luni, 29 aprilie 2024

POZITIA SCMD FATA DE MANIFESTATIA DIN 09 MAI 2024

 POZITIA SCMD FATA DE MANIFESTATIA DIN 09 MAI 2024

-         In atentia tuturor membrilor si aliatilor SCMD –

 

Stimati camarazi,

Am primit in aceste zile solicitari din partea unor persoane absolut onorabile si credibile din noua conducere a LAPDM de a ne alatura protestului initiat de acest ONG si de ROMIL pentru data de 09 mai a.c. Va reproduc, in mare, raspunsul nostru.

Deoarece membrii SCMD sunt legal si in marea majoritate membri si ai ONG-urilor rezervistilor din MApN, SRI si MAI, iar LAPDM si ROMIL au dat curs invitatiilor noastre de participare la actiunile organizate de noi in perioada 2021- 2023, in colaborare cu sindicatele politistilor sau cele din CSN Meridian, vom solicita participarea membrilor nostri valizi din Bucuresti si Ilfov. In plus, colaborarea cu toate ONG-urile este perfecta in tara, dar mai scartaie la Bucuresti datorita ambitiilor unor persoane de a ajunge maresali post-mortem sau de a beneficia de indemnizatia data presedintilor  de ONG-uri de utilitate publica, de catre presedintii lor de onoare, ministrii Apararii sau de Interne.

Cat priveste scopul si finalitatea actiunii in sine, opinia si propunerile noastre sunt:

-         Amendamentul ”Leoreanu” a fost o actiune pripita, deoarece era susceptibil de a se aplica o singura data marirea soldei de grad si nu la toti rezervistii. Pentru ca era legat de modificari legislative la Legea Statut 80/1995 opozabila doar unei parti a rezervistilor, nu tuturor. Ceea ce ar fi dus la ”razboi civil” intre rezervisti. Trebuia sa aiba in vedere, nu Legea 223, cum fariseic proclama calaii nostri de la MApN, fiindca asta va fi in continuare distrusa, pana la disparitia noastra completa, mai nou prin legi organice (conform Deciziei CCR) incepand cu Legea 282/2023. Se pregatesc pentru impunerea noastra din nou, la plata CASS, prin lege. Demersul trebuia facut la un proiect legislativ care trece cu viteza luminii prin Parlament, in mare secret. SCMD va actiona acolo si va solicita sprijinul tuturor celor interesati cand se va ajunge la votul final;

-         SCMD va fi alaturi, cu participantii promisi, daca actiunea nu va fi anulata maine, 30 aprilie a.c. Adjunctul ”lupului cel mai rau”, adica adjunctul dlui. Valeriu ROSU, cheama, maine, victimele, la negocieri. Cate unul de ONG intiator al mitingului sau care si-a anuntat participarea. Ca sa-i convinga ca ”statul paralel” a avut perfecta dreptate cand a ordonat parlamentarilor sa nu se implice si legea sa se intoarca la Senat, fara amendamente. Asta de fatada! Scopul real este ca, daca manifestatia se produce pe 09 mai, sa nu-i primeasca nimeni pe solicitanti, fiindca discutiile ar fi avut loc pe 30 aprilie. Deci, propunerea SCMD este ca niciun reprezentant al ONG-urilor sa nu se duca la discutii exact cu calaii;

-         Va rugam sa lamuriti nemembrii SCMD ca dusmanii nostri de 15 ani incoace nu sunt marionetele, adica ministrii sau directorii generali pusi politic, gen Igas, Elvis, Helvig, Leș, Fifor, Tâlvăr etc. Cu atat mai putin, secretarii lor de stat, gen Otilia Sava, Bălu sau Bachide. Astia nici nu stiu pe ce lume sunt. Stau cuminti pe principiul ”timpul trece, leafa merge, noi castigam imagine pentru viitoarele functii mai mari”. Ei doar citesc, ca si bietul Biden, texte compuse de adevaratii dusmani ai intregului sistem si in special ai Rezervei, pe care le distrug, din exces de zel fata de interese straine, ambitii politice personale, adica setea de castig si parvenire care n-are nicio legatura cu uniforma si onoarea militara: alde Coldea si gasca lui din toate structurile, Maciu, Frațilă, ieri, alde Despescu, Jianu si Roșu azi si ciracii pe care, deja, ii pregatesc sa le ia locul maine, cand ei vor fi in rezerva. Cu pensiile securizate prin salariile suplimentare, OSCAR-urile si sporurile pentru ”continuitatea conducerii” pe care si le-au acordat in activitate.;

-         Intrerup comunicatul, decoarece tocmai am primit aceeasi invitatie din partea dlui. colonel Florin BUCUR, desi SCMD nu si-a anuntat inca perticiparea la miting. Raspunsul meu va fi Va multumesc, dar programul nu imi permite participarea. Voi fi prezent si pregatit pentru discutii pe data de 09 mai a.c., la aceeasi ora. Cu deosebita consideratie, Presedintele SCMD!. Ii sfatuiesc, din nou, pe toti presedintii de asociatii ca, daca vor ca actiunea din 09 mai sa nu fie o torpila care fasaie in nisip, sa dea acelasi raspuns!;

-         In ceea ce priveste actiunea in sine, concentrarea unor mase mari de protestatari la MApN, in lateral, pe trotuarul de vis-a-vis, este imposibila, presupunand interventia jandarmilor si amenzi pentru perturbarea circulatiei. Mai mult, daca noi nu insistam, pe 09 mai, la MApN nu va nimeni, decat garda. S-a mai intamplat! Propunem doar ca baza de plecare MApN, spre Parlament, unde iarasi nu va fi nimeni si, daca ne tine sanatatea, spre Guvern, unde iarasi nu va fi nimeni. De ce? Pentru ca toti politicienii nostri vor fi ocupati sa glorifice, nu Victoria impotriva nazistilor, adica a parintilor si bunicilor actualilor lideri europeni (ca sa nu fie considerati ”putinisti”), nu Razboiul de Independenta, ca sa nu il supere pe ERDOGAN, de la care vrem drone ieftine, ci aniversarea sau comemorarea UE, nascuta la 09 mai 1950 si decedata, prin eforturile manipulatorii ale Puterii bipolare (americano-rusa), in 2003, prin respingerea Constitutiei Europene.

