luni, 31 mai 2021

 

MANIFESTATIA ANTIGUVERNAMENTALA

DIN 27 MAI 2021

MULTUMIRI SI CONCLUZII

 

Organizarea

Motivata de trecerea de catre Guvernul pro-globalist la cea de-a doua faza a programului, extern impus, de austeritate (taierea, dupa ”inghetare”, a salariilor si pensiilor) manifestatia din 27 mai a.c. a fost organizata si asumata legal de S.N.P.P.C., care a obtinut, cu o luna inainte aprobarile necesare pentru cateva pichete cu ”pana la 100 de persoane” in Piata Victoriei. Facem aceasta precizare pentru media, care a fost derutata de participarea S.C.M.D.

Desi au fost reprezentate la Ministerul Muncii, la scandalul pe discutarea in lipsa a Anexei 1 a Memorandumului d-nei Turcan, privind taierea sporurilor salariale, celelalte sindicate din M.A.I. nu au sprijinit S.N.P.P.C. in mod semnificativ.

S.C.M.D. si-a chemat, timp de o luna, in sprijinul S.N.P.P.C., toti membrii si aliatii (C.N.S.C.) din Bucuresti si imprejurimi, disponibili, prin apeluri on-line sau emisiuni Tv (RTV, Kapital TV) publicand si republicand programul comun de revendicari.

Desfasurarea

In seara zilei de 26 mai, pentru a nu se mai trezi cu pichete de cate 1000 de oameni in loc de 100, ca la manifestatiile precedente, I.G.P.R. a luat masuri, astfel ca, a doua zi, S.N.P.P.C. nu a putut acoperi toate pichetele, grupandu-si in alveola centrala toti participantii, in numar de c. 400, intre care 30 membri de la filialele Constanta si Mangalia ale S.C.M.D., exemplar mobilizati, ca de obicei, de dl. vicepresedinte S.C.M.D. cdor. (r) Ilie Truta. Din acest motiv, la pichetele exterioare (Muzeul Antipa si alveola dinspre Geologie) au aparut doar membrii S.C.M.D. din Bucuresti, Ilfov si Fagaras, sustinuti de delegati ai revolutionarilor si CFR-istilor. Este motivul pentru care, televiziunile, mobilizate acolo, au intervievat in direct, la deschidere, doar membrii S.C.M.D., informand ca se deruleaza o actiune a ”militarilor in rezerva si politistilor”.

Reprezentantii nostri au subliniat in interventii, ca este o actiune a S.N.P.P.C., noi venind doar in sprijin si au inmanat presei programul de revendicari comune, pe care il prezentam inca o data in anexa, spre contracararea zvonurilor Guvernului, care pacalesc lumea ca rezervistii si politistii ar lupta numai pentru salariile (aflate la coada grilei, cu indici din 2009) si pensiile (inghetate din 2017) lor ”nesimtite”.

Pentru risipirea confuziilor, i-am rugat pe d-nii vicepresedinti S.C.M.D. col. (r) Florea Cristescu si gl.fl.aer. (r) Iosif Balan (S.G.i.) sa parasim locatiile si sa ne alaturam celor din zona centrala. Reprezentantii media ne-au urmat si au inceput sa intervieveze participantii.

S-a cerut demisia Guvernului, acuzat de tradare si de aplicarea cu servilism a deciziilor globalism/comunismului de distrugere a popoarelor si statelor, prin distrugerea programata a economiilor, vinderea pe nimic a ultimelor active ale statelor, deprofesionalizarea si desfiintarea, pas cu pas, in primul rand a structurilor de aparare, ordine publica si securitate nationala. S-a enuntat ideea solidarizarii noastre cu Miscarea ”vestelor kaki”, adica a rezervistilor si politistilor din Franta, Germania, Olanda si S.U.A. si continuarea actiunilor pana la demisia Guvernului de slugi antinationale.

