ANUNT REFERITOR LA PROCESUL JURIDIC AVAND CA SUBIECT DISCRIMINAREA PRODUSA DE LEGEA 282/2023

1. Puteti descarca de la https://drive.google.com/file/d/1yOxkoklw1LcBTm1SSeCk2qpA28qU-Xjf/view?usp=drive_link formularul/declaratia care trebuie completata si semnata de catre membrii sindicatului participanti la procesul declansat in Justitie de catre SCMD pentru discriminarea produsa de Legea 282/2023; 2. Rezervistii din toata tara, care nu sunt membri ai SCMD si care doresc sa sprijine aceasta actiune, sunt rugati sa se inscrie in sindicat. Detalii despre inscrierea in SCMD gasiti la http://scmdsecretariat.blogspot.com/2010/02/procedura-de-primire-de-noi-membri.html

joi, 29 septembrie 2022

 

PREȘEDINTELE S.C.M.D. ÎN DIALOG CU

REALIZATORUL TITI SULTAN

-         Astăzi, 29 septembrie, orele 17.30, la ”PROFI 24-TV” –

Președintele S.C.M.D. a acceptat invitatia d-lui Titi Sultan de a-si sustine punctele de vedere privind distrugerea sistematica, de catre interese straine, a României si românilor, cu concursul guvernelor emanate de ciobanul cotrocean, care, impreuna cu cel german, il calca in picioare pe cel bolovan. Dialogul va avea loc la emisiunea ”Punctul pe I” a postului ”PROFI 24-TV”, incepand cu orele 17.30.

Cotarlele naimite de tradatorii de tara, sustinute de prostii fuduli care-si etaleaza impotenta on line, cersindu-si adulatia in prezent, in baza unor iluzorii ”merite” trecute, vor urla, ca de obicei, ca de ce nu se duce la CNN-urile de Romania… Si vor fi sustinute, tot ca de obicei, de mafioti! Spre exemplu, de Mafia imobiliara, care, la ordinul unui ”capo” din Sectorul 1, ce sta cu curu-n trei partide, s-a activat deja, amestecand-o pe biata primarita cu Dughin si cu Putin, pentru a-si face, contrar intereselor ei, un adversar din S.C.M.D.!

Raspunsul este simplu… Ce este de preferat? O televiziune necrofaga, cu emisiuni standard – ghiveci de stiri de ”importanta galactica” despre accidente ale soferilor beti, batai ale drogatilor, crime, jafuri, rapiri, autopromovarea hotilor ”de buna dimineata” care ne fac de ras in Occident, sau a curvelor care-si inlocuiesc disparuta prospetime a pielii cu fabricate scandaluri de imagine? O televiziune unde, daca abordezi adevarul si-i ataci pe tradatorii aflati in slujba intereselor straine, iti taie breaking-news-ul macaroana dupa cateva secunde, sau una zisa ”de nișă”, unde poti aborda in tihna, o ora-doua (daca realizatorul refuza telefoanele mercenarilor sau ale autobagatorilor in seama) legile genocidului declarat de corifeii comunism/globalismului, distrugerea sistematica a tot ceea ce mai functioneaza in România si finala a structurilor militare, sau jaful generalizat care, dupa ce a prădat toate resursele tarii, ne vizeaza acum pe noi, ca indivizi?

Cu atat mai mult este de preferat acum o televiziune ”de nișă”, in conditiile in care guvernantilor si teleastilor-slugi le țâțâie fundul de frica manifestatiilor disperarii, anuntate pentru luna octombrie!

Cu rugamintea sa nu dati curs istericalelor prostilor fuduli si manipularii slugilor de Servicii ale marilor nostri asasini economici, va invitam, asadar, sa puneti, impreuna cu presedintele S.C.M.D., ”Punctul pe I”, astazi, 29 septembrie 2022, la orele 17.30, la postul ”PROFI 24-TV”! Cei care nu prind postul pot viziona emisiunea in direct, pe Facebook.

Secretariatul S.C.M.D.

S.C.M.D. ÎN DIALOG CU ROMÂNII BALCANICI

 

Ieri, 28 septembrie, la Muzeul Țaranului Român, intre orele 17.00-19.30, in cadrul actiunilor culturale asumate, S.C.M.D. a participat la organizarea intalnirii si la dezbaterile cu lideri ai organizatiilor românilor balcanici, pentru a patra oara in acest an, pe tema ”Cine sunt aromânii?”

Organizatorul actiunii, din partea Departamentului Aparare prin Cultura (DAC) si moderator al activitatii a fost istoricul militar dr. Robert Stanciugel. Reamintim ca actiuni similare s-au mai desfasurat si la Constanta si la Drobeta-Turnu Severin. S.C.M.D. va actiona, in continuare, in cadrul agresiunilor hibride declansate impotriva României, poporului român si structurilor sale militare, utilizand cea mai puternica arma de nimicire a planurilor expansioniste ori segregationiste ale nostalgicilor regimurilor imperial-dictatoriale – Arma Adevarului Istoric.

Honor et patria! Vae victis!

Președintele S.C.M.D.

Col. (r) dr. Mircea DOGARU








luni, 19 septembrie 2022

Adevarul despre pensiile militare de stat, greu de digerat de catre politicieni

 ADEVARUL,

GREU DE DIGERAT DE CATRE POLITICIENI,

DESPRE PENSIILE MILITARE DE STAT

    Raspuns tradatorilor din servicii si politica, mafiotilor kaki si albastri, rauvoitorilor din ordin, prostilor fuduli si spalatilor pe creier 

 

Toate pensiile civile, inclusiv cele ale magistratilor, ar trebui sa constituie obiectul unei singure legi, deoarece: se bazeaza pe contracte de munca normata la 8 ore; sunt platite din Fondul de Asigurari Sociale, de catre Casa Nationala de Pensii, sunt de competenta Ministerului Muncii si a Comisiilor de Munca din Parlament. Spalatii pe creier kaki trebuie sa ia nota de faptul ca aceasta lege, care, dealtfel, se aplica doar preferential si pe sarite, ar fi Legea 127/2019, nu Frauda parlamentara Anastase (nevotata Lege 263/2010), abrogata de 3 ani. Iar spalatii pe creier civili ar trebui sa constientizeze ca departajarea dintre ei nu o face doar „sfanta contributivitate” (inexistenta in cazul pomenii sociale numita, in bataie de joc si electoral – „pensie minima”) ci si importanta sociala a muncii, gradul de periculozitate sau de epuizare fizica si psihica etc.

