ANUNT REFERITOR LA PROCESUL JURIDIC AVAND CA SUBIECT DISCRIMINAREA PRODUSA DE LEGEA 282/2023

1. Puteti descarca de la https://drive.google.com/file/d/1yOxkoklw1LcBTm1SSeCk2qpA28qU-Xjf/view?usp=drive_link formularul/declaratia care trebuie completata si semnata de catre membrii sindicatului participanti la procesul declansat in Justitie de catre SCMD pentru discriminarea produsa de Legea 282/2023; 2. Aceasta declaratie trebuie trimisa/predata in original (pt a fi depusa la instanta de judecata) la Secretariatul SCMD situat in Bucuresti, str. Pajurei, nr.13, Sector 1; 3. Rezervistii din toata tara, care nu sunt membri ai SCMD si care doresc sa sprijine aceasta actiune, sunt rugati sa se inscrie in sindicat. Detalii despre inscrierea in SCMD gasiti la http://scmdsecretariat.blogspot.com/2010/02/procedura-de-primire-de-noi-membri.html

Premierul Romaniei ii considera nesimtiti pe militarii care ii sustin reforma pensiilor!...

marți, 28 mai 2024

 

A P E L

CATRE TOTI JURISTII SI FINANTISTII DIN S.C.M.D.

ANALIZATI ”CALUL DE DAR”, SA NU FIE CUMVA UN ”CAL TROIAN”!

 

Stimati camarazi,

Va punem la dispozitie, alaturat, ”amendamentele Leoreanu” la Pl-x 262/2024.

Cu urmatoarele precizari…

Precedentul ”amendament Leoreanu” la OUG 28/2024 a esuat pentru ca era atasat unui articol de lege abrogat. Daca s-ar fi legiferat, ar fi fost un dezastru care ar fi dus la dezagregarea S.A.O.P.S.N., in care functioneaza mai multe legi-statut nu numai Legea 80/1995.

Pe 30 aprilie a.c. S.C.M.D. a transmis presedintilor comisiilor de Aparare si Munca din C.D. rugamintea de a amenda OUG 26/2024 (actualmente Pl-x 262/2024) cu un Articol XI/1 privind cresterea proportionala a soldei de grad si la rezervisti.

Amendamentul, pe care l-au salutat in unanimitate toti rezervistii, a fost asumat initial de domnii deputati Nicolae ROMAN, Dumitru COARNA si Laurentiu-Dan LEOREANU, care s-a retras ulterior, in ideea convingerii majoritatii parlamentare. Acest amendament ne securiza pensiile fata de consecintele OUG-urilor care au distrus, neconstitutional, Legea 223/2015 si ale caror prevederi au fost inserate prin frauda, constituind asa-zisa forma ”consolidata” a Legii.

Ieri, 27 mai, in Comisia de Aparare a C.D., toate amendamentele depuse de deputati au fost respinse, fiind impuse, prin vot, ”amendamentele Leoreanu”.

Ne ingrijoreaza faptul ca la Art. XII/1, pentru aceeasi operatie, apar termenii ”actualizare” si ”recalcularea pensiilor” (termen pe care il respingem din 2015). Iar in Art. XVII, apare al treilea termen – ”reactualizare”.

Va rugam sa analizati juridic si din punct de vedere financiar, in ce masura nu ne alegem doar cu ”praful de pe toba”, in conditiile in care, calculata la gramada, solda de grad cuvenita rezervistilor nu va fi schilodita de ”pragurile” si ”treptele de impozitare” impuse de ONG-urile incriminate de noi si de Legea 282/2024.

De asemenea, va rugam sa aveti in vedere si FACTORUL TIMP!

Este posibil ca, in cazul in care, amendamentele ne sunt favorabile, Legea 262/2024 sa fie promulgata pana la 7 iunie, in conditiile in care merge in lucru la Comisia de Buget-Finante, apoi se intoarce pentru raportul comun, se trimite la vot in C.D. si, daca trece, la promulgare, la Presedinte? Opinia noastra este ca NU!

Este posibil sa fie promulgata peste vara, in conditiile vacantei parlamentare, urmata de intrarea direct in campania electorala, in septembrie, si alegeri, care se vor termina abia in decembrie, cu alegerea parlamentarilor? Opinia noastra este ca NU!

Este posibil sa fim pasati la bunul plac al unei noi majoritati parlamentare si al unui nou Guvern, ai caror reprezentanti nu si-au luat nici un angajament fata de noi? Opinia noastra este ca DA! Se adauga termenul de 90 de zile, in loc de 60, care le-ar fi necesar Caselor Sectoriale de Pensii Militare sa apese pe o tasta!

Fata de cele de mai sus, ne punem legitima intrebare…Nu cumva deputatii sunt manipulati de cei pe care ii stim, sa scape de anuntatele mitinguri de protest din 7 iunie si din toamna si sa scape nescarmanati, la alegeri?

Asteptam opiniile dvs. de specialitate pana maine, 29 mai, la orele 10.00, pentru a sti cum procedam pe 7 iunie. Va atragem atentia ca majoritatea rezervistilor se considera prea obositi sa se mai bata pentru drepturi, lasandu-se sedusi de formule manipulatorii, anti-miting, de genul: ”Va mai dam 100 de lei” (Nicolae Ceausescu), sau ”50 de bani, sunt 50 de bani! Inseamna ca-i luati nu ca ii dati!” (C. W. Iohannis).

Honor et patria! Vae victis!

Presedintele S.C.M.D.

Col. (r) dr. Mircea DOGARU