joi, 30 iulie 2020


CATRE MEMBRII S.C.M.D. DIN JUDETUL MURES
Subiect: Domnul deputat dr. Emil-Marius PASCAN
Doamnelor si domnilor,
M-am nascut cu ceva decenii in urma, in Targu Mures, cu ascendenta in satul Petrilaca/Cuci, deci ma adresez dvs. si in calitate de conjudetean.
Traiesc de o viata in Bucuresti, deoarece, ca fan al lui I.L.Caragiale, am avut de optat, de timpuriu, pentru unul dintre cele doua personaje cheie ale sale: Mitica, smecherul de Capitala, pe care il intalnesti si la Paris, Londra, Wasington sau ... Atananarive, si boul baltii, prostul fudul, Marius Chicos Rostogan, ramas cu mintea ”la Zolfarino ghe vale”, unde trecea ”un gheneral calare”. Bietul Chicos nazuia sa pupe fundul generalului dar n-a ajuns cu fruntea decat pana la fundul calului! In concluzie, eu am optat sa fiu ”Mitica” si nu ”Rostogan”, adica prostul fudul din cauza caruia, de 2000 de ani, esuam sistematic si ca popor si ca Tara.
De aproape un an de zile, ceea ce numiti dvs. ”securistii ratati”, sau ”sinecuristii”, cu alte cuvinte ”rostoganii” care capuseaza toate partidele si toate organizatiile civice sau culturale, au inceput sa se manifeste si in PMP Mures. Din principiu! Pentru ca nu suporta etalonul, adica pe cel care chiar face ceva, nu doar pretinde! Daca ”rostoganii” americani, lasi prin definitie, aspirau sa intre in Istorie, impuscandu-l pe la spate pe Buffalo Bill, ”rostoganii” romani, la fel de lasi, prefera executia civila a oamenilor de valoare, evident la adapostul anonimatului.
De un an de zile, in interesul vreunui Agamita Dandanache sau pur si simplu din invidie, ”rostoganii” locali il balacaresc in presa on line pe dl. deputat dr. Emil-Marius PASCAN, singurul lider autentic al P.M.P. Ce nu reusesc sa inteleg este de ce isi semneaza mizeriile cu numele meu. Eu nu reprezint nimic in comparatie cu marii oameni de valoare universala, al caror nume, daca l-ar folosi ar da pe spate o tara intreaga, gen Traian Basescu sau Eugen Tomac.
In ceea ce ma priveste, reafirm urmatoarele: nu am pagina proprie de Facebook, ma exprim doar pe mijloacele on line ale S.C.M.D.; nu consider ca in Romania exista partide ci doar gasti de interese, drept care pretuiesc doar oamenii de valoare, indiferent de partid, si consider ca in politica nu exista sentimente si sentimentalism de doi bani ci doar interese.
Reafirm ca dl. fost senator, actualmente deputat dr. Emil-Marius PASCAN, prin tot ceea ce a facut in calitate de politician si membru al Parlamentului, a aparat in mod inteligent interesele nationale si, ca un corolar, drepturile militarilor, fiind un sprijin constant al luptei S.C.M.D. pentru recuperarea acestor drepturi.
Prin prisma celor de mai sus, va transmit rugamintea personala, nu numai de a-l vota pe dl. deputat dr. Emil-Marius PASCAN la viitoarele alegeri dar si de a-i face lobby, indiferent cand vor avea loc alegerile si pentru ce partid va candida domnia sa! Pentru ca imi este foarte clar ca declansarea unor atacuri personale din interior, denota faptul ca activitatea reala a d-lui deputat dr. Emil-Marius PASCAN, a eclipsat imaginile contrafacute ale unor lideri din propriul partid, drept care mizeriile ”rostogane” este posibil sa-l faca, in cele din urma, ca pe atatia oameni de valoare, sa-si paraseasca, scarbit, formatiunea politica. Cat despre ”rostogani”, daca mai insista sa-mi foloseasca numele in astfel de jocuri, vor suporta consecintele legale, indiferent ce grade au in rezerva, in retragere sau pe sub camasa!
Honor et patria! Vae victis!
Presedintele S.C.M.D.
Col. dr. Mircea DOGARU


miercuri, 29 iulie 2020

Amendamentele de revenire la L223/2015





AMENDAMENTELE DE REVENIRE LA LEGEA 223/2015
SI INITIATORII LOR
-         In atentia tuturor celor interes–

