marți, 31 decembrie 2019

La multi ani!


Biroul Operativ Central si Comitetul Director al SCMD ureaza tuturor membrilor si simpatizantilor sindicatului un calduros "La Multi Ani", cu sanatate, putere de rezistenta si reactie in fata tuturor loviturilor interne/externe si implinirea dorintelor noastre, vechi de trei decenii, de dreptate sociala si nationala!
An nou fericit!
Honor et patria! Vae victis!

Presedintele SCMD,
Col. (r) dr. Mircea DOGARU

luni, 30 decembrie 2019

Dreptul la munca, un drept constitutional


CONSTITUTIONAL,
DREPTUL LA MUNCA AL PENSIONARILOR NU POATE FI INGRADIT
-          In atentia parlamentarilor Romaniei –

Doamnelor si domnilor deputati si senatori,
Ne adresam dvs. deoarece “in exercitarea mandatului, deputatii si senatorii sunt in serviciul poporului” (Art.69, al.1, Constitutia Romaniei). Nu invers! Si o facem pentru ca situatia Romaniei si a natiunii romane a ajuns de o gravitate exceptionala. Cu stupoare constatam ca, in ultimii ani, indiferent de culoare politica, reluati masurile anticonstitutionale, antinationale si antistatale, ale grupului antinational constituit Basescu-Boc: neaccesarea de fonduri europene, contractarea de imprumuturi oneroase, neinvestirea in industrie si infrastructura, inghetarea salariilor, promovarea unei legislatii haotice la pensii (amestecand deliberat pensia cu pomenile sociale, rentele si indemnizatiile de merit), instrainarea tuturor surselor de venit ale statului (astazi aveti in vedere, pe langa instrainarea industriei energetice, a TAROM-ului, Platformei Magurele si “privatizarea” SMURD, LOTO, Postei, CEC-ului etc) si distrugerea, accelerata, a ultimelor forte ale statului (desfiintarea gruparilor mobile de jandarmi, specializate in gherila urbana si “civilizarea” jandarmilor, a pompierilor, pe fondul injumatatirii efectivelor militare ridicole, existente). Constient sau nu, lucrati pentru pregatirea unei explozii sociale, menita sa creeze conditiile unui razboi de secesiune in martie-mai 2020, care sa atinga obiectivul vizat si neindeplinit in 1989 – dezmembrarea Romaniei. In aceasta directie, a sporirii tensiunii sociale, trebuie privita si asumarea raspunderii guvernului pe initiative legislative de competenta Parlamentului, in randul carora se inscrie si PLX 669/23.12.2019, dat hoteste, asa cum ne-am obisnuit in ultimii 6 ani, intre Craciun si Anul Nou si vizand modificarea incriminatei OUG 114/2018.
PLX 669/2019, statuand intre altele, ingradirea dreptului la munca al pensionarilor, introducerea discriminarilor intre pensionari si a urii fata de militari si politisti indeosebi, prin lansarea sintagmei insultatoare “pensionari cumularzi” (Art.411, al.2a si b), promovat printr-o imbecila propaganda populista, este o reluare a Legii basiste 329/2009 impotriva careia SCMD a luptat constant, timp de 5 ani, reusind sa obtina redarea integrala a dreptului la munca pentru toti pensionarii, prin Legea 134 din octombrie 2014. Ca o ironie a sortii, primul beneficiar al ei a fost calaul natiunii romane, Traian Basescu, cel care a devenit “pensionar cumulard” in octombrie si noiembrie 2014.
Argumentele de atunci, juridice, economice, politice si militare ale SCMD, raman valabile si astazi.
Doamnelor si domnilor deputati si senatori,
Juridic, PLX 669/2019 este, sub aspectul dreptului la munca, neconstitutional, deoarece, in Romania, “DREPTUL LA MUNCA NU POATE FI INGRADIT”. Alegerea profesiei, a meseriei sau a ocupatiei, precum si a locului de munca este libera” (Art.41, al.1, C.R.).
In plus, pensia este un drept patrimonial dobandit, in baza unor contracte de munca prestate in trecut, adica un drept de proprietate care nu poate fi incalcat, chair in conditiile ticaloasei legi a pensiilor, initiata de LOV, care amesteca, voit, pensiile cu ajutoarele sociale, indemnizatiile si rentele, pentru a-i priva de drept pe pensionari. Or, “dreptul de proprietate este garantat si ocrotit in mod egal de lege, IDIFERENT DE TITULAR” (pensionar sau nu), conform Art.44, al.1 si 2 din C.R. Mai mult, “nimeni nu poate fi expropriat decat pentru o cauza de utilitate publica, stabilita potrvit legi, PRIN DREAPTA SI PREALABILA DESPAGUBIRE” (Art.44, al.3), fiind “interzisa