sâmbătă, 28 noiembrie 2020

Plimbarea verde s-a mutat la ora 13.00

 - catre toti romanii patrioti -

Tinand cont de dorinta rezervistilor de a-i sprijini, eventual inlocui, pe militarii in activitate, aducand un omagiu eroilor cazuti pentru Unire, dl. Presedinte si-a dat peste cap, putintel, programul de la Alba Iulia, prevazand pentru 1 Decembrie o scurta ceremonie la Arcul de Triumf, intre exact orele 11.00-13.00. Aceasta va fi "extrem de restransa", la ea fiind invitati doar "ambasadori straini, medici si personal medical". Publicul larg (adica romanii) este exclus. Ministrul Apararii si seful SMA sunt autoexclusi, din motive de Covid 19. Zona va fi inchisa, drept pentru care cine doreste sa iasa la aer curat, pentru ultima oara inainte de declararea starii de alegeri, pardon, de urgenta, o poate face incepand cu ora 13.00, dupa evaporarea virusului politic.

Honor et Patria! Vae victis!

Presedintele SCMD,

Col. (r) dr. Mircea Dogaru

vineri, 27 noiembrie 2020

PLIMBAREA VERDE

 

“PLIMBAREA VERDE”

O POSIBILA SOLUTIE A REZERVISTILOR PENTRU

1 DECEMBRIE

-         In atentia tuturor membrilor SCMD si CNSC din Bucuresti si Ilfov –

 

Doamnelor si domnilor,

Inainte de toate, de Ziua Nationala, uram Romaniei si tuturor romanilor din Tara si din pribegie, carantinati sau in curand carantinati, un sincer “LA MULTI ANI”! Va amintim, insa, ca autoproclamata noastra elita politica si-a batut joc de Centenarul Marii Uniri, acordand, nu se stie cui, pentru marcarea momentului, 1 milion de Euro, in timp ce Viktor Orban a acordat, pentru contracararea mediatica, numai in Romania peste 100 de milioane.

SCMD si-a facut datoria, din 2018 pana in 16 martie anul acesta, promovand, cu sprijinul aliatilor din CNSC, propriul program unionist, prin lansari de carte, expozitii, manifestatii etc. in principalele orase ale tarii, indeosebi in cele infestate de virusul secesionismului.

Anul acesta, incepand cu sarbatorile de Pasti, 1 Mai si cele religioase de pana acum, Puterea ne-a dat interdictie totala si calitatea de internati in propria noastra Tara, transformata in lagar. Libertate am avut doar pe 27 septembrie, fiindca se stie ca SARS-COV2 fuge, ca dracu’ de tamaie, doar de sectiile de vot. Si mai fuge de avioanele ticsite cu carne de tun romaneasca, trimisa, aiurea, sa apare interesele comunism/globalismului. Altfel, se manifesta virulent in aer liber, in piete, parcuri si gradini, mai ales noaptea, dovada ca, spre binele nostru, Puterea a executat ordinul de a anula manifestarile de Ziua Nationala, indeosebi traditionala defilare militara. Vom fi liberi de Mos Nicolae, pentru ca ne protejeaza sectiile de vot, dupa care, definitiv inchisi, de Craciun.

In aceste imprejurari, un istoric militar “neindisciplinat”, dr. Robert Stanciugel, membru SCMD, a venit cu o propunere la care subscriem. Daca dl. ministru Ciuca si-a retras, eroic, trupele, prost platite si cu viitor mizerabil ca rezervisti, din fata COVID-ului, am putea sa ii inlocuim noi, rezervistii. Si aliatii nostri civili, care au facut armata! Noi, adica “balastul”, “inutilii”, cei impotriva carora, Basescu a executat ordinul extern de “parasire pe cale naturala a sistemului”. Si pentru ca nu-l parasim de 10 ani, in ciuda batjocurii la care suntem supusi de politicieni, de media si, mai ales, de proprii nostri functionari kaki, inca in activitate, decat cate 500-600 pe luna, succesorul sau executa, astazi, ordinul de intensificare a procesului, prin arest la domiciliu. De ce? Pentru ca, tavaliti de viata si lipsiti de drepturi, se pare ca am rezistat mai bine decat fratii nostri civili, pana acum, la atacul SARS-COV2. Poate datorita disciplinei inoculate! Iar, daca tot ne este clar ce ne asteapta, cu binecuvantarea celor doi comandanti ai nostri supremi, din interior (internare, suprataxarea pensiilor deja blocate, reprimirea drepturilor, abuziv confiscate, la Pastele Cailor, etc.), macar sa luam o gura de aer proaspat, inainte de condamnare.

Nu vom defila pe sub Arcul de Triumf, pentru ca nu mai suntem in stare s-o facem potrivit cerintelor noului “ZEUS” national, adica in “pas de gasca”! Dar la iarba verde putem iesi! Adica la o plimbare la sosea, fara sa intram in Herastrau, fiindca acolo ne pandeste COVID-ul! Putem, de pilda, pentru ca nu am avut niciodata timp suficient, sa admiram, de la distanta, Arcul de Triumf. Ocolindu-l o data, de doua ori, de zece ori, pana ii retinem toate detaliile. Ca niste batrani “inutili” ce suntem, intre orele 11.00–13.00, cand apare Soarele, datator de “Vitamina D”. Si, pentru ca tot este Ziua Nationala, parca am avea dreptul la portul uniformei sau al unor elemente de uniforma, cei care mai avem. Cu atat mai mult, cu cat ii vedem pe batranii UTC-isti ai Presedintelui aparand, in uniforme “ștoc” de general, sfidand regulamentele, la televiziunile obediente sau pe strazi si facand campanie electorala, cu aerul sfatos ca ne-ar impartasi ceva din strategia NATO. Si o putem face linistiti, intrucat recentele declaratii ale stapanirii ne-au lamurit ca soarta alegerilor este, deja, transata. Ori, prin bastinasul „Program Cobra”, ori prin globalistul soft „Dominion”.

Va propunem, asadar, o ultima plimbare la iarba verde! Plimbarea condamnatului! Evident cu nepotii de mana, ca sa nu uite, cu masca si pastrarea „distantarii sociale”!

 

TRAIASCA ROMANIA!

 

Honor et Patria! Vae Victis!