Doamnelor si domnilor,
Intrucat sunteti la greu manipulati de “formatorii” de opinie, aflati in slujba adversarilor nostri din MApN, si de diversi ambuscati, pe care ii numim “fudulii fara speranta”, facem precizarile care urmeaza…
Din 9 decembrie 2015, de cand am iesit in strada, si pana astazi, SCMD ESTE SINGURA ORGANIZATIE A REZERVISTILOR care lupta pentru revenirea la textul LEGII 223/2015, ASA CUM A FOST PROMULGATA. Celelalte s-au lasat prostite de propaganda MApN, ca OUG57/2015 este buna si Legea nu. Unele si-au revenit, altele sustin, in continuare, pozitia MApN, ca OUG 57/2015, OUG59/2017 scl. sunt bune, constitutionale si Legea nu. Parcurgeti arhiva SCMD pe ultimii 5 ani. In strada, in Parlament, in Justitie, doar SCMD se lupta, constant, pentru revenirea la Lege, asa cum a fost promulgata. Si tot SCMD va roaga, constant, sa intelegeti ca orice lege dispune pentru viitor, nu pentru trecut si ca singura noastra sansa de a ne obtine drepturile legitime, abuziv incalcate, este aceasta lege, care dispunea si ea, in 2015, pentru viitor. Motivul este ca la 1 ianurie 2016 NI S-A SCHIMBAT STATUTUL: (RE)DEVENEAM MILITARI IN REZERVA. Conform Legii 223/2015 ne aliniam (ca pensii) la venitul brut impozabil al celor care erau atunci pe functia de pe care am iesit noi, cu datele noastre de vechime. Asta nu au dorit finantistii si juristii MApN, care ne-au aruncat peste bord, ca balast!
SCMD a incercat sa convinga parlamentarii, indiferent de culoare politica, de faptul ca revenirea la L223/2015, distrusa de OUG-uri, este singura solutie si a dat in judecata, in paralel, ministerele Apararii si Muncii si ministrii de resort, din acelasi motiv. Solutia juridica a fost gasita de un fost senator, judecator la CCR si Secretar general al vechiului guvern, dl. Toni GREBLA: introducerea de catre parlamentari, ca amendamente la textul modificat al Legii, la fiecare articol modificat al vechiului text modificat de OUG-uri. Este motivul pentru care SCMD a sustinut PLx 221/2020 si, in rezerva, amendamentele initiate de senatorul Stefan MIHU, pentru modificarea catastrofalului proiect legislativ al lui Gabriel LES (L38/2019, astazi PLx 199/2020). Cum Guvernul a avizat negativ PLx221/2020 (initiatori deputatii Ion MOCIOALCA si Dtru. LUPESCU), dar nu se astepta la “Amendamentele MIHU”, asumate si de presedintele Comisiei de Aparare din Senat, dl. sen. Tit–Liviu BRAILOIU, SCMD a inceput sa faca propaganda pentru acesta. Delegatii MApN au plecat cu coada intre picioare de la dezbaterile din Senat, de la Comisia de Aparare, amenintand ca “au castigat ei (adica SCMD) la Senat, dar vor pierde la Camera”.
Declansarea starii de urgenta a impiedicat continuarea procedurii la Senat, dar la Camera Deputatilor, reprezentantii MApN s-au trezit cu amendamentele de revenire la textul initial al Legii 223/2015, initiate, pentru PLx 199/2020, de domnii deputati Adrian SOLOMON (presedintele Comisie de Munca), George-Gabriel VISAN (membru Comisie de buget finante), Radu BABUS (vicepresedintele Comisiei de Aparare), Mihai WEBER (membru Comisia de Aparare), Dorel CAPRAR (fost presedinte al Comisiei de Aparare). Acestora li s-a adaugat secretarul Comisiei de Aparare, dl. deputat Dumitru LUPESCU, initiatorul unui nou amendament privind drepturile militarilor in retragere de a lasa pensie de urmas. Domniile lor s-au revoltat marti, 28 iulie, ac., cand, la Comisia de Aparare, reprezentantii MapN au  incercat procedura tip ”suveica” – respingerea in bloc a amendamentelor pe care si noi le sustinem si acceptarea amendamentelor inventate de MapN pe linia neoperarii vreunei modificari pana in 2023 si, cu exceptia scoaterii doar a OMM din baza de calcul a pensiei militare de stat, pastrarea, chiar agravarea, mizeriilor impotriva carora luptam de 5 ani. Datorita lor procedura s-a reluat si, ca sa nu mai existe dubii (pentru ca si asupra dvs. se exercita, in scop manipulator, „suveica” dezinformarii), va punem, din nou, la dispozitie textul amendamentelor de revenire la Legea 223/2015, plus amendamentul nou al dlui. Lupescu. Cu precizarea ca SCMD ii va sustine in alegeri pe domnii senatori si deputati mentionati, indiferent de partidul pentru care vor candida, si pe altii care au sprijinit si sprijina aceeasi idee si al caror nume il vom dezvalui filialelor, la momentul potrivit.

Si mai facem o precizare. Daca strategia SCMD da roade in legislativ, adica se obtine revenirea la textul inital al Legii 223/2015, vor beneficia toti rezervistii, inclusiv cei care ne injura din ordin sau din invidia fudulului. In situatia in care, insa, vom castiga pe varianta de rezerva, adica la ICCJ, prin cele doua procese impotriva ministerelor si ministrilor Apararii si Muncii, de rezultat vor beneficia doar membrii de sindicat cu cotizatia la zi, in conformitate cu Statutul SCMD si pretentiile instantelor de judecata!


Honor et Patria! Vae Victis!


Presedintele SCMD,
        
Col.(r) dr. Mircea DOGARU















Amendamentul deputatului Dumitru LUPESCU la Plx 199/2020

AMENDAMENT
LA PROPUNEREA LEGISLATIVA PRIVIND MODIFICAREA LEGII
NR.223/2015 PRIVIND PENSIILE MILITARE DE STAT SI INSTITUIREA UNOR
MASURI IN DOMENIUL PENSIILOR MILITARE DE STAT

Forma actuala a Legii nr.223/2015:

Art.55 alin.1 din Legea nr.223/2015: „Urmasii militarilor, politistilor ori functionarilor publici cu statut special in activitate sau in rezerva, mobilizati ori concentrati in unitatile militare, decedati ca urmare a unor actiuni specifice, prin accidente, catastrofe sau alte asemenea evenimente intervenite in timpul si din cauza
serviciului ori a unor misiuni si operatii in afara teritoriului roman, beneficiaza de o pensie de urmas egala cu solda functiei de baza/salariul functiei de baza avuta/avut la data decesului”.

