sâmbătă, 29 februarie 2020

O grea pierdere - Col. (r) ing. Marcel Condurovici

Va anuntam ca ieri, 28 februarie a.c., la orele 14.00, o moarte fulgeratoare l-a rapit familiei si prietenilor pe camaradul nostru Col. (r) ing. Marcel Condurovici, specialist de exceptie in tehnica militara. Este o grea pierdere nu numai pentru SCMD ci si pentru Sistemul National de Aparare, Ordine Publica si Siguranta Nationala, in ansamblu, si pentru guvernele Romaniei care i-au folosit expertiza pana in ultima clipa.
Conducerea SCMD transmite condoleante familiei indoliate si indeamna camarazii sa-i aduca un ultim omagiu.
Trupul neinsufletit a fost depus la capela Cimitirului Ghencea 1 (Militar) astazi, la orele 13.00.
Inmormantarea va avea loc luni, 2 martie, la orele 12.00.
Dumnezeu sa-l ierte si sa-l odihneasca!

Biroul Operativ Central al SCMD

miercuri, 26 februarie 2020

Nu reactionati!



NU REACTIONATI!
-         In atentia tuturor membrilor SCMD –

Stimati camarazi,
Era normal ca urmasii lui Maciu, Fratila &Comp. sa incerce sa torpileze, ca de obicei, orice tentativa a SCMD de egalizare a situatiei la pensii, prin modificari legislative.  Ei si beneficiarii inechitatilor, adica “scafandrii de Vaslui”. SCMD va lua masurile care se impun. Consideram, insa, ca orice balacareala intre noi, in spatiul virtual sau in media, este contraproductiva, dand apa la moara prea multilor si incoerentilor adversari pe care-i avem, din ura, lacomie si prostie, in social-media.
Sa ne aducem, macar in ceasul al 12-lea, aminte ca suntem militari si sa pastram secretul operatiilor! SCMD nu a aderat, nu adera si nu va adera niciodata la interese personale si de grup, indiferent de domeniu. Va apara, intotdeauna, interesul general si, numai daca nu va exista alta solutie, va cere publicarea auditului din 2012, pe Casa Sectoriala de Pensii pe care o cunoasteti. Le-am dat ocazia sa scape cu fata curata, introducand in proiectul Legii 223/2015, la care a lucrat toata lumea 3,5 ani (nu s-a facut pe genunchi, cum se pretinde), prevederea din legea civila, ca indiferent de rezultatul unei recalculari sau alinieri, ramai in plata cu suma cea mai mare. Si nu se potolesc, beneficiarii de diferite tipuri de “oscaruri”! Orice rabdare are, insa, o limita!

Honor et Patria! Vae Victis!

Presedintele SCMD,
         Col.(r) dr. Mircea DOGARU


vineri, 21 februarie 2020

Comunicat al presedintelui SCMD


COMUNICAT AL PRESEDINTELUI SCMD
21 FEBRUARIE 2020
“Prietenilor mei” de pe Facebook

Doamnelor si domnilor,
Va cunosc sau va recunosc pe multi dintre dvs. si va apreciez ca jurnalisti. Ei cum Dumnezeu puteti, in aceasta calitate, in conditiile in care ma vedeti zilnic in Bucuresti, la sediul SCMD sau UZPR, pe strada, la manifestari de toate tipurile, la televiziuni etc., sa va “imprieteniti” cu o fantoma care pretinde ca numitul Dogaru Mircea “traieste la Targu Mures”?
Repet a mia oara: nu mai apar in presa scrisa de ani buni, pentru ca este “libera” sa execute ordinele de restrictie; consider Facebook-ul extraordinar de important pentru o societate normala si onesta dar, in acelasi timp, un mijloc infect de manipulare pentru cei care  nu au nici o legatura cu democratia sau pentru ambuscatii care, la adapostul anonimatului, improasca in dreapta si in stanga cu laturi, pentru a se simti bine in impotenta si incompetenta lor. Nu utilizez decat mjloacele social media ale SCMD si nu apar decat in emisiuni TV transmise in direct, pentru a evita trunchierile produse de slugile pline de zel si tematoare ale Puterii.
Am sesizat Facebook, cu martori, intr-o engleza nativa, prin intermediul unui cetatean american si ca, de ani buni, una sau mai multe “fantome”, de capul lor sau din ordin, mi-au creat o pagina falsa in care, pe langa materiale preluate de la SCMD sau media, strecoara, sub identitatea mea, mesaje scrise si prost si tendentios politic. S-au luat masuri, dar fenomenul a reinceput!
Drept urmare, va semnalez din nou ca si subsemnatul si SCMD suntem echidistanti politic in mod real, considerand ca in toate partidele din Romania exista oameni adevarati, inteligenti, cinstiti si patrioti, marginalizati, insa, de lichele. Cu patriotii, indiferent de culoare politica, avem relatii de sprijin reciproc in vederea apararii drepturilor socio-profesionale ale militarilor, politistilor in rezerva si in activitate si a intereselor nationale.
Deputatul PMP de Mures, domnul Emil-Marius PASCAN este unul dintre politicienii care sprijina toate actiunile SCMD si in plan social si in plan national. Declaratiile d-sale impotriva politicii secesioniste, practicata pe fata de unii parlamentari iritandu-i, probabil, pe cei care pun intereselor lor meschine, personale deasupara intereselor statutului si natiunii romane. De aici, atacurile pornite din propriul partid impotriva domniei sale.
Pe deplin responsabil, afirm ca, intre domnul deputat Emil-Marius PASCAN si numitul Traian BASESCU, diferenta este ca intre un vultur si o cioara. Ciupitoare si telecaraitoare!
In ceea ce il priveste pe PMP-istul care mi-a furat identitatea pe Facebook il avertizam ca, indiferent de ce grad poarta pe sub camasa sau ce eventuala dubla cetatenie are in dulap, daca ne mai supara, atribuindu-ne propriile opinii, nu-l va spala toata apa Iordanului, Rhinului, Volgai, Mississipiului si Balatonului la un loc!
In concluzie, dragi prieteni reali si imaginari, doriti sa conversam pe Facebook? Adresati-va numai SCMD prin:
1.      Pagina de Facebook denumita ,,SINDICATUL MILITARILOR" cu adresa  https://www.facebook.com/SCMDRR/
2.      Grupul de Facebook intitulat ,,SINDICATUL MILITARILOR" cu adresa  https://www.facebook.com/groups/2045483282349472/

