marți, 29 septembrie 2020

 

MAI SUNTEM CAMARAZI, DOMNULE MINISTRU?

Scrisoare deschisa ministrului Apararii Nationale

 

Domnule ministru,

Mai multi membri ai SCMD ne-au semnalat o noua dovada a ”grijii” fata de ”calitatea vietii” noastre, pe care ne-o poarta subordonatii dvs., d-nii Balu, Maciu, Jianu, Rosu et comp. Adica aceia care se impotrivesc, de ani de zile, aplicarii Legii pensiilor militare de stat in forma promulgata, incercand sa-i determine pe deputati, prin persuasiune, promisiuni si gesturi de forta, sa completeze Plx 199/2020 cu amendamente catastrofale care ne confera post mortem drepturile confiscate si pe care, cu tupeu vi le atribuie dvs., sub numele de ”Legea Ciuca”.

In fapt, rezervistii au aflat ca, intre M.Ap.N. si CEC Bank, s-a incheiat un protocol numit ”CAMARAD”. Acesta prevede posibilitatea contractarii de catre militari a unor imprumuturi cu dobanzi foarte mici. Bucurosi ca mai faceti ceva si pentru ei, camarazi de-ai nostri s-au grabit sa mearga la CEC unde, insa, le-au fost risipite cu brutalitate iluziile. Protocolul si normele de aplicare se refera numai la putinii militari ramasi in activitate. Adica la aceia ale caror salarii (cu multiplele sporuri ciudate, inspirate din cinematografia americana) sunt, pe langa pensiile majoritatii rezervistilor, ca Everestul pe langa Muntii Macinului.

Domnule ministru,

S-a schimbat cumva Legea Apararii si nu stim noi? Armata nu mai e unitara? Nu mai e formata din doua parti, partea activa si rezerva? Au dat cumva Bruxelles-ul si amsadorul globalist/comunist al SUA ordine noi pe linia discriminarii noastre si grabirii procesului de ”parasire pe cale naturala a sistemului”?

Sunt intrebari pe care ni le punem si pe care ar trebui sa vi le puneti si dvs., domnule ministru! Pentru ca, inainte de toate, SUNTETI REZERVIST! Ministru sunteti temporar, pentru inca vreo doua luni. Dupa care, ce se va intampla daca nu veti avea loc sau veti esua pe listele parlamentare? Sunteti pregatit sa gustati cate ceva din ”binefacerile” pe care le-a aruncat asupra noastra ”democratia” de ocupatie?

Nu va solicitam raspuns, ca sa nu va punem, din nou, in ingrata situatie de a fi obligat sa ne mintiti... Dar, daca mai aveti vreun strop de curaj de catana trecuta prin teatre de operatii, actionati!

Honor et patria! Vae victis!

Presedintele SCMD

Col. (r) dr. Mircea DOGARU

 

 

luni, 28 septembrie 2020

Pensiile militare si alegerile parlamentare 2020

 

CONSIDERATII PRIVIND ALEGERILE PANDEMICE

In conditiile a peste 1500 de infectati pe zi, soldate cu o medie de circa 50 de decese tot zilnic, s-au desfasurat alegerile locale din 27 septembrie. Cunoscatorii, adica cei care cunosteau rezultatele exacte cu cel putin 3 zile inainte, sunt de parere ca marea majoritate a politicienilor au uitat ca, la locale, se voteaza omul, nu gargara de partid. Electoratul a ales, indiferent de “bubele” din cap (dosare DNA sau apartenenta de partid), gospodarul care a facut ceva pentru comunitate, gen Baluta sau Piedone, ori oameni noi, putin sau deloc cunoscuti, a caror capacitate de manipulare a banului public nu este stiuta si in care s-a investit speranta.

Marii castigatori ai alegerilor  au fost, in primul rand, USR … Nu PLUS, ori PNL, care se catara, inutil pentru viitor si in mod ridicol, pe victoria USR si, in al doilea rand, UDMR. Aceasta (pentru ca este “uniune”, nu partid) s-a intins ca o caracatita, profitand de principalele defecte ale romanilor; lacomie si grandomanie sau prostia fudula. Spre pilda, in Targu Mures, oras majoritar romanesc, primarului Florea i s-a fluturat pe la nas momeala cu presedintia CJ-ului, iar candidatului iredentist pana in varful unghiilor, romanii majoritari i-au opus 12 fuduli. Pentru cunoscatori, am mai adauga la marii castigatori si BND-ul.

