Oferte de turism in anul 2024 si facilitati pentru membrii SCMD

  Oferte de turism in anul 2024 Perioada Destinatia (dati clic pe text, pentru detalii) ·          10.04-1...

marți, 7 mai 2024

  

PROPUNERI PENTRU TOȚI REZERVIȘTII

 

Nefericit-formulatul amendament la Plx 215/2024, susceptibil de interpretări nefavorabile sau restrictive, a fost înmormântat profesionist la Camera Deputaților: nu și-au dat avizul toate comisiile, raportul comun nu a fost înaintat, proiectul nu a fost votat, termenul a fost depășit și s-a întors fără amendamente la Senat! Mortul de la groapă nu se mai întoarce! Nu mai insistați!

Vă propunem, în schimb, o acțiune concertată și în forță pe L 166/2024, care a trecut pe șest de Senat, fiind trimis la Camera decidentă a Deputaților, pentru votarea ca lege a OUG 26/2024. Dincolo de bla-bla-uri, despre drone Bayraktar și pacea mondială, aceasta stabilește cuantumul soldelor de grad pentru toate cadrele în activitate din SAOPSN, la Art.-Tabel XI, folosind sintagma “grad/grad profesional”.

Solicitând asumarea ca amendament a unui articol XI/1, privind modalitatea de aplicare a măririi soldei de grad/grad professional la rezerviști, SCMD s-a adresat oficial Comisiilor de Muncă și Apărare, în data de 30 aprilie a.c.

Vă propunem să solicităm tuturor rezerviștilor parlamentari să lase pentru o clipă preocupările lor de importanță galactică, alegerile și pacea mondială și să-și asume atât amendamentul cât și argumentația că solda de grad este, contituțional, un DREPT de proprietate al deținătorului, care poate fi anulat prin Justiție, nu prin OUG 59/2017. Dacă acești camarazi ai noștri uită, îi vom uita și noi la vot!

Pentru dreptul menționat și împotriva bătăii de joc la care suntem supuși de 15 ani, atât de politicieni cât și, mai ales, de slugile lor politizate din fruntea MApN și MAI, ieșim în stradă în prima zi de campanie electorală, 9 mai 2024.

Vom mai ieși, la Parlament când legea privind OUG 26/2024 se va vota în Camera Deputaților și, dacă solicitarea noastră legitimă nu este aprobată, în ultima zi de campanie, 7 iunie, la Guvern. Poate înțeleg și slugile de servicii, care îi atacă on-line pe toți rezerviștii revoltați de încălcarea sistematică a drepturilor noastre, că nu e vorba de 2 zile(7 și 8 iunie), ci de o lună de presiune constantă pe decidenți. Iar domnilor generali și chestori, parveniți pe distrugerea Rezervei, le sugerăm politicos că, dacă se mai împotrivesc drepturilor noastre la onoare și viață, le vom adresa public întrebări retorice de genul:

1.     “De ce nu s-au aplicat în SAOPSN, în forma promulgată nici Legea 223/2015, nici Legea 153/2017, când numai anul trecut, doar MApN a dat Bugetului de stat 1,5 miliarde de Euro” sau …

2.     “Ce înseamnă sintagmele cu iz penal: salariu de excelență, Oscar și spor de continuitatea conducerii?”.

Chemând toți membrii sindicatului din Capitală și împrejurimi să vină cu insemnele noastre la miting, îi transmitem d-lui ministru Angel Tâlvăr că, DA, pe 9 mai, suntem deschiși dialogului. Numai cu domnia sa, personal!

 

Honor et patria! Vae victis!

 

Col.(r)dr. Mircea DOGARU,

 

 

Președintele SCMD

 

 

 

 

 

 

CĂTRE

           

     PARLAMENTUL ROMÂNIEI,

     Comisia pentru Munca si Protectie Sociala a Camerei Deputatilor

 

În atenția

Domnului presedinte Adrian SOLOMON

 

 

 

Domnule presedinte,

 

Aducandu-va multumiri pentru colaborarea onesta cu SCMD, din 2016 si pana astazi, in ceea ce  priveste aspectele legislative ale problematicii pensiilor militare de stat, va atragem, respectuos atentia asupra nedreptatii care ni se face prin omiterea noastra din ”Proiectul de lege pentru aprobarea OUG nr.26/2024 …” trecut tacit de Senat, ca L166/2024, la 24 aprilie a.c. si trimis la Camera Deputatilor, pe 29 aprilie a.c.

