luni, 31 august 2020

 

O NOUA FILIALA A SCMD LA EST DE PRUT

Anul trecut anuntam cu ocazia CNR 2019, intemeierea (dupa Orhei, Chisinau, Causeni) celei de a patra filiale a S.C.M.D. in asa-zisa R. Moldova, la Copanca.

Iata ca anul acesta, de ziua comemorarii Pactului Ribbentrop-Molotov, in prezenta vicepresedintelui S.C.M.D., responsabil de zona, col. (r) dr. Anatol Munteanu, a luat fiinta Filiala - cap de pod pe Nistru, Tighina – Varnita. Filiala are 20 de membri fondatori, toti veterani ai Razboiului Nistrean, presedintele ales fiind dl. lt. (r) Simion Branza si vicepresedinte dl. lt. (r) Gheorghe Lupu.

Conducerea S.C.M.D. va invita conducerea noii filiale, la Bucuresti, pentru discutii privind obiectivele specifice si inmanarea legitimatiilor si insemnelor.

Uram mult succes noii filiale si o mai buna coordonare in actiuni comune a tuturor filialelor noastre din Rasarit!

Honor et patria! Vae victis!

Presedintele S.C.M.D.

Col. (r) dr. Mircea DOGARU

joi, 20 august 2020

 

INFORMARE

PRIVIND VIITOARELE ACTIUNI ALE S.C.M.D.

Doamnelor si domnilor,

In urma discutiilor cu vicepresedintii teritoriali, s-a stabilit convocarea C.D. al S.C.M.D. pentru zilele de 18 si 19 septembrie a.c. Pana atunci, vom avea si situatia exacta a Plx 199/2020. In functie de rezultatul negocierilor, vom da sau nu curs solicitarilor venite din partea a zeci de membri de sindicat si aliati de a organiza, in conditiile legi, pe 25 Octombrie si cu elemente de uniforma, o manifestatie de protest in fata M.Ap.N., solicitand demiterea persoanelor care isi bat joc de noi, sistematic, de zece ani.

In ceea ce priveste negocierile cu initiatorii amendamentelor pe care le sustinem, pe langa precizarea ”venituri salariale brute” care ar elimina toate prostiile despre care directiile Financiara si Juridica ale M.Ap.N. pretind ca ar intra in calculul pensiei (ex: chirii, norma de hrana, echipament etc.) vom renunta bucurosi si la ”indicii de corectie” si la acel 15 % (la bunavointa comandantului) prevazut la Art. 28, pentru ca oricum nu ne apartin ci fac parte din textul aburitor, pus de directiile mentionate, sub semnatura ministrului Gabriel Les.

Vom demonstra lipsa oricarei intentii a M.Ap.N. de a ”dezgheta” pensiile militare, cata vreme nu ridica plafonul la 100% si conditioneaza orice recalculare de aplicarea integrala a Legii salarizarii unitare, prevazuta pentru 2023, deoarece dl. Ludovic Orban anunta de trei zile ca, din lipsa de bani, legea in cauza nu se va aplica niciodata in totalitate, ba, mai mult, este pregatit sa dea o OUG privind inghetarea salariilor.

Personal voi cere aprobarea C.D. pentru a-i da in judecata pe mancatorii de rahat, care de zece ani au o singura preocupare – sa atace in stil suburban, orice actiune a S.C.M.D. si conducerii sale. Poate se vor trezi, cand vor plati pentru insulta si calomnie si vor inceta sa ne mai atribuie noua propriile lor defecte, ambitii nefondate si impotente.

Honor et patria! Vae victis!

Presedintele S.C.M.D.

Col. (r) dr. Mircea DOGARU

miercuri, 19 august 2020

 

CATRE BIROURILE OPERATIVE ALE FILIALELOR

Stimati camarazi,

Va transmitem tabelul comparativ cu amendamentele la Plx 199/2020, aflate in disputa cu M.Ap.N. de doua luni de zile, pentru raportul comun al comisiilor de Munca si Aparare din Camera Deputatilor.