Amendament propus:

Art.55 alin.1 din Legea nr.223/2015 se completeaza si va avea urmatorul continut: „Urmasii militarilor, politistilor ori functionarilor publici cu statut special in activitate sau in rezerva, mobilizati ori concentrati in unitatile militare, decedati ca urmare a unor actiuni specifice, prin accidente, catastrofe sau alte asemenea evenimente intervenite in timpul si din cauza
serviciului ori a unor misiuni si operatii in afara teritoriului roman, beneficiaza de o pensie de urmas egala cu solda functiei de baza/salariul functiei de baza avuta/avut la data decesului. Urmasii militarilor, politistilor ori functionarilor publici cu statut special, in retragere, beneficiaza de pensie de urmas in cuantumul si in conditiile prevazute la articolele 47, 48 si 49 ale prezentei legi .”

Motivatie:

Se poate interpreta ca numai urmasii militarilor, politistilor ori functionarilor publici cu statut special in activitate sau in rezerva beneficiaza de o pensie de urmas egala cu solda functiei de baza/salariul functiei de baza avuta/avut la data decesului, cu excluderea militarilor, politistilor ori functionarilor publici cu statut special in retragere, ceea ce constituie o discriminare fata de toate celelalte categorii de pensionari din Romania si o incalcare a articolelor 47-49 si 53 din lege:

Art.47 despre pensia de urmas care se cuvine copiilor si sotului supravietuitor;  este inadmisibila excluderea copiilor si a sotului supravietuitor de la atribuirea pensiei de
urmas in cazul cadrelor militare in retragere decedate si care sunt prevazute in acest articol;
Art.48 despre conditiile in care copiii au dreptul la pensie de urmas.
Art.49 despre conditiile in care sotul supravietuitor are dreptul la pensie de urmas.
Art.53 despre modul de calcul stabilit pentru pensia de urmas.





































marți, 28 iulie 2020




REVOLTA LA COMISIA DE APARARE A CAMEREI DEPUTATILOR


Astazi, 28 iulie 2020, la orele 11.55, SCMD si SNPPC erau invitate sa participe, online, la lucrarile Comisiei de Aparare a Camerei Deputatilor, pentru a asista la definitivarea Raportului Comun al comisiilor de Munca si Aparare, pentru trimiterea la vot in Camera Deputatilor a PLx199/2020. Nu a mai fost cazul! Cu cinci minute inainte, deputatii au primit textul baza, constatand urmatoarele: toate amendamentele sustinute de SCMD in ultimii 2 ani, initiate la Senat de dl. senator Stefan MIHU, iar la Camera, de domnii deputati Solomon, Babus, Caprar, Visan, si Weber, au fost trecute in Anexa 2, adica la RESPINSE. CU exceptia amendamentului LUPESCU, privind dreptul la pensia de urmas pentru militarii in retragere! Asadar, adio intoarcere la textul Legii 223/2015, asa cum a fost promulgat! Au aparut, in schimb, amendamentele MApN, asumate ca initiator, nu de un deputat ci, generic, “de Comisia de Aparare”, ca sa nu avem pe cine trage la raspundere. Exceptand scoaterea OMM (nu si a pensiei suplimentare) din baza de calcul, cresterea procentului de la 65%, la 85%, dar nu si ridicarea plafonului la 100% si corelarea pensiilor cu cresterile salariale (dar ABIA DIN 2023), toate amendamentele taiau masiv din Proiectul legii si introduceau elemente noi, gen “cuantumul net minim” si “cuantumul brut minim” al pensiei militare de stat si o suma de prevederi legate de Covid-19, care este o provocare temporara, nu milenara si nu are ce cauta ca element al Legii pensiilor. Decat daca vrei sa ii rupi pe medicii militari, ca si pe magistratii militari, de restul cadrelor. Dar cu infestatii militari morti, deja, din Angola si cu cei care au murit din cauza “Sindromului Golf”, ce facem?
Deputatii prezenti s-au revoltat si intreaga Comisie de Aparare, mai putin presedintele, dl. Ion MOCIOALCA, a solicitat reluarea procedurii si retrimiterea textului la Comisia de Munca a Camerei Deputatilor, nerecunoscandu-si “semnatura”. Initial, dl. deputat Paul DOBRE a fost si el impotriva, dar, in final, a votat cu majoritatea. Oricum, SCMD si-ar fi exprimat respingerea categorica a acestei incercari de repetare a ticalosiei servita noua, cu OUG59/2017, in ziua in care ni se promisese reparatia dupa ticalosia numita OUG57/2015.

VOM REVENI…!

Honor et Patria! Vae Victis!

Presedintele SCMD,
         Col.(r) dr. Mircea DOGARU

In atentia tuturor membrilor SCMD



DEFINITIVAREA AMENDAMENTELOR
LA COMISIA DE APARARE, 
ASTAZI, 28 IULIE 2020

Doamnelor si domnilor,

Intram, prin aplicatia "ZOOM", la ora 12.00, in direct, online, in sedinta Comisiei de Aparare, dar nu avem, inca, textul final cu amendamentele introduse de Comisia de Aparare si asumate sau nu de Comisia de Munca. Ni se spune ca este material de lucru si ca vom avea acces la rezultatul final. 

In concluzie, tot ceea ce circula pe post de "Tabel" ori "Raport baza" sau "Raport preliminar" nu este de actualitate.

Honor et Patria! Vae Victis!