 

Intrucat, CD este Camera decizionala, va supunem atentiei faptul ca sintagma”grad militar/profesional” se refera doar la cresterea soldei de grad a militarilor, politistilor si politistilor de penitenciare in activitate, conform noii realitati a existentei SAOPSN, excluzandu-se cadrele in rezerva si in retragere. Prin aceasta se incalca prevederile Constitutiei Romaniei (Art.44/1) privind dreptul de proprietate si ale Legii 80/1995 (Art.3/1-2 si Art.44) privind gradul militar ca drept de proprietate al detinatorului, drept care nu poate fi anulat decat in conditiile legii, cu precizarea ca, in sistemul unitar al fortelor armate, detinatorii sunt cadrele in activitate, in rezerva si in retragere.

 

Pe cale de consecinta, va transmitem rugamintea de a va asuma ca amendament si a introduce un Art.XI/1, in continuarea Art.XI din Proiectul legislativ, care sa precizeze:

 

”Art.XI/1:

Partea din pensia militara corespunzatoare soldei de grad/grad profesional se actualizeaza cu valorile cunoscute la data intrarii in vigoare a prezentului act normativ, potrivit soldei de grad/grad profesional a cadrelor militare/politistilor si politistilor de penitenciare in activitate, conform procentelor stabilite prin Legea nr.223/2015 si, pe viitor, in procentul legal stabilit, ori de cate ori solda de grad/grad profesional va creste.”.

MOTIVATIE

Gradul militar in activitate, rezerva/retragere este proprietatea detinatorului si nu poate fi retras decat prin sentinta judecatoreasca definitiva. Solda de grad/grad profesional este aceeasi pentru toti detinatorii gradului respectiv in fiecare structura a SAOPSN deci, in mod firesc, si partea aferenta gradului din pensia militara trebuie sa fie aceeasi (cf. Constitutiei Romaniei, Art.44, al.1, Legea 80/1995, Art.3, al.1-2 si Art.44).

Conditiile intrarii României in NATO (2004) si in UE (2007) au impus sacrificii greu de imaginat pentru sute de mii de cadre, familiile lor si angajatii civili din SAOPSN prin: 1- reducerea efectivelor Armatei de la 326.000 la 52.500 (cf. Manfred Wőrner); 2 – reducerea nr. de specialisti militari si civili din Industria de Aparare, de la 246.000 la c.9000 astazi; 3 – demilitarizarea Politiei prin Legea 218/23.04.2002.

Politistii au primit grade profesionale, echivalente celor militare, au continuat pregatirea specifica in regim militar, supunerea fata de ordine in conditiile disciplinei militare, au indeplinit, ca militari, misiuni in teatrele de operatii sub stindard NATO etc., urmand ca, la trecerea in rezerva, sa isi redobandeasca gradul militar  si sa beneficieze de pensie militara.

In cadrul SAOPSN, si politistii si militarii in rezerva/retragere au opozabila aceeasi Lege unica a pensiilor militare de stat (223/2015) si nu intelegem inversunarea dovedita de functionarii MAI de a nu le trece in deciziile de pensionare si in taloanele de pensie gradul militar, conform prevederilor respectivei legi ci gradul profesional, fapt ce le permite sa nu le aplice, in integralitatea lor, prevederile legii. Intamplandu-se tot mai des, in ultimii ani, cand, in plin razboi care bate la portile NATO, politicieni in deplina necunostinta de cauza, ori generali si chestori politizati se straduiesc sa transforme, parca, si Politia si Armata in simple caricaturi, pensiile militare in basme propagandistice, Rezerva devenind bataia de joc a media dirijata si a „civicilor” de pretentie occidentala, dar de formatie comunist-globalista, faptul ne duce cu gandul la tradare prin distrugere programata.

Demilitarizarea Politiei producandu-se exact in 2002, anul in care Parlamentul Europei a emis Recomandarea 1275 prin care a cerut statelor membre sa permita militarilor in activitate constituirea de sindicate pentru apararea drepturilor lor profesionale, salariale si conexe, ”coincidenta” ne-a trezit suspiciunea rezonabila ca Romania i-a sacrificat deliberat pe politisti, pentru a nu permite militarilor organizarea in sindicate. Intr-adevar, România este singurul stat membru UE in care, neconstitutional, militarii in activitate nu au dreptul sa aiba sindicate. De ce?

Raspunsul il pot da doar suspectii de tradare, si civili si in uniforma, adica cei care, de dragul parvenirii si inavutirii, slujesc interese exclusiv antiromanesti si anti NATO, distrugand, pas cu pas, si Țara si Armata si Politia si Serviciile, dand astazi, prin politica de austeritate, asaltul final.