 

Presedintele SCMD,

         Col.(r)dr. Mircea DOGARU

 

Bucuresti,

27 noiembrie 2020

miercuri, 25 noiembrie 2020

Reactie a SCMD

 

REACTIA SCMD LA CAMPANIA MEDIATICA

IMPOTRIVA REZERVISTILOR

-         In atentia “surzilor” si “orbilor” –

 

Ieri, 24 noiembrie a.c., s-a desfasurat la Bucuresti, in conditiile legale impuse de masurile anti pandemie, marsul de protest organizat de SRR-Decembrie ’89, sprijinit, din partea CNSC, si de SCMD, pe directia “Casa Scateii”, Palatul Victoria, Ministerul Muncii. Prezente, televiziunile, eliberate de constiinta prin argintii dati de Iuda, adica 40 milioane Euro, sprijin anti Covid, s-au intrecut in a dezinforma telespectatorii privind situatia militarilor si politistilor in general si a rezervei in mod special! Evident, cu sprijinul unor “specialisti” scosi din uz de un pol de ani, gen stimata doamna PARCALABU. S-a afirmat ca si pensiile rezervistilor au crescut cu 14%, in momentul in care Guvernul a hotarat sa-i traga pe sfoara pe pensionarii civili.

Nu domnilor presari “liberi”! Pensiile militarilor nu au crescut si nu vor creste, pentru ca OUG-urile inspirate de calaii lor, aflati in slujba intereselor straine, vizand demolarea fortelor armate si a Tarii, nu numai ca au distrus Legea pensiilor militare de stat, legiferand discriminarea si dubla impozitare in ceea ce-i priveste (in perspectiva, tripla impozitare prin “taxare”), dar si INGHETAREA PE VIATA (OUG 59/2017)! Se accepta ca pensiile miitare nu sunt “speciale” dar, cu larga complicitate a magistratilor, se utilizeaza “argumentul” ca rezervistii sunt prea multi. Si, de fiecare data, se aduc in sprijin, pensiile magistratilor militari, care sunt obtinute pe o lege civila, Legea 303/2004 a magistratilor. Si, pentru ca inca mai exista magistrati militari, toti ceilalti, adica magistratii civili, pretind ca au parte de aceleasi riscuri si restrictii ca ale militarilor. Ati intalnit vreun caz de magistrat neimplicat sau nenumit politic? Ati intalnit vreun caz de magistrat mort ori ranit, pentru interesele stapanilor, in Afghanistan sau Iraq, Kosovo sau Bosnia, Mali sau Angola etc.?

Pentru toate acestea si pentru ca multi membrii SCMD care au obtinut in ’90, statutul de revolutionar, ciuntit (financiar) prin OUG-95/2014, care a retras militarilor dreptul la recunostiinta natiunii, stabilit prin Legea 341/2004, SCMD a sprijinit, ieri, marsul de protest al SRR-Decembrie’89, trimitandu-si membrii-delegati in cele trei puncte: “Casa Scanteii” (prefectura si SSPR), Guvern si Ministerul Muncii. La Secretariatul de stat, care nu mai are astazi treaba cu 1989, ci cu fantomele anilor de ocupatie sovietica, SCMD nu a depus documente. Am admirat, insa, abilitatea secretarului de stat, dl. Puiu Nicolae Fesan, care a raspandit cereri-tip, spre multiplicare si completare, celor care isi voiau drepturile deja confirmate prin semnatura Presedintelui Romaniei, fapt care a facut ca majoritatea participantilor s-a ramana pe loc. Inclusiv revolutionarii, membri ai SCMD.

L-am intrebat pe dl. Fesan daca au sansa sa obtina dreptate. Raspunsul a fost clar: “Numai prin Justitie!”. Acea Justitie care isi bate joc de rezervisti, de zece ani. Macar a fost sincer! La fel de sincer ca dl. CIUCA, ministrul Apararii, care, in plina carantinare, cere voturi prin garnizoane, gen Craiova, Pitesti si, mai nou, Constanta, promitand ca n-o sa vedem nimic, nici macar cei 5%, aliniere cu inflatia, care trebuiau sa ni-i dea inca din 2016.

L-am pomenit pe dl. Ciuca, pentru a vorbi de Constanta. Daca delegatii nostri de la Mangalia au fost retinuti de catre Politie, la Lazu, dl. vicepresedinte SCMD, cdor. Ilie TRUTA a reusit sa vina cu un mare numar de delegati de la Constanta, sporind numarul participantilor SCMD in fata Guvernului. Ii multumim oficial si ii indemnam, pe aceasta cale, pe toti rezervistii constanteni sa iasa la vot pe 6 Decembrie, in sprijinul celor care se lupta pentru drepturile noastre in Parlament SI CARE SE MAI REGASESC PE LISTE: domnii senator Tit-Liviu BRAILOIU si deputati George VISAN si Radu BABUS. In locul domnului senator Stefan MIHU, cel care a introdus amendamentele de revenire la Legea 223/2015 si care s-a retras scarbit, le recomandam sa il sustina pe noul campion al drepturilor noastre, dl. cdor.(r) Felix STROE.

Domnului prim-ministru i-au fost trimise oficial, si a confirmat primirea, documentele vizand intoarcerea Legii 223/2015 la forma initiala, promulgata si cele 11 puncte programatice ale SCMD, acceptate de Presedintie, vizand reafirmarea drepturilor rezervistilor.

La Ministerul Muncii, in lipsa doamnei ministru, bolnava de Covid-19, s-a discutat cu dl. secretar general adjunct, Petronel MUNTEANU, caruia i s-au inmanat solicitarile noastre privind recunoasterea lipsei de jurisdictie a Ministerului Muncii asupra militarilor si politistilor in activitate, in rezerva si in retragere, dar si solicitarea de a nu mai amesteca, pe viitor, in proiecte legislative, pensiile militare cu cele civile si pe acestea din urma cu ajutoarele sociale, indemnizatiile de merit si rentele viagere. Politistii de alaturi, adica de la minister, au iesit sa ne aplaude, desi, din pacate, dl. Coarna nu era printre noi. Candideaza!

Ca sa incheiem rotund aceasta informare, ii atentionam pe “surzi” si “orbi” sa incerce sa priceapa ca nu exista decat doua moduri de viata, complet diferite, civil si militar, militarii renuntand, prin Juramant, la drepturile omului, doua tipuri de salarizare conceptual diferite (civilii avand contracte de munca normata la 8 ore, militarii - contracte de activitate la ordin, 24h/24h) si, prin urmare, legislatii la pensie total diferite, deoarece obligatiile de seviciu ale militarilor continua si in rezerva si, in anumite domenii, pana la moarte!

