ANUNT REFERITOR LA PROCESUL JURIDIC AVAND CA SUBIECT DISCRIMINAREA PRODUSA DE LEGEA 282/2023

1. Puteti descarca de la https://drive.google.com/file/d/1yOxkoklw1LcBTm1SSeCk2qpA28qU-Xjf/view?usp=drive_link formularul/declaratia care trebuie completata si semnata de catre membrii sindicatului participanti la procesul declansat in Justitie de catre SCMD pentru discriminarea produsa de Legea 282/2023; 2. Aceasta declaratie trebuie trimisa/predata in original (pt a fi depusa la instanta de judecata) la Secretariatul SCMD situat in Bucuresti, str. Pajurei, nr.13, Sector 1; 3. Rezervistii din toata tara, care nu sunt membri ai SCMD si care doresc sa sprijine aceasta actiune, sunt rugati sa se inscrie in sindicat. Detalii despre inscrierea in SCMD gasiti la http://scmdsecretariat.blogspot.com/2010/02/procedura-de-primire-de-noi-membri.html

Premierul Romaniei ii considera nesimtiti pe militarii care ii sustin reforma pensiilor!...

miercuri, 15 mai 2024

In atentia tuturor rezervistilor: Odiseea amendamentelor la PL-x 262/2024

 

CITIȚI, ANALIZAȚI ȘI DECIDEȚI PENTRU 7 IUNIE A.C.

-         In atentia tuturor rezervistilor: Odiseea amendamentelor

la PL-x 262/2024 –

INFORMARE

Pe 30 aprilie si pe 7 mai, SCMD a solicitat Comisiilor de Aparare si Munca din Camera Deputatilor, marirea soldei de grad/grad profesional si la rezervisti, mai multi deputati in frunte cu dl. gl. Nicolae Roman, asumandu-si initiativa introducerii de amendamente la PL-x 262/2024 in acest sens.

Luni 13 mai, in acord cu asociatiile rezervistilor si SCMD, 3 deputati au depus amendamentele la Comisia de Aparare, la prima ora. In paralel, celelalte comisii, inclusiv Comisia de Munca, si-au dat, pe repede inainte avizul pe forma venita de la Senat (L 166/2024) fara amendamente. La pranz, cel mai important ca functie dintre initiatori si-a retras semnatura.

Marti 14 mai, a aparut a doua varianta, inechitabila, sub presiuni diverse.

Astazi 15 mai, dupa lungi discutii in cursul zilei de ieri si in aceasta dimineata, domnii deputati Dumitru Coarna si Nicolae Roman au inscris a treia varianta, pe care v-o prezentam alaturat (clic aici pentru accesare). Si SCMD si-a dat acordul, alaturi de numeroase asociatii ale Forumului, pentru aceasta varianta pe care o consideram finala si pe care o vom sustine, la nevoie, in strada, pe 7 iunie a.c.

Honor et patria! Vae victis!

Presedintele SCMD,

Col. (r) dr. Mircea DOGARU