 

Va solicitam, deasemenea, ca la discutiile din Comisii, sa fie prezenti, ca delegati ai Confederatiilor Sindicale din care fac parte, si reprezentanti ai SCMD, SNPPC, FSANP si SIDEPOL.

 

Cu deosebita consideratie si multumiri anticipate,

     

 Col.(r)dr. Mircea DOGARU,

 

Președintele SCMD

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

CĂTRE

           

     PARLAMENTUL ROMÂNIEI,

     Comisia pentru Munca si Protectie Sociala a Camerei Deputatilor

 

În atenția

Domnului presedinte Laurentiu-Dan LEOREANU

Domnului secretar Viorel SALAN

 

 

 

Domnule presedinte,

Domnule secretar,

 

Aducandu-va multumiri pentru incercarea de a face dreptate rezervistilor si militarilor in retragere, in ceea ce priveste marirea partii de pensie coprespunzatoare soldei de grad, prin ”Amendamentul Leoreanu”, va atragem respectuos atentia asupra nedreptatii in forma continuata care ni se face prin omiterea noastra din ”Proiectul de lege pentru aprobarea OUG nr.26/2024 …” trecut tacit de Senat, ca L166/2024, la 24 aprilie a.c. si trimis la Camera Deputatilor, pe 29 aprilie a.c.

 

Intrucat, CD este Camera decizionala, va supunem atentiei faptul ca sintagma”grad militar/profesional” se refera doar la cresterea soldei de grad a militarilor, politistilor si politistilor de penitenciare in activitate, conform noii realitati a existentei SAOPSN, excluzandu-se cadrele in rezerva si in retragere. Prin aceasta se incalca prevederile Constitutiei Romaniei (Art.44/1) privind dreptul de proprietate si ale Legii 80/1995 (Art.3/1-2 si Art.44) privind gradul militar ca drept de proprietate al detinatorului, drept care nu poate fi anulat decat in conditiile legii, cu precizarea ca, in sistemul unitar al fortelor armate, detinatorii sunt cadrele in activitate, in rezerva si in retragere.

 

Pe cale de consecinta, va transmitem rugamintea de a va asuma ca amendament si a introduce un Art.XI/1, in continuarea Art.XI din Proiectul legislativ, care sa precizeze:

 

”Art.XI/1:

Partea din pensia militara corespunzatoare soldei de grad/grad profesional se actualizeaza cu valorile cunoscute la data intrarii in vigoare a prezentului act normativ, potrivit soldei de grad/grad profesional a cadrelor militare/politistilor si politistilor de penitenciare in activitate, conform procentelor stabilite prin Legea nr.223/2015 si, pe viitor, in procentul legal stabilit, ori de cate ori solda de grad/grad profesional va creste.”.

MOTIVATIE

Gradul militar in activitate, rezerva/retragere este proprietatea detinatorului si nu poate fi retras decat prin sentinta judecatoreasca definitiva. Solda de grad/grad profesional este aceeasi pentru toti detinatorii gradului respectiv in fiecare structura a SAOPSN deci, in mod firesc, si partea aferenta gradului din pensia militara trebuie sa fie aceeasi (cf. Constitutiei Romaniei, Art.44, al.1, Legea 80/1995, Art.3, al.1-2 si Art.44).

Conditiile intrarii României in NATO (2004) si in UE (2007) au impus sacrificii greu de imaginat pentru sute de mii de cadre, familiile lor si angajatii civili din SAOPSN prin: 1- reducerea efectivelor Armatei de la 326.000 la 52.500 (cf. Manfred Wőrner); 2 – reducerea nr. de specialisti militari si civili din Industria de Aparare, de la 246.000 la c.9000 astazi; 3 – demilitarizarea Politiei prin Legea 218/23.04.2002.

Politistii au primit grade profesionale, echivalente celor militare, au continuat pregatirea specifica in regim militar, supunerea fata de ordine in conditiile disciplinei militare, au indeplinit, ca militari, misiuni in teatrele de operatii sub stindard NATO etc., urmand ca, la trecerea in rezerva, sa isi redobandeasca gradul militar  si sa beneficieze de pensie militara.

In cadrul SAOPSN, si politistii si militarii in rezerva/retragere au opozabila aceeasi Lege unica a pensiilor militare de stat (223/2015) si nu intelegem inversunarea dovedita de functionarii MAI de a nu le trece in deciziile de pensionare si in taloanele de pensie gradul militar, conform prevederilor respectivei legi ci gradul profesional, fapt ce le permite sa nu le aplice, in integralitatea lor, prevederile legii. Intamplandu-se tot mai des, in ultimii ani, cand, in plin razboi care bate la portile NATO, politicieni in deplina necunostinta de cauza, ori generali si chestori politizati se straduiesc sa transforme, parca, si Politia si Armata in simple caricaturi, pensiile militare in basme propagandistice, Rezerva devenind bataia de joc a media dirijata si a „civicilor” de pretentie occidentala, dar de formatie comunist-globalista, faptul ne duce cu gandul la tradare prin distrugere programata.

