ANUNT REFERITOR LA PROCESUL JURIDIC AVAND CA SUBIECT DISCRIMINAREA PRODUSA DE LEGEA 282/2023

1. Puteti descarca de la https://drive.google.com/file/d/1yOxkoklw1LcBTm1SSeCk2qpA28qU-Xjf/view?usp=drive_link formularul/declaratia care trebuie completata si semnata de catre membrii sindicatului participanti la procesul declansat in Justitie de catre SCMD pentru discriminarea produsa de Legea 282/2023; 2. Aceasta declaratie trebuie trimisa/predata in original (pt a fi depusa la instanta de judecata) la Secretariatul SCMD situat in Bucuresti, str. Pajurei, nr.13, Sector 1; 3. Rezervistii din toata tara, care nu sunt membri ai SCMD si care doresc sa sprijine aceasta actiune, sunt rugati sa se inscrie in sindicat. Detalii despre inscrierea in SCMD gasiti la http://scmdsecretariat.blogspot.com/2010/02/procedura-de-primire-de-noi-membri.html

Premierul Romaniei ii considera nesimtiti pe militarii care ii sustin reforma pensiilor!...

luni, 3 iunie 2024

Ultimele solicitari catre membrii si aliatii SCMD inaintea mitingului din 7 iunie 2024

 SA CONTRACARAM MANIPULAREA!

- Ultimele solicitari catre membrii si aliatii SCMD inaintea mitingului din 7 iunie 2024-