De doi ani de zile, dupa cum stiti, SCMD sustine intoarcerea la Legea 223/2015 in forma promulgata, prin amendamentele initiate la Senat de dl. senator Stefan Mihu iar la Camera Deputatilor de domnii deputati Adrian Solomon, Radu Babus, George Visan, Dorel Caprar si Mihai Weber. In tabel sunt prezente, cu culori diferite, toate amendamentele, inclusiv cele de care tine cu dintii M.Ap.N. si care sunt semnate, neprocedural, ”M.Ap.N.” sau ”Comisia de Aparare”.

Va rugam sa cititi si sa-i lamuriti si pe camarazii manipulati de trambitele M.Ap.N.

Honor et patria! Vae victis!

Presedintele SCMD

Col. (r) dr. Mircea DOGARU

marți, 18 august 2020

 

O MINCIUNA ELECTORALA CAT CASA POPORULUI...

”LEGEA CIUCA”

-         In atentia tuturor rezervistilor –

Stimati camarazi,

Ieri, 17 august a.c., dl. deputat liberal Ovidiu Raetchi a bagat o minciuna electorala cat cuprinde, in apararea Guvernului muribund. Si anume ca, liberalii ar fi produs o noua Lege a pensiilor militare de stat, reparatorie, ”Legea Ciuca” si ca social-democratii si aliatii lor se vor impotrivi astazi si maine, votarii ei in Camera Deputatilor.

In realitate, nu exista nici o ”Lege Ciuca”! Exista doar Legea 223/2015, niciodata aplicata, pentru ca a fost distrusa de o puzderie de ordonante de urgenta, cele mai ticaloase pentru noi fiind OUG 57/2015, OUG 59/2017 si OUG 114/2018. Vinovati nu sunt politicienii ci generalii si aspirantii la gradul de general pe spinarea noastra, de la M.Ap.N. Textele au fost fabricate la directiile Juridica si Financiara ale M.Ap.N., autorii si veghetorii lor fiind alde Maciu, Jianu, Balu si Rosu, sustinuti de aburitorii de serviciu, adica de slugile din fruntea unor asociatii de rezervisti, legati financiar de M.Ap.N. si trambitele lor facebook-iste.

A existat un proiect nou de lege, Plx 221/2020, initiatori deputatii Ion Mocioalca si Dumitru Lupescu (pe care si SCMD l-a sustinut) dar care a fost respins si ingropat de Guvernul liberal, la solicitarea M.Ap.N. In replica, un grup de senatori si deputati, sustinuti de SCMD, au ales, din puzderia de proiecte legislative ticaloase, clocite la directiile Juridica si Financiara ale M.Ap.N., Proiectul Les (L 38), amendat dupa o idee de Toni Grebla, cu amendamente ce reprezentau vechile articole ale Legii 223/2015, distruse de OUG-uri. Asa a aparut Plx 199/2020. Initiatorii acestor amendamente sunt dl. Stefan Mihu la Senat si domnii Adrian Solomon, Radu Babus, Mihai Weber, George Gabriel Visan si Dorel Caprar. Lor li s-a alaturat, cu doua amendamente noi, dl. deputat Dumitru Lupescu.

Spulberati la Senat, de presedintele Comisiei de Aparare, dl. senator Tit-Liviu Brailoiu, domnii Balu si Rosu dau cu pumnul in masa de doua luni la Camera Deputatilor, sa se respinga amendamentele de intoarcere la Legea 223/2015, pentru ca: Armata ar da faliment (si mint ca in calculul pensiei ar intra chirii, echipament, norma de hrana etc.) si ca liderii structurilor asociative (pe care i-au obligat sa dea comunicate in sprijin) sunt cu totul de acord, in numele tuturor rezervistilor si doar SCMD s-ar opune. Mai mult, ilegal, au strecurat amendamente semnate, ca ”initiator”, de... M.Ap.N. sau ”Comisia de Aparare”. Pe buna dreptate, deputatii s-au revoltat.