Demilitarizarea Politiei producandu-se exact in 2002, anul in care Parlamentul Europei a emis Recomandarea 1275 prin care a cerut statelor membre sa permita militarilor in activitate constituirea de sindicate pentru apararea drepturilor lor profesionale, salariale si conexe, ”coincidenta” ne-a trezit suspiciunea rezonabila ca Romania i-a sacrificat deliberat pe politisti, pentru a nu permite militarilor organizarea in sindicate. Intr-adevar, România este singurul stat membru UE in care, neconstitutional, militarii in activitate nu au dreptul sa aiba sindicate. De ce?

Raspunsul il pot da doar suspectii de tradare, si civili si in uniforma, adica cei care, de dragul parvenirii si inavutirii, slujesc interese exclusiv antiromanesti si anti NATO, distrugand, pas cu pas, si Țara si Armata si Politia si Serviciile, dand astazi, prin politica de austeritate, asaltul final.

 

Va solicitam, deasemenea, ca la discutiile din Comisii, sa fie prezenti, ca delegati ai Confederatiilor Sindicale din care fac parte, si reprezentanti ai SCMD, SNPPC, FSANP si SIDEPOL.

 

Cu deosebita consideratie si multumiri anticipate,

     

 Col.(r)dr. Mircea DOGARU,

 

Președintele SCMD

 

                            

                             

miercuri, 1 mai 2024

                  CONTRAPROPUNEREA REZERVISTILOR

  LA PSEUDO-INVITATIA LA DIALOG A MapN


              - In atentia membrilor si aliatilor SCMD -

 

 

Stimati camarazi,


            
La cererea cotroceana de potolire a rezervistilor care se mobilizeaza pentru un miting
pe 9 mai, transmisa pe 26 aprilie, printr-un fost sofer, actualmente cadru de nadejde, conducatorii reali ai MApN au pus un viitor si inca nenumit secretar al dl-ui Rosu, sa lanseze catre “zurbagii” o adresa “oficiala”, cat se poate de restrictiva, prin care erau invitati la dialog, la sediul MApN, marti 30 aprilie, la orele 9:00 AM. Invitatia a primit-o si SCMD, care inca nu-si anuntase participarea la miting.
       Dialogul urma sa se poarte cu sluga nr. 14 a slugii principale, deoarece dl. ministru al Apararii, la brateta cu dna ambasador Kathleen Kavalec, insotiti de un ditai alaiul de bondari iubitori de miere, urmau sa se afle la acea data si ora la Deveselu, sa se pupe cu capita-
nul de marina Bruce Golden, noul comandant al Navy Support Facility, care a inlocuit-o pe dna. comandant Elisabeth Clifton.
       Raspunsul rezervistilor s-a produs, tactic, in doi timpi.
       Pe 29 aprilie, la orele 12:00 PM, SCMD a declinat invitatia, lansand contrapropunerea de dialog cu dl. ministru pentru data de 9 Mai, data a mitingului, dar si a intrarii oficiale “in paine”, a campaniei electorale.
        Hahalerele care ne vand, dar si idiotii viteji online, s-au repezit, ca intr-”O Scrisoare Pierduta”, urland … “Tradare, tradare, dar s-o stim si noi!”. Asa i-am putut identifica pe toti!
        Profesionistii MApN s-au prins si au mutat intalnirea de marti 30 aprilie, de la ora 9:00 AM la 13:00 PM, apoi la 15:00 PM, in ideea ca aduc marioneta de la Deveselu la Bucuresti. Dar… surpriza!
        Forumul Structurilor Asociative, adica toti liderii asociatilor rezervistilor participante la miting, au declinat, pe 30 aprilie, invitatia, propunand ca zi de dialog tot 9 Mai. Lesinuri, balbaieli, etc.! La orice se asteptau “geniile” Cotrocenilor, numai la o actiune solidara a rezervistilor, NU!
         Reamintim ca 9 Mai este, in fapt, prima zi oficiala a declansarii campaniei electorale. Daca “Angel radios” (ca sa ramanem in atmosfera “Scrisorii Pierdute”) Talvar, se fofileaza, sa te tii distractie si surprize la vot!
         Pentru “dusii cu pluta”, anuntam ca data de 7 iunie, avansata de noi pentru un miting final si catastrofal la si pentru Guvern, este, practic, data oficiala a incheierii campaniei. Pe 8 iunie… pauza! Pe 9 iunie… “Dupa fapta si rasplata!”. Politicienii au, asadar, suficient timp sa rezolve macar marirea soldei de grad a rezervistilor, deoarece gradul este proprietatea detinatorului si nu poate, constitutional, intra sub incidenta OUG 59/2017 a LOV. Si sa rezolve acest imperativ in conformitate cu solicitarile depuse oficial astazi, 30 aprilie 2024, forului legislativ.
         Va retransmitem, asadar, rugamintea de a participa la miting, toti cei prezenti pe data de 9 Mai, in Bucuresti si imprejurimi!