Multumiri

In numele C.D. al S.C.M.D. aducem multumiri organizatorilor, pentru modul in care ne-au primit, inca o data, ca parteneri egali si pentru abordarea de catre toti vorbitorii lor, in legatura directa cu soarta salariilor si a situatiei reale a pensiilor militare de stat. De asemenea, d-lui vicepresedinte S.C.M.D., cdor. (r) Ilie Truta, inca o data, pentru exemplara mobilizare a membrilor S.C.M.D. din Constanta si Mangalia si pentru initierea si cimentarea unei colaborari reale cu filiala zonala a S.N.P.P.C., codusa de dl. comisar sef Zelca Vasile, caruia ii uram sa vina cat mai tarziu in randurile noastre. Adica, sa aiba o cariera normala si fructuoasa, in aceste vremuri anormale, in politie!

Aducem, in egala masura, multumiri d-lor vicepresedinti col. (r) Florea Cristescu si gl.fl.aer. Iosif Balan (S.G.i.), presedintilor de filiale si membrilor S.C.M.D. prezenti, pentru mobilizare si participare. Nu in ultimul rand, aducem multumiri delegatilor din C.N.S.C. prezenti, majoritatea de la sindicatele si organizatiile revolutionarilor, reafirmand ca, reintalnirea simbolica in strada a naivilor din Decembrie 1989, militari si revolutionari, da, de fiecare data, fiori guvernantilor!

Concluzii

Poate nu intamplator, dupa ce a auzit ce a auzit, de la politisti si rezervisti, Premierul si-a schimbat brusc discursul, renuntand sa mai bata campii pe politica de austeritate, necesitatea aruncarii a zeci de mii de salariati in somaj si a taierii sporurilor salariale, indemnizatiilor si pensiilor ”necuvenite”. Tactica de moment, pentru ca nimeni nu se mai lasa pacalit!

In acelasi timp, bunii de nimic, insa, adica oile fudule, nesuportand etalonul au si sarit, la adapostul anonimatului, sa minimalizeze evenimentul, autoconvingandu-se on-line ca behaitul lor ar insemna raget de leu. Cele kaki, in plus, au pescuit tabelul de acum un an si jumatate, cu amendamentele S.C.M.D. la Plx-199/2020, asumate atunci la Senat (cele marcate cu verde) si la Camera Deputatilor (cele marcate cu albastru) de parlamentari care ne-au sustinut, uitand sa spuna si ca sunt ale S.C.M.D. si ca ei insisi si-au asumat amendamentele M.Ap.N. (marcate cu indigo). Adica proiectul mult slavitului si adoratului ”Ciuca al nostru”, cel datator lor de indemnizatii si inutile stele in retragere, care ne promitea noua, tuturor, Marele Nimic, de prin 2026 in colo, adica la 3 ani dupa aplicarea integrala a Legii salarizarii. Or, S.C.M.D. a atras inca de atunci atentia tuturor ca, invocata de catre Ludovic Orban Lege a salarizarii unitare nu se va aplica niciodata integral. Ba, mai mult, ca va fi abrogata, comunistii de la Bruxelles nefiind de acord sa le scape vreun leu, in favoarea romanilor, salariati ori pensionari. S.C.M.D. deja lupta alaturi de sindicatele din politie si confederatii, impotriva noii Legi a salarizarii, pregatita de gasca lui Catu si aplicabila, ilegal si neconstitutional si militarilor si politistilor, lege care prevede reducerea sporurilor (baza salarizarii noastre) cu 80%, blocarea in cuantum a celor 20% ramase, la nivelul a ¼ din salariul minim brut, disparitia ajutoarelor salariale, a grupelor de munca, a OMM, a pensionarii anticipate (etc.) prin prelungirea varstei de pensionare la 70 de ani. O lege care va face praf si resturile drepturilor noastre, lasate de OUG-uri, in actuala legislatie, criminala, la pensii.