Pentru a nu va mai lasa manipulati de cei cu grade primite pe usa din dos pentru slugarnicie politica, trebuie sa intelegeti ca de 10 ani, de la ticaloasa OUG 1/2011 si pana astazi, asasinii nostri din M.Ap.N. si slugile lor (”scafandrii de Vaslui”) se opun cu disperare oricarei modificari a ordonantelor care au distrus Legea 223/2015. Amendamentele lor, botezate ”Legea Ciuca”, vor ca pensiile militare sa ramana, in continuare, inghetate pe viata si orice va mint ca v-ar da, pana cand pragul nu este ridicat de la 85% la 100%, este beneficiu doar pe hartie. In plus, pana in 2023, cand vor incepe ei sa recalculeze pe existent, adica pe falsurile deja facute si pe care Curtea de Conturi le tot cere sa le rezolve din 2012 pana acum, majoritatea rezervistilor vom fi oale si ulcele.

Astazi, 18 august a.c., au incercat sa schimbe din nou raportul Comisiei de Aparare, favorabil noua, dar deputatii s-au impotrivit, impunand o amanare de doua saptamani, pe motiv ca dl. Marcel Ciolacu nu e de acord sa treaca la vot ca trenul prin gara, o minciuna electorala care ii ingroapa definitiv pe rezervisti.

In concluzie, va rugam respectuos sa nu mai dati atentie minciunilor electorale raspandite pe Facebook, de sustinatorii politici ai Guvernului sau de slugile paranoice ori ticaloase ale asasinilor nostrii din M.Ap.N. Vreti sa stiti de unde atata ura la camarazii nostri beneficiari de ”oscaruri”? Speram ca rahatul juridic in care actualul ministru a tarat M.Ap.N., in raport cu Curtea de Conturi, va scoate intreg adevarul la lumina si va veti lamuri, in sfarsit!

Peste doua saptamani, vom avea alt Guvern, ”neutru” si un alt ministru al Apararii, caruia SCMD ii va solicita indepartarea asasinilor nostri din structurile militare. Evident, in cadrul unor manifestatii organizate, in conditiile permise de lege, in fata Ministerului Apararii (inca) Nationale. Cat despre loazele facebook-iste, ramane la latitudinea dvs. daca le veti mai baga in seama sau nu!  

Honor et patria! Vae victis!

Presedintele SCMD

Col. (r) dr. Mircea DOGARU

 

vineri, 14 august 2020

Mesaj catre toti membrii SCMD

 

MESAJ CATRE TOTI MEMBRII SCMD

Sa-i ajutam pe camarazii nostri sa inteleaga realitatea!

-         In atentia tuturor membrilor SCMD –

 

 

Doamnelor si domnilor,

COVID, NECOVID, anul acesta este un an electoral! Luni de zile s-a facut campanie pentru “Anticipate”, acum se face pentru “Amanate” si, eventual, “Locale”. Pe fond, manipulatorii profesionisti sau amatori ai unora si altora isi bat joc de noi, dupa cum vor sa ne asmuta, impotriva Guvernului sau impotriva Opozitiei. Iau texte referitoare la pensiile militare, din 2015, 2016 etc., legate de aparitia Legii nr.223/2015 sau a OUG-urilor care au distrus-o, le dau aparenta emiterii de catre Guvern si le prezinta, fara numar si fara posibilitate de verificare, ca fiind actuale. Iar camarazii nostri, in disperarea lor, nu sesizeaza ca este vorba de texte “istorice” si reactioneaza. Ultima smecherie de acest tip a fost pretinsa OUG, data de Guvern pe 4 august, privind inghetarea pensiilor militare.

