miercuri, 23 septembrie 2020

APEL CATRE REZERVISTI

  

MASURI DUPA “CIUCANIADA”

Apel

Catre toti rezervistii interesati

 Stimati camarazi,

Ieri, 22 septembrie 2020, s-a desfasurat adunarea electorala comandata de ministrul Apararii, prin slugile fidele, liderilor “structurilor asociative” ale rezervistilor din MApN. Doar din MApN, desi masurile ticaloase, clocite impotriva noastra de calaii din directiile genarale Juridica si Finaciar-Contabila ale Apararii, lovesc in egala masura in rezervistii intregului sistem!

S-a adeverit ceea ce va raportam de 3 ani: se incearca aducerea tuturor rezervistilor sub acelasi papuc, al ministrului Apararii; nu poti avea dialog cu mana care tine biciul ori “stimulentele” (inutile stele, ordine si medalii in rezerva si in retragere, indemnizatii pentru liderii obedienti si promisiuni cat cuprinde). MApN se opune oricarei tentative de revenire la textul promulgat al Legii 223/2015 si nu vrea sa dea nimic la pensiile militare decat praful de pe toba, eventual din 2026; principiul “cine nu e cu noi (adica sclav), e impotriva noastra (adica SCMD)” functioneaza, dovada atacurile murdare si constante ale slugilor sistemului impotriva SCMD, in mediul online, pentru ca in Justitie au luat plasa.

Dl. ministru al Apararii si-a axat speech-ul electoral pe doua idei forta: “Sa uitam trecutul!” si “De vina e LOV!”, adica sa uitam concluziile anchetelor Curtii de Conturi din 2012 si 2020 si anume ca, in mod deliberat isi bat joc de noi, de 10 ani, incalcand legea si furandu-ne drepturile, juristii si finantistii nostri; sa uitam ca si naivul Ciolos si suparata LOV au primit pe usa din dos, ilegal, textele care ne-au distrus prin OUG-uri de la alde MACIU, JIANU, ROSU &Comp. Sa uitam ca pensiile noastre se raporteaza la salariul minim din 2009, nu se mai racordeaza nici cu cresterile salariale, cum prevede Legea, nici cu inflatia reala, scopul lor de slugi ale Globalismului fiind acela de a ne face sa parasim rapid, “pe cale naturala, sistemul”. Si asta in timp ce ei, slugile, se protejeaza cu “Oscaruri” peste “Oscaruri” si alte sporuri pentru “continuitatea conducerii”, in ultimele sase luni de activitate.

De ce o fac? Pentru a acoperi matrapazlacurile comise prin OUG 1 /2011 (pe care dvs. o confundati cu Legea 263/2010) pentru a strange banii necesari dotarii Armatei cu piese de muzeu nezburatoare si neplutitoare, dar aducatoare de comisioane; pentru ca asa au fost crescuti: sa spuna “NU!” si sa  taie si pentru ca pot, ura impotriva noastra, a rezervistilor, aducandu-le indivizilor care se cred eterni, grade, functii, decoratii, prime, cariere politice etc. Din fericire, multi lideri de asociatii s-au trezit pe teren si au ripostat virulent. Dupa ce a rezistat doua ore, rosu ca racul, dl. Ciuca a parasit campul de bataie care s-a transformat intr-o scena din celebra opera a lui Ion Budai DELEANU.

Prevazand rezultatul, Comitetul Director al SCMD a luat, prin vot unanim, pe 19 septembrie a.c., decizia de a va supune atentiei urmatoarele masuri:

1.  Duminica, 27 septembrie, sa iesim la vot, iar votul sa demonstreze celor care-si bat joc de noi, astazi, ce inseamna forta rezervistilor in democratie;

2.  Sa ne adresam toti, tuturor deputatilor si numai deputatilor, indiferent de culoarea politica a acestora (deoarece, de Senat, PLx 199/2020 a trecut, soarta amendamentelor transandu-se la Camera Deputatilor) sa nu accepte si sa nu voteze amendamentele semnate, neprocedural, “MApN” sau “Comisia de Aparare”, care ne distrug definitiv, ci amendamentele asumate individual, adica legal, de domnii senator Stefan MIHU si deputatii Adrian SOLOMON, Dorel CAPRAR, Radu BABUS, Mihai WEBER, George VISAN, si Dumitru LUPESCU;

3.  Sa-i intrebam toti pe domnii deputati, de cand s-au inregimentat in MApN si de cand executa ordinele minisatului Apararii? Va reamintim, in acest sens, afirmatia domnilor secretar de stat, dl. Marius BALU si adjunct, col. Valeriu ROSU, cand au parasit, cu coada intre picioare, sedinta  Comisiei de Aparare a Senatului, fiind pusi la punct de dl. presedinte Tit-Liviu BRAILOIU, ca nu apara interesele rezevistilor: “Au castigat ei acum (adica SCMD), dar o s-o rezolvam la Camera Deputatilor!”.

4.  Sa atragem atentia, inca o data, domnilor deputati, invocand chiar declaratia dlui. ministru al Apararii catre domnul deputat Bogdan HUTUCA (PNL) ca pensiile nu afecteaza bugetul de stat consolidat, platite fiind din cei 2% din PIB, destinati, prin Tratatul de aderare la NATO, Apararii si ca “salariile plus pensiile, chiar daca s-ar aplica Legea 223/2015, asa cum a fost promulgata, nu depasesc 50%” din procentul respectiv;

5.  SCMD se angajeaza ca, prin dialog cu Primaria Generala a Capitalei, sa creeze cadrul legal pentru organizarea, in perioada 25Octombrie-25 noiembrie a.c. (in plina campanie pentru alegerile parlamentare), a unor marsuri de protest intre sediile MAI si MApN, cu participarea, conform legii, a maxim 200 de persoane. Cei care vor sa-si exprime, in mod real, pozitia, sunt rugati sa ne anunte. Spre exemplu: “Asociatia X din …….  doreste sa participe la un mars de protest, cu Y oameni, in data de ……”. In functie de optiunile dvs., vom negocia datele cu PGC. Valabil si pentru filialele SCMD!

Stimati rezervisti,

In conditiile in care Parlamentul a reafirmat ieri, prin vot, cresterea pensiilor civile cu 40%, noi, care am ajuns gluma familiei si bataia de joc a tuturor, fiind discriminati, la vedere, de 10 ani, ce facem? Stam, plangandu-ne soarta, sau protestam?

 

Honor et Patria! Vae Victis!

 

Presedintele SCMD,

         Col.(r) dr. Mircea DOGARU

 

Bucuresti,

23.09.2020