joi, 29 noiembrie 2018

La multi ani, romani! La multi ani, Romania!


VICTORIA LUI MIHAI VITEAZUL
LA TARGU MURES IN RAZBOIUL ANTIROMANESC AL
“COINCIDENTELOR”
-         26 NOIEMBRIE 2018 –

1.     “Coincidentele” zilelor de 12 si 18 octombrie.
-         12 octombrie 1918, la Oradea, reprezentantii Partidului National Roman decid ruperea oricaror legaturi statale cu Ungaria si semneaza “Declaratia de autodeterminare nationala a romanilor din Transilvania, Banat, Crisana si Maramures”, act care a declansat inceputul revolutiei romane din aceste teritorii si procesul incheiat la 1 Decembrie 1918, la Alba Iulia.
-         12 octombrie 2018, la Cluj-Napoca, 23 de autoproclamati intelectuali si civici, formatori de opinie (11 romani, 11 unguri si 1 metis), adreseaza autoritatilor romane o Declaratie – “Avertisment” prin care proclama ca “Aspiratiile maghiarilor la AUTONOMIE culturala si TERITORIALA sunt dezideratele unei mai bune organizari si servesc, deci, tuturor.
Ce au facut autoritatile romane si clasa politica in anul Centenarului? … Nimic, pentru ca sunt prea preocupate de luptele pentru ciolan si pentru evitarea puscariei in calitate de complici ai jafului sistematic la care interese straine au supus Tara! Ce a facut mass-media? A serbat, in continuare, “Centenarul … incingand gratarul”, promovand pe mai departe practicantele celei mai vechi meserii din lume si gainarii de obor pe post de VIP-uri!
Ce a facut SCMD? A trimis textul “Avertisment”-ului tuturor si, in fata indolentei si nesimtirii generale, a hotarat sa se adreseze direct dlui. procuror sef Oliver Felix BANILA, seful DIICOT, solicitand anchetarea initiatorilor, sub acuza de tradare, prin adresa nr. 1166 din 19.11.2018. Totodata, CD al SMCD a decis sa adreseze domnilor Timmermans si Junker o plangere impotriva europarlamentarilor, teoretic romani, care ii dezinformeaza sistematic asupra realitatilor din Romania.
-         La 18/27 octombrie 1599, Mihai Viteazul a declansat, la Selimbar, procesul unificarii Romaniei intre Tisa si Nipru, Pocutia si Saruna, prin ordinul de lupta, adevarat program politic: “De partea noastra e dreptul si dreptatea, cu noi e cauza cea buna, cu noi e Dumnezeu!”
-         La 28 octombrie 2018, in plin an al Centenarului, iredentistii au proclamat si aniversat Ziua Autonomiei a Tinutului Secuiesc, dand o proclamatie in acest sens, semnata de Izsak Balazs care a dat semnalul aprinderii de lumanari si focuri pe inaltimi, langa monumentul secuilor martiri din Targu Mures, cu ocazia Centenarului asazisei infiintari a Consiliului National Secuiesc, nascut, in fapt in… 2003. Cu aceeasi ocazie, Laszlo Tokes a proclamat, la Biserica din Cetatea Targu Mures, nevoia de autonomie culturala a maghiarilor din Transilvania si de autonomie teritoriala a secuilor, declarand ca 1 Decembrie este zi de doliu national pentru cetatenii romani de etnie maghiara si incheind profetic: “Nu toleram si nici nu suportam ca peste noi sa domneasca o alta natiune!”.  Cei doi au anuntat ca vor declansa o campanie de strangere a unui million de semnaturi in Europa, pentru segregare. Cum au actionat politicienii romani, autoritatile statului si mass-media? Ca de obicei! Vezi mai sus! Cum a reactionat SCMD? Denuntand evenimentele in media si hotarand convocarea tuturor ONG-urilor din judetul Alba pentru implementarea programului “Mihai Viteazul in Cetate”, la Alba Iulia, pe date de 1 noiembrie.
2.     “Coincidentele” zilelor de 25 octombrie si 1 noiembrie
-         La 25 octombrie 1944, armata romana a eliberat la Carei ultima brazda de pamant romanesc, cotropit in 1940 de fascistii unguri.