In speranta ca vom avea acceptul de participare al sindicatelor partenere ale politistilor, ale celor din CSN Meridian si al tuturor structurilor din CNSC, vom invita toate ONG-urile rezervistilor sa participe la o manifestatie generala pe data de vineri, 07 iunie 2024, cu doua zile inainte de alegeri, la Guvern. Este singurul lucru care conteaza pentru politicieni si care i-ar face sa ne ia in seama – teama ca, prin vot, le vom trage de sub fund fotoliile parvenirii si imbogatirii.

 

Honor et Patria! Vae Victis!

 

Presedintele SCMD,

                             Col. (r) dr. Mircea DOGARU

 

 

 

vineri, 19 aprilie 2024

 SCURT SI LA OBIECT!

-         In atentia tuturor celor interesati –

 

In cadrul SNAOPSN, care este unitar, fiecare structura are propria sa Lege –Statut.

Singura lege comuna pentru intreg Sistemul, este Legea 223/2015 a Pensiilor Militare de Stat, care se aplica rezervistilor din toate structurile militare(Armata, Interne, Sevicii) si politistilor.

In ceea ce priveste Rezerva, exista o singura structura care, prin statut si componenta, se adreseaza rezervistilor din intreg Sistemul – SCMD.

Marirea soldei de grad/grad profesional  la militarii si politistii in activitate s-a produs/se produce pe Legea Salarizarii Unitare (153/2017), aplicata dupa ureche si dupa preferinte.

In ceea ce priveste pensiile militare de stat, marirea coeficientului rezultat din solda de grad se poate face, in ciuda OUG 59/2017 a LOV, doar prin depunerea amendamentului respectiv (in forma completa propusa de SCMD), cu precizarea ca va modifica si la Legea 223/2015.

Argumentele ar fi ca gradul militar este PROPRIETATE  a detinatorului iar sumele alocate sunt fixe, aceleasi pentru detinatorii fiecarui grad. Ca atare, nefiind sume variabile si constituind un drept de proprietate, acea parte din pensia militara decurgand din solda de grad, nu ar trebui sa intre sub incidenta prevederilor OUG 59/2017. Cu precizarea ca s-ar acorda rezervistilor, procentual (c.50%), conform modului de calcul prevazut in Legea 223/2015.

Chestiunea in cauza este prevazuta in procesul declansat de SCMD, pe discriminare.

In concluzie, daca tot au tulburat apele niste persoane prea putin informate si cu pregatire juridica precara, ar trebui sa ne unim fortele si sa impunem, la discutiile din Parlament, respectivul amendament (LEOREANU) la PLx 2015/2024, drept completator, in forma propusa de SCMD, nu numai la Legea nr.80/1995 (ca sa nu pierdem ocazia) ci si, in primul rand, la Legea nr.223/2015, care ar trebui modificata in acest sens, daca „Amendamentul LEOREANU” trece.

 

SCMD a analizat situatia impreuna cu conducerea FSNPPC, hotarandu-se sa actionam cu toate mijloacele sindicale legale, pentru a obtine, macar in ceea ce priveste scoaterea soldei de grad de sub incidenta OUG 59/2017, dreptate pentru toti.

 

Honor et Patria! Vae Victis!

 

         Presedintele SCMD,

 

                   Col.(r.)dr. Mircea DOGARU

joi, 18 aprilie 2024

Adresa catre presedintele Comisiei de Aparare din Senat

 SINDICATUL CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE

Adresa: Bucuresti, str. Pajurei, nr. 13, Sector 1, cod postal 013152, Of. Postal 26 Cont:BRD, Agentia Carol, RO41BRDE441SV79262374410,

Cod fiscal: 26096263

Adresa e-mail: sindicatulmilitarilor@gmail.com

Nr. 41. din 18.04.2024

                                                                                                      

 

CĂTRE

          

     PARLAMENTUL ROMÂNIEI, SENAT

 

În atenția

Președintelui Comisiei de Apărare,

Ordine Publică și Siguranță Națională a Senatului

 

Doamna senator Nicoleta PAULIUC,

 

Subiect: Raportul preliminar al Comisiei de Apărare, Ordine Publică și Siguranță      Națională a Camerei Deputaților, inaintat de dl. președinte Laurențiu–Dan LEOREANU și dl. secretar Viorel SALAN, la”Proiectul de Lege privind aprobarea OUG nr.28/2024 pentru modificarea și completarea Legii nr.80/1995 privind Statutul Cadrelor Militare, PLx215/2024”, în speță Amendamentul admis (autor dl. președinte Laurențiu–Dan LEOREANU) la Art.11, alin.2.

 

Doamna presedinte,

         Subscrisul Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD) ne adresam dvs. deoarece Senatul este Camera decizionala, Raportul pe care il veti inainta fiind decisiv pentru votul final in Senat. De asemenea, pentru ca ati avut amabilitatea sa ne ascultati si sa analizati obiectiile si acuzele privind modul in care Legea Pensiilor Militare de Stat (223/2015) a inceput sa fie distrusa chiar dinainte de a intra in vigoare, prin zeci de OUG-uri, culminand cu discriminarea ai carei subiecti am devenit prin neconstitutionala includere a pensiilor militare si in PNRR si in Legea 282/2023.