Atentionam prin prezenta ca argumentul cu multimea rezervistilor care trebuie asociati celor cu “pensii speciale”, tine de genocid, in conditiile in care, fara SARS COV2, mortalitatea la rezervisti este, de 10 ani, de cca. 600/luna. Drept care nu vom mai ezita, de aici inainte, sa dam in judecata pe mancatorii de lokum (o specie de rahat turcesc) in media, la adresa noastra, indiferent cine sunt!

 

Honor et Patria! Vae Victis!

 

Presedintele SCMD,

         Col.(r)dr. Mircea DOGARU

Bucuresti,

25 noiembrie 2020

 

vineri, 20 noiembrie 2020

 

SCMD SI ALEGERILE

C O M U N I C A T

-         In atentia tutror membrilor S.C.M.D. –

Doamnelor si domnilor,

Intrucat diverse persoane care isi iau dorintele drept realitate, isi permit sa afirme, pe retelele on-line, ca S.C.M.D. ar fi incheiat protocoale cu diferite partide sau candidati, va reafirm, pe proprie raspundere, urmatoarele:

·        S.C.M.D. nu a incheiat cu nimeni, sub semnatura mea, nici un protocol care sa-l angajeze in alegeri;

·        S.C.M.D. are in diferite localitati (ex. Alexandria) candidati proprii, pe care ii va sustine;

·        S.C.M.D. a afirmat si afirma ca va sustine toti candidatii, indiferent de culoare politica si partid, rezervisti sau nu, care s-au implicat, in ultimii doi ani, in lupta pentru revenirea, prin amendamente, a Legii 223/2015, la forma initiala, promulgata;

·        S.C.M.D. ii considera drept adevaratii si constantii adversari ai rezervistilor pe functionarii kaki din Directiile Generale Juridica si Financiara ale M.Ap.N., incremeniti in conceptia ”celor 3 R” ai lui Ceausescu, adica invatati sa taie drepturile militarilor in activitate si in rezerva, in beneficiul propriu. Lor li se adauga, pe post de slugi si trambite, aceia dintre camarazii nostri care viseaza sa le scrie pe cruce ”general in retragere”.

Pozitia S.C.M.D. va fi reafirmata public pe 24 noiembrie a.c. cu ocazia marsului de protest al C.N.S.C., la Guvern si la Ministerul Muncii.

Faptul ca unii insista sa minta, punandu-se, in scop manipulator, sub umbrela S.C.M.D., demonstreaza doar cat de mare este prestigiul S.C.M.D. in ochii cetatenilor, potential alegatori la apropiatele alegeri, pe care noi le consideram ale ”genocidului romanesc”!

Honor et patria! Vae victis!

Presedintele S.C.M.D.

Col. (r) dr. Mircea DOGARU

miercuri, 18 noiembrie 2020

 

VOI (REVOLUTIONARI) SI NOI (REZERVISTI) DIN NOU IMPREUNA, PE 24 NOIEMBRIE!

-         Apel catre toti membrii C.N.S.C. –

Doamnelor si domnilor,

In urma cu 31 de ani, la TVR, botezata ”L”, isi jucau, in falset, rolul penibil, saltimbancii, tradatorii si ambuscatii. In strada mureau doua categorii de naivi frageziti de foamete programata: muncitori, studenti, elevi etc., adica...VOI si NOI, militarii. VOI strigati ”Armata e cu noi !”. NOI strigam, impreuna cu VOI...”LIBERTATE !”, bucurandu-ne ca niste copii, in timp ce ne secerau si pe unii si pe altii gloantele celor peste 120.000 de luptatori ultraprofesionisti ai tuturor statelor membre ale celor doua tratate (Varsovia si NATO), iar tehnicienii lor ne regizau ”Razboiul stelelor”! Noua ne-au ucis, profesionist, 247 de camarazi, voua peste 1.000! Adica de 7-8 ori mai putini decat ne-a ucis SARS-COV 2, pana acum, dar astia nu conteaza pentru ca intra la statistica. La urma urmelor, trebuie sa moara oameni pentru ca acest Guvern sa nu cada! Si, in timp ce noi toti topaiam inconstienti, de bucurie, ni s-au strecurat, printre picioare, sobolanii, care si-au infipt coltii in cascavalul Puterii. Din clipa aceea n-a mai fost nevoie nici de VOI, nici de NOI!

Ne-au proclamat, pentru moment, la abureala, EROI, si pe unii si pe altii si ne-au promis, legislativ, chiar constitutional, marea cu sarea. Dar au desfacut Tara si au dat-o la bucata, pe nimic, strainilor-sponsori, pastrandu-si pentru EI, argintii lui Iuda! Au distrus fabricile, uzinele, agricultura, etc., au instrainat pe nimic bogatiile subsolului, apele, padurile, pamantul, transformandu-va pe VOI in someri sau slugi de nevoie! Tot din ordin au distrus structurile militare, pas cu pas, pentru a lasa ograda Tarii fara caini de paza, si ne-au transformat pe NOI in... ”disponibilizati”! Dar pentru ca eram, si unii si altii, in putere si convinsi, in naivitatea nostra, profesionist manipulata, ca am produs, ”spontan”, Schimbarea, ca sa nu ne revoltam, nu ne-au mai internat in lagare si nu ne-au mai impuscat, asa cum au facut parintii si bunicii lor kominternisti cu parintii si bunicii nostri, ci au ”tras” in noi cu bani proveniti din sponsorizari externe si cu multe promisiuni.

Prin Legea Recunostintei (341/2004), ne-au gadilat orgoliul tuturor iar voua, somerilor, v-au dat indemnizatii de revolutionari, promitandu-va, pe hartie, scutiri de impozite si terenuri pentru case sau spatii comerciale. Pe care si le-au luat tot EI prin fals si uz de fals!