-         La 25 octombrie 2018, functionarii romani de etnie iredentista din primariile si consiliile judetene Harghita, Covasna si Mures au refuzat sa mai vorbeasca romaneste, au deplans “atrocitatile facute de romani in Transilvania, in urma cu 60 de ani si mai mult”, au tinut un moment de reculegere in memoria “victimelor” armatei de ocupatie romana, si au arborat steagul Ungariei la Sfantu Gheorghe. PPMT si PCM, partidele sovine, au adoptat o rezolutie cu privire la proiectul de lege privind autonomia teritoriala a Tinutului Secuiesc si una pentru proiectul de lege pentru autonomia personala, ambele trimise Parlamentului Romaniei. Ambele au primit binecuvantarea doamnei Katalin Szili, insarcinatul primului ministru al Ungariei, care le-a dat asigurari ca Budapesta sustine autonomia.
-         La 1 noiembrie 1599, Mihai Viteazul a intrat in Alba Iulia, care a devenit Capitala tuturor romanilor, el fiind primul ctitor al Romaniei unite si a trecut la romanizarea administratiei si repunerea in drepturi a Bisercii Ortodoxe Romane.
-         La 1 noiembrie 2018, la Targu Mures, Andi Gherghe a pus in scena piesa “Vitez Mihaly – Mihai Viteazul”, de Szekely Csaba, imediat premiata la Budapesta, o ampla bataie de jos la adresa Domnului Unirii, incepand chiar de la afisul spectacolului care ilustra harta Romaniei actuale printr-o bucata de carne de porc pusa la gratar.  Presa din Ungaria, prin “Hungary Today”, a reiterat lumii ca Romania a anexat Transilvania si a blocat dezvoltarea, in timp ce, in Parlamentul Uniunii Europene, Laszlo Tokes, cu referire la Centenarul Marii Uniri a Romanilor, a batut campii atacandu-l pe presedintele Romaniei ca “etnic sas” tradator, pentru ca minoritarii nu au ce aniversa decat, eventual, “anul autodeterminarii maghiare pentru ca acum 100 de ani au luat fiinta CNS (Consiliul National Secuiesc) si CNMT (Consiliul National al Maghiarilor din Transilvania)”, l-a insultat pe primarul Oradei, Ilie BOLOJAN, ca a decorat centrul orasului cu steaguri tricolore si pentru ca, gura pacatosului adevar graieste, a incheiat retoric: “Ce sa sarbatorim? Ca am pierdut Ardealul?”
Cum au reactionat autoritatile, clasa politica si mass-media, avertizate de patrioti din Mures si de SCMD? Ca de obicei! Mai mult, batjocorirea lui Mihai Viteazul s-a facut pe bani romanesti, Administratia Fondului Cultural National dandu-le 71.000 lei pentru punerea in scena a piesei, in cadrul proiectului “Educatie civica prin teatru contemporan”.
Cum a actionat SCMD? Solicitand, in cadrul Adunarii Populare de la Alba Iulia, organizata in colaborare cu societatea civila din judetul Alba, acceptarea zilei de 1 Noiembrie ca sarbatoare nationala pentru ca are aceeasi importanta in istoria romanilor ca si 1 Decembrie. Desi, media a fost prezenta, iar amanunte despre aceasta actiune, inclusiv fotografii au fost transmise tuturor, prin toate mijloacele, ecouri au aparut doar in presa locala. “Cum e turcul si pistolul!” Ca si clasa politica, media din Romania acuza o mare durere in cot cand este vorba despre interesul national.
3.     “Coincidente” de 18 noiembrie / 1 Decembrie
-         La 18 noiembrie / 1 decembrie 1918, in cadrul Marii Adunari Nationale Constituante de la Alba Iulia, a fost adoptata ca act de valoare de drept international, Istorica Rezolutie de Unire “a tuturor Romanilor din Transilvania, Banat si Tara Ungureasca (Partium)” cu Tara. Eveniment pe care ar fi trebuit sa il aniversam civilizat si in integralitatea corpului national romanesc, anul acesta.
-         La 18 noiembrie 2018, secesionistii au hotarat aniversarea Centenarului Diviziei Secuiesti (Divizia Salbatica) si au orchestrat prin inaltii functionari ai statului (presedintii consiliilor judetene) din Covasna, Harghita si Mures, un mare miting la Sfantu Gheorghe, la care s-a strigat: “Autonomie! Piara Trianonul!” Au participat si semnatari ai Declaratiei – “Avertisment” de la Cluj, in frunte cu Laszlo Tokes si Sabin Gherman.
Cum au reactionat clasa politica si mass-media din Romania? Ca de obicei!