Noul Proiect de Lege, prin amendamentul sus mentionat, aduce o foarte mica reparatie rezervistilor, recunoscand drepturile decurgand din gradul militar, dar formularea ne provoaca teama ca functionarii kaki sau albastri ai Directiilor noastre generale juridice si financiare il vor interpreta, ca de obicei, in detrimentul nostru. De aceea va solicitam ca, la dezbaterile din Comisie sau in comisiile senatoriale intrunite, sa permiteti prezenta, ca delegati ai Confederatiilor din care facem parte, si a unor reprezentanti ai SCMD, SNPPC, FSANP si SIDEPOL.

Va supunem atentiei, de asemenea, amendamentul in cauza, cu propunerile noastre de completare in scop clarificator, strict necesare. Acestea sunt scrise bolduit …

”(1) Amendamentul 1 la Art.11, alin.2 se modifica si va avea urmatorul cuprins:

   (2) Partea din pensie corespunzatoare soldei de grad/grad profesional se actualizeaza cu valorile cunoscute la data intrarii in vigoare a prezentului act normativ potrivit soldei de grad/grad profesional a cadrelor militare/politistilor si politistilor de penitenciare in activitate si, pe viitor, in procentul legal stabilit, ori de cate ori solda de grad/grad profesional va creste”.

Pentru conformitate, asupra legalitatii celor ce urmeaza, va rugam sa solicitati expertiza dlui. deputat – raportor Viorel SALAN, care este si general (rtg.) de jandarmerie, provenit, asadar, din MAI si a vicepresedintelui Comisiei dvs., dl. senator Felix STROE, care este si colonel (rtg.), provenit din MApN…

MOTIVATIE

Gradul militar in activitate, rezerva/retragere este proprietatea detinatorului si nu poate fi retras decat prin sentinta judecatoreasca definitiva. Solda de grad/grad profesional este aceeasi pentru toti detinatorii gradului respectiv in fiecare structura a SAOPSN deci, in mod firesc, si partea aferenta gradului din pensia militara trebuie sa fie aceeasi.

Conditiile intrarii României in NATO (2004) si in UE (2007) au impus sacrificii greu de imaginat pentru sute de mii de cadre, familiile lor si angajatii civili din SAOPSN prin: 1- reducerea efectivelor Armatei de la 326.000 la 52.500 (cf. Manfred Wőrner); 2 – reducerea nr. de specialisti militari si civili din Industria de Aparare, de la 246.000 la c.9000 astazi; 3 – demilitarizarea Politiei prin Legea 218/23.04.2002.

Politistii au primit grade profesionale, echivalente celor militare, au continuat pregatirea specifica in regim militar, supunerea fata de ordine in conditiile disciplinei militare, au indeplinit, ca militari, misiuni in teatrele de operatii sub stindard NATO etc., urmand ca, la trecerea in rezerva, sa isi redobandeasca gradul militar  si sa beneficieze de pensie militara.

In cadrul SAOPSN, si politistii si militarii in rezerva/retragere au opozabila aceeasi Lege unica a pensiilor militare de stat (223/2015) si nu intelegem inversunarea dovedita de functionarii MAI de a nu le trece in deciziile de pensionare si in taloanele de pensie gradul militar, conform prevederilor respectivei legi ci gradul profesional, fapt ce le permite sa nu le aplice, in integralitatea lor, prevederile legii. Intamplandu-se tot mai des, in ultimii ani, cand, in plin razboi care bate la portile NATO, politicieni in deplina necunostinta de cauza, ori generali si chestori politizati se straduiesc sa transforme, parca, si Politia si Armata in simple caricaturi, pensiile militare in basme propagandistice, Rezerva devenind bataia de joc a media dirijata si a „civicilor” de pretentie occidentala, dar de formatie comunist-globalista, faptul ne duce cu gandul la tradare prin distrugere programata.

Demilitarizarea Politiei producandu-se exact in 2002, anul in care Parlamentul Europei a emis Recomandarea 1275 prin care a cerut statelor membre sa permita militarilor in activitate constituirea de sindicate pentru apararea drepturilor lor profesionale, salariale si conexe, ”coincidenta” ne-a trezit suspiciunea rezonabila ca Romania i-a sacrificat deliberat pe politisti, pentru a nu permite militarilor organizarea in sindicate. Intr-adevar, România este singurul stat membru UE in care, neconstitutional, militarii in activitate nu au dreptul sa aiba sindicate. De ce?

Raspunsul il pot da doar suspectii de tradare, si civili si in uniforma, adica cei care, de dragul parvenirii si inavutirii, slujesc interese exclusiv antiromanesti si anti NATO, distrugand, pas cu pas, si Țara si Armata si Politia si Serviciile, dand astazi, prin politica de austeritate, asaltul final asupra populatiei si Bisericii.

Din fericire, pentru drepturile intregii familii ocupationale a SAOPSN lupta, in ciuda adversitatilor, sindicatele politistilor, care isi solicita astazi dreptul legitim la greva si, atat pentru drepturile rezervistilor cat si ale militarilor in activitate, din toate structurile SAOPSN, SCMD, incadrat, prin Federatia Nationala a Muncii, in CSN Meridian.

Solicitam, asadar, completarea Amendamentului Leoreanu, pentru ca nu putem permite ca interpretari insidioase sa duca la reaparitia suspiciunilor si disensiunilor, stimulate in trecut, intre diferitele componente ale SAOPSN. Si solicitam votul in unanimitate, pe amendamentul completat in forma depusa de noi, pentru ca orice respingere, din motive electorale sau ambitii politice personale,  inseamna un joc absurd cu focul, exact cand focul ameninta sa ne distruga casa numita România si casa comuna numita NATO si UE.

 

Cu mulțumiri și urări de sărbători tihnite în mijlocul celor dragi,

     

 Col.(r)dr. Mircea DOGARU,

 

Președintele SCMD

 

                             

luni, 15 aprilie 2024

“ORI LEGE CIVILA, ORI DREPTURI MILITARE! ORI GRADE MILITARE ORI PUNCTE DE PENSIE!”