Noua ne-au dat prin legile 164/2001 si 179/2004, mult laudate de NATO, ciosvarte de pensii militare de stat si dreptul de a munci ”in civilie” pentru a obtine alte ciosvarte de pensii, ”pe contributivitate”! Si am vegetat multumiti 5-6 ani, nebagand de seama, orbiti de propaganda integrarii in NATO si UE, cum ni se tampesc copiii cu scoala in reforma eterna si cu televizorul care face reclama exclusiv boarfelor siliconate, botezate ”dive” si pungasilor porecliti ”oameni de afaceri”. Ne-am trezit ca urmasii nostri isi iau, pe buna dreptate, lumea in cap, pentru ca nu mai au in Tara nici o perspectiva. Apoi, dupa ce ne-au ”fezandat” vreo 6 ani, considerand ca ne-am bosorogit destul (cei care n-am dat coltul intre timp) si nu mai avem reactii, mimand criza, ne-au taiat, cu mana inventatului Basescu, in 2010, toate drepturile! Prin legile 329/2009, 119 si 263/2010! Si noua si voua!

In acele imprejurari, cu ajutorul vostru, al revolutionarilor, dat prin Sindicatul ”Forta Romania” (idee, model de statut, sprijin juridic, punct de lucru provizoriu etc.) NOI am infiintat S.C.M.D. (18 august 2009). Si, intemeind impreuna C.N.S.C. (8 octombrie 2011) am maturat, tot impreuna, prin revolta noastra, strazile si guvernele, in 2011-2012, impunandu-ne revendicarile si determinand soarta alegerilor din 2012 si 2016.

Castigand in justitie (7 ianuarie 2011), S.C.M.D. a obtinut, temporar, drepturile rezervistilor (cuantumurile de dinainte de taieri) apoi dreptul la munca, o noua lege a pensiilor militare de stat etc. Voua v-au dat doar promisiuni pentru ca v-au cumparat liderii de atunci, implicandu-i in politica, asa cum procedeaza si azi. Dar ne-au lovit, gandind pe termen lung, distrugand sindicatele prin Legea Dialogului Social (62/2011) si actionand pe principiul ”Divide et impera”! Prin OUG 1/2011 au introdus discriminarea intre NOI, rezervistii, ridicandu-le unora pensiile, prin fals si uz de fals si fara nici un criteriu, pe culmi nebanuite, pentru a si-i face slugi, stimuland fudulia prostului cu grade si onoruri, in timp ce majoritatea a fost lasata de izbeliste si batjocorita. De atunci ne batem noi intre noi si ne distrug sistematic, nu politicienii ci unii dintre camarazii nostri penali, inca in activitate, cu sprijinul trambitelor si slugilor cumparate dintre noi!

Cu VOI au procedat la fel, prin OUG 95/2014, data tot hoteste, in prag de An Nou. Ca si OUG 1/2011 sau OUG 57/2015, OUG 59/2017, OUG 114/2018, care ne-au distrus noua Legea pensiilor militare de stat, OUG 95/2014 v-a distrus Legea Recunostintei, rapindu-va, voua, drepturile si noua, militarilor, fara de care nimic nu ar fi fost posibil, dreptul istoric si legitim la recunoastere si recunostinta!

Pe scurt, la 25 de ani dupa evenimente, s-a inventat, retroactiv, o noua categorie de ”revolutionari cu rol determinant”, cand acest rol istoric l-au jucat doar 2 personaje: George Bush (pe care comunist/globalistul senil Joe Biden il confunda astazi cu Donald Trump) si Mihail Gorbaciov. O mica parte dintre VOI a primit supradrepturi dar si, prin fals si uz de fals, noi colegi de ”revolutie” (impostori politici), in timp ce marea dvs. majoritate a fost condamnata, datorita indemnizatiilor cu care ati garantat imprumuturile bancare, la cea mai neagra mizerie. Si, in timp ce atat VOI cat si NOI am ajuns sa ne batem, in interior, intre noi, unii cu altii, furandu-ne ideea (”Alternativa Nationala” la intreaga clasa politica, verificata la alegerile din 2016 si 2019) EI si-au creat un paratrasnet, manipulandu-ne copiii, in sens neocomunist si ateu, prin crearea unui partid al viitorului nostru sclavagist!

Atatia cati am ramas in viata si verticali, necumparati cu bani sau cu onoruri, am continuat sa ne batem pentru redobandirea drepturilor noastre legitime. Impreuna am fost in strada, la initiativa S.C.M.D., la 25 Octombrie 2019, cand, pe langa revendicarile proprii rezervistilor, am solicitat Guvernului de atunci si abrogarea OUG 95/2014. Impreuna am fost, in plina pandemie si la marsul din 4 noiembrie a.c., cand delegatiile care au depus revendicarile noastre au fost formate din rezervisiti si revolutionari. Impreuna vom fi si pe 24 noiembrie, la marsul organizat de S.R.R.-Decembrie 89, cu sprijinul Sindicatului Revolutionarilor ”Forta Romania” si al S.C.M.D., intre orele 10.00-14.00, pe directia Casa Scanteii-Guvern-Ministerul Muncii. Am scris Casa Scanteii si nu a ”Presei Libere” fiindca presa (indeosebi televiziunile, recent mituite de Guvern cu 40 milioane de euro) numai ”libera” nu este, fiind transformata de EI in principala arma de indobitocire a romanilor.

Considerand aceste randuri un Apel la solidaritate si actiune comuna, va rugam, stimati membri ai C.N.S.C., sa trimiteti delegatii la actiunea care se va desfasura in conditiile legislatiei subjugarii noastre prin COVID-19, eventual cu propriile revendicari. Revendicarile revolutionarilor, ca si cele ale S.C.M.D. si programul actiunii va vor fi prezentate alaturat, in Anexe.

Numai impreuna am reusit! Numai impreuna vom invinge!

p./ C.N.S.C.

Presedintele S.C.M.D.

Col. (r) dr. Mircea DOGARU

 

Anexa 1

ORGANIZAREA SI DESFASURAREA MARSULUI DE PROTEST DIN 24 NOIEMBRIE 2020

Solicitata de presedintele S.R.R.-Decembrie 89, dl. Sergiu Teodor Draghici si de presedintele S.C.M.D., aprobarea PMB a fost data cu nr. 1897181/4060/04.11.2020.

Organizator este Sindicatul Revolutionarilor din Romania Decembrie 89, sprijinit de S.C.M.D. si Sindicatului Revolutionarilor ”Forta Romania” (presedinte dl. Valentin Margineanu)

Participarea a fost limitata la ”maxim 100 de persoane/locatie”, datorita legislatiei impusa de pandemie. Toti participantii vor purta masti si vor pastra distanta fizica de 1,5-2 metri.

