marți, 20 octombrie 2020

Scrisoare deschisa Secretarului de stat din MApN pentru relatia cu Parlamentul si calitatea vietii personalului

 

NOI VA CEREM MERE,

IAR DVS. NE VINDETI BARABULE!

Scrisoare deschisa domnului Marius BALU, Secretar de stat in MApN

pentru relatia cu Parlamentul si calitatea vietii personalului

 

Domnule Secretar de stat,

Prin adresa cu nr.591/22.09.2020, v-am informat ca am fost atentionati de Comisia pentru Aparare a Camerei Deputatilor sa renuntam, in numele democratiei, la intransingenta si sa angajam un dialog cu dvs. datorita faptului ca, de luni de zile, pozitia SCMD si pozitia MApN si a acolitilor sai fata de amendamentele la PL-x 199/2020 par ireconciliabile, procesul promulgarii respectivului proiect legislativ batand pasul pe loc. Drept urmare, am renuntat la unele solicitari ale noastre, acceptand ca medicii militari sa fie discriminati fata de cei civili, la fel profesorii militari, pilotii militari, inginerii militari etc.,  pensia acestora urmand a fi raportata exclusiv la calitatea de militar si nu la specialitatea civila. Mai mult, in spiritul celor cerute de Comisia de Aparare, v-am propus un dialog concret pe tema pensiilor militare de stat, intre “specialistii” dvs. din Directiile generale Juridica si Financiara (care isi bat joc, sistematic, de noi, de ani de zile) si specialistii finantisti si juristi ai SCMD, coordonati de dl. vicepresedinte SCMD, gl.mr. C-tin NASTASE, fost sef al Directiei Generale Financiar-Contabile a MApN.

Simplu si concret! Raspunsul dvs. insa, venit prin adresa cu nr. DP-1275/13.10.2020, ne-a consternat, demonstrand nu numai ca nu ati citit propunerile noastre, ci si ca ati “semnat ca primarul” un material comis de politrucii din Directiile MApN incriminate de noi. Adica, de catre aceia care va manipuleaza, asa cum i-au manipulat pe toti predecesorii dvs. si din al caror cuvant de ordine nu aveti curajul sa iesiti! Dupa doua pagini de gargara despre “grija” MApN fata de rezervisti, ne cereti, “avand in vedere interesul comun pe care impreuna il manifestam pentru obtinerea de catre pensionarii militari a drepturilor legitime” sa va sprijinim “la Comisia pentru aparare, ordine publica si siguranta nationala” sustinand “raportul preliminar al Comisiei pentru munca si protectie sociala”, adica strict amendamentele MApN. Motivatia este puerila! In caz contrar, promovarea PL-x 199/2020 ar trena, pentru ca orice amendament nou “ar impune o noua analiza la nivelul Comisiei pentru munca si protectie sociala”.

Domnule Secretar de stat,

Suntem de acord sa se duca de o suta de ori proiectul la Comisia de munca, numai sa treaca amendamentele sustinute de noi si care reprezinta, in fapt, vechiul text promulgat al Legii 223/2015, distrus prin OUG-uri, clocite la MApN. Cat despre timp, va informez ca nu am dat toti in dementa senila sau Alzheimer ca sa ne lasam pacaliti, ca liderii pensionarilor civili, de o lege data in 2018, cu aplicare promisa in 20121 si reala la … “Pastele Cailor”! Mai rau decat LOV, dvs. ne promiteti un mare nimic legiferat in 2020, aplicabil din 2023 plus doi ani de recalculari, adica din 2026, cand cea mai mare parte dintre noi, tocmai datorita “calitatii vietii” noastre, adica bataii de joc la care ne supuneti, sistematic, vom ingrasa pamantul la Ghencea militar.

Noi nu vrem nici stele inutile in retragere, nici alte tinichele, nici indemnizatii de la MApN, MAI sau SRI, adica “margelele” prin care ii tineti in lesa pe liderii asa-ziselor structuri asociative! Noi cerem drepturile noastre legitime, obtinute prin lege si furate prin OUG-uri.

Vrem intoarcerea la plafonul de 100%, dar dvs. ne oferiti tot 85%!

Vrem cuantumul de 85% din venitul salarial brut, dvs. ne oferiti 65% din net, dar nu din intregul venit!

Vrem alinierea pensiilor cu cresterile salariale la cei din activitate si inflatia reala, dvs. ne oferiti tot inghetarea reala, in stil LOV, pe rata inflatiei, care inseamna diferenta de inflatie pe doi ani!

Vrem scoaterea din baza de calcul a pensiei private (suplimentare), dvs. ne promiteti doar Meritul Militar, care, oricum, este in afara!

Vrem ajutoarele salariale, fiind singura categorie socio-profesionala vaduvita de ele, dvs. taceti malc!

Vrem scoaterea din vechimea militara a vechimii civile, dvs. continuati politica penala a celor care ne-au furat si anii si banii, invocand volumul urias de munca la care i-ati supune pe bietii finantisti!

Etc. Etc. Etc.

In consecinta, va facem contra-propunerea de a sustine dvs., la Comisia pentru munca, amendamentele pe care le sustinem noi la Comisia de aparare a Camerei Deputatilor. Cat de spre “dialog”, democratic ar fi fost sa va confruntati cu specialistii nostri, fata in fata, nu sa va convocati pe Skype slugile si trompetele, astazi, 20 si maine, 21 octombrie, intre orele 12.00-13.00, la modul: “-Nu-i asa tovarase gradu, ca Pamantul e rotund si se invarteste? – Da!              - Bravo Dorele, o sa primesti o stea mare, pe 25 Octombrie sau pe 1 Decembrie, fiindca ai fost baietel cuminte si ai facut mumos la mamitica!”

Acestea fiind zise, vom raporta deputatilor onesti din Comisia pentru aparare, ca am vrut dar nu s-a putut si ca incheiem dialogul cu o persoana total dezinteresata de adevar, dreptate si, mai ales, de “calitatea vietii” noastre, care, in plus, oricum nu va mai face multi purici in functie!

Va salut! Sa traiti bine!

Presedintele SCMD,

Col.(r) dr. Mircea DOGARU

Bucuresti,

20 octombrie 2020