Marele perdant nu este PSD, care a fost invins de fosti PSD-isti aruncati in lupta de DNA, ci PNL, care se invarte intre 17-18%. Dincolo de zambetele galbene, daca nu se trezeste, PNL va conduce Romania din “victorie” in “victorie” pana la faramitarea statala, prin federalizarea deja preconizata, dupa “federalizarea” ciozvartei de Romanie, aflata inca sub ocupatie si botezata, stalinist, Republica Moldova. Un perdant la fel de mare este, asa cum ne-au dovedit imbratisarile din sectii si de la sediile partidelor … SARS-COV2. Propaganda si-a facut datoria, acum poate sa inceteze! Despre perdantii maruntei nu este cazul sa ne ocupam, pentru ca, oricum, vor disparea!

Incepand de astazi, se declanseaza lupta pentru alegerile parlamentare, indiferent de luna cand vor avea loc, decembrie sau mai. Toata lumea se pregateste! Si noi, rezervistii, ar trebui sa o facem, in conditiile in care se redeclanseaza si lupta pentru desfiintarea ultimelor ciozvarte armate ale Tarii, prin indemnuri isterice la treceri in rezerva sau “civilizare”, prin “reforma”!

Pentru salvarea mai mult decat a intereselor si drepturilor noastre, pentru salvarea Romaniei ca stat unitar, noi, rezervistii, trebuie sa convingem rapid, inca majoritatea parlamentara, sa procedeze cu noi, ACUM, in zilele urmatoare, asa cum a procedat cu pensionarii civili. Sa legifereze rapid amendamentele sustinute de SCMD la PLx-199/2020, vizand intoarcerea, in forma si fond, la Legea 223/2015. Este singura sansa pentru polticienii de buna credinta sa se salveze si sa salveze Tara, mizand pe o falanga de profesionisti apta sa lupte de la egal la egal cu promotorii intereselor straine! In caz contrar … “Doamne, ocroteste-i pe romani!”. Daca nu castiga Donald Trump alegerile!

Honor et Patria! Vae Victis!

Presedintele SCMD,

                  Col.(r) dr. Mircea DOGARU

Bucuresti,

28.09.2020

miercuri, 23 septembrie 2020

APEL CATRE REZERVISTI

  

MASURI DUPA “CIUCANIADA”

Apel

Catre toti rezervistii interesati

 Stimati camarazi,

Ieri, 22 septembrie 2020, s-a desfasurat adunarea electorala comandata de ministrul Apararii, prin slugile fidele, liderilor “structurilor asociative” ale rezervistilor din MApN. Doar din MApN, desi masurile ticaloase, clocite impotriva noastra de calaii din directiile genarale Juridica si Finaciar-Contabila ale Apararii, lovesc in egala masura in rezervistii intregului sistem!

S-a adeverit ceea ce va raportam de 3 ani: se incearca aducerea tuturor rezervistilor sub acelasi papuc, al ministrului Apararii; nu poti avea dialog cu mana care tine biciul ori “stimulentele” (inutile stele, ordine si medalii in rezerva si in retragere, indemnizatii pentru liderii obedienti si promisiuni cat cuprinde). MApN se opune oricarei tentative de revenire la textul promulgat al Legii 223/2015 si nu vrea sa dea nimic la pensiile militare decat praful de pe toba, eventual din 2026; principiul “cine nu e cu noi (adica sclav), e impotriva noastra (adica SCMD)” functioneaza, dovada atacurile murdare si constante ale slugilor sistemului impotriva SCMD, in mediul online, pentru ca in Justitie au luat plasa.

Dl. ministru al Apararii si-a axat speech-ul electoral pe doua idei forta: “Sa uitam trecutul!” si “De vina e LOV!”, adica sa uitam concluziile anchetelor Curtii de Conturi din 2012 si 2020 si anume ca, in mod deliberat isi bat joc de noi, de 10 ani, incalcand legea si furandu-ne drepturile, juristii si finantistii nostri; sa uitam ca si naivul Ciolos si suparata LOV au primit pe usa din dos, ilegal, textele care ne-au distrus prin OUG-uri de la alde MACIU, JIANU, ROSU &Comp. Sa uitam ca pensiile noastre se raporteaza la salariul minim din 2009, nu se mai racordeaza nici cu cresterile salariale, cum prevede Legea, nici cu inflatia reala, scopul lor de slugi ale Globalismului fiind acela de a ne face sa parasim rapid, “pe cale naturala, sistemul”. Si asta in timp ce ei, slugile, se protejeaza cu “Oscaruri” peste “Oscaruri” si alte sporuri pentru “continuitatea conducerii”, in ultimele sase luni de activitate.