Cum a reactionat SCMD? Avertizand, inca din luna august, pe toata lumea, ca vor fi manifestatii antistatale pe data de 18 noiembrie 2018, la Sfantu Gheorghe, prin materialele “Cronica unei lovituri de stat in derulare”, “Revenire la cronica unei lovituri de tat in derulare” “Si roata istoriei se intoarce”, din care a preluat, partial, doar publicatia “Certitudinea”. Lansand impreuna cu Asociatia Europeana Dimitrie Cantemir, in diferite resedinte de judet, in cadrul proiectului Mihai Viteazul in Cetate, monumentalul volum “Dimitrie Cantemir si constiinta unitatii romanesti” si organizand o “incursiune” a lui Mihai Viteazul la Targu Mures, in ziua de 26 noiembrie a.c.
4.Victoria lui Mihai Viteazul de la Targu Mures
Pentru siguranta aliatilor din CNSC, manifestarea de la Targu Mures a fost asumata doar de SCMD care are 2 filiale in municipiu si un excelent organizator, in persoana dlui. vicepresedinte SCMD, col.(r) Adrian DEAC.
Obtinand acordul prefectului, primarului municipiului si sprijinul efectiv al conducerilor tuturor structurilor militare din “Sistemul de Aparare, Ordine Publica si Securitate Nationala”, SCMD a derulat urmatorul program:
-         14.30 - 15.30. Ceremonial militar cu depunere de coroane la monumental lui Mihai Viteazul de langa Cetate, urmat de un ceremonial religios de sfintire a monumentului si o prezentare a contributiei romanilor, ungurilor si secuilor, sub sceptrul lui Mihai Viteazul, la realizarea Marii Uniri din anii 1599-1600, sustinuta de subsemnatul, in calitate de istoric militar si originar din Targu Mures;
-         15.30 – 17.00. In sala de la Turnul Blanarilor din Cetate, unde se afla incastrata in biserica si capela ctitorita de Mihai Viteazul si, inca bine ascuns, portretul domnitorului, s-a desfasurat colocviul pe tema Unirii “De la Mihai Viteazul, la 1918”. Au conferentiat: subsemnatul, prof. univ. dr. Vasile Lechintan, prof.teolog dr. Florin Bengean si prof. Dimitrie Poptamas.
-         17.00 – 18.00. in cadrul standulului de carte “Centenar”, organizat de Biblioteca judeteana, au fost lansate lucrarile “Dimitrie Cantemir si constiinta unitatii romanesti”, coordonatori: col.(r) dr. Mircea DOGARU si col. (r) Viorel CIOBANU, membrii SCMD, “Eroii de la Nistru”, autor col.(r) dr. Anatol Munteanu (vicepresedinte SCMD pentru filialele din Basarabia), “Povesti de trezit romanii la gong de Centenar”, autor cdor.(r) Iorgu Paraschiv (Filiala 1 SCMD Constanta) si albumul “Transilvania leagan si scut al Daciei strabune Romania”, autor col. (rtg.) Gheorghe Banescu.
Asocia Culturala “Sfantu Gheorghe” din Sangeorgiu de Mures a inmanat brevetul si medalia aniversara “Un secol de la Marea Unire”.
-         18.00 – 19.00. Au fost vizionate: Expozitia grafica “Transilvania in lemn si piatra”, autor Horea Remus Epure, Expozitia foto “Targu Mures 100 de ani”, autor Both Gyula, Expozitia filatelica “Cele trei Uniri”, mr. (r) Pisau Dan si Expozitia de pictura dedicata Marii Uniri (pictor Vasile Muresan).
Intreaga actiune a fost sustinuta, prin prezenta si luari de cuvant, de catre: Protopopiatul Targu Mures, Manastirea Sanmartin, Departamentul Reghin al ASTRA, Asociatia Culturala “Sfantu Gheorghe” si filialele judetene ale: Ligii Scriitorilor din Romania si Asociatiei Nationale ale Artistilor Plastici, alaturi de Asociatia Culturala Avram Iancu, Asociatia Culturala Vasile Netea si Asociatia Culturala Papiu Ilarian.
Anuntand ca SCMD va continua in acelasi ritm, atat programul social vizand drepturile rezervistilor cat si pe cel national, transmitem tuturor romanilor adevarati, cu ocazia Zilei de 1 Decembrie 2018, un calduros “La multi ani, romani! La multi ani, Romania!”. Si sa nu uitam niciodata cuvintele Intaiului Ctitor: “De partea noastra e dreptul si dreptatea! Cu noi e cauza cea buna! Cu noi e Dumnezeu!

