ANUNT REFERITOR LA PROCESUL JURIDIC AVAND CA SUBIECT DISCRIMINAREA PRODUSA DE LEGEA 282/2023

1. Puteti descarca de la https://drive.google.com/file/d/1yOxkoklw1LcBTm1SSeCk2qpA28qU-Xjf/view?usp=drive_link formularul/declaratia care trebuie completata si semnata de catre membrii sindicatului participanti la procesul declansat in Justitie de catre SCMD pentru discriminarea produsa de Legea 282/2023; 2. Aceasta declaratie trebuie trimisa/predata in original (pt a fi depusa la instanta de judecata) la Secretariatul SCMD situat in Bucuresti, str. Pajurei, nr.13, Sector 1; 3. Rezervistii din toata tara, care nu sunt membri ai SCMD si care doresc sa sprijine aceasta actiune, sunt rugati sa se inscrie in sindicat. Detalii despre inscrierea in SCMD gasiti la http://scmdsecretariat.blogspot.com/2010/02/procedura-de-primire-de-noi-membri.html

Premierul Romaniei ii considera nesimtiti pe militarii care ii sustin reforma pensiilor!...

miercuri, 6 septembrie 2023

SCMD in dialog cu ministrul Muncii

 SCMD IN DIALOG CU MINISTRUL MUNCII SI CONDUCERILE CSN                  MERIDIAN SI SNPPC (5 SEPTEMBRIE A.C.)

PARTICIPARE LA MITINGURILE DE PROTEST DIN 12 SI 21 SEPTEMBRIE A.C.

-         In atentia tuturor membrilor si aliatilor SCMD –

 

Ieri, 5 septembrie, la orele 11.00, am raspuns invitatiei doamnei ministru Simona Bucura-Oprescu, de a discuta pe tema nemultumirilor legate de pensiile militare, apoi am avut consfatuiri cu liderii CSN Meridian si SNPPC pe aceeasi tema.

Doamnei ministru i-am confirmat ca vom participa, alaturi de politisti, la manifestatiile antiguvernamentale din 12 si 21 septembrie a.c., al caror obiectiv este aplicarea in integralitatea lor, in SAOPSN, asa cum au fost promulgate, a legilor 153/2017 si 223/2015, daca se doreste cu adevarat “eliminarea inechitatilor”, deoarece in SOAPSN nicio lege a salarizarii nu s-a aplicat, iar legea pensiilor militare a fost distrusa prin 10 OUG-uri consecutive, dovedite neconstitutionale. In plus, am solicitat revenirea asupra “sporului de armata” retras civililor care lucreaza in structurile SAOPSN, in aceleasi conditii ca si cadrele.

La intrebarea doamnei ministru ce ne dorim in urgenta, dat fiind contextul legislativ actual, raspunsul a fost cel inaintat Ministerului Muncii si ministrului Budai, in 8 noiembrie 2021 si, inca o data, domniei sale si Ministerului Muncii, la intrevederea din 7 august a.c.: scoaterea rezervistilor din PNRR, deoarece nu avem nicio legatura cu bugetul de pensii civile, cu procentul de 9,4%, noi avand propriul buget militar de asigurari sociale si propriile Case Sectoriale de Pensii. De asemenea, scoaterea noastra din lista celor 6 categorii socio-profesionale care ar beneficia de “pensii speciale”, toate civile, pe legi civile. Contributiile noastre de 25% se duc la propriul Buget de asigurari sociale si se intorc in cadrul procentelor obligatorii stabilite de NATO pentru Aparare.

Am explicat ca suntem cu peste 15 ani in urma cu salarizarea si Legea 223/2015 este, in fiecare an, modificata in sensul diminuarii cuantumurilor, deoarece “tehnicii” nostri, prin economii ilegale si irationale, isi asigura nu numai ascensiunea politico-militara si bunastarea, ci si aprecierea partenerului strategic, al carui arsenal invechit il cumpara la nivel de trufanda, spre a fi dirijat in Ucraina, unde este distrus de Putin si el interesat sa isi distruga vechiturile. Si am precizat ca am suspiciunea rezonabila ca si domnia sa beneficiaza de acelasi “tehnic” in Ministerul Muncii, adica de functionari lipiti de decenii in scaune, care negociaza in locul domniei sale la Bruxelles, in interes propriu, politic si strain, chestiuni care tin strict de competenta Guvernului Romaniei.

Am oferit doamnei ministru documentatia necesara si sprijinul, oricand va fi nevoie, al specialistilor nostri in domeniile financiar si juridic.

Cu sindicatele am stabilit ca vom  raspunde cu delegati din Bucuresti si Ilfov, la manifestatia din 12 septembrie si cu toate fortele pe care le vom putea mobiliza, ale noastre si ale aliatilor nostri, pe 21 septembrie, solicitand si cooperarea  in ceea ce priveste aducerea manifestantilor la Bucuresti. De aesemenea am convenit sa ne lamurim toate “geniile pustii” ce inseamna cuvantul AUSTERITATE. Pentru ca urmeaza o Ordonanta a austeritatii care va duce la desfiintarea de locuri de munca si taieri mascate de salarii prin taieri de functii de conducere. De asemenea, pensiile zise speciale si cele militare vor fi jumulite drastic prin aplicarea, doar aici, a recalcularii sau triplei impozitari, cu salvarea, ca de fiecare data, a celor care si-au insusit, in mod ticalos, toate drepturile noastre, ale rezervistilor, consecinta a solicitarii NATO de restructurare a sistemului militar–magistratii.

Va urma in decembrie o Ordonanta de inghetare a salariilor si pensiilor si civile si militare (consecinta a PNRR) pana in 31 decembrie 2025. Se va acorda in anul electoral 2024, in martie, nu in ianuarie, un 6-7% din rata inflatiei. Adio lege a salarizarii, adio o noua lege a pensiilor, care oricum nu erau necesare! Continua gargara televizata! Va vor mari tele-pensiile, seara de seara, teleastii consacrati!

Amanunte legate de participarea la manifestatii vom publica in momentul in care SNPPC are aprobarea.

 

Honor et Patria! Vae Victis!

 

Presedintele SCMD,

         Col. (r) dr. Mircea DOGARU