Va transmitem rugamintea de a atrage atentia rezervistilor nemembri de sindicat ca asazisa OUG nu are numar, nu o pot gasi pe pagina Guvernului sau in Monitorul Oficial, ca expunerea de motive privind inghetarea “pensiilor speciale” (expresie pe care politicienii nu o mai folosesc astazi pentru pensiile militare), mai putin ale magistratilor, seamana, pana la identitate, cu motivatia OUG 59/2017, a Liei Olguta Vasilescu. De asemenea, prevederile, adica inghetarea pensiilor prin disparitia corelarii cu cresterile salariale ale celor in activitate si disparitia alinierii cu inflatia, inlocuita cu expresia “rata inflatiei” (adica diferenta de inflatie dintre doi ani consecutivi). Camarazii nostri fac explozie, fara sa sesizeze ca toate astea li se intampla, deja, de trei ani, datorita Liei Olguta Vasilescu, pe care SCMD a dat-o in judecata. Este un motiv in plus pentru manipulatori sa raporteze angajatorilor lor ca rezervistii nu mai conteaza, ca pot fi usor prostiti si pacaliti de unii sau altii ca li se va face dreptate la “Pastele cailor”.

O alta mizerie, folosita pentru ametirea camarazilor noastri, o constituie declaratiile unor domni generali in rezerva sau aspiranti la grad, ca vor rezolva ei situatia prin dialog direct cu deputatii si senatorii. Aceiasi au dat, insa, in ultimele doua saptamani, comunicate prin care si-au exprimat totala adeziune la masurile propuse de MApN, de batere a pasului pe loc in ceea ce priveste pensiile militare si de respingere a tuturor amendamentelor si proiectelor venite de la deputati si sentori si sustinute de SCMD, vizand intoarcerea Legii 223/2015 la forma initiala, promulgata.

Va transmitem rugamintea de a explica acelor camarazi ai nostri, care se iau exclusiv dupa zvonuri, ca situatia este urmatoarea: de doi ani de zile, cu sprijinul unor deputati si senatori de culori politice diferite, SCMD incearca revenirea Legii 223/2015, pe cale parlamentara, la forma initiala, niciodata aplicata, pentru ca a fost distrusa de o puzderie de OUG-uri. Si, tot de doi ani, pretinzand ca exprima pozitia “structurilor asociative”, domnii Balu, Jianu, Maciu (astazi consilier), Rosu etc. se impotrivesc cu indarjire. In ultima luna, respectivii, nu numai ca i-au obligat pe liderii structurilor in cauza sa dea comunicate in interesul lor si in defavoarea noastra, dar au organizat zilnice “desanturi” pe Comisiile de Aparare si de Munca din Camera Deputatilor, cu aceleasi vechi minciuni: ca aplicarea legii ar baga in faliment MApN, strecurand ca demonstratie, elemente care nu au ce cauta nici in salariu, cu atat mai mult in pensie (chirii, norma de hrana, echipament, deplasari in interes de serviciu etc.) sau ca Presedintele nu ar promulga niciodata asa ceva.

Au reusit astfel, dupa “rascoala” Comisiei de Aparare, sa manipuleze initiatorii amendamentelor favorabile noua din Comisia de Munca, pentru a intarzia Raportul Comun care ar permite trimiterea la vot in Camera Deputatilor a ceea ce ne intereseaza.

SCMD si parlamentarii care refuza sa se mai lase manipulati continua lupta. Ne puteti ajuta, convingandu-i pe camarazii nostri, neincadrati in SCMD, sa ceara oficial, din interiorul ONG-urilor lor, MApN, sa raspunda in scris la urmatoarele trei intrebari:

1.     Cati bani returneaza, anual, MApN, ca necheltuiti, din cei 2% din PIB destinati, exclusiv Apararii, la Bugetul de stat?

2.     Cate sute de milioane cheltuie MApN (spatii de desfasurare a activitatii, masini, indemnizatii etc.) cu liderii unor ONG-uri obediente, declarate de utilitate publica, utilitatea constand in manipularea rezervistilor in interesul adversarilor lor din MApN?

3.     Cate sporuri inventate, de conducere (OSCAR), de “continuitate a conducerii” etc., si-au tras pe ultimele 6 luni de activitate, inainte de a trece in rezerva (si o fac, in continuare, urmasii lor) adversarii nostri din directiile Juridica si Financiara ale MApN, pentru a nu impartasi soarta marii mase a celor furati, ca in codru, prin criteriile stabilite in OUG-uri?