Honor et Patria! Vae Victis!

Presedintele SCMD,
         Col. (r) dr. Mircea DOGARU















miercuri, 28 noiembrie 2018

Cu profund regret anuntam incetarea din viata, in mod neasteptat, la numai 64 de ani, a doctorului Gl.bg. (r) dr. Constantin BALAET, membru fondator al S.C.M.D

-         In atentia tuturor membrilor S.C.M.D. –
Cu profund regret anuntam incetarea din viata, in mod neasteptat, la numai 64 de ani, a doctorului Gl.bg. (r) dr. Constantin BALAET, membru fondator al S.C.M.D., fost sef al Centrului de hematologie al Spitalului Militar Central, fondator al retelei de policlinici „LILMED”.
Deplangand disparitia prematura a camaradului si prietenului nostru, Comitetul Director al S.C.M.D. transmite sincere condoleante familiei indoliate.
Corpul neinsufletit este deja depus la capela cimitirului Ghencea 3 Militar, unde vor  avea loc slujba si ceremonialul militar, maine 29 noiembrie la orele 12.00.
Dumnezeu sa-l odihneasca!
Honor et patria! Vae victis!
p/Comietul Director al S.C.M.D.
Col. (r) dr. Mircea DOGARU - presedinte

miercuri, 21 noiembrie 2018

Starea procesului SCMD - LOV in solidar cu Ministerul Muncii




PROCESUL CU MINISTRUL SI MINISTERUL MUNCII
FAZA PE PROCEDURA

Astazi, 21.11.2018, a avut loc infatisarea la TMB, Sectia a-VIII-a, in procesul SCMD cu ministrul si Ministerul Muncii.
Avocatul comun al paratilor a solicitat trimiterea dosarului impotriva ministrului Lia Olguta Vasilescu la Craiova, dar a esuat. Ulterior, a invocat sapte exceptii, majoritatea respinse, pentru celelalte urmand a se primi raspunsul pe 3 decembrie 2018.
Ca si in cazul procesului cu MApN, s-a invocat lipsa de calitate procesuala a Ministerului Muncii si a LOV (pasiva), lipsa de calitate procesuala a SCMD (activa) si lipsa de competenta materiala a Tribunalului Bucuresti, solicitandu-se trimiterea dosarului la Curtea de Apel Bucuresti.
Parerea noastra este ca, odata ce s-a inceput judecarea, fie si pe procedura, ne asteapta un proces lung pe care il vom duce pana la capat, indiferent de evolutia politica a paratei si de solutiile gasite pentru a se scapa de dosar.

Honor et Patria! Vae Victis!

Presedintele SCMD,
        Col. (r) dr. Mircea DOGARU


luni, 12 noiembrie 2018


LANSARE DE CARTE
In cadrul Programului Centenarului, Asociatia Europeana „Dimitrie Cantemir” si Editura „Universul Academic” lanseaza joi 15.11.2018 la Iasi, la Casa Sindicatelor, volumul „Dimitrie Cantemir si constiinta unitatii romanilor” (orele 10.00).
Coordonatorii volumului fiind membri ai S.C.M.D., S.C.M.D. il va prezenta marti 13.11.2018 la Buzau (la orele 10.00), la Ramnicu Sarat (la orele 14.00) in cadrul Adunarilor Generale ale filialelor si il va lansa sambata 17.11.2018 la Constanta, la Casa Sindicatelor, alaturi de alte lucrari, semnate de membri ai sindicatului, intr-o actiune omagiala, organizata de dl. vicepresedinte cdor. (r) Ilie TRUTA si Filiala 1 Constanta.
Secretariatul General al S.C.M.D.
Col. (r) STEFAN Adrian-Mihail

vineri, 9 noiembrie 2018

Foarte important



SCMD CATRE TOTI REZERVISTII

SCMD a primit din partea Instantei de judecata, la solicitare expresa, forma actuala a Ordinului comun de aplicare a legislatiei militare privind recalcularea si actualizarea pensiilor militare (pe baza OUG-urilor care au desfiintat, practic, Legea 223/2015). Vi-l punem, alaturat, la dispozitie, spre studiere, pentru a intelege noile si aberantele taieri.

