Pensiile militare de stat nu pot constitui, dintotdeauna si pretutindeni, decat obiectul unei legi separate, deoarece decurg din contracte de prestare a activitatii, 24h/24, „chiar cu pretul vietii” si juramant de sange, Constitutia Romaniei interzicand, pentru militari si asimilatii lor, cuvantul  „munca”, deoarece ar trebui folosita expresia „munca fortata”, adica de „sclav” sau „ocnas” (Art.42, Al.1 si 2a). In plus, ele se platesc, nu din Fondul de Asigurari Sociale, ci din bugetul SAOPSN, prin casele sectoriale de pensii, nefiind de competenta Ministerului Muncii, Ministerului de Finante, Comisiilor de Munca si Buget-Finante din Parlament, ci, exclusiv a Ministerului Apararii, coordonatorul SAOPSN si a Comisiilor de Aparare.

Spre deosebire de angajatii civili, de stat sau privati, care dau la stat doar taxe si impozite,  structurile SAOPSN returneaza bugetului de stat, in decembrie al fiecarui an, cea mai mare parte a sumelor destinate Apararii, ca necheltuite. In plus, sistemul produce el insusi bani, prin vanzare de armament, munitii, vehicule, servicii, presa, carti, dobanzi, chirii, participari la operatiuni NATO etc., bani care se duc atat la bugetul de stat cat si , in caza de urgenta (de exemplu la alegerile generale trecute), la Fondul de Rezerva al Guvernului.

Obligatiile de munca ale civililor inceteaza odata cu iesirea la pensie. Obligatiile activitatilor specifice ale rezervistilor continua si dupa trecerea in rezerva.

Pentru neindeplinirea obligatiilor de munca, civilii sunt dati afara din serviciu. Pentru neexecutarea ordinului, militarii si politistii sunt arestati, la pace si impuscati pe loc, in timp de razboi. Unde vad egalitatea „ficeacii” si „chiriecii” televiziunilor?

Civilii au dreptul de a alege si de a fi alesi si se bucura de toate drepturile cetatenesti. Militarii in activitate si asimilatii lor au doar dreptul de a alege si pierd toate drepturile cetatenesti vizand libertatea de deplasare, alegerea locului de munca, dreptul la activitati suplimentare, remunerate sau profitabile etc.  Drept urmare, cei care viseaza, in stil comunist, pe principiul egalitatii burtii, egalitatea la pensii cu rezervistii , ar trebui sa accepte si conditiile vietii de sclav pe care militarii si politistii o duc de dragul Patriei (pe care politicienii o vand pe nimic) si riscul mortii premature!

Adeptilor comunismului utopic si ai filozofiei egalitatii burtii, le comunicam faptul ca soldele celor in activitatea si ale rezervistilor, acopera, prin contractele de prestare, nu numai punerea la dispozitie 24h/24 ci si interdictiile si riscul asumat al pierderii vietii!

Nimeni nu a indraznit vreodata sau nu a reusit (cazul acelui „Mitica” de Cluj numit Emil Boc si al lui Basescu) sa anuleze, retroactiv, contractele de munca ale civililor, taindu-le pensiile. Contractele militarilor si politistilor, insa, de prestare a activitatii, au fost unilateral si retroactiv anulate de catre regimul Basescu, rezevistii pierzanu-si, fara judecata, in 2010, inclusiv proprietatea gradului militar, prin legile 119 si 263. Ei au fost aruncati atunci ca asistati social, fara fondul de pensii aferent, pe spinarea pensionarilor civili, a Fondului de Asigurari Sociale si a Casei Nationale de Pensii care, pe langa cele 2,2 milioane de pensii civile, platea si inca plateste, peste 3 milioane de ajutoare sociale si indemnizatii de merit, fara vreo legatura cu aberantul „punct de pensie”. Dealtfel, acesta a fost anulat practic de LOV prin Legea 127/2019, fiind transformat intr-o componenta a zisului „punct de referinta”.

Aceeasi deposedare, prin anularea retroactiva a contractelor, a rezervisitlor de drepturile lor banesti si conexe,  au incercat-o si inca o incearca mafiotii kaki si albastri din spatele lui Nicolae Ciuca: sa ii arunce pe rezevisti, din nou, fara fondul de pensii, ba in carca Guvernului, printr-un asa zis Sceretariat de Stat pentru Rezervisti, ba a Camerei Deputatilor (printr-o Comisie pentru rezervisti). Vazand ca nu tine figura, datorita impotrivirii SCMD, mafiotii kaki au in pregatire o noua lege, o struto-camila, care prevede „pensie militara de stat” doar pentru solda de grad (65% din 200 lei pentru caporal si din 438 lei pentru general), restul fiind o „compensatie” platita de CNP din banii civililor. Totul pentru a confisca si a utiliza fondurile pensiilor militare de stat in scopul asigurarii scaunelor „geniilor politice”, prin achizitii inspaimantator de costisitoare, de tehnica de lupta americana de pe vremea bunicilor. Spalatii pe creier kaki ar trebui si ei sa constientizeze ca, daca pensiile civile nu vor mai putea fi platite, nici macar la actualul cuantum derizoriu, pensiile militare de stat platite din surse interne SAOPSN vor fi singurele care vor mai exista, atata timp cat va exista un stat numit Romania, fie si cu forta armata redusa la nivelul „garzii elvetiene” a Vaticanului. Si sa nu mai puna botul la manipulatorii care le sugereaza intoarcerea la legea civila ca la 1 ianuarie 2011, pentru ca ar pierde 40% numai din luarea in calcul a 35 de ani pentru vechime completa, in loc de 20 si n-ar depasi 2 puncte de pensie in conditiile in care respectivul punct este calculat in functie de salariul mediu pe economie. Pana si idiotii politici au inteles ca pentru asta a luptat si lupta SCMD – pentru statutul de rezervist si pentru solda de rezervist.

In ceea ce-i priveste pe fariseii si prostii fuduli civili, acestia nu au curajul sa se lege de salariile si pensiile magistratilor, complicii Politicii distrugerii sistematice a Romaniei si a romanilor facandu-si in continuare legea, atribuidu-si cu nesimtire inclusiv plata ratelor personale la banci de catre stat si scutirea de „liberalizarea” preturilor la energie. Iar demolatorii la ordin rag in continuare ca vor „recalcularea” pensiilor militare de stat prin PNRR-ul in care acestea nu au ce cauta si trecerea lor „pe contributivitate”. A cata oara idiotilor?