Honor et Patria, Vae victis!

 

Col (r.) dr. Mircea Dogaru,


                          Presedintele SCMD

luni, 29 aprilie 2024

POZITIA SCMD FATA DE MANIFESTATIA DIN 09 MAI 2024

 POZITIA SCMD FATA DE MANIFESTATIA DIN 09 MAI 2024

-         In atentia tuturor membrilor si aliatilor SCMD –

 

Stimati camarazi,

Am primit in aceste zile solicitari din partea unor persoane absolut onorabile si credibile din noua conducere a LAPDM de a ne alatura protestului initiat de acest ONG si de ROMIL pentru data de 09 mai a.c. Va reproduc, in mare, raspunsul nostru.

Deoarece membrii SCMD sunt legal si in marea majoritate membri si ai ONG-urilor rezervistilor din MApN, SRI si MAI, iar LAPDM si ROMIL au dat curs invitatiilor noastre de participare la actiunile organizate de noi in perioada 2021- 2023, in colaborare cu sindicatele politistilor sau cele din CSN Meridian, vom solicita participarea membrilor nostri valizi din Bucuresti si Ilfov. In plus, colaborarea cu toate ONG-urile este perfecta in tara, dar mai scartaie la Bucuresti datorita ambitiilor unor persoane de a ajunge maresali post-mortem sau de a beneficia de indemnizatia data presedintilor  de ONG-uri de utilitate publica, de catre presedintii lor de onoare, ministrii Apararii sau de Interne.

Cat priveste scopul si finalitatea actiunii in sine, opinia si propunerile noastre sunt:

-         Amendamentul ”Leoreanu” a fost o actiune pripita, deoarece era susceptibil de a se aplica o singura data marirea soldei de grad si nu la toti rezervistii. Pentru ca era legat de modificari legislative la Legea Statut 80/1995 opozabila doar unei parti a rezervistilor, nu tuturor. Ceea ce ar fi dus la ”razboi civil” intre rezervisti. Trebuia sa aiba in vedere, nu Legea 223, cum fariseic proclama calaii nostri de la MApN, fiindca asta va fi in continuare distrusa, pana la disparitia noastra completa, mai nou prin legi organice (conform Deciziei CCR) incepand cu Legea 282/2023. Se pregatesc pentru impunerea noastra din nou, la plata CASS, prin lege. Demersul trebuia facut la un proiect legislativ care trece cu viteza luminii prin Parlament, in mare secret. SCMD va actiona acolo si va solicita sprijinul tuturor celor interesati cand se va ajunge la votul final;

-         SCMD va fi alaturi, cu participantii promisi, daca actiunea nu va fi anulata maine, 30 aprilie a.c. Adjunctul ”lupului cel mai rau”, adica adjunctul dlui. Valeriu ROSU, cheama, maine, victimele, la negocieri. Cate unul de ONG intiator al mitingului sau care si-a anuntat participarea. Ca sa-i convinga ca ”statul paralel” a avut perfecta dreptate cand a ordonat parlamentarilor sa nu se implice si legea sa se intoarca la Senat, fara amendamente. Asta de fatada! Scopul real este ca, daca manifestatia se produce pe 09 mai, sa nu-i primeasca nimeni pe solicitanti, fiindca discutiile ar fi avut loc pe 30 aprilie. Deci, propunerea SCMD este ca niciun reprezentant al ONG-urilor sa nu se duca la discutii exact cu calaii;

