Oferte de turism in anul 2024 si facilitati pentru membrii SCMD

  Oferte de turism in anul 2024 Perioada Destinatia (dati clic pe text, pentru detalii) ·          10.04-1...

luni, 17 mai 2021

SCRISOARE DESCHISA

 

RUȘINOS, DOAMNĂ JUDECATOR!

 

SCRISOARE DESCHISĂ DOAMNEI JUDECTOR

MĂDĂLINA AFRĂSINEI

 

    Acum cateva zile, in 14 mai 2021, la o emisiune de la postul tv “Antena 3”, în susținerea cauzei pensiilor mai puțin "simțite", cred eu, ale magistraților, brusc dna judecător Mădălina Afrăsinei “a vrut să știe" ce pensie au dnii Coldea, Dumbravă, Ciucă și încă cineva, un procuror militar, al cărui nume mi-a scăpat... Nu că aceste persoane mi-ar fi simpatice! Cu siguranță NU! Dar dna judecător ar trebui să știe și să recunoască faptul că pensiile magistraților au fost impuse națiunii printr-o decizie a CCR! România plătește aceste pensii de zeci de mii de lei "per capita", fiind, practic obligată de acea decizie a CCR, emisă în conditii dubioase cel putin, cred eu, de către judecătorii de la CCR, pentru ei inșiși și cei asemenea lor! Si culmea: invocand identitatea (falsa,in multe privinte!) intre magistrati si militari in privinta riscurilor profesionale, a restrangerii si interdictiilor privind exercitarea unor drepturi ! Pensiile militare (în fapt, solde de rezervist), însă, au fost acordate în mod liber de societate, pe vremea domnitorului Alexandru Ioan Cuza, ca recunoaștere a prestației militarilor in beneficiul ei, a pericolelor și constrângerilor la care sunt supuși acestia! Așa este în toată lumea! Nici chiar regimul socialist nu a contestat acest drept al militarilor. O fac, insa, unii dintre reprezentantii actualei democrații(?)! Și, dacă analizăm funcțiile pe care le-au deținut persoanele care fac obiectul "curiozității" dnei judecatoare, vom vedea că:

A) Una dintre aceste funcții este unicat în Romania, cea a dlui Ciucă - șef al Statului Major al Apărării, cea mai inalta functie pe care o poate indeplini un militar in activitate. Și, ca să fie satisfăcută pe deplin "curiozitatea" persiflantă a dnei judecător, solda funcției deținute de dl Ciucă era, în legea salarizarii “compusa” de Lia Olguța Vasilescu, la nivelul salariului unui prim balerin de la Opera Română! Deci, pensia obținută pe baza acestei solde este mult sub cea a unui judecător! De altfel, dl gl. Chelaru, care a ocupat și exercitat aceeași funcție, a trecut in rezervă cu o pensie nu cu mult peste 5000 de lei, de nu mă inșeală memoria. La fel și dl gl. Popescu Mihail, fie iertat!

B) Iar funcțiile exercitate de dnii Coldea si Dumbravă, au fost dintre cele de conducere a principalului serviciu de informații al țării! Peste tot in lume, munca in ”intelligence” se plătește cu mulți bani! Aaa ... cum au exercitat oamenii aceștia funcțiile respective, inclusiv dl Ciucă, este o altă discuție! Care ne poartă la cei care i-au numit, cei care i-au subordonat și le-au folosit prestațiile etc.

 C) Cât despre dl. procuror militar...să observam că, mai intâi este procuror, apoi militar, așa cum arată și sintagma care-i numește profesia. Adică, în privinta salarizării și pensiei i se aplica normele pentru magistrați, iar apoi cele pentru militari. Anume, la pensia de magistrat i se mai adaugă o sumă, poate de o mie și câteva sute, poate două mii de lei, ceva cam pe aici, provenită din aplicarea prevederilor privind drepturile militare de pensie. Deci acel procuror militar are pensia ”nesimțită” pentru că este magistrat, nu pentru că este militar, să vă fie clar dna judecător! Ar trebui să vă fie cel puțin jenă pentru manipulările la care vă pretați, dnă. judecător! Poate chiar rușine!

Col.(r) Ștefan TUDOSIE,

                  Vicepreședinte (i) al SCMD