Militarii si politistii, carora li s-a transformat de doua ori NET-UL IN BRUT (in 2001/2004 si 2010), platesc ,in activitate, „sfanta contributivitate” dar ... in beneficiul civililor.  Platesc din BRUT 25% (CAS), procent care se duce, prin buget, la fondul de pensii civile, deoarece pensiile militare se platesc din aceiasi bani ca si soldele activilor, instruirea, inzestrarea, dotarea, deplasarile etc. Mai platesc impozitul de 10%, pe care-l platesc ilegal si rezervistii, deoarece pensiile nu ar trebui impozitate, fiind calculate din NET, nu din BRUT, ceea ce inseamna  dubla impozitare. Si tot in beneficiul civililor, militarii si politistii in activitate, rezerva si in retragere, mai platesc ilegal 10% CASS, in conditiile in care au asigurate, prin legile-statut, gratuitatea actului medical, a tratamentelor si medicamentelor, in sistemul propriu al spitalelor, policlinicilor si farmaciilor militare. In plus, din NET, cei in activitate mai platesc 5% pentru pensia privata (suplimentara), confiscata de LOV prin OUG 59/2017, prin transformarea sa juridica in „contributie individuala la bugetul de stat.  Aceeasi LOV i-a decuplat pe rezervisti de la cresterea pensiilor, conform legii, proportional cu cresterea soldelor celor in activitate, dar si de la obligatoria indexare cu inflatia, din luna ianuarie a fiecarui an, introducandu-le, experimental, rata inflatiei (diferenta de inflatie dintre doi ani consecutivi). Oricum, nici pe asta nu am mai vazut-o de ani de zile, noi fiind cobaii disciplinati, de la care experimentul s-a extins la pensionarii civili, incat am ajuns sa ne punem intrebarea: „Ce-o mai vrea alde Bogdan FICEAC sa ii mai dam ... pielea de pe noi?”.

Intrucat banii soldelor de rezervist nu au nicio legatura cu fondul de asigurari sociale din care se platesc mai mult pomenile electorale decat pensiile civililor, sa stie dl. FICEAC si alte genii neintelese ca si daca am crapa intr-o noapte toti cei 182.ooo, nu de rezervisti, ci de detinatori de pensie militara de stat (pentru ca mai mult de jumatate sunt vaduve, adica tot civili), nu vor vedea un ban din pensiile noastre, care se vor duce toate spre achizitionarea bunicului aviatiei americane, F-16! Iar „geniile pustii” kaki si albastre, pe care le bantuie fantoma neamtului Alzheimer, sa stie ca degeaba ling clantele puternicilor zilei cerand legi noi si reparatorii.

Orice lege dispune numai pentru viitor!  Si Legea 223/2015 dispunea tot pentru viitor, pentru ca la 01.01.2016, deveneam toti, din nou, militari in rezerva. Ne-am schimbat toti statutul, legea urmand sa ne calculeze in locul „ajutoarelor de stat” prevazute de Legea 263/2010, „pensii militare de stat”, pornind de la venitul salarial brut, impozabil, al celui care se afla la 01.01.2016, pe functia de pe care am trecut noi in rezerva, la care se aplicau datele noastre personale (grad, vechime, doctorat etc.). Dar am fost decuplati in mod ticalos, de catre Directiile generale Juridica si Financiare ale MapN, prin Art.40 al OUG57/2015, care se referea nu la pensii, ci la salarizarea bugetarilor pe 2016. Un articol strecurat neconstitutional intr-o reglementare privind salariile si care a fost urmat, pentru distrugerea noastra in forma continuata, de o puzderie de OUG-uri, culminand cu OUG59/2017 si OUG114/2018.

Deci,singura noastra sansa, potrivit juristilor care stiu ce spun, ar fi sa ne intoarcem la aplicarea Legii223/2015, asa cum a fost promulgata! Prin amendamente care sa „deconsolideze”  actuala forma „consolidata”  a Legii, reprezentand vechiul text promulgat, la fiecare articol modificat prin OUG-uri!

Rezervistii care nu sunt orbiti de iluzorii stele in retragere, de recunoasterea postuma a unor merite inchipuite sau de gadilarea ocazionala a orgoliilor, printre aburi de carnati cu fasole si damf de prastina, sa vina alaturi de noi, de politisti, ceferisti, mineri, silvicultori, revolutionari, lucratori din sanatate, universitari, pe 25 Octombrie, de Ziua Armatei, sa ne impunem drepturile unui Guvern de paiate, cu totul aservit intereselor straine, care-si contrazice propria propaganda belicoasa, punanad pe butuci nu numai structurile militare ci si toate domeniile strategice. Ceilalati, „napoleonii” de sprit, sa aiba macar prudenta, daca nu bunul simt, sa mai taca dracului din gura si sa nu mai scuipe venin, ca proasta in targ, pe la colturi de strada, sau la adapostul pseudonimelor, pe mijloacele online! Pentru ca si tradarea si prostia se vor plati la un moment dat! Este inevitabil, in conditiile actuale, ale politicii vizibile de genocid impotriva romanilor,  dusa de neavenitii aruncati de straini in functii de decizie.

Ca sa il parafrazam pe dl. CIOLACU, nu vom fi bagati in seama, daca nu vom fi atat de multi incat glasurile noastre sa faca sa se cutremure geamurile de la Palatul Victoria!

 

Honor et Patria! Vae Victis!

Presedintele SCMD,

            Col.(r) dr. Mircea DOGARU

 

 BATALIA PENTRU AROMÂNI 

SI UN NOU DEPARTAMENT AL SCMD

De zeci de ani suntem victimele unui razboi asimetric sau hibrid, care vizeaza, nu numai jefuirea sistematica si integrala a resurselor noastre si spargerea unitatii statale romanesti, ci si spargerea unitatii entice prin inventarea, in interes strain, de “popoare” din fragmente entice românesti: “poporul moldovenesc” - visul lui Stalin, deja implinit, “poporul ardelenesc” - visul “chicoș - rostoganilor”, care gandesc “cu foalele”, “poporul nistrean”, pe langa cel “la mărginean” (ucrainean) - devenit, deja, realitate, “poporul vlah” - prin ofensiva declansata in 1990, din Germania, impotriva aromânilor, etc.

Actionand si pe acest “front” in ultimii ani, prin organizarea de manifestari cu caracter istoric si cultural, publicarea de carti, etc., SCMD sprijina in aceste zile, pentru a doua oara in anul in curs, mesele rotunde organizate de Muzeul Național al Țăranului Român, Institutul Frații Golescu si Asociația Culturală Pro Basarabia si Bucovina, pe tema identitatii aromânilor.