joi, 8 noiembrie 2018

Analiza situatiei rezervistilor


STAREA
REZERVISTILOR, A SCMD, A NATIUNII SI A TARII
-         Apel catre membrii si aliatii SCMD la vigilenta si unitate in actiune –
I
Prezenta informare raspunde intrebarilor ridicate de unii membri ai SCMD din filialele Fagaras, Resita, Sibiu si Braila. Pentru a intelege evenimentele pe care le traim si cele ce vor urma, va reamintim urmatoarele:
Prognoza SCMD din vara anului 2017
In vara trecuta, SCMD a informat pe toata lumea asupra planului pe termen scurt si lung, dezbatut si aprobat de comunistii autentici (globalisti), la inceputul lunii iunie, la Timsoara, intr-un conclav discret, condus de un comunist din mama si tata-n fiu, care se erijeaza de decenii in principalul “specialist” in comunismul din Romania si (dez)informator al Departamentului de Stat al SUA.
S-a decis dezmembrarea PSD, ultimul partid “mamut” din Romania si aducerea lui la stadiul partiduletelor care se automint ca ar mai reprezenta ceva in politica romaneasca. Dezmembrare cu ajutorul “oamenilor din interior”. Scopul? Sa nu mai existe pe viitor posibilitatea ca 2-3 partide romanesti sa alcatuiasca o majoritate stabila, asigurand guvernarea. Solutia? O ciulama aliata numita “de uniune nationala”, impestritata cu “tehnocrati” si usor de manipulat de agentii externi. Consecinta? Pierderea de catre romani a ultimelor resurse si surse de venit (Portul Constanta, TAROM, cercetarea de pe Platforma Magurele, industria energetica, sursele de apa, gazul din Marea Neagra etc) si adjudecarea lor de catre straini, prin adjudecarea Romaniei in integrum sau prin halci de tara (adica dezmembrarea Romaniei, simbolic, la 18 noiembrie / 1 Decembrie 2018, la Alba Iuia). SCMD a avertizat conducerea patidului in cauza, si in public si in privat, dar noi vorbim, noi auzim. Ce s-a stabilit atunci, se intampla acum!
S-a decis ca sindicatele sunt de stanga, adica vor salarii si pensii, deci sindicatele trebuie sa dispara! Impotriva legii salarizarii unitare s-a ridicat SCMD, sustinut de aliati, inclusiv de Confederatia Meridian, organizand pichetari si mitinguri la Ministerul Muncii si Parlament. Doar SCMD a obtinut scoaterea Art.40 referitor la “pensiile speciale” din proiectul legii. In rest, la majoritatea le-au crescut salariile, dar …. le-au scazut veniturile. Vazand rezultatul, sindicatele civile si cele din MAI au iesit in strada. Dar, centralele sindicale mai au doar conduceri, proprietati si… dosare fabricate, prin desfiintarea intregii industrii romanesti, fostii sindicalisti fiind ori decedati, ori pensionari, ori la munca in strainatate. Drept urmare, la discutarea celei de-a doua “legi a haosului”, Legea Sistemului Unitar de Pensii, liderii sindicatelor au fost tratati cu flit, fiind primiti, nu de ministru, nu de adjunct, ci de ajutori de bagatori de seama. Si ne-am trezit cu o lege aplicabila peste 4 ani, adica la “Calendele Grecesti”, adaptata la experimentul facut pe rezervisti, pe post de cobai: ne-au luat noua indexarea cu rata inflatiei, prin sintagma “indicator definitiv”? Le-au ras-o si civililor! Ne-au luat noua pensia privata (suplimentara)? Se duce pe apa Sambetei si Pilonul II la civili! Ne-au luat noua grupele de munca, prin coborarea continua a pragului de plata? I-au lichidat si pe civili, care trebuiau sa primeasca “recalcularea” de la 1 ianuarie 2017! Ne-au coborat noua baza de calcul si ne-au taiat legatura cu salariile activilor? Acelasi lucru l-au patit si civilii prin inlocuirea ticalosului “punct de pensie” cu o inventie si mai ticaloasa: “punctul de referinta”! S- a declansat la noi, in locul alinierii la venitul brut impozabil al celui care detine astazi pozitia de pe care am iesit in rezerva, contrar legii, o ilegala recalculare care trebuia sa dureze 2 ani, dar nu s-a incheiat nici astazi (pentru 172.000 de rezervisti, din care mai traiesc 154.000)? Se va declansa si pentru civili o recalculare, pentru 2.000.000 de pensii reale, care va dura peste 30 de ani. Ni s-a desfiintat noua statutul juridic al pensiei, drepturile fiindu-ne acordate retroactiv la bunul plac al guvernului? Se va desfiinta si la civili, amestecandu-se, in mod ticalos si voit, cei 2.000.0000 de pensionari cu cei cca. 3.500.000 de asistati social si beneficiari de indemnizatii de merit, guvernul vrand sa dea si pensiile in functie de “anvelopa” si nu de cat are dreptul cetateanul etc. Pentru ca este unica lege pe mapamond care nu-si defineste obiectul, adica PENSIA. In plus, daca pana acum, rezervistii au facut obiectul - constant din 2009 si pana astazi - al denigrarii sistematice, spre a trezi ura populatiei impotriva lor, astazi, prin minciunile despre triplarea “la pastele cailor” a pensiilor civile, se incearca trezirea urii rezervistilor impotriva civililor. Exemplele se dau din categoriile special privilegiate – magistrati, profesori universitari, medici primari, cei militari, care intrunesc conditiile, beneficiind de avantajele ambelor legislatii, civila si militara. Haosul si discriminarea la pensii au fost, asadar, legiferate!