nationalizarea sau orice alte masuri….de alta natura discriminatorie a titularilor” (Art.44, al.4). Asadar, dvs. confiscati un drept de proprietate, contrazicand Art.4, al.8 al Constitutiei si, prin acelasi PLX 669/2019, legalizati DISCRIMNAREA INTRE PENSIONARI, sfidand Art.16, al.1 (“Cetatenii sunt egali in fata legii si autoritatilor publice, fara privilegii si fara discriminari”) si al.2 (“Nimeni nu este mai presus de lege”). In mod clar, prin exceptiile stabilite de Art.411-3, al.2a si b, exceptandu-va pe dvs., pe academicieni, piloti, CFR-isti si alti lucratori in companiile de stat, profesori etc. ii discriminati, flagarant, pe rezervisti!
Doamnelor si domnilor deputati si senatori,
Cat timp sa va mai explicam ca exista in toata lumea doar doua categorii de salariati, juridic diferite – civili si militari? Prin urmare, doua categorii de pensionari. Ca civilii se raporteaza la dreptul muncii normate, avand contracte de munca, in timp ce militarii si politistii se raporteaza real la “munca fortata” (Art.42 C.R.), avand contracte de activitate la ordin, 24 de ore din 24, sub pedeapsa inchisorii la neexecutarea ordinului, pe timp de pace si a glontului pe timp de razboi!
Militar, politic si diplomatic, prin aderarea la NATO, ne-am angajat sa modificam drepturile si obligatiile inclusiv ale rezervistilor, acestia fiind singura categorie socio-profesionala care, iesind mai repede la pensie, se poate reorienta profesional, putand cumula pensia cu salariul, putand avea doua pensii de stat, ambele diminuate si aliniate la conditiile NATO, beneficiind de fonduri si personal specializat in reconversie profesionala etc. Ca exista “nesimtiti” in domeniu, care profita de nestiinta dvs., este altceva! Vechimea unui “pensionar cumulard” este inclusa in pensie! Deci nu mai poate fi inclusa si in salariu! Cu alte cuvinte, statul achizitioneaza un profesionist, la pret de stagiar. Acesta ar fi avantajul economic, daca legea s-ar aplica in mod corect. In plus, ati beneficia si de pregatirea la locul de munca a tinerilor, in conditiile in care invatamantul este asa cum este si scolile profesionale au fost desfiintate.
Spuneti ca pensionarii ocupa locurile de munca ale tinerilor? Care tineri? Filipinezi? Somalezi? Si aceasta doarece tinerii nostri sunt, programat, indeparati din tara si indemnati sa lucreze “la negru”, pe alte meridiane. In Romania nu exista criza de locuri de munca, ci de forta de munca, atat specializata cat si necalificata. Ca dovada, doar pentru Bucuresti si Ilfov, Oficiul National pentru Ocuparea Fortei de Munca scoate lunar, la targurile de job-uri, peste 10.600 de lucuri de munca, in conditii mai mult decat atractive, la care, insa, nu “aplica” nimeni.
Doamnelor si domnilor deputati si senatori,
Punem punct pentru moment acestei atentionari, pentru ca lista argumentelor este interminabila. Speram, insa, ca ati inteles esentialul si va veti gasi timpul necesar atacarii la CCR sau respingerii pe orice cale a acestui remake basist, daca nu in interesul Tarii, macar in interesul dvs.! Tari fara Parlament exista, dar Parlamente fara Tara, nu! Chiar nu vedeti, in orbirea intereselor personale si de grup, in ce directie sunteti manipulati, extern, sa impingeti Romania?
Sa va dea si sa ne dea tuturor, Dumnezeu, mintea romanului cea de pe urma, acum un prag de An Nou!
La Multi Ani, Romania!
Honor et Patria!

Presedintele SCMD,
Col.(r) dr. Mircea DOGARU


vineri, 20 decembrie 2019


MULTUMIRI IN PRAG DE AN NOU
S.C.M.D. transmite multumiri domnilor deputati Ion MOCIOALCA (PRO Romania) si Dumitru LUPESCU (USR) precum si tuturor coinitiatorilor domniilor lor, deputati PSD, PNL, USR, PMP, PRO Romania si UDMR pentru depunerea initiativei legislative, inregistrata la Camera Deputatilor cu numarul 892/16.12.2019, transmisa la si inregistrata la Senat ca B 586/19.12.2019, privind modificarea si completarea Legii nr. 223/2015 a pensiilor militare de stat.
In sfarsit, s-a inteles ca militarii si politistii care nu presteaza munca normata ci activitati la ordin, 24 ore din 24, nu au ce cauta in legislatia civila care reglementeaza regimul de munca.
Multumiri domnilor si un calduros LA MULTI ANI!
Asteptam reactia pozitiva a Senatului!