Desfasurare:

·        Adunare la ora 10.00, la Casa Scanteii si pichetarea pana la 10.30 a sediului S.S.P.R. O delegatie va depune, la Secretariatul de Stat, revendicarea comuna (abrogarea OUG 95/2014) si revendicarile specifice revolutionarilor;

·        Intre 10.30-12.00, afluire spre sediul Ministerului Muncii si Protectiei Sociale, fara oprire la Guvern, datorita desfasurarii in Piata Victoriei, pana la orele 13.00, a manifestatiei de protest a aliatilor nostri de la SANITAS;

·        Intre 12.00-12.30, pichetarea Ministerului Muncii si depunerea acelorasi documente. In plus, S.C.M.D. va depune solicitarea excluderii militarilor din orice lege civila, pe dreptul muncii vizand salarizarea si pensiile, deoarece militarii nu au avut si nu au contracte de munca, normata la 8 ore, fiindu-le interzise de Constitutie (Art. 42 Al. 2), ci contracte de activitate la ordin, 24 h din 24;

·        Intre 12.30-13.30, deplasarea de la Ministerul Muncii la Guvern;

·        Intre 13.30-14.00, pichetarea sediului Guvernului din Piata Victoriei, in ”alveola media, delimitata de Bd. Aviatorilor, Parcul Kiseleff si Sos. Kiseleff”. Delegatia va depune documentele depuse la Casa Scanteii, iar pentru S.C.M.D., setul de documente vizand revenirea Legii 223/2015 la forma initiala, promulgata, prin amendamentele sustinute de S.C.M.D. la Plx. 199/2020.

In toate cele 3 locatii, presedintele S.R.R.-Decembrie 89 a solicitat o intrevedere a delegatiei comune cu: dl. Secretar de Stat – Puiu-Nicolae Fesan; dna. ministru a Muncii – Violeta Alexandru si cu Premierul Ludovic Orban.

 

Anexa 2

REVENDICARILE PARTICIPANTILOR

Revendicare comuna: ”Abrogarea in integralitatea sa a OUG 95/2014 si a prevederilor restrictive referitoare la revolutionari, in scopul revenirii la textul Legii 341/2004”. Revendicarea readuce militarilor statutul prevazut in lege, recunoscandu-li-se rolul jucat in Revolutie si dreptul la recunostinta;

Revendicari proprii revolutionarilor: repunerea imediata in drepturi sub aspectul indemnizatiilor, in masura sa le ”garanteze imprumuturile bancare precum si accesul la fonduri europene”; recalcularea indemnizatiei la nivelul anului 2020, cf. Legii 341/2004; restituirea sumelor, abuziv confiscate prin ”retinerea CASS-ului in perioada 01.01.2013 - august 2020, cf. Deciziei C.C.R.”; ”reasigurarea, in conditiile Legii a accesului la medicatie, tratamente, spitale si baze de tratament”.

Revendicari proprii S.C.M.D.: revenirea la textul promulgat al Legii 223/2015 prin acceptarea amendamentelor sustinute de noi, la Plx. 199/2020; excluderea militarilor din toate proiectele Guvernului si Ministerului Muncii privind salarizarea si pensiile din motivele mai sus enuntate; acceptarea si de catre Guvern a celor 11 puncte programatice ale S.C.M.D., privind drepturile rezervistilor, primite favorabil de Presedintie.

 

marți, 17 noiembrie 2020

 

FELICITARI MEMBRILOR S.C.M.D. DE PESTE PRUT

Stimati camarazi,

Va transmit, in numele Comitetului Director al S.C.M.D., felicitari pentru contributia dvs. la marea izbanda din 15 noiembrie 2020! Ati actionat si in ”diaspora”, acolo unde va impins nevoia, si pe plan local, pentru aducerea spre Europa a ciosvartelor de Tara, numite de Stalin R.A.S.S.M. (1924) si R.S.S.M. (1940). Si care, prin tradarea politicienilor de la Bucuresti, in locul Unirii visate, au primit, in numai 18 ore, in 1991, intru multumirea sufletului lui Iosif Vissarionovici, numele de ”Republica Moldova”!

Ati rezistat actiunilor teroriste in anii 1989-1991, v-ati varsat sangele pentru ”limba noastra cea romana” si l-ati ingropat pe Filea in tricolor, in rasboiul romano-rus, botezat ”nistrean”, din 1992! Si v-ati trezit tradati si parasiti! Uitati si umiliti!

V-ati pus, in aceste zile, sperantele in schimbare prin vot si v-ati riscat libertatea si viata, rezistand, la propriu, si valurilor de ”alegatori” nistreni si fortelor speciale ale rusofilului Dodon! Si datorita dvs., tradatorul de Neam a devenit Istorie!

Va felicitam dar va atragem atentia ca greul abia incepe! Ca unii patiti, va recomandam vigilenta fata de actiunile hotilor externi-interni, abil imbracate in lozinci despre ”Libertate” si ”Democratie”! Si daca tot va indreptati spre Vest, nu uitati in veci cuvintele stolnicului Constantin Cantacuzino din circulara adresata Curtilor europene pe la 1700: ”Nu avem nici o nadejde la nemti, precum nu am avut niciodata mai inainte. Si ne rugam lui Dumnezeu sa nu avem niciodata a face cu dansii”!

Si de voi depinde sa nu repetati ”gresalele” noastre, ale celor de dincoace de Prut! In ceea ce ne priveste, noi, S.C.M.D. va vom sprijini intotdeauna prin ”sfat si ajutor”.

Doamne-ajuta! Sa fie intr-un ceas bun!

Honor et patria! Vae victis!

Presedintele S.C.M.D.

Col. (r) dr. Mircea DOGARU

luni, 16 noiembrie 2020

 

SCRISOARE DESCHISA

DOMNULUI DEPUTAT RADU BABUS

VICEPRESEDINTELE COMISIEI DE APARARE

DIN CAMERA DEPUTATILOR

Domnule deputat,

In numele membrilor S.C.M.D., va aduc inca o data multumiri dvs. si colegilor dvs., domnii deputati George Visan, Mihai Weber, Dorel Caprar si Adrian Solomon (presedintele Comisiei de munca) pentru initierea amendamentelor la Plx. 199/2020, care readuc Legea pensiilor militare de stat la forma initiala, promulgata. De asemenea, domnului deputat Dumitru Lupescu, pentru cele doua amendamente care o completeaza!