-         Va rugam sa lamuriti nemembrii SCMD ca dusmanii nostri de 15 ani incoace nu sunt marionetele, adica ministrii sau directorii generali pusi politic, gen Igas, Elvis, Helvig, Leș, Fifor, Tâlvăr etc. Cu atat mai putin, secretarii lor de stat, gen Otilia Sava, Bălu sau Bachide. Astia nici nu stiu pe ce lume sunt. Stau cuminti pe principiul ”timpul trece, leafa merge, noi castigam imagine pentru viitoarele functii mai mari”. Ei doar citesc, ca si bietul Biden, texte compuse de adevaratii dusmani ai intregului sistem si in special ai Rezervei, pe care le distrug, din exces de zel fata de interese straine, ambitii politice personale, adica setea de castig si parvenire care n-are nicio legatura cu uniforma si onoarea militara: alde Coldea si gasca lui din toate structurile, Maciu, Frațilă, ieri, alde Despescu, Jianu si Roșu azi si ciracii pe care, deja, ii pregatesc sa le ia locul maine, cand ei vor fi in rezerva. Cu pensiile securizate prin salariile suplimentare, OSCAR-urile si sporurile pentru ”continuitatea conducerii” pe care si le-au acordat in activitate.;

-         Intrerup comunicatul, decoarece tocmai am primit aceeasi invitatie din partea dlui. colonel Florin BUCUR, desi SCMD nu si-a anuntat inca perticiparea la miting. Raspunsul meu va fi Va multumesc, dar programul nu imi permite participarea. Voi fi prezent si pregatit pentru discutii pe data de 09 mai a.c., la aceeasi ora. Cu deosebita consideratie, Presedintele SCMD!. Ii sfatuiesc, din nou, pe toti presedintii de asociatii ca, daca vor ca actiunea din 09 mai sa nu fie o torpila care fasaie in nisip, sa dea acelasi raspuns!;

-         In ceea ce priveste actiunea in sine, concentrarea unor mase mari de protestatari la MApN, in lateral, pe trotuarul de vis-a-vis, este imposibila, presupunand interventia jandarmilor si amenzi pentru perturbarea circulatiei. Mai mult, daca noi nu insistam, pe 09 mai, la MApN nu va nimeni, decat garda. S-a mai intamplat! Propunem doar ca baza de plecare MApN, spre Parlament, unde iarasi nu va fi nimeni si, daca ne tine sanatatea, spre Guvern, unde iarasi nu va fi nimeni. De ce? Pentru ca toti politicienii nostri vor fi ocupati sa glorifice, nu Victoria impotriva nazistilor, adica a parintilor si bunicilor actualilor lideri europeni (ca sa nu fie considerati ”putinisti”), nu Razboiul de Independenta, ca sa nu il supere pe ERDOGAN, de la care vrem drone ieftine, ci aniversarea sau comemorarea UE, nascuta la 09 mai 1950 si decedata, prin eforturile manipulatorii ale Puterii bipolare (americano-rusa), in 2003, prin respingerea Constitutiei Europene.

In speranta ca vom avea acceptul de participare al sindicatelor partenere ale politistilor, ale celor din CSN Meridian si al tuturor structurilor din CNSC, vom invita toate ONG-urile rezervistilor sa participe la o manifestatie generala pe data de vineri, 07 iunie 2024, cu doua zile inainte de alegeri, la Guvern. Este singurul lucru care conteaza pentru politicieni si care i-ar face sa ne ia in seama – teama ca, prin vot, le vom trage de sub fund fotoliile parvenirii si imbogatirii.

 

Honor et Patria! Vae Victis!

 

Presedintele SCMD,

                             Col. (r) dr. Mircea DOGARU

 

 

 

vineri, 19 aprilie 2024

 SCURT SI LA OBIECT!

-         In atentia tuturor celor interesati –

 

In cadrul SNAOPSN, care este unitar, fiecare structura are propria sa Lege –Statut.

Singura lege comuna pentru intreg Sistemul, este Legea 223/2015 a Pensiilor Militare de Stat, care se aplica rezervistilor din toate structurile militare(Armata, Interne, Sevicii) si politistilor.

In ceea ce priveste Rezerva, exista o singura structura care, prin statut si componenta, se adreseaza rezervistilor din intreg Sistemul – SCMD.

Marirea soldei de grad/grad profesional  la militarii si politistii in activitate s-a produs/se produce pe Legea Salarizarii Unitare (153/2017), aplicata dupa ureche si dupa preferinte.

In ceea ce priveste pensiile militare de stat, marirea coeficientului rezultat din solda de grad se poate face, in ciuda OUG 59/2017 a LOV, doar prin depunerea amendamentului respectiv (in forma completa propusa de SCMD), cu precizarea ca va modifica si la Legea 223/2015.