Oare chiar nu inteleg bietii nostri camarazi fuduli ca globalist/comunistii si slugile lor ne considera ”balast” si linsul clantelor lor este contraproductiv? Nu i-a lamurit experienta de pana acum si nici macar atitudinea fata de ei, foarte recent manifestata de ”camaradul” Guran? Chiar nu pricep ca si cu dansa–ntr-insa si cu sufletu-n rai, nu se poate? Or lupta pentru drepturile rezervistilor in ansamblu si ale familiile lor civile si, mai presus de toate, conform juramantului depus candva, pentru drepturile Romaniei, or viseaza, facand jocul calailor nostri, la grade inutile pentru suta lor de ani, tinichele, functii, ”indemnizatii de merit”, si statui la strada, nu in Ghencea militar!

Cu riscurile de rigoare le descifram criticilor S.C.M.D., mesajele noastre din ultima luna... Daca ne strangeam nu 500 in Piata Victoriei, ci 50.000, ne asumam noi amenzile si toate celelalte consecinte, dar distrugerea ultimelor structuri de aparare in activitate si a Rezervei (la care ei au pus umarul, visand functii in, de pilda, ”Secretariatul de Stat pentru Rezervisti”) era stopata! Iar daca ne strangeam 100.000, ii scoteam pe tradatori in suturi si salvam si Tara! Poate iau in calcul, mesajele noastre, macar strict din perspectiva intereselor si ambitiilor lor, pentru data viitoare! Ca am renuntat sa mai facem apel la ”onoare”, ”datorie”, ”patriotism” si juramintele depuse candva! Se pare ca este inutil, dupa 32de ani de spalare pe creier a romanului, pe criteriul burtii si de indobitocire programata, de catre comunism/globalism.

Atragem totusi atentia, naivilor care se lasa sedusi de aria calomniei, pe tema ”S.C.M.D. nu face nimic”, asupra actiunilor acestuia din ultima saptamana: apararea drepturilor lor la Ministerul Muncii, dar si a drepturilor celor in activitate si ale altor categorii socio-profesionale, prin respingerea, cu argumente juridice, a Memorandumului d-nei Turcan; ”reperarea onoarei” lor, in media dar si in justitie, impotriva principalului vinovat, care asmute in continuare idiotii natiunii impotriva noastra, Traian Basescu; apararea drepturilor noastre si nu numai, in strada, atragand atentia camarazilor din strainatate ca si in Romania, o mana de nebuni, deocamdata, credinciosi juramantului militar, este gata sa se alature Miscarii ”vestelor kaki”!

Honor et patria! Vae victis!

Presedintele S.C.M.D.

Col. (r) dr. Mircea DOGARU

 

 

 

 

 

                                                                                              ANEXA

REVENDICARI ALE S.C.M.D./C.N.S.C.

PENTRU MITINGUL DIN 27 MAI 2021

BUCURESTI – PIATA VICTORIEI - ORELE 10.30-13.00

1.     Renuntarea la politica protectionista fata de capitalul strain, adica la ajutoare financiare, taxe si chirii preferentiale, acordate bancilor straine si multinationalelor si la aruncarea crizei, de catre dvs., exclusiv pe umerii patronatelor, salariatilor si pensionarilor romani, civili si militari;

2.     Protejarea patronilor si investitorilor romani, in conditiile Pandemiei, sustinerea HORECA si turismului si investitii prioritare in infrastructura din transporturi, productia proprie de locomotive, vagoane, sine de cale ferata, autobuze, tramvaie si in industria de aparare, cu verificarea, in aceste sens, a tuturor contractelor de achizitii de armament, tehnica de lupta, mijloace de transport, constructii de autostrazi, din ultimii 15 ani;

3.     Investitii reale in invatamant si sanatate;

4.     Prorogarea, pe termen nedeterminat, a Legii nr.173/2020, care interzice vanzarea, in interes strain a ultimelor active ale statului;

5.     Renuntarea la ordonantele de urgenta care modifica, prin derogare, legi organice vizand salarizarea, pensiile, indemnizatiile, ajutoarele sociale etc., OUG-uri de tipul 95/2014, 57/2015, 59/2017, 114/2018, 226/2020 etc. si revenirea la forma initiala, promulgata a respectivelor legi;

6.     Promovarea unei politici protectioniste fata de producatorii romani in ceea ce priveste desfacerea, preturile si scutirile fiscale, in concordanta cu principiul liberal “Prin noi insine”;