Am recurs la aceasta modalitate, deoarece majoritatea rezervistilor sunt intr-un mod ingrozitor manipulati de ”calaii” nostri din Directiile generale Juridica si Financiara ale M.Ap.N., care se impotrivesc sistematic, de 10 ani, oricarei normalizari in ceea ce priveste pensiile militare de stat. Acestia sunt in fapt autorii textelor din OUG 57/2015, 59/2017, 114/2018 etc.,ce au distrus Legea 223/2015. Aburiti de comunicate ale M.Ap.N. sau ale unor lideri de ONG-uri care viseaza inutilul grad de general in rezerva ori in retragere sau au ambitii politice, majoritatea rezervistilor nu stiu ca la Comisia de Aparare a CD se confrunta doua categorii de amendamente: ale dvs. si cele ilegale, semnate ”M.Ap.N.” ori ”Comisia de Aparare”, ultimele neprevazand decat amanarea sine die a rezolvarii problemei, ba, mai nou, alte prevederi restrictive gen reducerea ”sporului de dispozitiv” de la 25% la 7%.

Tot neconstitutional si de-a dreptul penal, doi colonei care aspira la gradul de general cu data de 1 Decembrie a.c. au pretins recent, unul ca reprezinta pozitia M.Ap.N., altul a rezervistilor si s-au pus pentru a –”n”- a oara de acord sa ne dea ”Marele Nimic”, pretinzand, intre altele, ca ar mai fi inregistrat la dvs. un alt proiect de lege, vizand o imposibila aliniere la soldele de grad si de functie, care, in sistemul actual de salarizare nu inseamna nici macar ajutorul social botezat ”pensie minima”.

Rugandu-va sa mergeti pana la capat in demersurile initiate, si pe care noi le sustinem, indraznim sa va rugam sa mai faceti unul. Il vom face si noi, dar mai multe sanse de raspuns le are Comisia de Aparare. Pe scurt, in numele dreptului legitim si legal la informare, va rugam sa solicitati la M.Ap.N. lista ONG-urilor de ”utilitate publica”, pe care le sponsorizeaza, sumele alocate anual si, pe data de 2 decembrie, lista cadrelor in rezeva si in retragere care au fost avansate la gradul de general. Ca sa se dumireasca si camarazii nostri mai creduli, cine si cum le apara interesele! Cat despre intrebarea... de ce sefii Sistemului, adica ministrul Apararii, nu se consulta cu sindicatele din M.A.I. si cu S.C.M.D. ci cu niste ONG-uri care, prin statut, nu au atributii in domeniul economic si social (?), raspunsul vi-l dam noi: Sistemul nu are nevoie de parteneri reali de dialog ci de slugi si de trompete!

Cu multumiri si aleasa consideratie,

Presedintele S.C.M.D.

Col. (r) dr. Mircea DOGARU                            16 noiembrie 2020

joi, 12 noiembrie 2020

Contiuna actiunile SCMD

 

CONTINUA ACTIUNILE SCMD

VIZAND INTOARCEREA LA FORMA PROMULGATA

 A LEGII 223/2015

 

In perioada 06-09 noiembrie, a.c., s-au incheiat actiunile de informare a deputatilor, indiferent de culoare politica, in ceea ce priveste justetea sustinerii amendamentelor acceptate de SCMD la PLx nr.199/2020, in Zona 3 Muntenia, dupa cum ne informeaza dl. vicepresedinte al SCMD, col.(r) Victor POPESCU, presedinte al Filialei 1 Pitesti. De remarcat actiunea din Teleorman, in care au fost implicate Filialele 1 si 2 Alexandria. Dl. col.(r) Liviu-Sorinel SANDU, presedintele Filialei 2 a SCMD a inclus in delegatia care a prezentat documentele prefectului si deputatilor, presedintii si purtatorii de cuvant ai filialelor locale ale uor asociatii ale rezervistilor: Filiala Judeteana Teleorman a ACMRR (MAI), Filiala Judeteana a ANCMRR (MApN) “Gl. David Praporgescu” si Filiala Judeteana a ANVR (MApN si MAI). Asa intelege SCMD unirea eforturilor sindicatului si “structurilor asociative”, ca unitate in actiune, in interesul general al rezervistilor.

Actiunile vor continua pana in 24 noiembrie, a.c., cand se va organiza, la Bucuresti, un mars de protest comun, sub egida CNSC, pe directia Casa Presei Libere (Casa Scanteii) – Guvern – Ministerul Muncii.

SCMD va remite, oficial, primului-ministru, documentele prezentate deputatilor, va solicita, si domniei sale si ministrului Muncii, excluderea militarilor din orice lege civila referitoare la salarizare si pensii, deoarece noi nu avem contracte de munca normata la 8 ore, ci contracte de activitate la ordin, 24h/24h, cu renuntarea, prin Juramant, la majoritatea drepturilor civile. De asemenea, va incerca sa convinga media sa nu mai bata campii despre ajutoare sociale botezate pensii si sa nu mai confunde pensiile de serviciu militare (soldele de rezervist) cu asa-zisele “pensii speciale”. Aprobarea de la Primaria Capitalei a fost, deja, obtinuta de SRR – Decembrie ’89 si SCMD.

Vom reveni cu amanunte.

Honor et Patria! Vae Victis!

Presedintele SCMD,

                  Col.(r)dr. Mircea DOGARU

 

Bucuresti,

12 noiembrie 2020, ora 11.30

joi, 5 noiembrie 2020

 

MANIFESTATII S.C.M.D. – 4 NOIEMBRIE 2020

-         In atentia tuturor celor interesati –

Pentru S.C.M.D. este limpede ca ”strategii” de la M.Ap.N., vinovati fata de noi inca din 2010, ne pregatesc o surpriza similara cu aceea facuta pensionarilor civili. Acestora li s-a dat o lege, fara obiect definit, in 2018 cu aplicare in 2021, adica niciodata, fiindca se lucreaza deja la o noua lege. Noua ni se baga pe gat ”amendamentele M.Ap.N.” la Legea 223/2015, sustinute si de tucalarii de serviciu ai ministrului Apararii, cu aplicare din 2026, adica la pastele cailor, intrucat lucreaza in secret la o noua lege care sa ne decupleze cu totul pe noi, cei vinovati ca ne-am nascut, cand ne-am nascut, de camarazii in activitate.

