. Au participat individual si membri ai ANCMRR, ACMRR, ROMIL, etc.

Tuturor le transmitem multumirile intregii conduceri a SCMD. In special doamnelor, cadre in rezerva sau retragere, care au infruntat si caldura pe timpul marsului si bolile inerente conditiei de rezervist.

Au lipsit revolutionarii, care au fost alaturi de noi tot timpul, suparati acum pe noi datorita bogatiei de sensuri a vocabularului limbii române. Le promitem ca in emisiunea de la RTV, de sambata 23.09. de la orele 18.45-20.00, vom incerca sa explicam diferenta juridica dintre pensii (civile si militare) indemnizatiile de merit (ale revolutionarilor, actorilor, sportivilor, parlamentarilor etc.) si indemnizatiile sociale pe care unii le numesc ”pomeni” ori ”salarii electorale”. Cu mentiunea ca, de 14 ani, guvernele tot incearca sa le desfiinteze pe primele doua, adica sa nu dea oamenilor drepturile pe care sunt obligati sa le dea si sa le confunde cu cea de-a treia categorie!

Inca o data multumiri pentru cei care au inteles ca daca nu lupti n-ai nici o sansa sa castigi!

Honor et patria! Vae victis!

Presedintele SCMD

Col. (r) dr. Mircea DOGARU