7.     Stabilirea salariului minim brut pe economie la 2400 lei, incepand cu 1 ianuarie 2021;

8.     Respectarea obligatiilor privind salarizarea si pensiile militarilor si politistilor, asumate de guverne prin Tratatul de Aderare la NATO;

9.     Alinierea veniturilor salariale si pensiilor cu inflatia reala si nu doar cu rata inflatiei;

10.           Separarea fondului de pensii civile de fondurile de asistenta sociala si separarea juridica a pensiilor (c. 2,2 milioane) de ajutoarele sociale, indemnizatiile de merit, rentele viagere (c. 3 milioane);

11.           Cresterea punctului de pensie, la pensiile din sistemul public, cu 40%;

12.           Restabilirea pensiilor militare de stat, in conformitate cu textul initial, promulgat, al Legii nr.223/2015, prin promovarea, la PLx199/2020, blocat la Comisia de Aparare a Camerei Deputatilor, a amendamentelor initiate de domnii senatori Stefan MIHU, Tit-Liviu BRAILOIU si domnii deputati Radu BABUS, George VISAN, Dorel CAPRAR, Mihai WEBER, Adrian SOLOMON si Dumitru LUPESCU;

13.           Respectarea obligatiilor financiare asumate, prin contracte, fata de patronate;

14.           Renuntarea la desfiintarea gruparilor mobile de jandarmi, la demilitarizarea lor si a pompierilor, la politizarea Politiei Militare si a rezervei, prin proiecte neconstitutionale gen “Secretariatul de stat”, sau “Comisia pentru problemele rezervistilor”, platite din fondul de rezerva al Guvernului sau de la buget, prin Camera Deputatilor;

15.           Elaborarea de statute  adaptate la cerintele actuale, conform statutelor din tarile membre NATO si UE, pentru militarii si politistii in activitate, cu respectarea recomandarilor Consiliului European de organizare si a militarilor in sindicate;

16.           Desfiintarea, prin lege, a sponsorizarii partidelor si ONG-urilor sinecura de partid din banul public. Intrucat, declarativ, acestea vor doar binele nostru, sa traiasca exclusiv din cotizatii si donatii, ca si sindicatele;

17.           Redeschiderea, in conditii de protectie sanitara reala a scolilor;

18.           Respectarea Rezolutiei nr.2361/27.01.2021 a Consiliului Europei si a Hotararii Curtii de la Haga, privind apararea drepturilor cetatenilor in conditii de Pandemie si renuntarea la politizarea tratamentului anti-Covid, inclusiv prin achizitii preferentiale de vaccinuri. Renuntarea la neacreditarea spitalelor specializate, sub pretextul transformarii lor in suport – COVID, in vederea privatizarii pe nimic;

19.           Reforma reala a Justitiei, cu RESPONSABILIZAREA MAGISTRATILOR, eliminarea din randul acestora a procurorilor si renuntarea la politizarea sa, prin desfiintarea, nejustificata, a SIIJ si numirile politice la CCR, DNA, ICCJ etc., deoarece, la ora actuala, “magistratii” actioneaza, anticonstitutional, invocand impunitatea, ca o categorie socio-profesionala “mai presus de lege”;

20.           RESPECTAREA, AD LITTERAM, DE CATRE GUVERN, PARLAMENT SI PRESEDINTE a Art.47, al. 1 si 2 din Constitutia Romaniei, care prevad:

21.           “Statul este obligat sa ia masuri de dezvoltare economica si de protectie sociala, de natura sa ASIGURE CETATENILOR UN NIVEL DE TRAI DECENT (n.n.);

22.           Cetatenii au dreptul la pensie, la concediu de maternitate platit, la asistenta medicala in unitatile sanitare de stat, la ajutorul de somaj si la alte forme de asigurari sociale publice sau private, prevazute de lege. Cetatenii au dreptul si la masuri de asistenta sociala, potrivit legii”.

         p/CNSC,

         Presedintele S.C.M.D.,

                   Col.(r) dr. Mircea DOGARU