Honor et Patria! Vae Victis!
Presedintele SCMD,
            Col.(r)dr. Mircea DOGARU

Comunicat


Comunicat al Departamentului Media si Comunicare al SCMD
19 februarie 2020
In ultimul timp, in mediul de socializare FACEBOOK, apar tot mai multe pagini si grupuri care se adreseaza in mod deosebit persoanelor din MapN, MAI si Servicii, in activitate sau rezervisti.
Majoritatea sunt administrate de catre diferite organizatii legal constituite ale rezervistilor/militarilor in activitate. Sunt pagini si grupuri prin care acestea isi promoveaza imaginea, interesul comun al membrilor, date si informatii despre activitate, etc. Titulatura paginii/grupului este, de regula, denumirea organizatiei (acronimul).
          Va semnalam, insa, ca exista si persoane particulare care, din varii motive, infiinteaza si administreaza pagini/grupuri care se adreseaza rezervistilor/militarilor in activitate si care, pentru atragerea de noi membri sau pentru alte interese, introduc in titulatura paginii/grupului in mod fraudulos, denumiri utilizate de organizatii legal constituite sau numele presedintilor acestora, in speta numele presedintele SCMD, col.(r) Mircea DOGARU, care nu opereaza pe social media, ca persoana particulara.  Exemple sunt cei care utilizeaza in titlul paginilor/grupurilor cuvantul  SINDICATUL (exp: ,,Sindicatul ..., ... .”). Ori este stiut ca, pentru rezervistii din institutiile  SNAOPSN, exista un singur sindicat, legal infiintat, denumit  ,,SINDICATUL CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE” (SCMD) . Cu exceptia sindicatelor din MAI, personalul in activitate/rezerva din celelalte componente ale SNAOPSN nu are sindicate.

In acest context va informam ca SCMD administreaza si modereaza urmatoarele
pagini Web:
1.     Site de date si informatii de tip blog, denumit ,,SINDICATUL CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE (SCMD)’’ cu adresa  http://sindicatulcmd.blogspot.com/
2.     Pagina de Facebook denumita ,,SINDICATUL MILITARILOR" cu adresa  https://www.facebook.com/SCMDRR/
3.     Grupul de Facebook intitulat ,,SINDICATUL MILITARILOR" cu adresa  https://www.facebook.com/groups/2045483282349472/

ORICARE ALTE PAGINI DE INTERNET, pe FACEBOOK (alt mediu de socializare) ALTELE DECAT CELE DE MAI SUScare se adreseaza rezervistilor/militarilor in activitate si are in denumire cuvantul SINDICAT sau/si logo-ul SCMD sau utilizeaza numele presedintelui SCMD sunt, din punct de vedere al SCMD, un FALS!


marți, 18 februarie 2020

Cea mai recenta arma a Justitiei


CEA MAI RECENTA ARMA A JUSTITIEI…
COTIZATIA DE MEMBRU SCMD
-         In atentia tuturor membrilor SCMD –

