Oferte de turism in anul 2024 si facilitati pentru membrii SCMD

  Oferte de turism in anul 2024 Perioada Destinatia (dati clic pe text, pentru detalii) ·          10.04-1...

vineri, 29 noiembrie 2019


LA MULTI ANI, ROMANIA!
In memoria milioanelor de romani care s-au jertfit pe campurile de lupta pentru ca noi sa mostenim o Tara unita si suverana, cu ocazia implinirii a 101 ani de la Marea Unire, S.C.M.D. transmite tuturor romanilor din tara si din afara granitelor, care mai slujesc idealurile Unirii... „LA MULTI ANI ROMANI! LA MULTI ANI ROMANIA!”.
Honor et patria! Vae victis!
Presedintele S.C.M.D.
Col. (r) dr. Mircea DOGARU

luni, 25 noiembrie 2019


D E Z M I N T I R E
In atentia clevetitorilor entuziasti
Domnilor,
V-ati bucurat degeaba automintindu-va ca membrii SCMD ar gandi si ar fi „dupa chipul si asemanarea” dvs. Adica ar pupa astazi, cu acelasi entuziasm, acolo unde au scuipat ieri, sperand ca va ploua cu tinichele, stele ... verzi si indemnizatii.
S.C.M.D. nu a incheiat niciun protocol politic iar presedintele sau nu este membru al niciunui partid. Nici nu s-ar putea altfel, din doua motive: conform statutului avem membri care sunt si membri ai partidelor. Ai tuturor partidelor si parlamentare si neparlamentare! Prin urmare, daca am incheia la varf vreun protocol, fara votul in unanimitate al C.N.R., ne-am autodizolva. Pe de alta parte, inca din august a.c. noi am anuntat cine va intra, din ordin extern, in turul doi si cine va castiga. Ba am dat si procentele, la posturile TV – 53%/47% pe 3 august si 65%/35% pe 30 august, in functie de evolutia ambitiilor intern/externe.
S.C.M.D. este unit in interesul comun al rezervistilor de aparare a dreptatii sociale si nationale. O „Romanie normala” pentru noi este in primul rand o Romanie intreaga, motiv pentru care am anuntat de aproape un an ca vom avea de ales intre „un razboi civil” si „un razboi de secesiune”. Sa de-a Dumnezeu sa ne fi inselat pentru ca ne este limpede ca din partea fripturistilor nu ne vom putea astepta niciodata la onorarea juramantului privind „sacrificiul suprem”!
Honor et patria! Vae victis!
Presedintele S.C.M.D.
Col. (r) dr. Mircea DOGARU

vineri, 22 noiembrie 2019

OUG-ul manipularii


ORDONANTA MANIPULARII
-         In atentia tuturor rezervistilor -

Astazi, 22.11.2019, este ultima zi de campanie electorala.
Disperati ca s-ar putea intoarce votul, mizand pe nemultumirea generala a rezervistilor, manipulatorii de profesie au strecurat pe toate platformele de comunicare online si nu numai, textul unei asazise OUG a actualului guvern, in care apar numele premierului Ludovic Orban si ale tuturor ministrilor sai, OUG care ar anula OUG 57, OUG 59 si OUG 114, readucand Legea 223/2915 la forma initiala, promulgata.
Nu s-a discutat asa ceva in nicio sedinta de guvern, nici ieri, nici in cursul noptii, nici in aceasta dimineata. Este un text fabricat dupa textul unuia dintre cele 3 proiecte privind modificarea Legii 223/2015, care se afla in procedura la comisiile parlamentare.
Se mizeaza pe nerabdarea si credulitatea oamenilor, pe invidia sau ura nejustificata a celor care, in deplina necunostinta de cauza, injura SCMD sau unele organizatii ale rezervistilor implicate in procesul de amendare, pe cale parlamentara, a actualei forme, botezata “consolidata” a Legii 223/2015. Cu alte cuvinte, VOTATI VOI, DUMINICA, PE CINE TREBUIE SI VETI VEDEA DE LUNI INCOLO CE-O SA PRIMITI!
Un militar analizeaza situatia si ia decizia dupa ce a adunat toate datele, si despre inamic si despre fortele proprii! Asta nu inteleg manipulatorii, care ne insulta, considerandu-ne “mancurti”!