  Presedintele SCMD,
     Col.(r)dr. Mircea DOGARU

luni, 27 iulie 2020


PARANOIA FUDULILOR
-         Catre toti cei interesati –
Stramosii nostri ne-au lasat mostenire sfatul sa nu ne mai laudam cu numeroasele calitati pe care le avem ci sa ne asumam defectele, intre care fudulia, invidia si lacomia stau la loc de cinste, pentru ca altfel le vor folosi inamicii nostri impotriva noastra. Edificatoare in acest sens este circulara din 1807 (cand se pregatea sa fure a treia halca din trupul Tarii Moldovei, sub numele inventat de ”Basarabia”) a Tarului Alexandru I catre generalii armatei ruse de ocupatie din Moldova, Muntenia, Oltenia si Timoc: ”...Aceste populatiuni (adica romanii - nn) isi cauta o patrie. Ca sa ajungem la telul ce ni-l propunem – un stat slav – trebuie sa le promitem libertatea. Celor lacomi ... averi nemasurate. Celor orgoliosi titluri si decoratiuni inalte.”.
Asa ne-au avut, la cheremul lor, de atunci si pana azi! A iesit fudulul caporal la pensie ... vrea sa-i scrie pe cruce ”general”. Grade in rezerva si in retragere si decoratii peste decoratii, sa stie lumea si peste o mie de ani ce mare scula a fost el. Pentru ca fudulul e unic in mintea lui, asemeni lui Dumnezeu, toti ceilalti trebuind sa fie croiti, obligatoriu, dupa chipul si asemanarea lui... Daca el ar fi numit ministru, premier, ales presedinte sau rege, ar fura ca-n codru ”averi nemasurate”. Drept care in mintea lui toti cei aflati mai sus ca el sunt obligatoriu niste hoti. Pe chestia asta, fudulii care nu suporta superioritatea altora au trimis ANAF-ul pe SCMD timp de patru luni in 2011-2012. Raportul dezamagindu-i, s-au simtit mobilizati de ura viscerala impotriva conducerii SCMD. Si au inceput, la adapostul anonimatului si utilizand mijloacele on line sa arunce in dreapta si in stanga cu acuze. Ex. ... Dogaru a iesit la ordin in rezerva din Servicii, cu misiunea sa distruga SCMD. Numai ca Dogaru a iesit in 2004 iar sindicatul pe care trebuia sa-l distruga l-a intemeiat el cu un grup de prieteni, abia in 2009. Dar fudulia n-are logica, motiv pentru care poporul o face sora buna cu prostia! Si prostia, pe fondul lacomiei, invidiei si orgoliului, se transmite mai ceva ca SARS-COV 2!
Pe masura ce trece timpul si se apropie funia de par, fudulul isi umfla meritele, convins ca soarele rasare numai pentru el si, neacceptand ideea ca a fost promovat, dupa 1980, doar pe seama defectelor, pentru ca inamicul, stiindu-l la decizie, era sigur ca-si poate bate joc linistit, cu mana lui si de Tara si de armata. Dar au trecut decenii si pe masura ce funia i se apropie de par, si nu-si vede monumentul daltuit in marmura sau bronz, ura viscerala a fudulului impotriva tuturor celor care se interpun intre el si Soare, se transforma in paranoia.
Din ura, fuduluii au tradat lupta rezervistilor pentru drepturi, visand faima, grade, functii, intr-un cuvant putere in diverse comitii si consilii sau secretariate ale stapanilor, imaginate anume pentru ei si si-au luat angajamentul, in 2014 sa distruga SCMD, ba in martie, ba in mai, ba in august, ba in octombrie. Nereusind, s-au strins cu spume la gura in jurul celor mai ticalosi adversari ai rezervistilor, misiunea lor fiind, pe de o parte sa copieze toate actiunile si textele SCMD, pretinzand ca sunt ale lor, pe de alta sa improaste SCMD-ul cu laturi, atribuindu-i toate ticalosiile lor! Spre pilda ... A obtinut SCMD-ul la ICCJ, in 2011, blocarea Legii 119/2010, a reobtinut dreptul la munca, pentru pensionari (si primul care a profitat a fost ... Traian Basescu), in 2014 si prin Legea 241, revenirea pensiilor la cuantumul de dinaintea taierilor basiste? A obtinut pe dracu...! Ei au fost cei care, in dispute intre ei sau pupand diverse funduri, au rezolvat totul! Sub amenintarea restituirii a 30 de pensii din urma, a amenintat SCMD, ambele palate (Cotroceni si Victoria) cu manifestatii de proportii, fortand promulgarea Legii 223/2015? Nu, au rezolvat-o ei fudulii, discutand cu Olguta Vasilescu, la Drobeta, la capul podului.
Intre timp insa legea reparatorie a fost facuta praf de catre manipulatorii din M.Ap.N. ai fudulilor, prin OUG 57/2015 atribuita gresit lui Ciolos si OUG 59/2017, pe care numita LOV si-a atribuit-o singura din ura ei impotriva ”coloneilor”. Drept care, pentru fuduli, Legea 223/2015 a devenit o porcarie facuta ”pe genunchi”. De piatra trebuie sa fie genunchii fudulilor pentru ca la respectiva lege s-a lucrat 4 ani! Iar daca n-a fost aplicata si a fost distrusa prin ordonante, li se datoreaza si lor... ”Legea este imorala, OUG 57 este buna” urlau fudulii in Parlament, in 2016, in ton cu, pe atunci, maiorul Rosu. Cu mila, presedintele Comisiei de Munca (Adrian Solomon) le-a dat replica: ”Ce dracu bre, vreti sa spuneti ca 65% din jumate e mai mult decat 80% din tot?” Iar, intre timp, ce a mai ramas din lege a fost facut praf de ordonanta adulatei lor Olguta, pe care SCMD a numit-o ”a marii tradari nationale”.