S-a decis, la Timisoara, desfiintarea ONG-urilor nesorosiste, civile si militare, ca bugetivore si inutile scopurilor politice, prin orice mijloace. Iar procesul a inceput la cele militare, prin manipularea orgoliilor in scopul aducerii tuturor sub acelasi papuc, adica sub ascultare, prin crearea de megastructuri, sub coordonarea calailor civili si globalisti din fruntea structurilor militare. Drept dovada au aparut, deja, scrisorile de multumiri adresate de rezervisti, calailor si unele actiuni pripite, fapt ce ne creaza prejudicii in procesele pe care SCMD le-a declansat impotriva ministrilor Muncii, Apararii si a lui Traian Basescu. Ideea a fost ca pensionarii traiesc prea mult si ca trebuie sa dispara, rezervistii fiind cel mai periculosi prin pregatirea si educatia nationalista, anarhici si extrem de vocali dupa trecerea in rezerva, drept care s-a hotarat condamnarea lor in bloc, “drept masa ceausista”, criptocomunista si retrograda, dandu-se curs inscenatelor procese privind “Ravolutia”, “mineriadele” si prevederilor OUG95/2014, care ii exclude cu totul pe militari de la dreptul de recunostinta al natiunii. La toate acestea, dupa cum stiti, doar SCMD, sustinut de aliatii civili, a protestat, protesteaza si actioneaza.
S-a luat decizia, la Timisoara, ca cel mai periculos dintre sindicate este SCMD, pentru ca este si de stanga si nationalist, hotarandu-se desfiintarea lui pe orice cale. Este evident acest lucru, deoarece semnalele, deja primite, ne atentioneaza ca SCMD va retrai, in mic, experimental PSD, care se desfasoara la scara nationala. Un semnal de alarma il constituie si incidentele pe care le-au avut diversi membri “periculosi” ai SCMD, cu masinile personale (desfacut prezoane) si conducerea SCMD cu masina sindicatului la ultimele 3 deplasari, la mare distanta. De la Alba Iulia, ne-am intors pe 1 noiembrie, cu masina proaspat verificata la reprezentanta, pe… platforma!
La cele de mai sus, SCMD a schimbat tactica, dand in judecata ministrii in solidar cu ministerele, punand accentul pe discriminare si bazandu-se exclusiv pe decizii ale CCR si ICCJ privind egalitatea juridica dintre rezervisti si magistrati. Procesele noastre sunt amanate, asa cum sunt amanate si procesele lui Liviu Dragnea, pentru ca magistratii asteapta sa se aleaga apele. Adica sa cada guvernul, eveniment negociat, din datele noastre, pentru 15 noiembrie sau pentru 15 decembrie 2018. Vom dezbate aspectele politice ale unei tari cotropite si sistematic jefuite, ai carei ultimi stalpi de rezistenta, structurile militare si Biserica, trebuie distrusi, cu alta ocazie. Pe moment, solicitam, in continuare, pana la judecarea pe fond, trimiterea de catre membrii statutari ai SCMD a Declaratiilor prin care acuza prejudiciile produse lor de Art.40 din OUG57/2015 si OUG 59/2017.
In ceea ce priveste relatiile noastre cu clasa politica, purtam, conform deciziei CNR 2017, negocieri cu persoane care vor sa ne sprijine si nu cu partide, avand pana acum sustineri, promise in scris, din partea presedintelui Romaniei. Iar, in Parlament, din partea liderilor PNL, USR si a unor senatori si deputati PSD si ALDE. Mai recent, si UNPR a preluat o parte din programul nostru, dar nu este partid parlamentar. In ceea ce priveste promisiunile dlui. Dragnea, care a acceptat, dupa interventiile noastre la dl. Toader, ca OUG 59 ii discrimineaza pe rezervisti si a fost informat ca am obtinut in 4 dosare, deja, decizia CCR ca modul de calcul al pensiilor militare este neconstitutional, inca asteptam precizarile d-sale, cu privire la data si locul discutiilor. Dar nu ne facem iluzii! Pe de o parte pentru ca nu dorim nimanui sa fie in pielea dlui Dragnea in aceste zile, fie ca ii place persoana sau nu, pe de alta pentru ca raspunsul la interpelarea sa in favoarea noastra l-a dat, deja, ministrul vinovat: “Nu putem face nimic cu ei, pentru ca s-a mers prea departe! Daca revenim, va da guvernul faliment la cati bani va trebui sa le dam din urma!
La atacurile furibunde pe care le dezlantuie impotriva noastra diversi anonimi, fie din ordin, fie din fudulia si invidia prostului, va informam ca SCMD are, potrivit strategiei sale si va avea si de aici inainte, membri in toate partidele existente si in cele care se vor infiinta in galop, ca urmare a manipularii interne sau externe. Pentru ca avem nevoie de lobby, iar politica in Romania nu depinde de romani ci, de pilda, de victoria lui Trump in Senatul SUA. Cu cat mai multi cu atat mai bine, cu, evident, conditia sa nu-si faca iluzii si sa nu paraseasca, pentru himere, SCMD si interesul general al rezervistilor, in interes personal sau sa nu retraiasca drama colegului nostru, col.(r) Mircea COMANECI, care a mutat muntii la europerlamentarele trecute pentru un partidulet care, prin achizitie, a constituit osatura ALDE!