                                 “ORI LEGE CIVILA, ORI DREPTURI MILITARE!

ORI GRADE MILITARE ORI PUNCTE DE PENSIE!”

-          In atentia celor care bat campii –

Sentinta din titlu apartine fostului ministru al Apararii, gl.(r.) Corneliu Dobritoiu, sub auspiciile caruia, reprezentantii tuturor structurilor militare si de politie in activitate, rezerva si in retragere din SAOPSN au demarat, in 2012, lucrul la Proiectul “Legii Pensiilor Militare de Stat”. Asta, dupa ce Basescu ne luase gradele, ilegal (Art.6 al Legii 263/2010, nevotata in Parlament) si proprietatea, adica toate contributiile noastre banesti la CAS, platite de noi pentru Bugetul de Asigurari Sociale al ministerelor noastre, aruncandu-ne ca pe un balast, dupa confiscarea contributiilor noastre, pe Casa Nationala de Pensii a Civililor. Prin “frauda parlamerntara Anastase” ni s-au asigurat “ajutoare sociale lunare”, cu pana la 90% mai mici decat fostele noastre solde de rezervist. Colonelul (r.) Basescu este cel care a initiat politica de confiscare a banilor depusi de militari si politisti pentru pensii, folositi fara dobanda de catre guverne si de inapoiere a lor cat mai tarziu si cat mai putini, spre deloc! O politica pe care cei de astazi au ridicat-o la perfectiune, indemnand nu numai oaia civila sa stea in “campul muncii”, dar si oaia militara sa presteze activitati la ordin, 24ore/24, pana la 70 de ani, adica pana crapa, pentru a nu-i mai restitui nimic. Avertizam ca speranta medie de viata este, in SAOPSN, de 62 de ani!

Cum de a fost posibil? Cum de este astazi posibil sa mai puna cineva botul la manipularea mediatica ordinara a unui guvern disperat de apropierea alegerilor ca va creste pensiile “bazate pe contributivitate”? Cum le creste, cand a proclamat, prin lege, AUSTERITATEA, trecand la disponibilizari, taieri de sporuri, desfiintand grupe de munca si indemnizatii, introducand noi taxe si suprataxe si vanzand, pe repede inainte si pe nimic, tot ceea ce mai aduce bani statului, catre straini? Cum creste pensii si salarii in conditiile in care stimuleaza inflatia dementa si neplata, de catre bancile si firmele straine, a datoriilor catre stat?

Cum sa fii atat de prost incat sa crezi, mai ales tu rezervist, care ai trecut prin asa ceva de trei ori, fiindca tu esti cobaiul, ca va creste prin RECALCULARE, adica prin aplicarea unor norme restrictive actuale, retroactiv, unor contracte incheiate de noi, angajatii civili sau militari, cu zeci de ani in urma?

Chiar nu constientizam ca, de la Basescu incoace, practica guvernelor noastre, aservite cu totul intereselor straine, este sa nu aplice legile salarizarii si pensiilor, votate si promulgate, decat pe sest, “premiantilor”, adica acolitilor lor? De pilda magistratilor-complici? Iar cand disperarea romanilor, transformati in sclavi ai intereselor globaliste, ajunge la paroxism, promit noi legi, in locul celor promulgate dar neaplicate, care sa rezolve toate “inechitatile”! In fapt, noi legi, mult mai proaste decat precedentele si care nu vor fi aplicate, decat la televiziuni, printr-o propaganda violenta, cat sa treaca nesimtitii hopul, adica alegerile.

Multi rezervisti care isi iau dorintele drept realitate, o realitate de care sunt complet rupti, ii invidiaza pe civili pentru Legea 360/2023, care va avea acelasi efect, in ceea ce priveste marirea, ca si Legile 119 si 263/2010 pentru militarii si politistii-cobai, prin zisa recalculare.

Ce “mariri” poti avea cand treci de la 20 de ani vechime in munca la 35, la imparteala, cand pierzi 80% din sporuri plus conditiile speciale de munca? Invidiatele, de catre nauci, pensii civile in plata vor ingheta pana la moartea beneficiarului, iar cele ale omologilor care vor iesi pe Legea 360, vor fi cu peste 1000 lei mai mici.

La ce se refera teleastii cand vorbesc de cresteri de 80%?  Nu la pensii (pentru ca din cele 4,6 milioane de plati ale CNP, doar 2,5 milioane sunt pensii), nu la indemnizatiile de merit, botezate in mod ticalos pensii, ci la INDEMNIZATIILE SOCIALE, BOTEZATE SI MAI TICALOS TOT PENSII SI PLATITE DIN BANII PROPRIETATE A CONTRIBUTORILOR, PRIN DETURNARE DE FONDURI, DE CATRE GUVERNE! Dar asta face parte din politica de desfiintare a tuturor pensiilor, inceputa cu anularea cartilor de munca si finalizata prin Legea 195/2022, de distrugere a statelor de salarii mai vechi de 5 ani. Vor sa desfiinteze pensia ca “drept de proprietate” (patrimonial) si sa o asimileze cu indemnizatiile sociale. Adica ne fura bani si ne dau o mica parte din ei inapoi, cu titlul de pomana sociala.

In ceea ce priveste contributiile, toti cetatenii au avansat pentru fondurile de pensii, banii lor, proprietatea lor, toata viata, civilii la fondurile lor de pensii, astazi ciordite si inlocuite cu “bugetul de asigurari sociale”, iar militarii si politistii la fondurile proprii de pensii. Astazi convertite in “bugetele de asigurari sociale” ale MApN, MAI si SRI.