De 5 ani, SCMD se lupta pentru revenirea la lege si abrogarea ordonantelor: in justitie, dandu-i in judecata pe ministrii Motoc, Les, Fifor si LOV, cu tot cu tucalarii lor din directiile vinovate. Sau facand amendamente, dupa sfatul unui fost judecator la CCR, si prezentandu-le spre asumare tuturor deputatilor si senatorilor impreuna cu demonstratia ca pensiile militare nu sunt pensii speciale. Ani in care, fudulii au lins clantele respectivilor ministri si rezultatul a fost, nu dreptate pentru toti, ci clocirea unor secretariate de stat sau Consilii Nationale pentru rezervisti, in interesul lor.
Cand a aparut Proiectul Les (azi Plx 199/2020) SCMD l-a considerat ”o crima” iar fudulii l-au aplaudat. Astazi, urla si il ataca, transferandu-si vina pe SCMD. In toate comunicatele, pana astazi, SCMD a declarat ca este de acord cu Plx 221/2020 (initiatori deputatii Ion Mocioalca si Dumitru Lupescu) si cu AMENDAMENTELE la Plx 199. Amendamentele Mihu, la Senat, amendamentele Solomon, Visan et comp., la Camera. Adica amendamentele SCMD de revenire a Legii 223 la forma initial promulgata. Pentru ca nimeni nu se astepta ca SCMD sa loveasca la dublu. A cazut Plx 221, pe care l-a retras coinitiatorul Ion Mocioalca? Inamicii din M.Ap.N. s-au trezit cu aceleasi prevederi ca amendamente la Plx 199. De unde turbarea lor si a slugilor lor!
De peste un an, autobagatii in seama sunt tinuti la usa, la cele doua Camere, fiind invitati doar reprezentantii SCMD la discutiile pe pensiile militare. Si tot SCMD-ului i-a dat credit, pe aceeasi tema, de doua ori, Presedintele. Prilej pentru fuduli ca paranoia lor sa depaseasca limitele turbarii. Astazi isi asuma amendamentele SCMD pe care nu le cunosc, desi sunt publice, si acuza SCMD de ... tradare. Adica, dupa 5 ani de lupta, SCMD ar fi trecut de partea stapanilor lor. In ce scop?
Cer imperativ tatele de colt de strada sa fie bagate in seama! Sa li se dea un raport care urmeaza sa fie facut abia astazi 27 iulie a.c. prin punerea de acord a celor doua Comisii. Si urla sa nu voteze deputatii legea! De fapt asta este scopul lor si explica de ce sunt gata sa arunce din nou militarii si politistii in gura fudulilor civili, omologii lor, care vor sa moara si capra vecinului. Fudulii nu vor aplicarea Legii 223, in forma promulgata, pentru ca le e frica de auditul Curtii de Conturi din 2012. Asta ca tot le place sa invoce Curtea de Conturi! ”Ce ne facem? Avem peste 4000 de penali numai in armata”, a comunicat conducerii SCMD, ministrul de atunci al Apararii. Asta au de ascuns fudulii si manipulatorii lor de ieri si de azi. Falsificarea datelor personale pentru basistii care si-au tras pensii discriminatorii fata de rest, prin ticaloasa OUG 1/2011. Pana si numarul de 26500 de napastuiti atunci l-au furat de la SCMD, care-l obtinuse de la Victor Ponta. Sunt pe fata, si astazi, de acord, fudulii cu OUG 57/2015, OUG 59/2017, OUG 114/2018 etc.! Orice, numai Legea 223... NU! De frica verificarilor!
In cazul fericit, astazi se pun de acord cele doua Comisii, se trimite raporul comun la Camera si marti sau miercuri se voteaza. Cum va arata ... nu stim! Mizam pe curajul deputatilor initiatori si pe autoritatea Presedintelui, ca masluitorii din M.Ap.N. sa nu intinda prea tare coarda. In situatia dorita, de fuduli, deputatii ne vor trage o injuratura, ca numai aprecierile si amenintarile fudulilor nostri le lipseau, legea va fi retrimisa la Comisii, inapoi, si va mai apare la ”pastele cailor”. Cam cand va apare asa-zisul ”Proiect Ciuca”, clocit de fudulii care viseaza pensii pe grade. Si asta in conditiile in care gradul merge de la 200 de lei la caporal la 436 lei la generalul sef SMA. Le uram din inima sa li se faca lor si numai lor pensii de 65 % din sumele astea. In rest, recomandam tuturor membrilor SCMD sa-i lase pe fuduli in banii lor, adica sa se porcaiasca intre ei sau sa se laude dupa pofta inimii, fara sa-i bage in seama. Cat despre monument, le recomandam fudulilor modelul economic oltenesc: sa-i ingroape neamurile pana la brau in pamant iar partea superioara s-o vopseasca in rosu ca sa se vada de departe. Nu inainte de a stoarce vreo doua tone de lamai in groapa. Ca sa taie greata pamantului, de ei!
Honor et patria! Vae victis!
Presedintele SCMD
Col. (r) dr. Mircea DOGARU