Noua manifestare, sub titlul “Aromânii. De la Istoria adevarată la mistificare”, moderator, din partea SCMD, Dr. Robert STANCIUGEL, se va desfasura la Constanta, duminica 25 septembrie, a.c., cu sprijinul filialelor SCMD coordonate de dl.vicepresedinte cdr.(r) Ilie TRUTA si pe 28 septembrie 2022, la Muzeul Național al Țăranului Român, Sala Acvariu, cu participarea presedintelui SCMD si a membrilor din Bucuresti.

Complexitatea si frecventa agresiunilor la adresa identitatii poporului român si a drepturilor sale ancestrale asupra propriului teritoriu, culminand cu noua agitare, in interesul germano-ungar a problemei “Trianon”, ne-au determinat sa organizam mai bine apararea in acest domeniu, initiind crearea, in cadrul SCMD, a unui nou departament – “Departamentul pentru Apararea prin Cultura” (DAC), absolut necesar in conditiile distrugerii invatamantului si ofensivei din interior, cu bani si in interes strain, impotriva constiintei românești. Noul departament, va functiona sub directa coordonare a presedintelui SCMD si a vicepresedintelui cu responsabilitati media, dl. col.(r) Valeriu PRICINA.

Honor et Patria! Vae Victis!

Presedintele SCMD,

            Col.(r)dr. Mircea DOGARU

 

joi, 15 septembrie 2022

Articol in CONSTANTEANUL.com



 Doamnei manager de târg cu blocuri:

Nimic despre Parcul Artileriei, totul despre o mână de pavele…

N-aș fi deschis subiectul, dacă nu m-ar fi zgândărit o autolaudă a doamnei manager de târg cu blocuri Constanța, care s-a simțit foarte mândră c-a aruncat o mână de pavele într-un parc în care și Făgădău a făcut fix același lucru, cu puțin timp înainte

Valentin Coman de Valentin Coman

 septembrie 14, 2022

in OPINII

Prin urmare, stimată doamnă Felicia Ovanesian, vă înștiințez că, spre deosebire de dumneavoastră, om ocupat, eu am participat la dezbaterea despre care figură a târgului nostru e mai calificată decât celelate  să ajungă statuie da capo al fine. Am participat, fiindcă, în cele din urmă, după îndelungi insistențe, am spus și câteva cuvinte despre operațiunea STATUILE, PRECUM PANTOFII…

Deoarece, această presupusă dezbatere, o gâlceavă, de fapt, nu privește cu viziune spre viitor, ci hulpav în vitrina cu beneficii: pantofi, biștari, glorie, alegeri, dracu știe. Ce fel de beneficii, vom vedea, dacă vom trăi suficient să apucăm să și vedem statui. O gâlceavă în cadrul căreia, în loc să vină cu idei de construire, s-au găsit ‘telectuali de marcă (așa zice lumea) preocupați cu demolarea trecutului care nu le place lor. Dacă mă voi simți, vreodată, împuns pe această temă, revin cu detalii, dar simt că nu interesează, cu adevărat, pe nimeni, e doar o bifă.

În fine, doamnă, ca să nu lungim, c-avem treabă cu toții, în loc să vă bucurați pe Facebook c-ați plantat niște pavele într-un parc, vă sugerez să dați sens acelui parc, Tomis 2, cum i-ați spus dumneavoastră, din pricină că nu are alt nume. Însă ar putea avea, așa cum am propus, împreună cu mai multe asociații al căror scop este păstrarea și popularizarea imaginii și memoriei Eroilor Militari Români: Parcul Artileriei.

L-am bătut la cap și pe fostul primar, care n-a făcut-o. N-a avut curaj, chef, interes, nu știu să vă spun. Dar, Eroii Regimentului 13 Artilerie merită această onoare și fiindcă acest parc este amenajat pe locul fostelor cazărmi ale glorioasei unități militare ce a luptat cu eroism în ambele războaie mondiale. Aveți șansa de a fixa o parte din memoria orașului. Mai mult decât atât, este și o oportunitate de a oferi un spațiu potrivit de expunere a busturilor unor personalități militare pe care asociațiile militarilor le tot propun fără succes (militarii sunt buni doar când sunt carne de tun sau obiect de scuipat la ceas de pensii, altfel ne doare-n cur de ei). Printre ei contraamiralul Horia Macellariu, pilotul Horia Agarici, generalul Constantin Poetaș, sublocotenentul Abdulachim Chiazim.

Nu vreau să vă plictisesc. Atașez aici un fragment din Nota de fundamentare scrisă de prietenul și colegul de inițiativă, dr. Răzvan Raul Ivan. Dacă vă interesează mai mult de atât și vreți să lăsați în urmă mai mult decât o mână de pavele, știți numărul de telefon la care răspund. Sau, dacă eu nu par agreabil, îi puteți căuta pe domnul colonel Remus Macovei ori pe domnul Cristian Crăciun, și ei semnatari ai acestei solicitări.

”NOTĂ DE FUNDAMENTARE
privind
propunerea numirii parcului situat între Bd-ul Tomis si str. Mircea cel Bătrân,
cu numele de „ Parcul Artileriei”.

De ce un parc al orașului Constanța dedicat Regimentului 13 Artilerie? Deși, are o istorie milenară, orașul Constanța, nu are un parc care să ateste prezența și existența Regimentului 13 Artilerie, cu toate că documentele și sursele de arhivă evidențiază în mod clar și cert existența acestuia pe teritoriul orașului Constanșa, începand cu anul 1915, iar în Registrul cu toate proprietățile din Dobrogea ale Ministerului de Război din 1906, se face următoarea consemnare: ”Comuna Constanța cedează teren în suprafață de 15.999 m2 pentru cazarma de artilerie, situată pe șoseaua Constanța – Tulcea, în schimb la cazarma de infanterie să se dea înapoi împrejmuirea cu 2,90 m, pentru rectificarea Străzii Mircea și 3,80 m, tot de la cazarma de infanterie, pentru rectificarea Străzii Decebal. La cazarma Vânătorilor și Manuntanță, pe Mircea, împrejmuirea să se dea înapoi cu 3,03 m. La Comandamentul Diviziei Active o porțiune triunghiulară să se dea pentru alinierea Străzii Dorobanți”1.
Regimentul 13 Artilerie a fost o unitate de artilerie de nivel tactic, care s-a constituit la 14/27 august 1916, prin mobilizarea unităților și subunităților existente in perioada de pace. Regimentul era dislocat la pace în garnizoana Constanța. Regimentul a făcut parte din organica Brigăzii 9 Artilerie alături de Regimentul 18 Artilerie. La intrarea în război, Regimentul 13 Artilerie a fost comandat de colonelul Augustin Stoica. Regimentul 13 Artilerie a participat la acțiunile militare pe frontul român, pe toată perioada războiului, între 14/27 august 1916 – 28 octombrie/11 noiembrie 1918. În campania din anul 1917 Regimentul 13 Artilerie a participat la acțiunile militare în dispozitivul de luptă al Diviziei 9 Infanterie, participând la Bătălia de la Mărășești. În această campanie, regimentul a fost comandat de colonelul Vasile Robescu.