Fata de cele de mai sus, C.N.R. al S.C.M.D. a decis anul trecut sa facem lobby in Parlament, printre deputati si senatori, indiferent de culoare politica, pentru revenirea, prin amendamente, la forma initala a Legii 223/2015. Manifestatia din 25 octombrie, de anul trecut, a incununat aceasta actiune, majoritatea parlamentara de atunci fiind de acord. Dar Guvernul a cazut si am reluat actiunile, o mare pondere avand-o, pe langa Bucuresti, filiala 1 Constanta si dl. vicepresedinte al zonei 2 SCMD – cdor. (r) Ilie Truta. Drept dovada, majoritatea parlamentarilor care au initiat amendamente in sprijinul rezervistilor au fost si sunt senatori si deputati de Constanta.

Razboiul nostru cu reprezentantii M.Ap.N., inceput in Camera Deputatilor, in decembrie 2019, la Comisia de Munca, continuat si castigat in martie a.c. la Comisia de Aparare a Senatului, inca in derulare astazi la Comisia de Aparare a Camerei Deputatilor, a dus in urma negocierilor, la o noua forma a amendamentelor pe care le sprijinim si pentru care facem lobby pe langa deputati, inclusiv in strada, in aceste zile.

Toti deputatii, indiferent de culoare politica, au fost si sunt contactati de filialele S.C.M.D., care le inmaneaza oficial tabelul cu amendamente si documentele probatorii anexate. Oficial inseamna cu confirmare de primire, cu numar de inregistrare la ministerul, prefectura sau biroul teritorial al deputatului ori senatorului destinatar.

Domnul cdor. (r) Ilie Truta ne-a anuntat incheierea operatiunii, cu Braila, ieri 4 noiembrie, in intreaga Zona 2 (sud-est). Tot ieri, au incheiat operatiunea pe Zona 4 (sud-vest) filialele coordonate de dl. vicepresedinte col. (r) Butiu Marin.

La fel pentru Zona 6 si filialele bilingve, dupa cum ne informeaza dl. vicepresedinte col. (r) Adrian Deac de la Targu Mures.

Cu o activitate deosebita, pe langa vechiul Guvern si pe langa deputatii si senatorii locali, Filiala 2 Targu Jiu, ne informeaza prin dl. presedinte col. (r) Munteanu Vasile, ca a inclus in actiune si Prefectura si a asociat demersului filialele locale ale ONG-urilor rezervistilor. La Ramnicu Valcea, actiunea se incheie astazi, sub coordonarea presedintelui de filiala, dl. col. (r) Dumitru Copaceanu. Restul filialelor continua actiunea.

La Bucuresti, conform aprobarii, a avut loc mitingul din fata Ministerului de Interne, d-lui Vela cerandu-i-se sa inceteze, sub pretextul ”reformei”, indepartarea profesionistilor, desfiintarea gruparilor mobile de jandarmi, etc. si sa nu mai sprijine demersurile ticaloase ale juristilor si finantistilor de la M.Ap.N., impotriva rezervei. Asa cum s-a intamplat peste tot in tara, documentele au fost inregistrate la minister cu nr. 53422/04.11.2020.

A urmat marsul protestatarilor spre Camera Deputatilor la mitingul de acolo, cerandu-se presedintelui Camerei sa admita supunerea la vot a amendamentelor propriilor colegi si sa respinga, in prezent si pe viitor, orice presiune si manipulare din partea M.Ap.N. Documentele au fost inregistrate la Registratura Generala a Camerei Deputatilor cu nr. 1354/04.11.2020. De aici, manifestantii s-au deplasat spre sediul M.Ap.N., ocupand, pentru prima data, trotuarul dinspre Hotel Mariott, din fata intrarii principale in minister. Speriati, trepadusii ministrului, prin vocea ”autorizata” a unui oarecare col. Opris, au cerut delegatiei S.C.M.D. sa lase documentele fara inregistrare oficiala. Intrucat stim dintr-o veche practica, noi cei din S.C.M.D., ca nici scrisorile inregistrate si trimise personal ministrului, nu ajung la acesta (vezi cazurile rapoartelor noastre catre ministrii Corneliu Dobritoiu si Mircea Dusa) dupa ce a incercat, in zadar, sa explice posibilitatile de inregistrare, seful delegatiei noastre dl. gl.fl.aer. (r) Iosif Balan, vicepresedinte/secretar general (i) al sindicatului, a refuzat, pe buna dreptate, sa lase documentele. Daca prin subordonatii, supraplatiti pentru asta ai ministrului, nu se poate, intrucat, indiferent de culoare politica, ministrii Apararii sunt manipulati si strict controlati, exact de calaii nostri, S.C.M.D. se va adresa d-lui gl. (r) Nicolae Ciuca, prin superiorii domniei sale, presedintele si premierul Romaniei. Oricum, a avut dl. ministru ocazia sa auda ieri, pe viu, opiniile pe care le au rezervistii despre promisiunile facute si neonorate in ceea ce ne priveste.

Televiziunile si radioul au fost prezente. S-a filmat, s-au luat interviuri si, ca de obicei, de cand s-a instaurat ”democratia progresista”, s-a pus batista pe tambal!

Actiunile SCMD vor continua pentru ca acum este momentul! Pana in alegeri!

Honor et patria! Vae victis!

Presedintele SCMD

Col. (r) dr. Mircea DOGARU

marți, 3 noiembrie 2020

Lupta cu MApN ... pe banii ministerului

 

SI DA-I SI LUPTA SI DA-I SI LUPTA CU MApN …

… TOT PE BANII MINISTERULUI

-         In atentia tuturor celor interesati –

 

De peste un an de zile, la toate comisiile parlamentare la care a participat, solicitand, prin amendamente, intoarcerea “formei consolidate” a Legii 223/2015, la forma initiala, promulgata, a legii pensiilor militare de stat, SCMD a fost contracarat de domnul Secretar de stat Marius BALU, seful “Departamentului pentru relatia cu Parlamentul si calitatea vietii personalului” din MApN, cu amendamente, atestand faptul ca “prietenii” din Directiile generale Juridica si Financiara nu vor sa ne dea decat … Marele Nimic, la Pastele Cailor! Si MAI a depus amendamente, dar mai blande, contracarand, practic, jumatate din amendamentele MApN, respinse la Senat si sustinute la Camera Deputatilor, pana acum, de un singur deputat bine plasat. Este motivul pentru care, in marsul de protest de maine, 4 noiembrie, vom depune amendamentele pe care SCMD le sustine si la MAI si la MApN si, inca odata, la Camera Deputatilor, pentru presedinte.