          Stimati camarazi,
          In plina epoca de idiotizare si distrugere a europenilor media minte, inclusiv la noi, de ingheata apele, in ceea ce priveste drepturile cetatenilor, iar “alesii”, indeosebi la noi, slujesc interesele comanditarilor minciunii, cu exces de zel. Drept urmare, prin campanii de zvonuri si aruncat cu laturi in cei ce se impotrivesc manipularii, “Serviciile”, penetrate de “genii” de tip Coldea, ne prostesc pe fata, exploatandu-ne online, disperarea si slabiciunile!
          Va transmitem, asadar, rugamintea de a explica tuturor camarazilor care nu citesc, nu stiu, dar se iau dupa fente, urmatoarele…
          1. Legarea soldei de grad a rezervistilor de Legea-Statut a fost o tampenie, respinsa fara efort, procedural.
          2. SCMD este cel care a propus, pe 30 aprilie, dand termen de rezolvare 7 iunie, amendarea OUG 26/2024 (astazi Plx. 262), pentru ca se refera strict la marirea soldei de grad/grad profesional a celor in activitate. Au dat Ordonanta propagandistic, pentru a stopa hemoragia de cadre si a atrage viitorii sclavi in uniforma, dar cu OMITEREA VOITA A CELOR CARE SI-AU INDEPLINIT DEMULT CONTRACTELE, ADICA A NOASTRA, A REZERVISTILOR.
           3. SCMD a argumentat juridic dreptul rezervistilor la marirea soldei de grad, in egala masura, cerand sprijinul deputatilor.
           4. S-au gasit deputati care au preluat ideea, profesionist, cerand respectarea dreptului constitu-tional si statutar, numit solda de grad si pentru rezervisti. Amendamentele domnilor Dumitru Coarna si Nicolae Roman, nu numai ca acordau aceleasi drepturi si rezervistilor, dar le si securizau solda de grad
fata de consecintele OUG 59/2017. Iar pe 9 Mai a.c., Ministrul Apararii s-a declarat de acord, in fata re-
prezentantilor tuturor rezervistilor, daca vom obtine votul Camerei Deputatilor.
           5. Pe parcurs au aparut si alte initiative legislative in acelasi sens, care cereau mult mai multe in favoarea noastra. Propagandistic, deoarece Plx. 262 se refera strict la solda de grad/grad profesional, nu la altceva. Nu te duci la laptar sa cumperi prune! Nascute moarte, procedural, aceste initiative au fost respinse.
           6. Mai binele fiind dusmanul binelui, conducerile comisiilor raportoare au “rezumat”, insa “Amendamentele Coarna-Roman”, facandu-le praf. Si cu praful de pe toba ne vom alege, daca trec in forma asta. Mai mult…
           7. Amendamentele “rezumate” au fost trimise de catre comisiile care trebuiau sa faca raportul final pentru votul in Camera Deputatilor si Comisiei de Buget-Finante. De ce? Noi cerem drepturile ce ni se cuvin din anvelopa ministerelor noastre, care n-au cheltuit nici 2/3 din bani bugetati, nu din suplimentarea bugetului alocat. In plus, ministerele noastre au si activitati aducatoare de bani, doar MApN ali-mentand Bugetul de Stat, in decembrie trecut, cu 1.5 miliarde de euro. Asta ca sa contracaram teleastii,
care se pretind “poporul”, care ne-ar tine pe banii lui, uitand ca banii de pensii sunt proprietatea noastra, a celor care am contribuit o viata intreaga, fie civili, fie militari, la fondurile noastre de pensii, transformate de hoti in bugete de asigurari sociale.
                8. Nici nu mai conteaza care forma a initiativei legislative a fost trimisa la Comisia de Buget-Finante: cea “rezumata”, pe care o respingem toti, sau aceea sustinuta de noi toti, reprezentantii Asociatiilor rezervistilor si ai SCMD, la MApN, pe 9 Mai! Explicati tuturor neinitiatilor ca luni este 3 iunie!
Cand mai analizeaza (inutil) Comisia de Buget-Finante propunerea legislativa, cand isi va inainta raportul, cand se va mai elabora raportul comun final, cand se va mai vota in Camera Deputatilor (cand toti sunt prin tara, in campanie, pe ultima suta de metri) si cand se va duce la promulgare noua lege? Iar daca Iohannis, avand dreptul o singura data, respinge forma propusa, cand se va mai vota in Camera Deputatilor din nou, cand se va trimite la promulgare si apoi la Monitorul Oficial? Fiindca mitingul nostru este in 7 iunie, care este ultima zi de campanie electorala, iar alegerile sunt pe 9 iunie…
                Raspuns – “LA PASTELE CAILOR!”.
                Lamuriti-i, asadar, pe bietii oameni nestiutori intr-ale procedurii, sa nu mai puna botul la fentele baietilor anonimi de servicii si ale celor care, practic, acum, din dorinta de a straluci ei ca persoane, a-taca, in fapt, decizia comuna a tuturor organizatiilor care au actionat unitar din 30 aprilie si pana astazi.
Si constientizati-i ca s-a dat ordinul de revarsare a zoaielor, asa cum pot sa constate urmarind si atacurile online si prestatiile televiziunilor: aceleasi minciuni cu 5 milioane de pensionari, care or sa se cocoseze de cati bani or sa primeasca, cu rezervistii care n-ar fi contributivi, cand, in fapt, am contribuit mai mult decat civilii, pentru ca ni s-a sterpelit si contributia la Pilonul II, cu “santajul” la care sindicatele supun bietul Guvern, care are fi la ananghie (din pricina incompetentei lui si a slugarniciei fata de straini, zicem
noi), etc., etc., etc..
                Care este solutia?
                Aceea sugerata de cativa parlamentari onesti, carora le este jena de bataia de joc la care suntem supusi de 15 ani. Procedural, este fezabila! Pe 7 iunie, cu ocazia mitingului, sa solicitam Guvernului sa promoveze “Amendamentele Coarna-Roman”, ca OUG. In 2 ore, se poate face si trimite si la Monitorul Oficial, care e la 2 pasi. Altfel, trec alegerile, vine vacanta parlamentara, apoi, imediat, urmatoarea campanie electorala, urmatoarele alegeri si o luam de la capat cu alt Guvern, alt Presedinte si alt Parlament, de “nestiutori”.
                 Vom solicita luni, 03.06.2024, la orele 14:45 PM, sprijinul ministrului Apararii, ca membru al Guvernului, in acest sens.
                 In concluzie, pe 7 iunie, indiferent ce fac cei care nu pricep, sau nu vor sa priceapa, vom sustine Batalia pentru Gradul Militar, ca drept al rezervistilor, in Piata Victoriei!
                 Pentru evitarea “infiltrarilor” si “provocarilor”, solicitam ca toate filialele si grupurile noastre de initiativa sa comunice Secretariatului General al SCMD, pana pe 5 iunie, cu cate persoane vin (inclusiv invitati din alte structuri si membri de familie), sa se arboreze insemnele noastre, participantii sa ramana grupati in piata si… sa facem “sa zangane geamurile Palatului Victoria”, pentru ca dl. Ciolacu sa ne ia in sfarsit in serios, deoarece noi solicitam DREPTATE SI RESPECTAREA DREPTURILOR NOASTRE CONTRACTUALE, A DEMNITATII SI ONOAREI MILITARE, NU BOCETE FALSE SI PROMISIUNI SI MAI FALSE, DES-PRE CUM VOR INDREPTA EI SOARTA “BUNICILOR”! Pentru ca ce fac ei cu bunicii lor, daca nu i-au bagat inca in pamant, ii priveste! Cat despre noi, daca nu mai exista limite de varsta in noua legislatie a Apararii, inseamna ca ne-au prelungit obligatiile pana la visata de catre Basescu “parasire, pe cale naturala a sistemului”!
                  Ne vedem pe 7 iunie la orele 13:00 PM, in Piata Victoriei!

Honor et patria! Vae victis!     
Presedintele SCMD
Col(r) Dr. Mircea Dogaru