Ca urmare a cercetărilor surselor de arhivă realizate la Serviciul Județean al Arhivelor Naționale Constanța au fost descoperite documentele necesare ce stau la baza notei de fundamentare confirmând existența Regimentului 13 Artilerie, structură a Diviziei Dobrogea, documente din care aflam ca „ Pentru construirea cazarmei în care este instalat Regimentul 13 Artilerie, Comuna Constanța, în urma cererii onor Minister de Răsboiu, a cedat gratuit acelui Minister o suprafață de teren pentru construirea cazărmilor și atenanselor lor pentru toate corpurile de trupa din Garnizoana Constanța în cuprinsul orașului Constanta” 2.
Solicitarea era adresata primarului Virgil Andronescu  ( august 1913- octombrie 1916). Mai târziu, harta orasului Constanța din 1921 si 1936 consemnează existența cazărmilor Regimentului 13 Artilerie pe locul unde astăzi se află parcul din Tomis 2 în Constanța, între strada Mircea cel Bătrân și Bd-ul. Tomis (fostul bulevardul Carol I), pentru care

Proiectul „ Parcul Artileriei” poate fi realizat ca parte integrantă într-o concepție generală urbanistică și peisagistică care trebuie să cuprindă întreg perimetrul mai sus menționat. Această operație ar urma să fie pusă în operă pe etape succesive. Unităţile militare de infanterie, cavalerie, artilerie și manutanță aparținând Diviziei 9 infanterie dobrogene aveau cazărmile în centrul municipiului Constanţa, iar de jur împrejurul acestora, zona avea un caracter rural. Peste ani, s-au construit blocuri, au fost înființate diferite instituții, cum este Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța, au fost amenajate spaţii verzi, iar parcul din actualul cartier Tomis 2 a rămas fără nume.

• Crearea de busturi care să reprezinte personalități militare;
• Expunerea unui scurt istoric al Regimentului 13 Artilerie prin fotografii;
• Stabilirea zilei de 10 noiembrie dedicata cinstirii artileristilor si rachetistilor care să fie marcata prin ceremonii, etc.
• „Parcul Artileriei” ar urma să fie compus din Monumentul Eroilor Regimentului 13 Artilerie, Biserica cu hramul „Sfinţii Arhangheli Mihail si Gavriil”, montarea a două plăci de marmură cu numele artileriștilor români din regimentele dobrogene căzuți la datorie, două piese de artilerie (tunuri), amplasarea de-a lungul aleilor din parc a busturilor eroilor militari dobrogeni, precum și borna regimentului de artilerie aflată în parc. Armata română deținea cea mai mare parte din suprafața orașului, aproximativ 80%.

Pentru a intelege mai usor este necesar sa precizam ca unitatile militare ocupau un teritoriu destul de intins de pe strada Mircea cel Bătrân începând de la Centrul Militar Zonal şi până la intersecţia cu bulevardul Mamaia. Apoi aceste unităţi militare s-au mutat în altă parte a oraşului, adică în zona ocupată acum de cartierul Tomis I şi Spitalul Militar, iar regimentele de obuziere, de artilerie se întindeau până la intersecţia cu strada Banatului, până la actualul cartier Coiciu. Pe hartile orasului mai apare o inchisoare militara ce a devenit pentru o scurta perioada de timp si sediu pentru arhive si in final, unitatile militare au fost relocate pe locul unde azi se afla cartierul Km.4-5. După mutarea unităţilor s-a mers pe linia continuării străzii Mircea cel Bătrân care era întreruptă de unităţile militare, până la Bulevardul Tomis şi ulterior s-au făcut blocuri cu spaţii verzi aşa cum cerea arhitectura urbană. Demersul găsirii unui nume pentru parcul din Tomis 2 este oportun, asa cum in orasul Constanta gasim denumiri de parcuri care nu au intotdeauna legaturi cu istoria orasului. Un exemplu in acest sens il poate reprezenta parcul Tabacariei. Celălalt obiectiv din Parcul Artileriei este Biserica cu hramul „ Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril”. Situată în centrul orașului Constanța pe Bd-ul Tomis, fost Carol I, colț cu strada Nicolae Iorga, fostă Valea Albă, în apropierea Spitalului Județean de Urgență Constanța, „Capela Militară” îmbogățește imaginea urbanistică și arhitecturală a orașului.

În perioada interbelică, pe strada Mircea cel Bătrân erau cantonate: Regimentul 34 Infanterie, Regimentul 9 Cavalerie, Regimentul 18 Obuziere, Regimentul 13 Artilerie și Depozitul de Armăsari. De asemenea pe locul actual al Bisericii funcționa Spitalul Militar, iar spre Marea Neagră se găsea poligonul de tragere. Zidirea lăcașului de cult reprezintă o consecință a colaborării comunității civile și armata română, atât pentru creștinii ortodocși ai orașului, cât și pentru soldații Garnizonei din Constanța. Începând cu anul 1932 s-a constiuit un comitet de inițiativă având ca scop construirea unei Capelei Militare căreia să i se dea numele de „ Regele Carol II”. În cursul verii anului 1938 se punea piatra de temelie a bisericii. La acest eveniment au partipicipat o serie de personalități. Textul Hrisovului de temelie al Bisericii „ Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril” este elocvent.
Hrisovul de Temelie al Bisericii cu hramul „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” semnat la 3 iulie 1938
„ Cu vrerea lui Dumnezeu celui în Treime lăudat, ziditus-a din temelie această biserică cu hramul „ Sf. Arhangheli Mihail și Gavril” pentru întărirra credinței în Dumnezeu și iubirea de țară și rege a ostașilor din Garnizoana Constanța. Ridicatus-a acest sfânt locaș din daniile și osârdia binecredincioșilor creștini cu ajutorul Dregătorilor din localitate și din Capitala Țării, în zilele Prea înălțartulului Rege Carol II. Prim sfetinc al Tronului fiind I.P.S. Patriarh Miron Cristea. Ministru al Apărării naționale fiind Genelalul de Divizie Gh. Argesanu. Comandant al Corpului II Armată Generalul de Divizie adj. Iosif Iacobici, Comandant al Garnizoanei Constanța și a Diviziei IX Generalul Nicolae Macici. Episcop al Armatei P.S. Dr. Partenie Ciopron. Prefect al Județului, Colonel Ioan Spirea. Primar al Orașului, Magistrat C. Florescu. Acest hrisov s-a așezat la temelia bisericii ostășești „ Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil” în ziua de Duminică 3 iulie anul dela Hristos 1938, după ce s-a iscălit de cei de față. Comandantul Div.IX și al Garnizoanei Constanța, Președinte al Comitetului, General Nicolae Macici”3. Comandantului Diviziei a 9-a și al Garnizoanei Constanța i s-a dat autorizația de construire a bisericii pe proprietatea Ministerului Apărării Naționale, pe locul Regimentului 13 Artilerie din strada Carol I. Sfințirea Bisericii a fost făcută în 1940, la care au participat un sobor de preoți. Cea dintâi slujbă realizată în Biserică a fost ținută de Episcopul Armatei, generalul Partenie Ciopron.
Pentru o scurtă perioadă de timp, începând cu anul 1940 și până în 1948, Biserica a funcționat sub denumirea de „ Capela Militară”.

