vineri, 11 septembrie 2020

Adresa catre Presedintele Camerei Deputatilor, dl. Ion-Marcel CIOLACU

 

SINDICATUL CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE

Adresa: Bucuresti, str. Pajurei, nr. 13, Sector 1, cod postal 013152, Of. Postal 26 Cont:BRD, Agentia Carol, RO41BRDE441SV79262374410,

Cod fiscal: 26096263

Adresa e-mail: sindicatulmilitarilor@gmail.com

Nr. 574. din 09.09.2020

                                                                                                      

 

CATRE

PRESEDINTELE CAMEREI DEPUTATILOR,

DOMNUL DEPUTAT ION - MARCEL CIOLACU

 

 

DOMNULE PRESEDINTE,

 

Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD) face demersuri in Parlament, in Justitie, in strada, din 9 decembrie 2015, pentru aplicarea Legii pensiilor militare de stat (Legea nr. 223/2015), asa cum a fost promulgata si renuntarea la forma “consolidata” obtinuta, de catre Directiile Juridica si Financiara ale MApN, prin manipularea parlamentarilor si guvernelor, in scopul acceptarii si perpetuarii, ca lege, a unor ordonante de urgenta (OUG nr.57/2015. OUG nr. 59/2017 etc.) care au distrus eforturile depuse timp de patru ani, de catre colectivele care au elaborat textul legii, in scopul eliminarii gravelor discrepante si prevederi neconstitutionale existente in sistemul militar de pensii.

Va inaintam, alaturat, in baza discutiilor purtate la Comisiile de Aparare si de Munca ale Camerei Deputatilor, forma finala a amendamentelor la PL-x nr.199/2020, aflat in faza de Raport la Comisia de Aparare, amendamente pe care le sustine, in scop reparatoriu, si SCMD.

Spre intelegerea demersului nostru, va inaintam, de asemenea, tabelul cu situatia reala a pensiilor din Romania, doua exemple de pensii militare de stat, mult mai mici decat asa-zisa “pensie minima” si punctajul de probleme care framanta rezerva, acceptat in integralitate de institutia prezidentiala.

Va solicitam sprijinul, deoarece Camera Deputatilor este decizionala, afirmand ca suntem singura categorie socio-profesionala sabotata de propriul minister care se opune, prin directiile de specialitate, oricarei normalizari a situatiei la pensii in cadrul Sistemului de Aparare, Ordine Publica si Securitate Nationala, pe care il coordoneaza.

 Cu deosebita stima, 


Col.(r) dr. Mircea DOGARU,

          Presedintele SCMD