Surprinzator si trist este faptul ca, de fiecare data, reprezentantii MApN au sustinut ca propunerile in cauza nu le apartin, autorii lor fiind “structurile asociative ale rezervistilor” din MApN. Care “structuri asociative”? … N-au vrut sa ne spuna!

Am atras atentia tuturor celor interesati, in repetate randuri, ca adunarea ONG-urilor militare sub acelasi papuc exclude orice posibilitate de a lupta pentru drepturi, chiar daca nu le ai in statutul juridic, impotriva stapanului care iti asigura grade si decoratii in rezerva si retragere (perfect inutile), pe spranceana locuri la centrele de odihna si bilete de tratament, spatii de functionare, birotica, autoturisme pentru deplasari, in mod gratuit si, in baza unui articol aparut in “Observatorul militar” din luna iunie, chiar bani. O multime de bani, lunar (230.00 lei?), in conditiile in care se plang ca nu au bani sa dea pensionarilor drepturile hotarate prin lege organica!

Nu ne-am preocupat de risipirea iluziilor celor care inca mai cred ca inteligenta, bunul simt si hotararea de a face tuturor camarazilor dreptate se ascund in gradele inalte care i-au capatuit pe unii (nu se stie cum) si nici acum nu o facem. Prezentam doar, spre autotrezirea celor care “balacesc” SCMD impotriva propriilor interese, o stire pusa in circulatie prin mijloacele online, vineri, 30 octombrie, cu urmatorul continut:

 

“Departamentul pentru relatia cu parlamentul si calitatea vietii personalului. 

30 octombrie la 13.05

 

Astazi, 30 octombrie a.c., la sediul ministerului, a avut loc sedinta Comisiei constituite in baza prevederilor art.3, alin.(1) din Ordinul ministrului apararii nationale, nr. M161/2018 pentru stabilirea criteriilor de sprijinire a asociatiilor si fundatiilor de utilitate publica, cu reprezentare la nivel national, care isi desfasoara activitatea in domeniile de responsabilitate ale Ministerului Apararii Nationale.

Sedinta Comisiei a fost condusa de catre colonelul Valeriu Rosu, in calitate de presedinte al acesteia, iar ordinea de zi a constat in analizarea solicitarilor structurilor asociative care indeplinesc criteriile si conditiile prevazute de art.2 din Ordin si care pot beneficia de prevederile art.63, alin.(3) din Legea nr. 346/2006, privind organizarea si functionarea Ministerului Apararii Nationale, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare. Comisia a fost de acord, in unanimitate, cu redistribuirea/alocarea sumelor de bani din fondurile aprobate in anul anterior, pentru anul 2020, solicitate de catre organizatiile neguvernamentale.”

Daca stirea este adevarata, ne permitem sa punem si noi o intrebare naivilor care confunda cuantumurile pensiilor stabilite la 1 ianuarie 2011, prin Legea 263/2010, cu cele stabilite, ca raspuns la victoria SCMD in Justitie, de OUG nr.1/2011, ordonanta care a legiferat falsul si uzul de fals, ca si discriminarea intre rezervisti: “- Cum poti sa lupti impotriva calaului care iti taie toate drepturile, cand esti platit, intretinut si onorat de acesta?”

Oricum, in baza dreptului la informare, SCMD este hotarat sa solicite MApN si MAI, fiind vorba de cheltuirea banului public, listele “structurilor asociative” sponsorizate si sumele acordate acestora, anual.

 

Honor et Patria Vae Victis!

 

Presedintele SCMD,

         Col.(r) dr. Mircea DOGARU

Bucuresti,

03 noiembrie 2020

luni, 2 noiembrie 2020

 

ACTIUNILE DE PROTEST ORGANIZATE DE S.C.M.D. CU INCEPERE DIN 04 NOIEMBRIE 2020

-         In atentia tuturor celor interesati –

Reamintim ca actiunile vor incepe la Bucuresti pe data de 4 noiembrie la orele 10.00, in fata Ministerului de Interne, participantii urmand sa depuna pe adresa ministrilor de Interne si Apararii dar si a presedintelui Camerei Deputatilor, solicitarile de revenire la textul promulgat si niciodata aplicat al Legii 223/2015 cu urmatoarea argumentatie:

·        Rezervistii nu sunt reprezentati de ministerul Muncii si nu au ce cauta in nici o lege civila a salarizarii sau pensiilor deoarece nu au avut contracte de munca normata la 8 ore ci de activitate la ordin 24 din 24 h;

·        Soldele de rezervist sunt platite din cei 2% din PIB, acordati domeniului Apararii prin Tratatul de aderare la NATO;

·        In conformitate cu cele de mai sus, domnii deputati trebuie sa respinga ”argumentele” Ministerului Apararii cum ca acesta si Romania ar da faliment daca s-ar accepta aplicarea Legii 223/2015, asa cum a fost promulgata, ”argumente” dictate de considerente meschine;

·        Domnii deputati, indiferent de culoare politica, sunt solicitati sa accepte amendamentele la Legea 223/2015, forma consolidata, sustinute de S.C.M.D. si initiate de domnii senatori Stefan Mihu si Tit-Liviu Brailoiu iar la Camera de domnii deputati Radu Babus, George Visan, Adrian Solomon, Dorel Caprar, Mihai Weber si Dumitru Lupescu.

Aceleasi solicitari le vor avea si filialele S.C.M.D. din teritoriu catre toti deputatii, indiferent de culoare politica. Mentionam ca filialele 1 Arad si 2 Mangalia au furat deja startul, transmitand documentele deputatilor din cele 2 judete.

Transmitem si noi, multumiri si felicitari, pe aceasta cale, presedintilor celor doua filiale, domnii lt.col. (r) Vasile Arion si cdor. (r) Traian Stanculete.

Honor et patria! Vae victis!

Presedintele S.C.M.D.

Col. (r) dr. Mircea DOGARU