Honor et Patria! Vae Victis!

Presedintele SCMD,
         Col.(r)dr. Mircea DOGARU

joi, 14 noiembrie 2019

Minunile Justitiei


MINUNILE JUSTITIEI SI PROCESELE SCMD
-         In atentia tuturor membrilor SCMD –

Doamnelor si domnilor,
1.     Dupa cum stiti, SCMD a dat in judecata, in urma cu 2 ani, MApN, prin Directiile Generala Juridica si Financiara, in solidar cu ministrii Motoc, Fifor si Les, pentru incalcarea deliberata a deciziilor obligatorii ale CCR si ICCJ privind deplina egalitate de tratament juridic dintre rezervisti si magistratii pensionari. Scopul era sa ajungem cu dosarul la ICCJ si CCR, care nu-si pot nega propriile decizii. Prima minune s-a produs. Astazi, 14 noiembrie, a avut loc infatisarea la ICCJ;
2.     A doua minune tine de procedura Justitiei. Suntem in proces de 2 ani, MApN si cei 3 ministri au un avocat care ii reprezinta, au fost citati si rascitati, inclusiv domnul Motoc la MAE si in strainatate, la post. Conform procedurii, insa, pentru aceasta infatisare, dl. Motoc nemailucrand la MAE, trebuia citat la domiciliu. Nu conteaza ca avocatul lui stie exact unde este, ni s-a solicitat noua, SCMD, sa ii obtinem noi adresa de domiciliu, pana in 16 ianuarie 2020. Nici o problema, il vom da in urmarire generala prin Interpol, daca e cazul si vom afla. Intrebarea este ce se intampla daca un acuzat, dl. Les de exemplu, isi schimba adresa de domiciliu de doua ori pe an? Se va prelungi procesul pana in 2615?
3.     A treia minune s-a intamplat ieri, 13 noiembrie, intr-un dosar SCMD, completul de judecata a cerut pentru prima data ca reclamantul sa prezinte ca dovada a apartenentei la SCMD, nu numai legitimatia cu stampila la zi, ci si CHITANTA DOVEDIND PLATA COTIZATIEI LA ZI. Anexam, alaturat, solicitarea tribunalului, indemnandu-i, din nou, pe membrii SCMD, sa ajunga la zi cu plata cotizatiei, deoarece e clar ca Sistemul se pregateste sa micsoreze, sub orice pretext, sumele datorate in cazul in care va pierde procesele.
Pe scurt, TMB, Sectia a-VIII-a, Conflicte de munca si Asigurari Sociale, desi reclamantul a depus imputernicirea catre presedintele SCMD, considera ca SCMD nu-l poate reprezenta (mandatul special nu ar fi valabil) deoarece nu a facut “DOVADA PLATII LA ZI A CONTRIBUTIEI DE MEMBRU”. SCMD va ataca decizia, anexand chitanta doveditoare a platii cotizatiei la zi.

HONOR ET PATRIA! VAE VICTIS!