(VA URMA!)                                                                       BUCURESTI,
07.11.2018

Honor et Patria! Vae Victis!

Presedintele SCMD,
Col.(r) dr. Mircea DOGARU

luni, 5 noiembrie 2018

SCMD PROPUNE 1 NOIEMBRIE – SARBATOARE NATIONALA




SCMD PROPUNE
1 NOIEMBRIE – SARBATOARE NATIONALA

La 1 Noiembrie 1599, dupa victoria de la Selimbar (28 octombrie), Mihai Viteazul a intrat triumfal in Alba Iulia, pe care a transformat-o in Capitala a tuturor romanilor. Aici a ridicat o impresionanta cladire pentru reinfiintata Mitropolie Ortodoxa (urmasa a celei din veacul IX), a declansat programul de romanizare a administratiei Transilvaniei si a pregatit campania de desavarsire, prin alaturarea Moldovei, Pocutiei si a celei mai mari parti a Dobrogei. Otomanii l-au recunoscut domn ereditar intre Tisa si Nipru, Snyatin si Dunare. Cum se numea acest teritoriu? Inca din vremea lui Carol cel Mare (768-814), istoricii germani au denumit tara vecina lor, dupa alungarea avarilor (805), cu numele raspandit la 1250, oficial, de Rudolf din Ems, sintetizatorul analelor germane (in “Weltchronik”), RUMÂNIA. Cu precizarea ca se intindea intre Tisa si Nipru, RUMÂNIA, adica Tara romanilor a fost numele constientizat de germani pana in veacul al XVIII-lea, cand cronicari ca Johan Tomka Saski, Martin Felmer sau Georg Soterius, ii precizau intinderea, inclusiv la sud de Dunare, pana la Salonic, atentionand ca toti locuitorii sai lupta pentru realizarea unitatii statale. In paralel, s-a folosit si termenul „Valahia”, care inseamna, nu Tara Romaneasca, ci Tara a romanilor. Valahia Transalpina – adica „Tara romanilor de dincolo de munte”, Valahia Tran Siuana, adica „Tara romanilor de dincolo de Codru”,  dupa Codex Latinus Parisinus (1394), Vlahia Mare din Thessalia, adica „Tara romanilor cea Mare” de la Saruna (Thessalonic) etc. Toate la un loc formau ceea ce la jumatatea secolului XV, Mapamondul Borgian denumea Magna Valahia, adica „Marea Tara a Romanilor” sau Romania.
La 1 Noiembrie 1599, asadar, Mihai Viteazul a ctitorit, pentru prima data, Romania ca tara unica a romanilor, aceasta data avand aceeasi insemnate ca si 1 Decembrie 1918. Cu atat mai mult cu cat, Marea Unire de la 1599-1600 a fost, pentru toti romanii veacurilor urmatoare, telul suprem si imboldul de a duce mai departe steagul Martirului de pe Campia Turzii.
Iata, asadar, de ce, in cadrul Programului “Mihai Viteazul in Cetate”, lansat de SCMD, cu sprijinul CNSC, in cadrul aniversarii Centenarului Marii Uniri, inca din mai, anul acesta, s-a prevazut organizarea unor manifestatii fara precedent pentru ziua de 1 Noiembrie 2018, la Alba Iulia. Cooperand cu “Fundatia Alba Iulia 1918 pentru Unitatea si Integritatea Romaniei” (presedinte Todor Vasile), redactia “DacoRomania” (director Ioan Strajan), SCMD s-a adresat direct si a obtinut sprijinul, in