luni, 26 octombrie 2020

Maiorul Valeriu ROSU

 

 

MAIORUL VALERIU ROSU,

ASA CUM L-AM CUNOSCUT

 

L-am cunoscut pe maiorul Rosu, in martie 2016, la Comisia de Munca a Camerei Deputatilor, unde delegatia SCMD se dusese sa sustina, pana-n panzele albe, abrogarea Art.40 din OUG nr.57/2015, prima OUG prin care, manipuland Guvernul, Directiile generale Financiara si Juridica (adica generalii Maciu si Jianu) ale MApN, au facut praf Legea pensiilor militare de stat.

Tacut, dl. Rosu supraveghea, cu ochi de soim, prestatia presedintilor “structurilor asociative” care behaiau in cor ca”legea este imorala”, iar OUG 57 “este buna” si ne “repereaza” onoarea sifonata de Basescu et Comp., incat pana si presedintele Comisiei, deputatul Adrian SOLOMON, s-a sufocat de indignare: “- Ce dracu’ bre, ne credeti prosti pe toti?Vreti sa spuneti ca 65% din jumate e mai mult decat 80% din tot?”. Si a notat, pentru Raport, propunerea SCMD de anulare, prin votul Camerei, a celebrului articol, desi de partea noastra erau doar pilotii militari.

I-am auzit vocea d-lui. ROSU, doar pe hol, cand zbiera la presedintele Comisiei: “- Sa nu se modifice o virgula din OUG 57, pentru ca, altfel, Armata intra in faliment!”. Este una dintre ideile putine, dar fixe, pe care le are dl. Rosu. Mai precis, are doar doua: ca nimeni nu are voie sa mai vina cu amendamente, decat,(ilegal), MApN, altfel Proiectul de lege se intoarce de unde a plecat si pierdem timp si ca, daca se aplica Legea 223/2015, asa cum a fost promulgata, Armata si “Tarisoara noastra” dau faliment! Prima i-au facut-o praf, la Senat, presedintele Comisiei de Aparare, dl. Tit-Liviu BRAIOLIU, iar la Camera Deputatilor, domnii Radu BABUS, George VISAN, Dumitru LUPESCU, Mihai WEBER si Dorel CAPRAR.

In ceea ce priveste a doua idee fixa a d-lui. maior ROSU, ajuns rapid colonel si vizand, deja, gradul de general, dupa metoda Tiberiu FRATILA (avansarea la exceptional pentru calcarea in picioare a drepturilor rezervistilor si atacarea, pe toate caile, a SCMD), noi am convins deputatii ca nu avem ce cauta in nicio lege civila, pentru ca nu avem contracte de munca normata la 8h, ci de activitate la ordin, 24h/24h si ca soldele de rezervist, botezate “pensii” se platesc din cei 2 % alocati, conform Tratatului de aderare la NATO, obligatoriu, Apararii! “- Eu va cred! - ne-a replicat dl deputat Bogdan HUTUCA, adevaratul strateg financiar al PNL – Dar am nevoie de confirmare de la ministrul CIUCA.”. Drept care m-am dus cu jalba-n protap la ministrul Apararii, care i-a confirmat telefonic, d-lui. HUTUCA: “- Chiar daca se aplica Legea 223/2015, asa cum a fost promulgata, cu salarii si pensii la un loc, nu depasim 50% din cei 2%.” Prin urmare, faliment nu va da decat dl. ROSU, in tentativa de a ajunge general. Si raman bani, mai multi decat avea Basescu (1% din PIB, fata de 0.87% sau 0.94%) sa cumpere, spagarii kaki, sute de rachete de pe vremea lui Conrad Haas si Ioan Valahul, care le-au folosit cu succes impotriva generalului invadator german, Castaldo, in anii 1552 – 1556.

Indraznesc, asadar, sa opun ideii fixe a d-lui. ROSU, declaratia d-lui. gl.(r) Nicolae CIUCA. Un ministru care s-a saturat de macaneala servila a sefilor “structurilor asociative” si a decis sa nu-i mai asculte. Decizie asumata si de subordonatul d-sale politic, dl. Marius BALU, astfel incat, bietii luptatori pentru “dreptul” lor si mai putin pentru drepturile noastre, s-au vazut lepadati in ograda d-lui.ROSU. Cu asta se inteleg perfect, fiindca vor si ei, ca si el, cat mai multe “stele” de general! Fie si in retragere! Si da-i si lupta si da-i si lupta, cu aplombul unor autentici catavenci, branzovenesti si farfurizi! Drept care, noua, “stupid people”, ajunsi paria societatii romanesti, ai Europei si NATO, este imposibil sa nu ne treaca prin minte cugetarea: “ Intre Revolutia franceza din ‘89 si Revolutia romana din ’89, dincolo de secole, exista o deosebire esentiala. Conform celei dintai, orice soldat avea, in ranita, bastonul de maresal. Potrivit celei de-a doua, orive general fabricat astazi, in rezerva sau in retragere, are, in ranita, bastonul de caprar”, caprarul fiind cel care paste caprele, ori, adaptat la actualul comportament al multora dintre camarazii nostri, rezervisti … oile!

Astept corul de injuraturi al aplaudacilor, actuali sau in curand generali in retragere! Le voi raspunde cu stravechiul lor strigat de lupta: “Rosii si poporul rus/fericire ne-a adus!”.

 

Honor et Patria! Vae Victis!

 

Presedintele SCMD,

         Col.(r)dr. Mircea DOGARU

 

Bucuresti,

26 octombrie 2020