miercuri, 26 mai 2021

 

APEL CATRE MEMBRII SCMD/CNSC

DE CE TREBUIE SA FIM IN PIATA VICTORIEI, MAINE 27 MAI A.C., ALATURI DE SNPPC, LA ORELE 10.30...

 

Maine, 27 mai a.c., delegatii SCMD/CNSC disponibili ne vom aduna in fata Muzeului Antipa, la 10.30, pentru a ne repartiza la pichetele organizate de SNPPC, in Piata Victoriei, la manifestatia antiguvernamentala aprobata.

Va reamintim ca actualul Guvern a dat, hoteste, in ajun de Anul Nou, OUG 226/2020 prin care a aruncat criza reala integral pe umerii patronatelor, salariatilor si pensionarilor romani, civili si militari, favorizand pe fata capitalul transnational. Intr-o prima etapa a inghetat salariile si pensiile, pana prin 2024. Or, in conditiile in care s-a angajat sa dea pe nimic ultimele active ale statului, inflatia va creste catastrofal si preturile vor deveni de neatins pentru romani. Deja cedarea a 51% din actiuni la distribuirea gazului metan, catre Franta, anunta o prima crestere a pretului acestuia la consumator cu 25%-50%.

De la inceputul anului va anuntam ca intr-o a doua etapa vor trece la taieri de salarii, pensii, indemnizatii, alocatii, sub pretextul ”sporurilor necuvenite”. Operatiunea s-a declansat prin initiativa doamnei Turcan, avizata deja de 13 ministri, de elaborare a unui MEMORANDUM pentru ”stabilirea principiilor care vor sta la baza reanalizarii si elaborarii cadrului legal privind salarizarea personalului platit din fonduri publice”. V-am pus textul la dispozitie pentru a intelege ca toate salariile vor scadea, prin eliminarea a 80% din sporuri si reducerea in cuantum a celor 20% ramase la un sfert din salariul minim brut pe economie. Scaderea salariilor atrage pe viitor si scaderea pensiilor.

Nu am publicat cele 8 Anexe, privind modul concret de aplicare a modificarilor legislative, pe categorii de salariati, Anexe ce trebuiau dezbatute cu sindicatele intre 24 mai si 8 iunie, pentru ca acestea nu exista.

Noi, cobaii, adica militarii si politistii trebuia sa dezbatem Anexa care ne priveste, la Ministerul Muncii, luni 24 mai, intre orele 14.00-16.00. Ca reprezentanti ai confederatiilor sindicale au participat presedintii tuturor federatiilor si sindicatelor din M.A.I. si penitenciare, presedintele SCMD si presedintele Federatiei sindicatelor angajatilor civili din M.Ap.N. Actiunea a fost asumata de dl. secretar de stat din Ministerul Muncii si Protectiei Sociale, Claudiu Mihnea Drumea, dl. secretar general Eduard Corjescu, 4 directori si un reprezentant ”discret” al M.Ap.N.

Obiectiile sindicatelor au fost:

·        intrucat dialogul cu ministrii de resort a avut loc dimineata iar Anexa n-a parasit inca, probabil, masa d-lui gl. Florin Jianu, am fost chemati sa discutam vorbe, urmand a fi pusi in fata faptului implinit;

·        declaratiile reprezentantilor Ministrului Muncii ca nu va scadea nici un salariu sunt a la Farfuridi sau Traian Basescu, in conditiile in care, la noi, indicii de salarizare fiind cei din 2009, reasezati prin Legea LOV, astfel incat seful S.M.A. este echivalat cu un balerin la Opera de Stat sau o secretara cu studii medii din primarie, salariile politistilor si militarilor fiind la categoria ”etc” din grila. Cum sa nu scada cand scad sporurile in proportie de 80%, iar acestea constituie la noi baza venitului salarial, solda de grad si de functie fiind o gluma?

·        anuntul Memorandum-ului a provocat deja o noua hemoragie de cadre specializate si in structurile militare si in politie, pentru ca va afecta in mod clar si pensiile, aducand scaderi in cuantum, pe viitor.

In plus, inmanand Scrisoarea deschisa catre d-na Turcan, SCMD a declarat Memorandum-ul ilegal, deoarece, cf. Legii 223/2015, in ceea ce ne priveste, trebuia initiat de ministrul Apararii si avizat de ministrul Muncii, nu invers. De asemenea – neconstitutional, in baza Art. 42 Al. 1 si 2 din Constitutie, conform caruia noi nu avem contracte de munca normata la 8 ore ci contracte de prestare a profesiei, la ordin, 24h/24. Deci Ministerul Muncii, ca si comisiile de munca din Parlament nu au competenta asupra militarilor si politistilor. Nu putem intra, cu conditiile noastre restrictive de activitate si punitive in caz de refuz de executare, intr-o lege civila. Decat daca ni se anuleaza juramantul, ni se redau toate drepturile civile si, retroactiv, celelalte doua salarii, lunare, pe celelalte 16 ore prestate zilnic, dar neplatite.

Afirmand ca noile initiative legislative vor mari haosul si inechitatile in ceea ce ne priveste, am pus intrebarea, la care nimeni nu va putea raspunde: ”DE CE LA SALARIZARE, MILITARII SI POLITISTII SUNT CONSIDERATI A FACE PARTE DIN SISTEMUL PUBLIC, IN TIMP CE LA PENSII NI SE NEAGA ACEASTA APARTENENTA, INVENTANDU-SE ASA ZISUL SISTEM MILITAR”, motiv pentru care, noi, rezervistii ne-am pierdut toate drepturile conexe?

Spre stiinta, exista doar doua sisteme si de salarizare si de pensii – PUBLIC si PRIVAT. In cadrul acestora exista doar doua mari categorii de salariati, respectiv de pensionari, care juridic, fiind total diferite, trebuie sa beneficieze de legi proprii: CIVILI si MILITARI.

In plus, SCMD a ridicat problema, dezvoltata de Federatia sindicatelor angajatilor civili din M.Ap.N. si sustinuta de toti cei prezenti, ca angajatii civili din structurile militare, desfasoara activitati in conditii identice cu militarii, sunt supusi acelorasi restrictii si au aceleasi angajamente, drept care, minus solda de grad, ar trebui platiti si ar trebui sa beneficieze si la pensii de legislatia militara.

In concluzie, astia ne taie tot, ne duc doar cu vorba pana la vacanta parlamentara si judecatoreasca, inaintea carora ne putem trezi cu initiative legislative sau OUG-uri privind veniturile salariale si pensiile militare de stat care sa ne extermine. Nu e o gluma, din moment ce au existat si exista tentative de lichidare juridica a Rezervei si perspectiva ”externalizarii Apararii”. Nu numai la noi, dovada protestele ”vestelor kaki” in Franta, Germania, Olanda, Italia si S.U.A. Iata de ce trebuie sa fim in Piata Victoriei, maine, 27 mai a.c., la orele 10.30. Pentru dreptul la viata, la nostru, al natiunii noastre si al statului roman in fata ofensivei criminale (executata prin slugi ”nationale”) a comunism/globalismului!

Va asteptam!

Honor et patria! Vae victis!

Presedintele S.C.M.D.

Col. (r) dr. Mircea DOGARU