Honor et patria! Vae victis!
Presedintele S.C.M.D.
Col. (r) dr. Mircea DOGARU

miercuri, 11 decembrie 2019


PENSIILE MILITARE IN ATENTIA COMISIEI DE MUNCA A CAMEREI DEPUTATILOR
-         In atentia tuturor membrilor S.C.M.D. –
Doamnelor si domnilor,
Ieri, 10 decembrie a.c., la Comisia pentru munca si protectie sociala a Camerei Deputatilor au fost dezbatute, intre altele, urmatoarele initiative legislative, vizand si pensiile militare de stat:
·        abrogarea OUG 59/2017;
·        abrogarea/amendarea OUG 114/2018;
·        Plx. 166/2018 vizand abrogarea pensiilor speciale - proiect al deputatilor si senatorilor USR;
·        Plx. 292/24.06.2019 privind abrogarea/limitarea pensiilor speciale – proiect initiat de 4 senatori si deputati PNL (Catu Florin Vasile, Bulacu Romulus, Buican Cristian si Stirbu Gigel-Sorinel) si dezavuat in scris, la cererea S.C.M.D., de domnul Ludovic Orban in luna iulie.
Au fost prezenti ca invitati lideri ai sindicatelor politistilor in activitate si lucratorilor din penitenciare, grefierilor si lideri ai asociatiilor fostilor diplomati, parlamentari, piloti si functionari publici din Curtea de Conturi.
Rezervistii din M.Ap.N., M.A.I. si Servicii au fost reprezentati doar de S.C.M.D. prin subsemnatul si doamna col. (r) Caloian Monica.
S.C.M.D. a prezentat membrilor comisiei materiale rezumand, din punct de vedere juridic, situatia pensiilor militare de stat si, separat, a pensiilor civile, protestand impotriva includerii rezervistilor in legislatia muncii normate, cata vreme „munca fortata” a acestora presupune contracte de activitate 24/24 ore la ordin, fara posibilitati de normare si pedepse aspre, mergand pana la cea capitala in caz de neexecutare in situatie de razboi. A solicitat si obtinut excluderea pensiilor militare de stat, din categoria celor zise, ilegal si peiorativ, „speciale”, abrogarea prevedrilor OUG 59/2017 din „forma consolidata” a Legii 223/2015 si promisiunea procedarii in acelasi sens cu prevedrile OUG 57/2015.
S.C.M.D. a atras atentia ca retinerile salariale la militari sub forma de contributii (cu incepere de la 01.04.1991) au fost de 64% din brut si inca 5% din net pentru Pilonul II, actualmente confiscat si ca plata pensiilor militare de stat nu presupune un surplus de la buget sau un efort al Casei Nationale de Pensii, incadrandu-se in bugetul de 2% destinat Apararii. De asemenea, a protestat pentru includerea nejustificata in categoria „pensii” a cca. 3 milioane de ajutoare sociale, rente viagere si indemnizatii de merit (ca ale parlamentarilor sau primarilor).
S.C.M.D. a cerut imperativ abrogarea Art. 41 din OUG 114/2018 care suspenda pentru inca 3 ani, nelegal, pe baza unei legi abrogate (284/2010) a ajutoarelor salariale, rezervistii fiind singura categorie socio-profesionala care nu le primeste.
S.C.M.D. a solicitat respingerea in ceea ce-i priveste pe rezervisti a celor 2 Plx.–uri si a oricaror initiative legislative care vizeaza plafonarea/desfiintarea pensiilor militare de stat, pe baza dreptului muncii.
S-a obtinut raport definitiv de abrogare a prevederilor OUG 59/2017 si a celor din OUG 114/2018 referitoare la rezervisti. Pentru celelalte proiecte discutiile vor fi reluate in luna februarie 2020.
In ceea ce-i priveste pe politistii in activitate, S.C.M.D. a subliniat ca acestia devin la pensie militari in rezerva, neputand face obiectul altei legi decat al Legii pensiilor militare de stat, Sistemul de Aparare, Ordine Publica si Securitate Nationala fiind unic si unitar. Drept urmare, recomandam actualilor politisti in activitate SA NU IASA LA PENSIE pana la sfarsitul urmatorului an electoral.
Honor et patria! Vae victis!
Presedintele S.C.M.D.
Col. (r) dr. Mircea DOGARU