joi, 23 iulie 2020


I N F O R M A R E
CU PRIVIRE LA SEDINTA DE LUCRU A COMISIEI DE MUNCA A CAMEREI DEPUTATILOR DIN 22 IULIE 2020
-         In atentia tuturor membrilor S.C.M.D. –
Doamnelor si domnilor,
Sedinta de lucru a Comisiei de Munca, la care am participat prin mijloace on line, a inceput la orele 11.00. Prin amabilitatea presedintelui Comisiei, dl. deputat Adrian SOLOMON, Plx. 199/2020 a fost devansat in ordinea de zi, fiind dezbatut intre 11.40-13.35, pentru ca existau participanti externi: S.C.M.D. prin presedinte, S.N.P.P.C. prin presedinte (Dumitru COARNA), M.Ap.N. prin dl. secretar de stat Marius BALU si dl. deputat Dumitru LUPESCU, de la Comisia de Aparare, initiatorul amendamentului privind dreptul militarilor in retragere de a lasa pensie de urmas, domnia sa sustinand si obiectiile d-lui deputat Radu BABUS (Comisia de Aparare), la cererea M.Ap.N. de eliminare a 2 amendamente.
S-a dezbatut, asadar, doar Plx. 199/2020, anuntandu-se ca Plx. 221/2020 (initiatori deputatii Ion MOCIOALCA si Dumitru LUPESCU) a fost declarat respins la Comisia de Aparare de catre presedintele acesteia dl. Ion MOCIOALCA.
Spre deosebire de Comisia de Aparare, unde reprezentantii S.N.P.P.C. si S.C.M.D., au fost audiati la inceput, dupa care au fost deconectati, aici am participat la discutiile pe fiecare amendament. Si dl. COARNA si deputatii care au venit cu unele solutii bune (exemplu: pentru evitarea abuzurilor, baza de calcul a pensiei sa nu fie media a 6 luni din ultimii 5 ani, ci media veniturilor brute pe 60 de luni) au renuntat, la solicitarea noastra, deoarece asta insemna anularea intregului parcurs, intoarcerea la Senat a proiectului pentru toamna si pierderea oricarei sanse de a rezolva problemele in acest an.
Surprinzator sau nu, M.Ap.N. nu a mai avut pozitia vehementa de pana acum, impotriva drepturilor rezervistilor. Presupunem ca este rezultatul demersurilor noastre la Cotroceni.
Intrucat noi nu am avut la dispozitie textul (mult laudat, in orb, de diversi interesati politic pe bloguri) votat la Comisia de Aparare, am solicitat sa ni se transmita forma finala, deoarece, procedural: proiectul votat ieri a fost deja trimis la Comisia de Aparare pentru a se pune de acord, luni 27 iulie si a fi elaborat marti raportul comun al celor 2 comisii. Proiectul va fi votat in plenul Camerei Deputatilor miercuri 29 iulie a.c. Dupa care va fi trimis la promulgare, unde, speram sa nu existe probleme, avand pana la ora actuala doua promisiuni ale Presedintelui ca va sustine o lege reparatorie (impotriva Art. 40 din OUG 57/2015 si a OUG 59/2017). Daca vor exista obiectii ale unor grupuri politice la Curtea Constitutionala, totul se blocheaza. Daca nu, legea va fi trimisa la Monitorul Oficial. Si S.C.M.D. si S.N.P.P.C. au solicitat aplicarea imediata, respingand propunerile d-lui ministru CIUCA de aplicare in 2023.
Posibilitatea anularii tuturor eforturilor depuse pana acum exista datorita barzaunilor care n-au de lucru, se agita pe mijloacele on line, atribuindu-si inexistente merite si ofera, astfel, posibilitatea adversarilor nostri interni sa denatureze caracterul legii si sa asmuta, politicianist, media si diverse categorii socio-profesionale, impotriva noastra.
Honor et patria! Vae victis!
Presedintele S.C.M.D.
Col. (r) dr. Mircea DOGARU

marți, 21 iulie 2020


Plx 199/2020 IN DEZBATERE LA COMISIA DE MUNCA DIN CAMERA DEPUTATILOR
-         In atentia tuturor membrilor SCMD –

Stimati camarazi,
Maine, 22.07.2020, la orele 11.00, vor fi dezbatute amendamentele la Plx 199/2020 (fostul proiect de lege a lui Gabriel Beniamin Les), in Comisia de Munca a Camerei Deputatilor. Amendamentele sunt cele pe care le cunoasteti de 2 ani si care readuc Legea pensiilor militare de stat la forma initiala, promulgata.
Initiatorii amendamentelor sunt domnii deputati Adrian SOLOMON (presedintele Comisiei), George Gabriel VISAN, Radu BABUS, Mihai WEBER si Dorel CAPRAR.
Mai exista proiectul legislativ 221/2020, initiatori – domnii deputati Ion MOCIOALCA si Dumitru LUPESCU. Intrunind opiniile noastre ale tuturor, asa cum au fost prezentate Guvernului la mitingul din 25 Octombrie, acesta a primit aviz negativ de la noul Guvern si a fost declarat caduc in Comisia de Aparare chiar de coinitiatorul Ion MOCIOALCA – presedintele Comisie de Aparare, la sedinta precedenta, fara ca partenerul sau (Dumitru LUPESCU) sa fie consultat.
Asadar, se vor discuta doar amendamentele pe care le cunoasteti si le aveti publicate si raspublicate pe paginile blogului SCMD. Se adauga, in plus, un amendament privind dreptul militarilor in retragere de a lasa pensie de urmas in cotele prevazute de Art. 43-49 si 53 ale Legii 223/2015, initiator fiind dl. deputat Dumitru LUPESCU.
Vom participa la dezbateri.
Am tinut sa facem aceste precizari deoarece pescuitorii in ape tulburi parca au innebunit, din ratiuni propagandistice, electorale, atribuindu-si lor sau altor persoane decat cei 6 initiatori de amendamente mentionati, inexistente merite. Drept urmare, va rugam sa respingeti posturile TV care mint, legat de cresterile de pensii militare prin votul Camerei Deputatilor si atribuie merite altora decat initiatorilor. Pe de alta parte, va rugam sa nu dati atentie penalilor kaki sau albastri si slugilor lor care va bombardeaza cu informatii defetiste ca nu vom obtine nimic pentru ca asa au decis Merkel sau martienii ori ne transmit direct amenintarea ca ne vor ”spulbera” pe noi SCMD-ul la dezbaterile de maine. Domnii colonei, pardon, generalo-amirali Fratila si Maciu sunt deja la pensie. Dl. maior, pardon, colonel Rosu si dl. general Jianu urmeaza, chiar daca se iluzioneaza ca sunt eterni. Si le transmitem respectuos rugamintea de a nu ne considera nici idioti, nici loviti de dementa senila. Nu vom uita niciodata cat rau gratuit ne-au facut, dand vina pe politicieni sau pe Bruxelles, cata vreme ei sunt cei care, in interes propriu, au ramas fideli politicii ”celor 3 R” ai lui Ceausescu!
Procedural urmeaza: daca vor apare amendamente in plus, la Comisia de Munca, documentul se intoarce la Comisia de Aparare iar dl. deputat BABUS a promis ca se va lupta pentru readucerea celor 2 puncte anulate, la cererea M.Ap.N. prin col. Rosu, la dezbaterile anterioare. Apoi va urma raportul comun si votul decisiv in Camera Deputatilor. Asadar, ca sa dam o palma manipulatorilor media, soarta noastra este in mana principalului initiator, dl. presedinte Adrian SOLOMON, pe care, din 2016 si pana astazi, camarazi de-ai nostri din diferite ONG-uri, sau inca in activitate in M.A.I., nu stiu cum sa il mai jigneasca periodic.
Castigam... ne batem! Nu castigam... ne batem!
Honor et patria! Vae victis!
Presedintele S.C.M.D.
Col. (r) dr. Mircea DOGARU