Repetam pentru camarazii suparati: ceea ce am obtinut si vom obtine pe cale legislativa este valabil pentru toti rezervistii! Ceea ce obtinem, insa, pe cale juridica, prin procesele deschise de SCMD ministerelor si ministrilor Muncii si Apararii, se va aplica doar membrilor SCMD care sunt parte in proces, prin declaratiile semnate privind gravele prejudicii produse fiecaruia de OUG 57/2015 si OUG59/2017.
Pentru a ingusta aria eventualilor beneficiari de rezultatele favorabile, in procesele ajunse, deja, la ICCJ, de anul trecut completele de judecata au inceput sa respinga dosare pe procedura, pe motiv ca respectivii nu ar fi membri de sindicat, conform Statutului SCMD, cu cotizatia la zi. Din fericire, persoanele in cauza au atasat la dosar chitanta, dovedind plata anterioara sedintei de judecata.
Ca bomboana sa fie pusa pe coliva, spre amuzamentul nostru si al dvs., joia trecuta, la TMB, doamna col.(r) Caloian Monica a trebuit sa prezinte legitimatia stampilata pe anul in curs si chitanta platii la zi a cotizatiei, pentru a putea pleda in proces.
Cand e vorba de bagat bete in roate, se pare ca au o imaginatie fara limite!

Honor et Patria! Vae Victis!

Presedintele SCMD,
         Col.(r) dr. Mircea DOGARU




joi, 13 februarie 2020

Ajutor politic ... bete in roate de la MApN


DESPRE SITUATIA REZERVISTILOR
-         In atentia tuturor membrilor SCMD –

Doamnelor si domilor,
Va reamintim ca SCMD a fost singurul sindicat care a atentionat parlamentarii si CCR ca, din punct de vedere constitutional, “dreptul la munca nu poate fi ingradit“ (Constitutia, Art.41, al.1) pensionarilor si, in mod special, rezervistilor. A facut-o prin doua adrese pe care le gasiti pe site-ul nostru, una de conceptie proprie, alta primita de la aliatii civili si asumata. Cu sprijinul parlamentarilor, ieri, 12 februarie, s-a obtinut avizul CCR de neconstitutionalitate a OUG 114/2018, in acest sens.
In proiectul pe rol, in Parlament, de modificare a Legii 223/2015, in sensul revenirii la forma promulgata a legii, am obtinut introducerea tuturor amendamentelor pe care le stiti si care au fost discutate cu reprezentanti ai tuturor partidelor parlamentare.
Transmitem multumiri, pentru aceasta, domnului senator Stefan Mihu (PSD) de la Comisia buget-finante a Senatului. De asemenea, domnului deputat (PNL) Bogdan Hutuca si dlui. ministru interimar, gl.(r) Niculae Ciuca (PNL), pentru explicarea de natura financiara a faptului ca si salariile celor in activitate si pensiile rezervistilor se platesc din cei 2% destinati Apararii prin Tratatul de Aderare la NATO, fara a implica vreo suplimentara bugetara si fara vreo legatura cu bugetul destinate Casei Nationale de Pensii.
Abrogarea OUG 59/2017 si a prevederilor OUG 114/2018 privind inghetarea ilegala a platii ajutoarelor salariale, pe trei ani, se afla, in baza raportului favorabil al Comisiei de munca a Camerei Deputatilor, pe ordinea de zi a acestei Camere, in vederea votului, incepand de luni, 10 februarie a.c. Ii datoram multumiri d-lui deputat Adrian Solomon (PSD)! De asemenea, dlor. deputati Ion Mocioalca (PSD) si Mihai Weber (PSD).
Multumiri deosebite, pentru modul onest de colaborare cu noi in interesul rezervistilor, le datoram d-lui deputat Dumitru Lupescu (USR), care a depus ieri, 12 februarie, o interpelare cutremuratoare la adresa ministrilor Apararii si de Interne, demonstrand ca, in cadrul Sistemului Unitar de Aparare, Ordine Publica si Securitate Nationala, aceleasi prevederi legislative se aplica cu dubla masura in ceea ce-i priveste pe rezervisti, la MApN, MAI si SRI. In sensul ca, se pare ca, prin traditie, cei de la MApN actioneaza consecvent si cu exces de zel impotriva intereselor rezervistilor!