Idioti teleasti, de toate culorile, ne acuza, astazi, ca n-am contribuit. Ba am contribuit mai mult decat civilii (pentru ca noua ni s-a furat si Pilonul II, adica pensia suplimentara), dar la propriile noastre bugete. In plus, sa stie “prestatorii de munca” normata la 8 ore ca noi am prestat “munca fortata” 24h/24, cu pierderea tuturor drepturilor civile si riscul mortii, fapt constatat de Art.41 din Constitutie, beneficiind pentru asta, de la 02 12.1864, nu de o lege speciala a pensiilor ci de o Lege Militara a Soldelor de Rezervist, incadrabila, astazi, in legislatia specifica a tuturor statelor membre NATO si UE.

In ceea ce priveste propaganda despre ”sfanta contributivitate” si ”punctul de pensie” (anulat astazi de punctul de referinta), acestea au fost introduse pentru civili in 2001, pentru a nu li se lua in calcul contributiile aduse prin impozitarea veniturilor avute pe acord global (vezi Decizia 19 a ICCJ in dosarul nr.18/17.10.2011), de unde ar rezulta ca, la o vechime obligatorie de 35 de ani in munca, prima pensie contributiva s-ar acorda in 2036, cand, probabil, nu vor mai exista pensii ci indemnizatii sociale egale pentru toti.

In aceste conditii, cat de prost poti sa fii incat sa iti doresti ca, dupa ce ai fost calcat in picioare toata viata si lipsit de drepturi ca militar, sa mai fii, inca odata, calcat in piciare prin pierderea statutului de rezervist? Pentru ca asta se vrea din 2010 incoace. Atunci, Basescu ne-a transformat in asistati social. Prin Legea 223/2015, am redobandit statutul de rezervist toti, de la 01 01.2016, atat pensiile in plata cat si cele noi, urmand sa se calculeze (nu recalculeze) pe baza venitului brut, impozabil al celui aflat pe functia de pe care am trecut noi in rezerva. Cu datele noastre de vechime. Incepand cu Art.40 al OUG 57/2015 care continea o intreaga lege a pensiilor militare ce ne-a distrus baza de calcul si cu OUG 59/2017 care ne-a decuplat de cresterile salariale ale celor in activitate si continuand cu OUG 114/2018 care a pus in carca noastra obligatiile catre stat ale angajatorului, cu PNRR si Legea 282/2023, care ne-au adus o neconstitutionala impozitare in trepte,  s-au straduit sa ne convinga sa renuntam la intreaga cariera, cu alte cuvinte la intreaga noastra viata, respingand statutul de rezervist pentru acela de pomanagiu printre civili. Din 2018 incoace ne prostesc pe fata, incercand sa ne atraga cu un ”Secretariat de Stat pentru Rezervisti”, o ”Comisie pe langa camera Deputatilor”  si, mai nou, cu noua lege  a pensiilor civile, mizand pe faptul ca avem memoria scurta.

Retineti ca, matematic, pensiile civile vor esua in indemnizatii sociale,  contributiile civililor fiind furate integral, pentru ca asa e trendul european, singurele pensii care ar ramane ca atare, ca drept patrimonial, fiind pensiile militare de stat. Atata vreme cat vom mai avea o armata fie si din 3 soldati, cu un caprar botezat general si o politie din 5 agenti nepalezi cu un LGBT-ist botezat chestor!

In concluzie, ramanand rezervisti, chiar daca sistemul de pensii civile dispare, pensiile militare vor ramane. Singura noastra sansa este sa luptam pentru aplicarea Legii223/2015 in forma promulgata. In ceea ce priveste lupta SCMD, sa stie si cei care mai gandesc si cei care nu au gandit nicioadata, ca noi o rezumam la fraza expusa direct, atat reprezentantilor Comisiei Europene, Bancii Mondiale cat si ai FMI si OCDE: ”Domnilor, in conditiile in care, in Romania, preturile la alimente, medicamente, utilitati etc. sunt la fel sau chiar mai mari decat in tarile dvs., nu vi  se pare normal ca, invocand obligatiile asumate de guvernele noastre, prin tratatele de aderare la NATO (2004) si UE (2007), noi, ca sindicate, sa cerem, pentru civili, salarii si pensii egale cu ale omologilor lor din UE, iar pentru noi, militari si politisti, solde si solde de rezervist egale cu ale omologilor nostri din statele membre NATO?”.  Raspunsul delegatilor straini a fost, de fiecare data ....”DA!”  cu precizarea ca ”Noi nu putem impune nimic. Daca ni se cer sfaturi, ne exprimam opinia, dar politica de salarii si de pensii apartine, strict, Guvernului Romaniei.”

 In aceste conditii va atragem, respectuos, atentia ca avem o singura sansa sa ne platim politele fata de slugile pline de zel ale intereselor straine, care se tot ”generalesc” pe spinarea noastra, ... sa mergem cu totii la vot, chiar si taras, daca nu putem altfel, iar daca nu avem pe cine vota, sa il votam pe BUREBISTA! Dar sa mergem la vot, ca sa le aruncam in aer ”pragul” si manariile. Aceleasi de 34 de ani!

 

Honor et Patria! Vae Victis!

 

Presedintele SCMD,

            Col. (r) dr. Mircea DOGARU

joi, 11 aprilie 2024

 

DOCUMENTELE NECESARE PENTRU PROCESUL S.C.M.D. PE DISCRIMINARE

-         Doar pentru membrii SCMD –

Doamnelor si domnilor,

Va punem, din nou, la dispozitie DECLARATIA necesara pentru noul proces pe discriminare.

Va rugam sa o completati si sa atasati in copie documentul care va atesta calitatea de mebru SCMD: legitimatia de membru (fata - verso) sau chitanta de achitare a cotizatiei pe anul in curs. Documentele trebuie trimise prin posta, cu confirmare de primire, pe adresa SCMD (str. Pajurei nr. 13, Sector 1, Bucuresti, Oficiul postal 26, C.P. 013152).