miercuri, 15 iulie 2020

INFORMAREA DOMNILOR PARLAMENTARI




EXISTA UN SINGUR SINDICAT AL REZERVISTILOR – SCMD
-         In atentia tuturor parlamentarilor –

Doamnelor si domnilor deputati si senatori,

Cand reprezentantii MApN vin in comisii cu formula ”Avem acceptul (sau este propunerea) structurilor asociative ale (ori sindicatelor) rezervistilor”, va manipuleaza, profitand de lipsa dvs. de informatii reale.

Sfidand recomandarea UE si practica din UE, in baza unor statute staliniste, Romania este singurul stat membru UE care nu permite organizarea militarilor in activitate in sindicate. Prin urmare, exista sindicate la MAI, dar nu ale jandarmilor, pompierilor, cadrelor din Informatii si Contrainformatii, ci doar ale politistilor, care sunt civili in activitate (functionari publici cu statut special), redevenind militari doar prin pensionare (trecere in rezerva).

Pentru toti rezervistii, indiferent de unde provin (MAI, MApN, SIE, SRI etc.), exista un singur sindicat –SCMD – care, legal, le poate reprezenta interesele in dialogul social,  institutionalizat. Mai exista asociatii, uniuni etc., adica ONG-uri ale rezervstilor care au alt statut juridic si care, chiar daca-si dovedesc statutul ”de utilitate publica”,  sunt strans legate de ministerele si ministrii (MApN, MAI) sau directorii (SRI) din care provin.

Pe cale de consecinta, cand reprezentantii MApN (care coordoneaza SNAOPSN) pretind ca au acceptul ”sindicatelor”, recurg la o diversiune menita a va face sa acceptati toate masurile injuste si neconstitutionale pe care le iau impotriva rezervistilor.

SCMD accepta ca MApN si MAI trebuie sa aiba un punct de vedere in ceea ce priveste modificarea legislatiei la pensii miitare, dar respinge, hotarat, amendamentele acestor structuri, fiind, in mod justificat, intru totul de acord cu amendamentele propuse de dvs., prin dl. senator Stefan MIHU, la Senat si domnii deputati Adrian SOLOMON, George Gabriel VISAN, Radu BABUS, Mihai WEBER si Dorel CAPRAR la Camera. Doar acestea anuleaza haosul si nedreptatile create in legislatia la pensii militare, de juristii si finantistii MApN, adevaratii autori ai textelor, incriminate de noi, din OUG 57/2015, OUG 59/2017 etc., initiative legislative care au desfiintat, practic, legea reparatorie a pensiilor militare de stat (Legea 223/2015).

Va transmitem, asadar, rugamintea de a fi de acord cu amendamentele mentionate (culorile verde sau albastru), atunci cand va fi dezbatut in Comisia de Munca a Camerei, PLx 199/2020 si, mai ales, la votul in plen!

Cu multumiri,
         Presedintele SCMD,
                   Col.(r) dr. Mircea DOGARU

marți, 14 iulie 2020

PLx 199/2019 si PLx 221/2020 in dezbatere la Comisia de Aparare a Camerei Deputatilor




PLx 199/2019 si PLx 221/2020 in dezbatere la Comisia de Aparare a Camerei Deputatilor
- In atentia tuturor membrilor SCMD -

