joi, 3 septembrie 2020

 

CINE MINTE...DOMNUL MARIUS BALU SAU „ACOPERITII” DIN PARLAMENT

-         In atentia tuturor rezervistilor -

Stimati camarazi,

In discutiile purtate la Cotroceni, pe 2 iulie 2020, reprezentantii SCMD au ridicat 11 probleme, referitoare la situatia rezervistilor, toate fiind agreate, atat de departamentul de specialitate al presedintiei cat si dupa cum ne-a informat personal dl. gl. (r) Ion Oprisor, de catre Presedintele Romaniei. Documentul a fost facut public.

In mod surprinzator, in data de 26 august 2020, am primit pozitia oficiala, in aceasta chestiune, a Departamentului pentru relatia cu Parlamentul si informare publica al M.Ap.N., sub semnatura d-lui secretar de stat Marius Balu, cel care este folosit de catre eternii nostri ”calai” de la directiile Financiara si Juridica, pe post de varf de lance, in amanarea la calendele grecesti a reparatiilor solicitate de rezervisti in problema pensiilor militate de stat.

Pudic, dl. Marius Balu nu abordeaza toate punctele puse de noi in dezbatere, ocolindu-le cu grija pe cele la care nu poate da raspuns (punctele 2, 3 si 11). La celelalte, raspunsul consta in abureala obisnuita. Ne-a surprins insa in mod placut atitudinea neasteptata fata de punctul 7, la care SCMD a cerut: ”renuntarea la initiativele de politizare a militarilor si politistilor in rezerva prin crearea de structuri neconstitutionale si bugetofage gen ”Secretariatul de Stat pentru Rezervisti” (la Guvern) sau ”Consiliul National al Rezervistilor” (la Camera Deputatilor)”. In spatele afacerii se ascunde, dupa cate stiam pana acum, dincolo de ambitiile trambitelor manipulate ale M.Ap.N. adica ale celor care apar ilegal in uniforma pe la TV, debitand platitudini si pe care ii doare in cot de drepturile noastre, ei vizand alte stele, tinichele si, de ce nu, bani si glorie, la 115 ani, interesele celor care vor sa sifoneze banii de pensii militare prin ”Secretariatul de Stat” ori sa-si asigure functii sinecura platite de la buget, pe langa Camera Deputatilor, prin ”Consiliul National al Rezervistilor”.

Trebuia sa ne gandim insa ca in Romania ”nimic nu este pentru cine se pregateste, ci pentru cine se nimereste”. O facem acum pentru ca raspunsul d-lui Marius Balu a fost surprinzator de transant: ”MENTIONAM FAPTUL CA MINISTERUL APARARII NATIONALE NU SUSTINE DEMERSURILE LEGISLATIVE MENTIONATE”.

Pai, daca, Presedintele nu le sustine, M.Ap.N. nu le sustine... cine mama dracului le sustine? Pentru ca, in plin scandal privind pensiile militare, in data de 2 septembrie a.c., Comisia de Aparare a Camerei Deputatilor a dezbatut discret si din doi in doi: 1) Plx 583/2019 privind ”Secretariatul de Stat pentru Rezervisti”, caruia i-a dat aviz negativ, in conditiile in care fusese deja demolat, printr-o initiativa legislativa, de catre presedintele Comisiei de Aparare a Senatului, dl. senator Tit-Liviu Brailoiu si 2) Plx 376/2020 privind zisul ”Consiliul National al Rezervistilor”, care a trecut... tacit. Decizional insa este Senatul si ne punem din nou sperantele in bunul simt si curajul d-lui senator Tit-Liviu Brailoiu. Pentru ca abia acum intelegem ca structura bugetofaga, de functii-sinecura este pregatita nu pentru papagalii care isi flutura penele obosite in numele unor ”structuri asociative” ale rezervistilor ci pentru ”acoperitii” din Parlament, care isi vor pierde fotoliile de deputati/senatori la viitoarele alegeri. Si care, pe moment, ne boicoteaza pentru ca vor si ei grade de general in retragere cu care sa se faleasca in fata oglinzii. Pentru ca in public nu vor avea niciodata curajul sa apara! Dar despre boicotarea amendamentelor la Plx 199/2020, de intoarcere la textul Legii 223/2015, vom reveni cu amanunte in zilele urmatoare. Lovitura finala vor sa ne-o traga, domnii Balu, Rosu, Jianu, Maciu si acolitii lor, miercuri 9 septembrie a.c.

Honor et patria! Vae victis!

Presedintele S.C.M.D.

Col. (r) dr. Mircea DOGARU