Parcul Artileriei ar urma sa devina si un obiectiv turistic important pe harta orasului cu posibilitate de beneficii aduse comunitatii si imaginii orasului Constanta, fiind situat intr-o zona ce face legatura, prin mijloacele de transport in comun cu alte obioective turistice cum este Delfinariul, oferind posibilitatea turistilor sa se bucure de o reala imagine in timp a Regimentului 13 Artilerie, dar fiind si o oaza de relaxare pentru localnici si o bucurie pentru copiii si iubitorii de istorie militara. Monumentele istorice, de arhitectură, de cultură, casele memoriale, casele-muzeu, siturile istorice şi arheologice sunt bunuri care au o deosebită însemnătate pe plan naţional sau local privind mărturii ale dezvoltării noastre culturale, istorice sau de evoluţie a civilizaţiei pe teritoriul naţional românesc. Toate aceste monumente se află sub protecţia statului prin legislaţie specială, indiferent de proprietar, aplicată prin Comisia Naţională pentru Protecţia Monumentelor şi Siturilor.

Inaugurarea Memorialului din Parcul „Artileriei” ar însemna celebrarea a peste un veac de eroism și datorie cetățenească a dobrogenilor, fie în rândurile Armatei Române, fie în cadrul societății civile responsabile.

Drept pentru care am formulat prezenta „Notă de fundamentare” la care anexăm următoarele înscrisuri:
Documente de arhivă ce aparțin S.J.A.N.C., Fond Primăria Constanța (1878-1950), dosar 39/1915, f. 6, 6v și 7;
Ioan Dobrescu, Conducător Principal (inginer topograf), Planul General al Oraşului Constanţa, Ediţia a II-a, după ultimile date oficiale, cu cele din urmă parcelări în care s-a indicat loturile şi careurile, Iunie 1921, scara 1./6500, Inventar nr. 135;
Planul General al Municipiului Constanța cu noua nomenclatură oficială a străzilor, întocmit de Ioan Filloti, Conductor de Lucrări Publice, fost Șef al Serviciului Tehnic, Scara 1:10.000, în 1936, Fond Inspectoratul Cadastral Constanța, dosar 52/1936.”

 

Aprobarea Primariei Buzau pt. pichetare










 

luni, 12 septembrie 2022

 

 

MOTIVATIILE MITINGULUI SINDICATELOR

DIN 25 OCTOMBRIE 2022

-         In atentia tuturor românilor care mai gandesc si pe care îi asteptam sa ni se alature –

 

Pe 4 mai a.c., 10 sindicate, uniuni si federatii sindicale au fost invitate de premier, din strada, la negocieri. Ca sa parafrazam un clasic in viata ne-a ”ascultat si a luat la cunostinta”. Si despre intarzierea aplicarii Legii salarizarii (153/2017), inclusiv la SAOPSN, si despre aplicarea legilor pensiilor, civile si militare (127/2019 si 223/2015) asa cum au fost promulgate, nu desfiintate prin OUG- uri si despre necesitatea redeschiderii minelor de carbuni, stoparea vinderii activelor statului, respectarea statutelor militarilor si ceferistilor, anularea legislatiei criminale a liberalizarii preturilor la energie si carburanti, si despre recunoasterea statutului deosebit al civililor din structurile militare si despre sprijinirea, prin comenzi a productiei industriei de aparare, de locomotive, vagoane, etc.!

Timpul a trecut, circul politic a continuat, preturile ne-au ingropat, iar televiziunile ne-au scos din cap ideea de viata normala, ingrozindu-ne programat, prin prestatiile analistilor mercenari si ale generalilor utecisti, ca vom crapa de frig si foame la iarna, ca valul 115 de COVID ne va lovi si el, asa ca mai bine ne intepam cu un nou vaccin care sa ne asigure o moarte instantanee prin acumularea de cheaguri de sange! Alternativa ar fi groaznica – razboiul nuclear pe care-l va declansa ”nebunul” de Putin, vinovat post-factum de toate, desi ala n-a amenintat pe nimeni direct, in timp ce doamna Mary Elisabeth Truss a cucerit fotoliul de prim-ministru britanic, amenintand nuclear Rusia, chiar daca asta ar duce la ”anihilarea globala” si jurand, la Birmingham, ca, daca va fi desemnata – ”Sunt pregatita sa o fac”! In paralel, ”regina” sperturilor Pfizer, Ursula Gertrud von der Leyen, tinerica de 64 de primaveri, a continuat sa cotcodaceasca despre ”problema” pe care o avem, ca ”batranii traiesc prea mult si trebuie facut ceva in privinta asta!”. Probabil ca de-asta ne-a parasit biata suverana a Marii Britanii, scarbita de ce lasa in loc si regretandu-l pe mascariciul de Boris Johnson!

In ceea ce ne priveste, convinsi de propaganda apocaliptica a teleastilor, intarita de fostii propagandisti ”civili” ai vaccinarii, ca nu mai avem zile multe, nici noi nici Putin, deci nu mai avem ce pierde, ne-am hotarat sa iesim din nou in strada, inainte de a crapa de foame, frig, COVID si vaccin sau nucleara! Si nu oricand, ci pe 25 Octombrie, cand este Ziua Armatei, ziua cand sclavii bocancilor sunt amgiti cu fasole si carnati, cu ceremonialul de care nu vor mai avea parte la inmormantare, cu mangaieri pe ceafa si gadilari sub barbie, sa tina coada intre picioare, ca robi ai fuduliei prostului!