Doamnelor si domnilor,
De ani de zile va atragem atentia ca toate mizeriile care ni s-au intamplat se datoreaza INITIATIVELOR LEGISLATIVE CLOCITE LA DIRECTIA GENERALA JURIDICA SI LA DIRECTIA FINANCIARA ALE MApN si strecurate politicienilor, prin slugile de la DEPARTAMENTUL PENTRU RELATIA CU PARLAMENTUL SI CALITATEA VIETII PERSONALULUI AL MApN. Ca adevaratii vinovati, generaliti pe seama noastra, purtau nume ca MACIU, LUPU si JIANU, nu Basescu, Boc sau Ciolos.
Va mai amintiti de trambita basista plina de zel si ura, Tiberiu Fratila? Comandor in 2010, iesit la pensie amiral in 2017, evident inainte de aplicarea OUG 59 a LOV si care incerca sa se puna bine cu noi si sa-si faca uitata tradarea camarazilor, mintind presa ca a facut-o, scarbit de atitudinea politicului fata de rezervisti. Are un demn inlocuitor astazi, in persoana multilateral-decoratului Valeriu ROSU, maior in 2016 si adj al sefului Casei Sectoriale de Pansii a MApN, col. din 2019 si loctiitor al sefului Departamentului pentru Relatia cu Parlamentul, adica pe functie de general cu 3 stele. Evident ca se viseaza maresal, pe aceeasi procedura!
In 2016 zbiera pe holurile Parlamentului, la presedintii de comisii, sa nu se modifice o litera din OUG 57/2015, care a distrus Legea 223/2015 … astazi face acelasi lucru, zi de zi, cerand sa nu se modifice o litera din OUG 59/2017, care a inmormantat, defintiv, LEGEA PENSIILOR MILITAR DE STAT. Face parte dintre domnii care cred ca, anvelopa fiind unica, banii destinati pentru instruire, dotare, inzestrare, salarizare si pensii, li se cuvin doar lor, cei putini si alesi, care vor trai vesnic, rezervistii avand misiunea DE A PARASI, PE CALE NATURALA, SISTEMUL, adica de a economisi prin deces banii destinati cumpararii de epave zburatoare si plutitoare, aducatoare de profit pentru negociatori. Vi-l recomandam cu caldura! Are dreptul la vesnica noastra “recunostinta”!
Pe calea juridica, am ajuns cu procesele impotriva ministerelor Muncii si Apararii, unde am dorit, la ICCJ. Asteptam incetarea grevei magistratilor, pe 18 martie, a.c. Atentionam, insa, toate “geniile” care ne injura pentru ca nu au dotarea necesara intelegerii, ca tot ceea ce obtine SCMD pe cale legislativa, se aplica tuturor rezervistilor. Ceea ce se obtine, insa, pe cale juridica, prin procese initiate de membrii SCMD, este in beneficiul exclusiv al celor care au intentat procesele, adica al membrilor SCMD, care trebuie sa demonstreze instantei ca sunt cu plata cotizatiei la zi (adica membri, conform statutului SCMD).

Honor et Patria! Vae Victis!

Presedintele SCMD,

                  Col.(r) dr. Mircea DOGARU

marți, 4 februarie 2020


SUCCESE S.C.M.D. IN JUSTITIE
-         In atentia membrilor S.C.M.D. –
Doamnelor si domnilor,
In mod surprinzator sau nu, in conditiile actualei greve a magistratilor, am castigat la Sectiile 1 si 9 in Contencios Administrativ si Fiscal, in zilele de 28 si 30 ianuarie, in recurs, in doua dosare:
In dosarul 4963/3/2018, impotriva M.Ap.N., pentru Comisia de Contestatii Pensii si Casa de Pensii Sectoriala, anularea hotararilor si deciziilor de recalculare pensii emise de acestea si emiterea unei noi decizii de pensie pentru membrul de sindicat prin care sa i se scoata din baza de calcul si sa i se acorde separat pensia suplimentara de 9%;
In dosarul 9357/3/2017 (litigiu privind functionarii publici pe Legea nr. 188/1999) – dosar colectiv, impotriva Inspectoratelor pentru Situatii de Urgenta Dolj, Buzau, Teleorman, Vrancea si Olt, a Inspectoratului de Politie Judetean Dolj si a Directiei Juridice a M.A.I., al caror recurs a fost respins, admitandu-ni-se sesizarea CCR cu exceptia de neconstitutionalitate a prevederilor Art. 41 din OUG nr. 114/2018. In acelasi sens, s-a pronuntat, de altfel, si Avocatul Poporului printr-o adresa catre presedintele CCR. Va reamintim faptul ca, la sedinta privind redactarea raportului comun al comisiilor Camerei Deputatilor, la care a fost invitat doar S.C.M.D., am reusit sa convingem deputatii si reprezentantul Ministerului Muncii, ca rezervistii sunt singura categorie socio-profesionala discriminata prin neacordarea ajutoarelor salariale (salariile compensatorii), suspendarea platii acestora pe inca trei ani, fiind facuta neconstitutional, in baza unei legi abrogata de un an in momentul emiterii OUG 114/2018.
Reamintim, deasemenea, tuturor membrilor S.C.M.D. ca ceea ce castigam prin tribunal, fie si recunoasterea neconstitutionalitatii unei legi, este valabil doar pentru membrii de sindicat.
Honor et patria! Vae victis!
Presedintele S.C.M.D.

Col. (r) dr. Mircea DOGARU