Cata vreme avem, in sistem, pensii militare de stat de 78 lei, 293 lei, 496 lei, 556 lei etc., declaratiile sforaitoare ale MApN (de “indreptare a inechitatilor”) constituie o jignire la adresa rezervistilor si, pe plan mai larg, o insulta grava la adresa inteligentei umane!

Cine isi imagineaza ca toti rezervistii au contractat dementa senila sau Alzheimer, se inseala!

 

Honor et Patria! Vae Victis!

 

Presedintele SCMD,

Col.(r)dr. Mircea DOGARU

 

miercuri, 5 august 2020

DESPRE AUDITUL CURTII DE CONTURI

PRECIZARE

-         In atentia tuturor membrilor SCMD –

Deoarece unii au descoperit, dupa opt ani, ”mersul pe jos”, va reamintim ca, motivat de gravele abuzuri comise prin OUG 1/2011, in ianuarie - mai 2012 SCMD a cerut tuturor corpurilor de control ale statului si Guvernului Romaniei, audit pe Casa Sectoriala de Pensii Militare. Acelasi lucru l-a solicitat si ministrul Apararii de atunci, gl. (r) Corneliu Dobritoiu. A raspuns cu promptitudine dl. Nicolae Vacaroiu, raportul Curtii de Conturi fiind remis, in septembrie, M.Ap.N. Din pacate, din 2009, Basescu a retras Curtii de Conturi dreptul de a urmari neregulile, penal, lasandu-i doar dreptul de sesizare. In repetate randuri, Curtea de Conturi a cerut M.Ap.N. remedierea situatiei, cu atat mai mult in 2016, cand a inceput, cu 1 ianuarie, recalcularea, pe o durata de doi ani. Remedierile trebuiau facute inainte de aplicarea recalcularii. Nefacandu-se acest lucru, recalcularea s-a produs la marea masa a pagubitilor pe cuantumurile restabilite pe Legea 241/2014 (de asemenea rezultatul luptei SCMD), in timp ce, la smecherii care s-au invartit pe OUG 1/2011, au ramas in plata (gratie tot SCMD, care a inclus in Legea 223/2015, prevederea din legea civila ca, daca la recalculare iti iese mai putin ramai cu suma cea mai mare) cu sumele stabilite prin OUG 1/2011. Va reamintim ca unii domni presedinti de OUG-uri, care au incercat sa ne desfiinteze in Justitie, numai sa nu rascolim afacerea, au crescut in cuantum in 2011, ca Fat-Frumos, ca de la 3200 lei la 16400 lei. De asta se opun si astazi oricaror verificari si recalculari reale!

Din decembrie 2019, SCMD a solicitat, la fiecare dezbatere pe pensii militare, comisiilor de Aparare si Munca din Senat si Camera Deputatilor, sa analizeze raportul Curtii de Conturi din 2012.

Honor et patria! Vae victis!

Presedintele SCMD

Col. (r) dr. Mircea DOGARU


marți, 4 august 2020

RAZBOIUL PENSIILOR MILITARE DE STAT

DIN NOU IN FAZA FINALA

-         Intrebari pe adresa calailor rezervistilor –

Motto:

    Calaii trambitele-si suna

    Disciplinate, oile se-aduna!

 

In urma cu patru decenii, locul actualului general Jianu, de sef al Directiei Financiar-contabile a M.Ap.N., era detinut de generalul Cetina. Nici o diferenta! Si, la bilantul Directiei, Cetina il invita si-l pune la loc de cinste pe generalul Ilie Ceausescu. Cel pe care marii deontologi si strategi NATO de astazi, il tamaiau atunci, in calitate de activisti PCR si UTC. Pentru posteritate, evenimentul a fost inregistrat de tanarul jurnalist, capitan, Valeriu Pricina. Si incepe Cetina sa se laude ce mari economii a facut taind, prin fortarea legii, din drepturile oamenilor. La sfarsit astepta, bineinteles, laude si o noua stea. Numai ca Ilie a cuvantat: ”–Drepturile astea, pe care spuneti ca nu le-ati acordat oamenilor, au fost stabilite de Marea Adunare Nationala? S-a dat un decret semnat de Presedinte? Cum de va permiteti sa le incalcati?”. Personajele nu mai exista dar intrebarile raman, pentru ca apucaturile s-au perpetuat.