Argumentele ar fi ca gradul militar este PROPRIETATE  a detinatorului iar sumele alocate sunt fixe, aceleasi pentru detinatorii fiecarui grad. Ca atare, nefiind sume variabile si constituind un drept de proprietate, acea parte din pensia militara decurgand din solda de grad, nu ar trebui sa intre sub incidenta prevederilor OUG 59/2017. Cu precizarea ca s-ar acorda rezervistilor, procentual (c.50%), conform modului de calcul prevazut in Legea 223/2015.

Chestiunea in cauza este prevazuta in procesul declansat de SCMD, pe discriminare.

In concluzie, daca tot au tulburat apele niste persoane prea putin informate si cu pregatire juridica precara, ar trebui sa ne unim fortele si sa impunem, la discutiile din Parlament, respectivul amendament (LEOREANU) la PLx 2015/2024, drept completator, in forma propusa de SCMD, nu numai la Legea nr.80/1995 (ca sa nu pierdem ocazia) ci si, in primul rand, la Legea nr.223/2015, care ar trebui modificata in acest sens, daca „Amendamentul LEOREANU” trece.

 

SCMD a analizat situatia impreuna cu conducerea FSNPPC, hotarandu-se sa actionam cu toate mijloacele sindicale legale, pentru a obtine, macar in ceea ce priveste scoaterea soldei de grad de sub incidenta OUG 59/2017, dreptate pentru toti.

 

Honor et Patria! Vae Victis!

 

         Presedintele SCMD,

 

                   Col.(r.)dr. Mircea DOGARU

joi, 18 aprilie 2024

Adresa catre presedintele Comisiei de Aparare din Senat

 SINDICATUL CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE

Adresa: Bucuresti, str. Pajurei, nr. 13, Sector 1, cod postal 013152, Of. Postal 26 Cont:BRD, Agentia Carol, RO41BRDE441SV79262374410,

Cod fiscal: 26096263

Adresa e-mail: sindicatulmilitarilor@gmail.com

Nr. 41. din 18.04.2024

                                                                                                      

 

CĂTRE

          

     PARLAMENTUL ROMÂNIEI, SENAT

 

În atenția

Președintelui Comisiei de Apărare,

Ordine Publică și Siguranță Națională a Senatului

 

Doamna senator Nicoleta PAULIUC,

 

Subiect: Raportul preliminar al Comisiei de Apărare, Ordine Publică și Siguranță      Națională a Camerei Deputaților, inaintat de dl. președinte Laurențiu–Dan LEOREANU și dl. secretar Viorel SALAN, la”Proiectul de Lege privind aprobarea OUG nr.28/2024 pentru modificarea și completarea Legii nr.80/1995 privind Statutul Cadrelor Militare, PLx215/2024”, în speță Amendamentul admis (autor dl. președinte Laurențiu–Dan LEOREANU) la Art.11, alin.2.

 

Doamna presedinte,

         Subscrisul Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD) ne adresam dvs. deoarece Senatul este Camera decizionala, Raportul pe care il veti inainta fiind decisiv pentru votul final in Senat. De asemenea, pentru ca ati avut amabilitatea sa ne ascultati si sa analizati obiectiile si acuzele privind modul in care Legea Pensiilor Militare de Stat (223/2015) a inceput sa fie distrusa chiar dinainte de a intra in vigoare, prin zeci de OUG-uri, culminand cu discriminarea ai carei subiecti am devenit prin neconstitutionala includere a pensiilor militare si in PNRR si in Legea 282/2023.

Noul Proiect de Lege, prin amendamentul sus mentionat, aduce o foarte mica reparatie rezervistilor, recunoscand drepturile decurgand din gradul militar, dar formularea ne provoaca teama ca functionarii kaki sau albastri ai Directiilor noastre generale juridice si financiare il vor interpreta, ca de obicei, in detrimentul nostru. De aceea va solicitam ca, la dezbaterile din Comisie sau in comisiile senatoriale intrunite, sa permiteti prezenta, ca delegati ai Confederatiilor din care facem parte, si a unor reprezentanti ai SCMD, SNPPC, FSANP si SIDEPOL.

Va supunem atentiei, de asemenea, amendamentul in cauza, cu propunerile noastre de completare in scop clarificator, strict necesare. Acestea sunt scrise bolduit …

”(1) Amendamentul 1 la Art.11, alin.2 se modifica si va avea urmatorul cuprins:

   (2) Partea din pensie corespunzatoare soldei de grad/grad profesional se actualizeaza cu valorile cunoscute la data intrarii in vigoare a prezentului act normativ potrivit soldei de grad/grad profesional a cadrelor militare/politistilor si politistilor de penitenciare in activitate si, pe viitor, in procentul legal stabilit, ori de cate ori solda de grad/grad profesional va creste”.