Termen: 45 de zile, pana primim raspunsul de la CNCD.

Honor et patria! Vae victis!

Presedintele SCMD

Col. (r) dr. Mircea DOGARU

 


DECLARAȚIE

Subsemnatul/a …………………………………………, cadru militar în rezervă/retragere, provenit din (M.Ap.N., S.R.I., M.A.I., S.T.S., S.P.P., S.I.E., etc.) ……….., cu o vechime în activitate de …… ani, membru al S.C.M.D. din anul…….,

domiciliat în …………………………………………………………….., mă consider profund nedreptățit/ă și discriminat/ă de Legea 282/2023 pe care o consider, în ceea ce privește rezerviștii, care nu au ”pensii speciale”, inițiată ilegal procedural, neconstituțională și discriminatorie, fiind îndreptățit/ă să solicit daune morale și reparații materiale.

         Pe cale de consecință, solicit conducerii S.C.M.D. să inițieze acțiunea la C.N.C.D. și în Justiție împotriva celor vinovați!

 

Data …………………                                                    Semnătura ……………….

 

 

 

 

DECLARAȚIE

Subsemnatul/a …………………………………………, cadru militar în rezervă/retragere, provenit din (M.Ap.N., S.R.I., M.A.I., S.T.S., S.P.P., S.I.E., etc.) ……….., cu o vechime în activitate de …… ani, membru al S.C.M.D. din anul…….,

domiciliat în …………………………………………………………….., mă consider profund nedreptățit/ă și discriminat/ă de Legea 282/2023 pe care o consider, în ceea ce privește rezerviștii, care nu au ”pensii speciale”, inițiată ilegal procedural, neconstituțională și discriminatorie, fiind îndreptățit/ă să solicit daune morale și reparații materiale.

         Pe cale de consecință, solicit conducerii S.C.M.D. să inițieze acțiunea la C.N.C.D. și în Justiție împotriva celor vinovați!

 

Data …………………                                                    Semnătura ……………….

 

miercuri, 10 aprilie 2024

 S.C.M.D. A DEMARAT ACTIUNEA PE DISCRIMINARE

-         Exclusiv in atentia membrilor SCMD –

Doamnelor si domnilor,

La plangerile noastre prealabile impotriva discriminarii la care suntem supusi prin impozitarea in trepte, au raspuns doar casele sectoriale de pensii ale M.A.I. si S.R.I. De tot rasul, dar au raspuns! Casa Sectoriala a M.Ap.N. va fi obligata sa raspunda, prin justitie.

Trecand timpul legal necesar, am facut pasul urmator – ne-am adresat la CNCD. Indiferent daca vom primi sau nu, si ce va contine raspunsul, peste 45 de zile declansam actiunea in justitie.

Din acest moment, aveti o luna si jumatate pentru a incheia trimiterea Declaratiilor ca Legea 282/2023 ne discrimineaza intre noi, in funtie de anul trecerii in rezerva dar si fata de civili. De asemenea, legitimatia de membru SCMD, stampilata la zi si foto-copiata fata-verso, sau, daca nu o mai aveti, chitanta de plata a cotizatiei pe anul in curs.

Va transmitem rugamintea de a nu mai pleca urechea la tampeniile idiotilor – utili, a caror principala activitate este aceea de a-si pupa in fund calaii. Li se sopteste sa nu aiba nici o relatie cu SCMD, ca se va avea grija de ei si ca lor li se va da in toamna, eventual ce li s-a mai dat si pana acum. In conditiile legilor austeritatii, concedierilor masive, suprataxarii pensiilor, anuntarii impozitarii in trepte a salariilor, in conditiile in care pensiile civile in plata ingheata, iar cele viitoare vor fi cu peste o mie lei mai mici, trebuie sa porti un bocanc pe umeri in loc de cap, sa crezi ca pensiile militare in plata vor creste retroactiv.

Orice lege dispune numai pentru viitor, iar pentru trecut castiga doar cei care au dat in judecata si justitia le-a dat dreptate! Ceilalti, nu!

Va punem la dispozitie Petitia catre CNCD, inregistrata cu data de 9 aprilie 2024.

Honor et patria! Vae victis!

Presedintele SCMD

Col. (r) dr. Mircea DOGARU



Catre

CONSILIUL NATIONAL PENTRU COMBATEREA DISCRIMINARII

Piata Valter Maracineanu nr.1-3, sector 1, Bucuresti

cod postal 010155, e-mail support@cncd.ro

 

 

DOMNULE PREŞEDINTE,

 

Prin prezenta, Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate, cu sediul in Bucuresti, str. Pajurei  nr. 13, Sector 1, in temeiul dispozitiilor art. 28, alin (2) din Legea nr. 62/2011, privind dialogul social, in numele membrilor sai de sindicat, formulam:

PETITIE

in temeiul Ordonantei Guvernului nr.137/2000 privind prevenirea si sanctionarea tuturor formelor de discriminare, prin care solicitam confirmarea existentei elementelor constitutive ale faptei de discriminare, in conformitate cu art.2 alin.1 si 3 si art.15 din OG nr.137/2000 si sanctionarea acestora, ca urmare a modificarii Codului Fiscal ce impoziteaza progresiv pensiile de serviciu, art.101 din Legea nr.227/2015 privind Codul Fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare si art.XVIII din Legea nr.282/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative din domeniul pensiilor de serviciu.

            De asemenea, solicitam sa ni se comunice modul in care a fost solutionata prezenta petitie.

 

MOTIVE

In fapt:

Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate promoveaza si apara drepturile si interesele membrilor sai – cadre militare in rezerva si in retragere, cu respectarea principiilor fundamentale ale liberului acces la justitie – garantat de art.21 din Constitutie si a dreptului fundamental de asociere – garantat de art.40 din Constitutie.