Se pare ca oamenii se impart in doua categorii: finantistii si restul lumii! Mai ales la Armata si mai ales cand sunt asistati de magistratii militari, finantistii devin niste mici Dumnezei, care taie totul, cu frenezie, sfidand legile, principiile de drept, Parlamentul si Presedintele. In beneficiul propriu, inventand partea militara a legilor 119 si 263/2010, coloneii Maciu si Jianu si-au obtinut de la Basescu gradul de general iar trambita lor, Tiberiu Fratila, pe cel de amiral. Militarii si politistii in rezerva si in retragere au fost aruncati, ca asistati social, pe Casa Nationala de Pensii, banii de pensii militare fiind folositi pentru achizitia de avioane si corvete de muzeu, aducatoare de comisioane.

SCMD a declansat, in Parlament, in strada si in media, lupta pentru redobandirea statutului si drepturile rezervistilor. Si a castigat la ICCJ. In replica, ai nostri calai au inventat OUG 1/2011, prin care au introdus discriminarea intre rezervisti. Nu numai ca slugile lor au primit saci de grade in rezerva si in retragere dar si, prin frauda, pensii de zece ori mai mari, in timp ce recalcitrantii au fost redusi la cuantum iar marea masa, pe o baza total diferita, a sfidat aritmetica, ramanand pe loc. Cu ajutorul politicului, SCMD a obtinut revenirea, pentru discriminati, la cuantumurile din 2009, dreptul la munca, implicit la a doua pensie si a declansat lupta pentru reobtinerea statutului de rezervist. Solicitata USL-ului in octombrie 2011, Legea pensiilor militare de stat nu s-a facut ”pe genunchi” cum mint astazi calaii si trambitele lor paranoice. S-a lucrat la ea de catre toata lumea, timp de patru ani, sub trei ministri ai Apararii: gl. (r) Corneliu Dobritoiu, Mircea Dusa si gl. (r) Gabriel Oprea. Pas cu pas, rezistenta dumnezeilor financiari si juridici, adepti ai taierilor pe orice cale, a fost infranta si Legea 223/2015 a fost promulgata, in iunie 2015, de catre Presedintele Iohannis, cu aplicare insa de la 1 ianuarie 2016.

Profitand de caderea Guvernului Ponta, calaii nostri i-au manipulat pe noii veniti si au strecurat, intr-o OUG (57) a Guvernului Ciolos, ca articol (nr. 40), o intreaga OUG in 30 de articole, care desfiinta Legea 223/2015. Resturile acesteia, in ciuda promisiunilor lui Liviu Dragnea, aveau sa fie desfiintate de calaii nostri, prin manipularea LOV, orbita de resentimentul personal fata de ”colonei”. Noi am numit OUG 59/2017... a ”marii tradari nationale”, deoarece, data in 6 iulie, cu aplicare de la 15 septembrie, a dus la parasirea Sistemului de Aparare de catre peste 21.000 de cadre, bine pregatite.

SCMD a dat in judecata ministrii si Ministerele Apararii si Muncii, pentru nerespectarea deciziilor obligatorii ale CCR si ICCJ privind identitatea de tratament juridic dintre magistratii la pensie si rezervisti. A declansat lupta pentru lamurirea parlamentarilor ca sunt manipulati si mintiti de ”calaii” nostri, si ca nu avem ce cauta in nici o lege civila, pentru ca avem alt statut constitutional, alt mod de viata, alta filozofie a salarizarii si alt tip de pensie decat civilii.