Presedintele SCMD,
              Col.(r)dr. Mircea DOGARU



vineri, 8 noiembrie 2019

Negocierile continua



SCMD CONTINUA NEGOCIERILE
-        In atentia tuturor celor interesati –

SCMD continua, in tara si in Capitala, negocierile cu toti parlamentarii, indiferent de culoare politica, in vederea atingerii obiectivelor enuntate la mitingul din 25 Octombrie: stoparea ticaloasei initiative legislative, strecurata de calaii rezervistilor, din directiile Generala Juridica si Financiara ale MApN, sub semnatura lui Gabriel Beniamin Les, in Senat, revenirea la textul, promulgat de presedinte al Legii 223/2015 si amendarea OUG nr.95/2014. Astfel de actiuni au avut loc in ultimele 3 zile, din nou, la Targu Jiu, la Mangalia, unde au fost invitati si reprezentanti ai asociatiilor de rezervisti si la Alexandria, unde s-a negociat direct cu presedintele PSD. La Bucuresti s-a negociat cu liderii Pro Romania si s-au lansat invitatii directe la dialog noului premier si noului ministru al Apararii.
Aducem multumiri pentru initiative dlui.cdor.(r) Truta Ilie, vicepresedinte CD, dlui.cdor.(r) Traian Stanculete, presedintele Filialei 2 Mangalia, dlor.col.(r) Sandu Liviu Sorinel si Costea Tudor, presedintii filialelor din Alexandria, dlui. presedinte col.(r) Vasile Munteanu si intregului BO al Filialei 1 Targu Jiu.
Cu aceasta ocazie, indemnam pe toti membrii si simpatizantii SCMD sa mearga la vot, duminica, 10 noiembrie 2019! O prezenta neasteptat de mare va fi in masura sa stopeze jocurile politice in interes extern.

Honor et Patria! Vae Victis!

Presedintele SCMD,
         Col.(r)dr. Mircea DOGARU



marți, 5 noiembrie 2019

Negocieri



NEGOCIERI SCMD

Dupa mitingul din 25 Octombrie, SCMD a purtat negocieri, prin filialele sale, in perioada 27.10 – 03.11.2019, cu lideri PSD la Constanta, Targu Jiu, Pitesti si a antamat, deja, o noua discutie la Mangalia, iar cu lideri USR la Targoviste, PMP la Targu Mures si Pro Romania la Bucuresti. Obiectivul a fost si a ramas asumarea in Parlament a unei initiative legislative care sa readuca Legea 223/2015 la forma promulgata, indepartand prevederile neconstitutionale si discriminatorii introduse prin OUG-uri.
S-a remarcat intalnirea de la Constanta, din 3 noiembrie, la care au fost invitati si au participat peste 100 de delegati, nu numai ai SCMD, ci si ai sindicatelor din MAI si ai unor ONG-uri ale rezervistilor, numarul de organizatii reprezentate fiind 17. (vezi foto). Aducem pentru aceasta multumiri, domnului vicepresedinte CD al SCMD, cdor.(r) Ilie TRUTA. De asemenea, domnilor vicepresedinti, col.(r) Victor POPESCU, col.(r) Adrian DEAC si presedintelui filialei 1 Tg. Jiu, col.(r) Vasile MUNTEANU.
In noul context politic, ne exprimam speranta ca noul premier nu isi va schimba pozitia, asumata in scris anul trecut si anul acesta, in favoarea rezervistilor, asa cum a fost exprimata la solicitarea SCMD. De asemenea ca, dupa un an de ostracizare ca militar, noul ministru al Apararii va sti sa se opuna masurilor discriminatorii introduse, cu tenacitate, nu de politicieni, ci de adevaratii nostri calai, noncamarazii din directiile Generala Juridica si Financiara ale MApN.
 Este posibil ca noul context international, adica cererea NATO de injumatatire a nimicului pe care il constituie fortele noastre armate, sa fie favorabil unor masuri de linistire a militarilor, prin avantaje financiare. Avertizam, insa, pe toti cei implicati, ca ne dorim dreptul si dreptatea, dar nu cu pretul Romaniei! Daca responsabilii in activitate din structurile militare vor fi deschisi unei colaborari oneste cu SCMD, impreuna poate vom depasi toate provocarile care se anunta pentru 2020.

Honor et Patria! Vae Victis!

Presedintele SCMD,
         Col.(r)dr. Mircea DOGARU