De ce tocmai de Ziua Armatei, cand decrepitii si mafiotii in uniforma, alaturi de impostorii si hotii politici vor varsa lacrimi de crocodil, printre aburii de fasole la cazan si de prastina, la monumentele martirilor neamului? Pentru ca politica Guvernului General (r) Ciuca se bate cap in cap cu propaganda razboiului iminent! Pai cand spectrul razboiului, dorit de damele comunisto-lgtbiste care conduc Europa si de decrepitul de peste Ocean, este zilnic alimentat si sustinut de ”criza energetica” la fel de provocata, tu iti faci praf toata domeniile strategice? Si asta pe fondul amenintarii interne cu dezmembrarea Romaniei, care ar fi ceruta la Bruxelles de minoritarii vesnic turbulenti, pe care ii mananca in fund ”nemesia” de odinioara si de idioti bastinasi, spalati pe creier de burse Soros si care gandesc cu foalele!

Reprosam, asadar, guvernului de circari politici si impostori, ca, in plina propaganda belicoasa, continua distrugerea capacitatii de aparare a Tarii, lovind toate domeniile strategice prin:

-         Refuzul de aplicare si la SAOPSN a Legii salarizarii, nr. 153/2017, militarii, jandarmii si politistii continuand sa fie platiti la coeficientii din 2009. Motiv pentru care deficitul de personal a crescut la Politie de la 20% la 40%, iar la M.Ap.N., 27% dintre noii ”militari profesionisti” au plecat prin demisie, nevrand sa-si riste pielea, pentru interesele lui Biden, pe salariul minim pe economie. In plus, toti cei care au putut trece in rezerva au facut-o, speriati de noua distrugere prin ”consolidare” a Legii pensiilor militare de stat, potrivit ”ideilor ciuce”. In locul lor au fost angajate, de pe strada, persoane fara pregatire, care, in caz de Doamne-fereste, vor lua decizii si vor da ordine de lupta;

-         Angajarea in Jandarmerie, a carei distrugere prin ”civilizare” a fost amanata pe moment, a tot felul de interlopi si figuri de ascendenta neanderthaliana, semn ca se pregatesc sa traga in protestatari;

-         Adancirea discriminarii dintre militarii care executa misiuni de lupta, sub stindard NATO, pe teritoriul Romaniei si in Marea Neagra, adica sub nasul lui Putin si cei care servesc ”verisorii” in ”misiuni de mentiere a pacii”, peste mari si tari, unde a dus mutul iapa si unde suntem primiti cu ura;

-         Discriminarea si la salarii si la pensii a civililor din structurile militare, care au aproape aceleasi obligatii si restrictii ca si cadrele;

-         Distrugerea definitiva a industriei de aparare, redusa de la 246.000 specialisti in 1990 la sub 5.000 astazi, prin scoaterea la vanzare a activelor acesteia;

-         Dotarea si inarmarea resturilor structurilor operative ale armatei, la pret de trufanda, cu arsenalul american ori britanic de muzeu;

-         Refuzul sistematic (girat de M.Ap.N.) de aplicare a Legii pensiilor militare de stat, nr, 223/2015, in forma promulgata, rezervistii fiind decuplati, prin OUG-uri, de la orice marire a ”pensiei”, in conditiile inflatiei galopante si supusi nemeritat, prin manipulare intern-externa oprobiului public, pe motiv de lipsa de contributivitate. Manipularea a fost atat de eficace incat avem si noi rezervisiti care isi cer propria executie, printr-o trecere ”pe contributivitate”, uitand ca am contribuit si contribuim, si noi, in activitate, din Brut: cu 25% pentru Asigurari Sociale (bani facuti cadou fondului de pensii si pomeni sociale al civililor, fiindca noi ne luam soldele de rezervist din cei 2,5% destinati Apararii), cu 10%, ilegal, pentru CASS (in conditiile in care avem gratuitate prin legile-statut), cu 10% impozit, iar din Net cu 5% pentru pensia privata (suplimentara) confiscata de LOV prin OUG 59/2017, care i-a schimbat statutul juridic (transformand-o in ”contributie individuala la bugetul de stat”) plus alte sume retinute pentru Clubul Steaua, stadionul Ghencea, presa militara, etc.;

-         Rapirea drepturilor conexe ale rezervistilor, decurgand din legile-statut, privind gratuitatea tratamentului medical, accesul la bazele de tratament si de odihna, sau din legile de protectie sociala, prin decuplarea de la indexarea anuala cu inflatia, etc.

Reprosam guvernului, de asemenea, ca, in plina criza energetica provocata, cand razboiul ne bate propagandistic la usa:

-         Se pregateste de vanzarea activelor statului in domeniul strategic al industriei energetice, incepand cu Hidroelectrica;

-         Inchide minele de carbuni prin astupare cu pamant (pentru a nu mai putea fi redeschise) si termocentralele (vezi cazurile Rosia si Mintia);

-         Nu stopeaza fenomenul defrisarilor ilegale in folosul Germaniei, Austriei si Ungariei, in conditiile in care ”bietii” nemti, pe care i-a durut intotdeauna in fund de noi, considerandu-ne, din secolul VI, ca latini, rasa inferioara, se pregatesc sa treaca la incalzirea cu lemne, ceea ce va duce la disparitia ultimului copac din Romania si la declansarea bataliei pentru resturile din tomberoane, intre oameni si ursi;

-         Nu gestioneaza bogatiile poporului roman, adica uriasele rezerve de apa, petrol si gaze, in folosul acestuia, condamnandu-l la disparitie prin genocidul programat de legile liberalizarii preturilor la energie si carburanti.

Reprosam guvernului ca, in totala contradictie cu propaganda despre razboi, destructureaza si domeniul strategic al transporturilor, prin:

-         Punerea pe butuci, in scop de desfiintare, a TAROM;

-         Refuzul sistematic de a construi autostrazile strategice, invocand apararea drepturilor gandacilor si reptilelor si tocarea banilor pe vesnice proiecte costisitoare, la fel de inutile si murdare ca si Afacerea Behtel;

-         Refuzul de a revitaliza, prin comenzi, productia interna de locomotive, vagoane si avioane;

-         Destructurarea invatamantului de specialitate privind formarea si refuzul de incadrare a mecanicilor de locomotiva, pilotilor de nave si aeronave;

-         Amanarea sistematica a aplicarii Statutului ceferistilor;

-         Paralizarea CFR-Marfa, exact cand putea transporta, pe bani adevarati, graul american din Ucraina;

-         Amanarea, la nesfarsit a incheierii contractului pe 10 ani pentru ceferisti;

-         Punerea pe butuci a CFR-Calatori, exact cand putea aduce venituri substantiale, prin transportarea spre Occident a interlopilor miliardari al Ucrainei;

-         Refuzul de accesare a fondurilor europene, pentru modernizarea CFR in conformitate cu solicitarile Comisie Europene;

-         Neaplicarea Legii salarizarii unitare nici in acest domeniu, CFR-ul platindu-si inginerii cu 2500-3000 lei;

-         Noua ofensiva, in interesul Mafiei imobiliare, de lichidare a spitalelor CFR (destinate bolilor profesionale specifice) sub acoperirea, ieri a SRI-ului, astazi a M.Ap.N.