In replica, M.Ap.N. sustine in justitie si in propaganda ca Legea 223 nu este buna si ca ordonantele restrictive sunt bune, aducand ca argument suprem faptul ca ”structurile asociative” ale rezervistilor sunt de acord. Pentru ca, momindu-i pe liderii diverselor ONG-uri militare, cu grade in rezerva si in retragere, cu decoratii inutile si promisiuni de indemnizatii in tot felul de ”comitii, comitete, consilii” chiar ”secretariate de guvern” si aruncand praf in ochi celorlalti cu promisiuni de legi noi sau proiecte gen Les, Fifor, mai nou Ciuca, proiecte ce nu ne dau nimic, decat la ”Sfantu asteapta”, si-au asigurat marea masa a oilor de manevra.

Atacat isteric de slugile calailor, SCMD a convins parlamentari de buna credinta din Comisiile de Aparare si Munca, atat la Senat cat si la Camera Deputatilor, ca dreptatea pentru rezervisiti nu se poate face decat prin intoarcerea la forma legii asa cum a fost promulgata in 2015. Acestia au introdus drept amendamente vechile texte ale articolelor de lege, distruse prin OUG-urile calailor. ”Niciodata!” – urla domnii Maciu, azi consilier, Jianu, inca sef de Directie, eternul secretar de stat pentru relatia cu Parlamentul – Marius Balu, si noua lor trambita, ieri maiorul, astazi colonelul Rosu, amenintand ca, si votate in Parlament, amendamentele nu vor fi niciodata aplicate. Nu mai sustin ca da faliment statul, pentru ca parlamentarii stiu acum, gratie SCMD, ca toate (inzestrare, dotare, instruire, salarii, pensii, etc) se acopera din cei 2% din PIB asigurati obligatoriu Apararii, prin tratatele militare la care Romania este parte, ci ca falimenteaza Armata. Si ca sa convinga, introduc in calculul pensiei aceleasi aiureli ca in 2015 si care nu sunt venituri salariale: chirii, cheltuieli de deplasare, echipament, etc. Ce nu rimeaza este ca ei insisi, pentru a-si mai atrage o categorie (medicii) introduc in calculul pensiei venituri intamplatoare (temporare) gen primele pentru lupta anti-COVID 19. Iar oilor le promit reparatii din 2023 incolo, bani pe grade (solda de grad este intre 200 si 400 lei la noi) in perioada de ”tranzitie”, bani pe care n-au cum sa-i dea daca nu ridica plafonul de la 85% la 100%. Scot din plafon doar OMM-ul dar lasa in baza de calcul si sub plafon pensia privata (suplimentara) care ne este confiscata ilegal. Deci nu vor sa dea nimic! Totul este amenintare sau promisiune la ”pastele cailor”. Plus o noua tentativa de manipulare a parlamentarilor! Pentru ca si-au convocat ciracii de doua ori pana acum si i-au obligat sa dea comunicate de sustinere. Oile nu conteaza!

Doar SCMD, fiind surd la sunetul goarnei calailor, prefera sa-i sprijine pe parlamentarii care, odata cu intoarcerea la textul initial al Legii 223/2015 vor intronarea dreptatii pentru toti rezervistii, pentru a reinstaura linistea in sistem. Cat despre camarazii care se lasa pacaliti de veninul trambitasilor care ne ”canta” de ani de zile, din ura fudulului nesatisfacut, noi i-am avertizat inca din 2017 ca aducerea tuturor ONG-urilor rezervistilor sub inalta obladuire a coordonatorului de sistem, ministrul Apararii, inseamna, in fapt, strangerea sub acelasi papuc! Probabil ca acum ne dau dreptate, in sinea lor, dar este prea tarziu sa mai paraseasca ”pozitia ghiocelului”. O expresie atat de draga lor si pe care o arunca, asemeni tuturor neimplinirilor proprii, in carca SCMD!

In concluzie, intrebarile adresate cu patru decenii in urma vesnicilor nostri calai, persista:” Ba, cine sunteti voi si cum de va permiteti?”. La care adaugam, una care sta astazi, pe buzele tuturor rezervistilor: ”Ba, dar voua chiar nu va e jena?

 

Honor et patria! Vae victis!

Presedintele S.C.M.D.

Col. (r) dr. Mircea DOGARU