Conform art.101 din Legea nr.227/2015 privind Codul Fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare si art.XVIII din Legea nr.282/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative din domeniul pensiilor de serviciu, au fost impozitate progresiv pensiile militare, cu procente cuprinse intre 10 si 20%, pe care le consideram discriminatorii in raport cu alte categorii profesionale.

Consideram ca sunt intrunite conditiile discriminatorii legate de existenta unui tratament diferentiat fata de alte pensii aflate in plata, care a avut ca scop si efect diminuarea dreptului de pensie al cadrelor militare in rezerva si in retragere, recunoscut de legislatia romana si internationala.

Tratamentul diferentiat cu privire la impozitarea pensiilor cadrelor militare nu este justificat obiectiv de un scop legitim, ci constituie o alta modalitate de reducere a cuantumului pensiilor militare, tinand cont  ca, incepand cu anul 2010, legislatia romana adoptata in domeniul pensiilor militare a avut in vedere reducerea chetuielilor publice, modificari legislative care au afectat profund atat moral cat si material aceasta categorie profesionala.

Din punctul nostru de vedere, masurile dispuse prin art.101 din Legea nr.227/2015 privind Codul Fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare si art.XVIII din Legea nr.282/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative din domeniul pensiilor de serviciu au fost din nou masuri de oportunitate, care au vizat exclusiv aspecte de ordin financiar.

Reglementarile mai sus-mentionate au constituit o incalcare a principiului egalitatii in fata legii si o diferentiere a regimului juridic de pensionare fata de regimul stabilit pentru alti asigurati, care nu sunt supusi acelorasi exigente, restrictii si riscuri. O asemenea interpretare tinde sa nege in substanta un drept prevazut de legiuitor in favoarea tuturor rezervistilor militari, inclusiv a membrilor nostri de sindicat, devenit cert si lichid odata cu incetarea raporturilor lor de serviciu, care a fost recunoscuta si prin Decizia Curtii Constitutionale nr.20/02.02.2000, dosar nr. 5A/2000. Impozitarea pensiilor militare stabilit prin actele normative invocate mai sus au condus la o incalcare flagranta a egalitatii in drepturi, garantata de art.16 alin.1 si 2 din Constitutia Romaniei, potrivit caruia cetatenii sunt egali in fata legii si a autoritatilor, fara privilegii sau discriminari, nimeni nefiind mai presus de lege.

In vederea solutionarii petitiei, precizam ca dreptul la pensie militara este un drept de proprietate, aşa cum este prevăzut în:

art.1 din Protocolul nr. 1 la Convenţia Europeană a Drepturilor Omului : „orice persoană fizică sau juridică are dreptul la respectarea bunurilor sale. Nimeni nu poate fi lipsit de proprietatea sa decât pentru o cauză de utilitate publică şi în condiţiile prevăzute de lege şi de principiile generale ale dreptului internaţional”;

art. 20 alin.2 din Constituţia României: „dacă exista neconcordante între pactele şi tratatele privitoare la drepturile fundamentale ale omului, la care România este parte, şi legile interne, au prioritate reglementările internaţionale, cu excepţia cazului în care Constituţia sau legile interne conţin dispoziţii mai favorabile”,

art. 148 alin (2) şi (4)  din Constituţia României: alin.2 „ca urmare a aderării, prevederile tratatelor constitutive ale Uniunii Europene, precum şi celelalte reglementări comunitare cu caracter obligatoriu, au prioritate faţă de dispoziţiile contrare din legile interne” şi alin.4 „ Parlamentul, Preşedintele României, Guvernul şi autoritatea judecătorească garantează aducerea la îndeplinire a obligaţiilor rezultate din actul aderării şi din prevederile alineatului (2)”.

Aceste dispoziţii legale se coroborează cu:

art. 17 din Declaraţia Universală a Drepturilor Omului: 1.Orice persoană are dreptul la proprietate, atât singură, cât şi în asociaţie cu alţii; 2.Nimeni nu poate fi lipsit în mod arbitrar de proprietatea sa

art.10 din Tratatul privind Constituirea Comunităţii europene: „Statele membre iau toate măsurile generale sau speciale necesare pentru a asigura îndeplinirea obligaţiilor care decurg din prezentul tratat sau care rezultă din actele instituţiilor comunităţii. Statele membre facilitează Comunităţii îndeplinirea misiunii sale. Statele membre se abţin să ia măsuri care ar pune în pericol realizarea scopului prezentului tratat „

art. 6 alin 1 din Tratatul Privind Funcţionarea Uniunii Europene: „Uniunea recunoaşte drepturile, libertăţile şi  principiile prevăzute în Carta drepturilor fundamentale a Uniunii Europene din 7 decembrie 2000, astfel cum a fost adoptată la 12 decembrie 2007, la Strasbourg, care are aceeaşi valoare juridică cu cea a tratatelor”.

Pe cale de consecinţă, normele juridice internaţionale privitoare la protecţia drepturilor omului au aplicabilitate directă în dreptul intern românesc şi se impun tuturor autorităţilor publice române deoarece prevederile Constituţiei au aplicabilitate directă.  Convenţia Europeană a Drepturilor Omului nu prescrie pentru state obligativitatea încorporării dispoziţiilor sale în dreptul lor intern, iar art. 1 al Convenţiei prevede că părţile contractante "recunosc oricărei persoane aflate sub jurisdicţia lor drepturile şi libertăţile" pe care aceasta le defineşte, fapt ce implică, indirect, ideea aplicării obligatorii a dispoziţiilor Convenţiei în dreptul intern al statelor contractante.