La toate acestea s-ar adauga, chiar prioritar, lipsa oricaror masuri de pregatire a economiei, populatiei si teritoriului pentru aparare! In conditiile in care suntem sistematic mintiti ca economia duduie, oare Guvernul sa nu stie ca, pe langa marile corporatii care actioneaza banditesc la noi, inclusiv in agricultura si bancile straine care ne pregatesc falimentul personal si decesul ca indivizi si popor, din 100 de firme zise romanesti, care, conform Top 100, fac export, 96 au capital exclusiv strain? Ca toate profiturile se scurg in afara?

Drept care ne intrebam… Cine ne bate la usa? Razboiul cu rusii sau incompetenta, impostura, lacomia, servilismul fata de interesele stapanilor si tradarea? Guvernul nostru lucreaza pentru interesele Romaniei si NATO, sau pentru interesele imediate si de perspectiva ale Federatiei Ruse? Sunt intrebari pe care le vom adresa generalului-premier, pe 25 Octombrie, in speranta ca ne va raspunde fara sa mai dea vina pe UE, printre lacrimi de crocodil, discursuri sforaitoare si damfuri de fasole la cazan si prastina!

Sindicatele, uniunile si federatiile sindicale care au manifestat pe 4 mai a.c., asadar,  vor fi din nou in strada, pe 25 Octombrie! Speram ca vor fi cu efectivele complete, pentru ca cine nu participa, ori este cu un picior in groapa ori i-a luat Dumnezeu mintile, lasandu-l, singur si nefericit, pe taramul lacomiei, invidiei si impotentei, adica al prostiei fudule! Si mai speram ca, intre noi si jandarmii care au inceput sa se trezeasca la realitate, vor fi federatiile si sindicatele politistilor si politistilor de penitenciare, in egala masura mintiti si batjocoriti, spre a putea cere impreuna, in numele dreptului la viata si la legitima aparare… ”Jos impostorii!”, ”Jos tradatorii!”.

Honor et patria! Vae victis!

Presedintele SCMD

Col. (r) dr. Mircea DOGARU

P.S.: In perspectiva bolii vacii nebune, a gripei porcine, aviare ori a patrunjelului, cei care nu vor sa iasa in strada, negociind deja vanzarea pe nimic a apartamentelor si  caselor lor ipotecate bancilor, se pot pregati pentru infiintarea fermelor de greieri, lacuste, larve si viermi de faina. Pofta buna!

 

 

 

 

vineri, 9 septembrie 2022

Adresa SCMD catre dl. Marcel CIOLACU

            SINDICATUL CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE

Adresa: Bucuresti, str. Pajurei, nr. 13, Sector 1, cod postal 013152, Of. Postal 26 Cont:BRD, Agentia Carol, RO41BRDE441SV79262374410,

Cod fiscal: 26096263

Adresa e-mail: sindicatulmilitarilor@gmail.com

                           Nr. 1879 din 09.09.2022

                                                                                                      

 

In atentia domnului

Macel CIOLACU

 

Presedintele Partidului Social Democrat

si

Presedinte al Camerei Deputatilor

 

Domnule presedinte,

Respingand, cu profesionalism, manipularile de tipul “COVID-19”, “Incalzirea globala”, “Energia verde”, “Razboiul nuclear” sau  … “Generalul Iarna”,

Fidel principiilor democratiei europene, libertatii, suveranitatii si juramantului militar depus, de aparare, “chiar cu pretul vietii”, a natiunii romane si a Romaniei,

Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD) lupta consecvent pentru indeplinirea urmatoarelor obiective ale dreptatii sociale si nationale, la a caror materializare ne-ati promis sprijinul in nenumarate randuri:

1.     Aplicarea, in integralitatea sa, in forma promulgata, a Legii 223/2015 si abrogarea amendamentelor aduse ulterior prin OUG-uri;

2.     Aplicarea, in integralitatea sa a Legii 153/2017, in forma promulgata;

3.     Aplicarea in integralitatea sa, in forma promulgata a Legii 127/2019;

4.     Amendarea Legii 168/2021, in sensul acordarii echitabile a drepturilor de veteran tuturor militarilor si politistilor care au indeplinit misiuni de lupta si in tara, nu numai in strainatate;

5.     Stabilirea, conform legii, a unui VRS unic pentru toate categoriile de salariati, actualmente discriminate fata de judecatori;

6.     Scoaterea rezervistilor si militarilor in retragere din sfera de competenta a ministerelor Muncii, Finantelor Publice si a comisiilor de munca parlamentare, deoarece nu au avut contracte de munca normata, ci de prestare a activitatii la ordin, au avut contributii, inclusiv la pensii, direct la bugetul de stat, au fost si sunt platiti din cota rezervata, conform tratatului de aderare la NATO, Apararii;

7.     Modificarea prin amendamente a prevederilor legilor 153/2017 si 127/2019, in sensul recunoasterii, prin salarizare si calculul pensiei a obligatiilor, riscurilor si privatiunilor civililor angajati in structurile militare;

8.     Renegocierea PNRR, cu scoaterea pensiilor militare de stat, definite drept ”ocupationale”, din procentul prevazut, de 9,4% din PIB, deoarece au alt statut juridic si alta sursa de finantare;

9.     Revizuirea OUG 130/2021 in sensul acordarii sporului de 10% tuturor pensionarilor, civili si militari si neimpunerea la plata CASS a rezervistilor si militarilor in retragere (indiferent de anul trecerii in rezerva) care, prin legile-statut, au asigurata gratuitatea actului medical, pentru ei si familiile lor, in policlinicile, spitalele si centrele de recuperare si tratament proprii;

10.    Abrogarea legislatiei ”liberalizarii preturilor la energie”, retinerea, anchetarea si deferirea initiatorilor, Justitiei, pentru inalta tradare!

Prezentul mesaj va fi oficial depus de catre delegatia Filialei 1 Buzau a SCMD la sediul PSD Buzau, cu ocazia pichetarii fiefului dvs. electoral, in ziua de 23 septembrie, a.c.

Reamintindu-va promisiunile dvs., inca neonorate,

Am onoarea sa va salut,

 

Presedintele S.C.M.D.

Col. (r) dr. Mircea DOGARU