Pentru conformitate, asupra legalitatii celor ce urmeaza, va rugam sa solicitati expertiza dlui. deputat – raportor Viorel SALAN, care este si general (rtg.) de jandarmerie, provenit, asadar, din MAI si a vicepresedintelui Comisiei dvs., dl. senator Felix STROE, care este si colonel (rtg.), provenit din MApN…

MOTIVATIE

Gradul militar in activitate, rezerva/retragere este proprietatea detinatorului si nu poate fi retras decat prin sentinta judecatoreasca definitiva. Solda de grad/grad profesional este aceeasi pentru toti detinatorii gradului respectiv in fiecare structura a SAOPSN deci, in mod firesc, si partea aferenta gradului din pensia militara trebuie sa fie aceeasi.

Conditiile intrarii României in NATO (2004) si in UE (2007) au impus sacrificii greu de imaginat pentru sute de mii de cadre, familiile lor si angajatii civili din SAOPSN prin: 1- reducerea efectivelor Armatei de la 326.000 la 52.500 (cf. Manfred Wőrner); 2 – reducerea nr. de specialisti militari si civili din Industria de Aparare, de la 246.000 la c.9000 astazi; 3 – demilitarizarea Politiei prin Legea 218/23.04.2002.

Politistii au primit grade profesionale, echivalente celor militare, au continuat pregatirea specifica in regim militar, supunerea fata de ordine in conditiile disciplinei militare, au indeplinit, ca militari, misiuni in teatrele de operatii sub stindard NATO etc., urmand ca, la trecerea in rezerva, sa isi redobandeasca gradul militar  si sa beneficieze de pensie militara.

In cadrul SAOPSN, si politistii si militarii in rezerva/retragere au opozabila aceeasi Lege unica a pensiilor militare de stat (223/2015) si nu intelegem inversunarea dovedita de functionarii MAI de a nu le trece in deciziile de pensionare si in taloanele de pensie gradul militar, conform prevederilor respectivei legi ci gradul profesional, fapt ce le permite sa nu le aplice, in integralitatea lor, prevederile legii. Intamplandu-se tot mai des, in ultimii ani, cand, in plin razboi care bate la portile NATO, politicieni in deplina necunostinta de cauza, ori generali si chestori politizati se straduiesc sa transforme, parca, si Politia si Armata in simple caricaturi, pensiile militare in basme propagandistice, Rezerva devenind bataia de joc a media dirijata si a „civicilor” de pretentie occidentala, dar de formatie comunist-globalista, faptul ne duce cu gandul la tradare prin distrugere programata.

Demilitarizarea Politiei producandu-se exact in 2002, anul in care Parlamentul Europei a emis Recomandarea 1275 prin care a cerut statelor membre sa permita militarilor in activitate constituirea de sindicate pentru apararea drepturilor lor profesionale, salariale si conexe, ”coincidenta” ne-a trezit suspiciunea rezonabila ca Romania i-a sacrificat deliberat pe politisti, pentru a nu permite militarilor organizarea in sindicate. Intr-adevar, România este singurul stat membru UE in care, neconstitutional, militarii in activitate nu au dreptul sa aiba sindicate. De ce?

Raspunsul il pot da doar suspectii de tradare, si civili si in uniforma, adica cei care, de dragul parvenirii si inavutirii, slujesc interese exclusiv antiromanesti si anti NATO, distrugand, pas cu pas, si Țara si Armata si Politia si Serviciile, dand astazi, prin politica de austeritate, asaltul final asupra populatiei si Bisericii.

Din fericire, pentru drepturile intregii familii ocupationale a SAOPSN lupta, in ciuda adversitatilor, sindicatele politistilor, care isi solicita astazi dreptul legitim la greva si, atat pentru drepturile rezervistilor cat si ale militarilor in activitate, din toate structurile SAOPSN, SCMD, incadrat, prin Federatia Nationala a Muncii, in CSN Meridian.

Solicitam, asadar, completarea Amendamentului Leoreanu, pentru ca nu putem permite ca interpretari insidioase sa duca la reaparitia suspiciunilor si disensiunilor, stimulate in trecut, intre diferitele componente ale SAOPSN. Si solicitam votul in unanimitate, pe amendamentul completat in forma depusa de noi, pentru ca orice respingere, din motive electorale sau ambitii politice personale,  inseamna un joc absurd cu focul, exact cand focul ameninta sa ne distruga casa numita România si casa comuna numita NATO si UE.

 

Cu mulțumiri și urări de sărbători tihnite în mijlocul celor dragi,

     

 Col.(r)dr. Mircea DOGARU,

 

Președintele SCMD