Curtea Europeană a subliniat că, chiar dacă statele contractante nu au obligaţia formală de a încorpora Convenţia şi protocoalele adiţionale în ordinea internă de drept, din principiul subsidiarităţii rezultă că jurisdicţiile naţionale au obligaţia să interpreteze şi să aplice înseşi normele lor de drept intern în conformitate cu dispoziţiile Convenţiei, iar Curtea este competentă să verifice dacă modul în care este interpretat şi aplicat dreptul intern produce efecte compatibile cu principiile Convenţiei, din care face parte integrantă şi jurisprudenţă instanţei europene. Precizam faptul ca Curtea Europeană a Drepturilor Omului a apreciat că, în cazul în care statul, prin măsurile legislative adoptate nu acordă o protecţie echivalentă cu cea asigurată de Convenţie, trebuie aplicată aceasta din urmă, deoarece, într-un asemenea caz, rolul Convenţiei în calitate de instrument constituţional al ordinii publice europene în domeniul drepturilor omului este mai important decât interesul cooperării internaţionale[1].

În concluzie,consideram că pensia militara reprezintă un „bun" în sensul art.1 alin. 1 din Primul protocol adiţional la Convenţie. Lipsirea cadrelor militare pensionate de dreptul de a  primi sumele de bani aferente pensiei reprezintă, indiscutabil, o ingerinţă ce a avut ca efect privarea de bunul propriu. În această privinţă, Curtea Europeană a Drepturilor Omului a statuat deja că, fără plata unei sume rezonabile în raport cu valoarea bunului, privarea de proprietate constituie, în mod normal, o atingere excesivă şi că lipsa totală a despăgubirilor nu poate fi justificată în domeniul art. 1 din Protocolul nr. 1 decât în împrejurări excepţionale[2].

Procedându-se în acest fel, consideram ca impozitarea progresiva a adus atingere chiar substanţei dreptului de proprietate al cadrelor militare in rezerva si in retragere, atingere care, în concepţia instanţei europene, este incompatibilă cu dispoziţiile art.1 din Protocolul nr.1 la Convenţie.

Componentele dreptului la pensie, printre care cele mai importante sunt tipul pensiei, condiţiile de acordare a diferitelor tipuri de pensie, modul de calcul şi plata pensiei, sunt stabilite si asigurate prin lege, potrivit prevederilor art. 47 alin.(2) din Constituţie, republicată, motiv pentru care consideram ca impozitarea progresiva lezeaza un drept recunoscut si castigat prin munca, prin activitatea profesionala continua desfasurata pana la data pensionarii de cadrele militare.

 

In drept: art. 2 alin.1 si 3 si art.15 din O.G. nr. 137/2000.

 

 

PREȘEDINTELE SINDICATULUI CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE

Col. (r) Dr. Mircea DOGARU

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DOMNULUI PRESEDINTE AL

CONSILIULUI NATIONAL PENTRU COMBATEREA DISCRIMINARII



[

joi, 4 aprilie 2024

Oferte de turism in anul 2024 si facilitati pentru membrii SCMD

 


Oferte de turism in anul 2024

Perioada

Destinatia (dati clic pe text, pentru detalii)

·         10.04-14.04

·         24.04-28.04

·         15.05-19.05

·         22.05-26.05

·         12.06-16.06

·         19.06-23.06

Istanbul - 3 nopti cazare, hotel  4 stele, mic dejun, autocar clasificat, 145 /pers.

·         16.04-22.04

·         13.05-19.05

Circuit Pamukkale - 6 nopti cazare, hoteluri de 4 si 5 stele, demipensiune (mic dejun+cina), autocar clasificat, 379/389 €/pers.

·         22.04-29.04

Circuit Cappadocia: Bursa-Ankara-Cappadocia-Istanbul - 6 nopti cazare, hoteluri de 4 si 5 stele, demipensiune (mic dejun +cina), autocar clasificat, 399 €/pers.

·         30.04-06.05

Circuit Yalova, Turcia - de Paste

·         01.05

Excursie in Delta Dunarii - Murighiol, 260 lei/pers

·         03.05-07.05

Sarbatorim Pastele in Istanbul - 3 nopti de cazare, hotel de 4 stele, mic dejun, autocar clasificat, 145 € / pers.

·         10.05-17.05

Circuit Austria-Cehia - Praga-Slovacia - 6 nopti cazare, hoteluri de 3 si 4 stele, demipensiune, autocar clasificat + ghid, 769 €/pers.

·         20.05-29.05

Pelerinaj Grecia-Italia-Austria-Ungaria, 919 €, cazare in camera dubla

·         24.05-29.05

Pelerinaj Grecia - 4 nopti de cazare, hotel de 3 stele, mic dejun, autocar clasificat, 355 € / pers.

·         27.06-30.06

𝐂𝐈𝐑𝐂𝐔𝐈𝐓 𝐈𝐍 𝐓𝐈𝐍𝐔𝐓𝐔𝐋 𝐌𝐀𝐍𝐀𝐒𝐓𝐈𝐑𝐈𝐋𝐎𝐑 𝐃𝐈𝐍 𝐁𝐔𝐂𝐎𝐕𝐈𝐍𝐀

- 𝐍𝐎𝐑𝐃𝐔𝐋 𝐌𝐎𝐋𝐃𝐎𝐕𝐄𝐈

·         07.07-28.08

𝐎𝐅𝐄𝐑𝐓𝐄 𝐕𝐀𝐑𝐀 𝐈𝐒𝐓𝐀𝐍𝐁𝐔𝐋 𝟐𝟎𝟐𝟒

·         in fiecare sambata si duminica

Excursie de o zi in Bulgaria, 120 lei/pers.

·         in fiecare duminica

Excursie de o zi in Delta Dunarii - Murighiol, 260 lei/pers.

·         in fiecare duminica

Excursie la manastirile din nordul Dobrogei, 120 lei/pers.

 

Se ofera facilitati pentru membrii SCMD. In acest scop, puteti consulta:

·         Contractul cu SCMD (clic aici pentru vizionare/descarcare);

·         Model certificare calitate membru de sindicat (clic aici pentru vizionare/descarcare).