ceea ce priveste organizarea evenimentului, urmatoarelor personalitati, carora le aducem multumiri inca odata, pe aceasta cale: Sefului SMA- dl. gl. Nicolae CIUCA, Sefului SMFA – dl. gl. flt. aer. Viorel PANA, dlui. col. Marcel DOMSA - comandantul garnizoanei Alba Iulia, care au asigurat participarea garnizoanei, a Colegiului Militar “Mihai Viteazul” si a cadrelor Batalionului 136, Prefectului judetului – dl. ing. Danut HALALAI, Presedintelui C.J. Alba – dl. ing. Ion DUMITREL si Primarului Muncipiului Alba Iulia – dl. ing. Mircea HAVA.
In prezenta unui numeros public, manifestarea de la 1 Noiembrie a cuprins un ceremonial militar, asigurat de fanfara si elevii Colegiului Militar “Mihai Viteazul”, un ceremonial religios, asigurat de protopopul Teofil SLEVAS si preotul militar Constantin BRATU si un moment de comemorare istorica, sustinut de muzeograful Dragos URSU, de la Muzeul National al Unirii si de subsemnatul, in calitate de istoric militar.
In lipsa domnilor Ion DUMITREL si Mircea HAVA, aflati oficial la Suceava, in cadrul manifestatiilor dedicate Unirii Bucovinei cu Tara, pentru a primi si a aduce la Alba Iulia, simbolic, un vas cu pamant bucovinean, gazdele au fost reprezentate de dl. prefect Danut HALALAI si viceprimarii Gabriel PLESA si Paul VOICU. Au fost prezenti si primari ai localitatilor din judet, printre care l-am remarcat pe primarul Zlatnei - dl. Siviu PONORAN.  SCMD a fost reprezentat de Comitetul Director si membrii de sindicat din judet, toti purtand brasarde cu insemnele SCMD.  23 de coroane au fost depuse de oficialitati, reprezentantii partidelor, ONG-urilor si institutiilor participante.
S-a exprimat hotararea ca aceasta initiativa sa fie perpetuata an de an, fapt ce va duce la intarirea imaginii de obiectiv turistic de maxima importanta al Albei Iulia, pe considerentul ca occidentalii vor fi mai atrasi sa vada, in locul uniformelor soldatilor Mariei Tereza, pe care le au si acasa, uniformele celebrilor rosii ai lui Mihai Viteazul.
In aceeasi idee a intaririi sentimentului national si afirmarii dreptului natiunii romane si al statutului national unitar roman la existenta, CD al SCMD a luat hotararea de a face demersuri in Justitie impotriva semnatarilor oricarui document care solicita, neconstitutional, infiintarea de autonomiii teritoriale pe criterii entice, pe pamant romanesc si a celor care raspandesc, in Consiliul European, informatii false, denigratoare, la adresa Romaniei. Dar despre aceasta va vom informa, pe larg, in zilele urmatoare. Deocamdata va invitam sa descoperiti semnificatia zilei de 1 Noiembrie prin intermediul imaginilor de la manifestarea care a avut loc in fata statuii ecvestre a Domnului tuturor romanilor, de la Alba Iulia, imagini transmise de catre participanti.

Honor et Patria! Vae Victis!

Presedintele SCMD,
Col.(r) dr. Mircea DOGARU