 Astazi, 14.07.2020, Comisia de Aparare a Camerei Deputatilor a devansat dezbaterile pe cele doua proiecte legislative, de la ora 13.00, la ora 11.00. 
   Presedintele Comisiei de Aparare, dl. Ion Mocioalca, a anuntat ca PLx 221/2020, care are avizul negativ al Guvenului, va fi respins, in dezbatere fiind amendamentele la PLx 199/2019 si ca este posibil, functie de cat de repede se dezbate in Comisia de Munca, sa se faca Raportul rapid si sa se trimita in Plenul Parlamentului, pentru a fi votat. Eventual, astazi sau maine. 
  S-a dat cuvantul, in deschidere, reprezentantilor sindicatelor, adica subsemnatului si dlui. Dumitru Coarna. Noi am sustinut toate amendamentele introduse la PLx 199/2019 de dl. deputat George VISAN, ca insemnand intoarcerea la textul initial al legii, asa cum a fost promulgata, nedreptatile si haosul fiind aduse de OUG-urile ulterioare. In plus, am sustinut, pentru clarificarea magistratilor, amendarea Art.55 conform propunerii dlui. deputat LUPESCU Dumitru, de a se introduce precizarea ca doar cei care mor in actiuni in teatrele de operatii lasa pensie de urmas integrala, ceilalti militari si politisti in activitate, rezerva si retragere, conform conditiilor stabilite ale Articolelor 47-49 si 53 ale Legii 223/2015. In plus, am solicitat parlamentarilor, ceea ce am solicitat si Avocatului Poporului si Presedintelui Romaniei, ca militarii si politistii fiind o categorie juridica distincta, neavand legatura cu Ministerul Muncii, sa nu mai fie inclusi, pe viitor, in nici un proiect de lege vizand salarizarea si pensionarea civililor.
   Dl. Dumitru Coarna a fost de acord intru totul cu toate solicitarile SCMD, cerand si domnia sa votarea tuturor amendamentelor.
   La momentul in care se exprima punctul de vedere al MApN si MAI, asa cum am fost anuntati de la inceput, am fost deconectati.
  Asteptam rezultatul, adica Raportul Comisiilor de Aparare si Munca si votul Camerei Deputatilor, in Plen, dupa care vom convoca CD al SCMD, pentru a lua masurile care se impun.

Honor et Patria! Vae Victis!

 Presedintele SCMD,
       Col.(r) dr. Mircea DOGARU


INFORMARE



Avocatul Poporului raspunde SCMD
- In atentia tuturor membrilor SCMD -



Prin adresele cu nr. 11388 si 11389/13.07.2020, Avocatul Poporului ne informeaza ca obiectiile de neconstitutionalitate la Legea 396/2019, ridicate de SCMD, prin Petitiile cu nr. 11449/19.06.2020 sii 11632/23.06.2020, au fost asumate si incluse in sesizarea de catre domnia sa a Curtii Constitutionale in legatura cu "neconstitutionalitatea prevederilor Legii pentru completarea Legii nr.227/2015 privind Codul fiscal (PLx 396/2019), raportate la dispozitiile Art.1, alin.5, Art.16, alin.1 si Art.56, alin.2, don Constitutie".
Asteptam, astazi, Decizia Curtii Constitutionale, in functie de care vom actiona. Reamintim tuturor ca am solicitat, argumentat, excluderea militarilor si politistilor din orice lege civila referitoare la salarizare si pensii, deoarece suntem o entitate juridica distincta fata de civili, dintotdeauna, fapt intarit astazi de tratatele militare din care Romania face parte.

Honor et Patria! Vae Victis!

Presedintele SCMD,
     Col.(r.) dr. Mircea DOGARU


joi, 9 iulie 2020

Initiativa legislativa a deputatului Dumitru LUPESCU

AMENDAMENT
LA PROPUNEREA LEGISLATIVA PRIVIND MODIFICAREA LEGII
NR.223/2015 PRIVIND PENSIILE MILITARE DE STAT SI INSTITUIREA UNOR
MASURI IN DOMENIUL PENSIILOR MILITARE DE STAT

Forma actuala a Legii nr.223/2015:

Art.55 alin.1 din Legea nr.223/2015: „Urmasii militarilor, politistilor ori functionarilor publici cu statut special in activitate sau in rezerva, mobilizati ori concentrati in unitatile militare, decedati ca urmare a unor actiuni specifice, prin accidente, catastrofe sau alte asemenea evenimente intervenite in timpul si din cauza
serviciului ori a unor misiuni si operatii in afara teritoriului roman, beneficiaza de o pensie de urmas egala cu solda functiei de baza/salariul functiei de baza avuta/avut la data decesului”.

Amendament propus:

Art.55 alin.1 din Legea nr.223/2015 se completeaza si va avea urmatorul continut: „Urmasii militarilor, politistilor ori functionarilor publici cu statut special in activitate sau in rezerva, mobilizati ori concentrati in unitatile militare, decedati ca urmare a unor actiuni specifice, prin accidente, catastrofe sau alte asemenea evenimente intervenite in timpul si din cauza
serviciului ori a unor misiuni si operatii in afara teritoriului roman, beneficiaza de o pensie de urmas egala cu solda functiei de baza/salariul functiei de baza avuta/avut la data decesului. Urmasii militarilor, politistilor ori functionarilor publici cu statut special beneficiaza de pensie de urmas in cuantumul si in conditiile prevazute la articolele 47, 48 si 49 ale prezentei legi .”

Motivatie:

Se poate interpreta ca numai urmasii militarilor, politistilor ori functionarilor publici cu statut special in activitate sau in rezerva beneficiaza de o pensie de urmas egala cu solda functiei de baza/salariul functiei de baza avuta/avut la data decesului, cu excluderea militarilor, politistilor ori functionarilor publici cu statut special in retragere, ceea ce constituie o discriminare fata de toate celelalte categorii de pensionari din Romania si o incalcare a articolelor 47-49 si 53 din lege:

Art.47 despre pensia de urmas care se cuvine copiilor si sotului supravietuitor;  este inadmisibila excluderea copiilor si a sotului supravietuitor de la atribuirea pensiei de
urmas in cazul cadrelor militare in retragere decedate si care sunt prevazute in acest articol;
Art.48 despre conditiile in care copiii au dreptul la pensie de urmas.
Art.49 despre conditiile in care sotul supravietuitor are dreptul la pensie de urmas.
Art.53 despre modul de calcul stabilit pentru pensia de urmas.