De ce o fac? Pentru a acoperi matrapazlacurile comise prin OUG 1 /2011 (pe care dvs. o confundati cu Legea 263/2010) pentru a strange banii necesari dotarii Armatei cu piese de muzeu nezburatoare si neplutitoare, dar aducatoare de comisioane; pentru ca asa au fost crescuti: sa spuna “NU!” si sa  taie si pentru ca pot, ura impotriva noastra, a rezervistilor, aducandu-le indivizilor care se cred eterni, grade, functii, decoratii, prime, cariere politice etc. Din fericire, multi lideri de asociatii s-au trezit pe teren si au ripostat virulent. Dupa ce a rezistat doua ore, rosu ca racul, dl. Ciuca a parasit campul de bataie care s-a transformat intr-o scena din celebra opera a lui Ion Budai DELEANU.

Prevazand rezultatul, Comitetul Director al SCMD a luat, prin vot unanim, pe 19 septembrie a.c., decizia de a va supune atentiei urmatoarele masuri:

1.  Duminica, 27 septembrie, sa iesim la vot, iar votul sa demonstreze celor care-si bat joc de noi, astazi, ce inseamna forta rezervistilor in democratie;

2.  Sa ne adresam toti, tuturor deputatilor si numai deputatilor, indiferent de culoarea politica a acestora (deoarece, de Senat, PLx 199/2020 a trecut, soarta amendamentelor transandu-se la Camera Deputatilor) sa nu accepte si sa nu voteze amendamentele semnate, neprocedural, “MApN” sau “Comisia de Aparare”, care ne distrug definitiv, ci amendamentele asumate individual, adica legal, de domnii senator Stefan MIHU si deputatii Adrian SOLOMON, Dorel CAPRAR, Radu BABUS, Mihai WEBER, George VISAN, si Dumitru LUPESCU;

3.  Sa-i intrebam toti pe domnii deputati, de cand s-au inregimentat in MApN si de cand executa ordinele minisatului Apararii? Va reamintim, in acest sens, afirmatia domnilor secretar de stat, dl. Marius BALU si adjunct, col. Valeriu ROSU, cand au parasit, cu coada intre picioare, sedinta  Comisiei de Aparare a Senatului, fiind pusi la punct de dl. presedinte Tit-Liviu BRAILOIU, ca nu apara interesele rezevistilor: “Au castigat ei acum (adica SCMD), dar o s-o rezolvam la Camera Deputatilor!”.

4.  Sa atragem atentia, inca o data, domnilor deputati, invocand chiar declaratia dlui. ministru al Apararii catre domnul deputat Bogdan HUTUCA (PNL) ca pensiile nu afecteaza bugetul de stat consolidat, platite fiind din cei 2% din PIB, destinati, prin Tratatul de aderare la NATO, Apararii si ca “salariile plus pensiile, chiar daca s-ar aplica Legea 223/2015, asa cum a fost promulgata, nu depasesc 50%” din procentul respectiv;

5.  SCMD se angajeaza ca, prin dialog cu Primaria Generala a Capitalei, sa creeze cadrul legal pentru organizarea, in perioada 25Octombrie-25 noiembrie a.c. (in plina campanie pentru alegerile parlamentare), a unor marsuri de protest intre sediile MAI si MApN, cu participarea, conform legii, a maxim 200 de persoane. Cei care vor sa-si exprime, in mod real, pozitia, sunt rugati sa ne anunte. Spre exemplu: “Asociatia X din …….  doreste sa participe la un mars de protest, cu Y oameni, in data de ……”. In functie de optiunile dvs., vom negocia datele cu PGC. Valabil si pentru filialele SCMD!

Stimati rezervisti,

In conditiile in care Parlamentul a reafirmat ieri, prin vot, cresterea pensiilor civile cu 40%, noi, care am ajuns gluma familiei si bataia de joc a tuturor, fiind discriminati, la vedere, de 10 ani, ce facem? Stam, plangandu-ne soarta, sau protestam?

 

Honor et Patria! Vae Victis!

 

Presedintele SCMD,

         Col.(r) dr. Mircea DOGARU

 

Bucuresti,

23.09.2020

marți, 22 septembrie 2020

Adresa SCMD catre Secretariatul de stat pentru relatia cu Parlamentul

 

SINDICATUL CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE

Adresa: Bucuresti, str. Pajurei, nr. 13, Sector 1, cod postal 013152, Of. Postal 26 Cont:BRD, Agentia Carol, RO41BRDE441SV79262374410,

Cod fiscal: 26096263

Adresa e-mail: sindicatulmilitarilor@gmail.com

                          Nr. 591. din 22.09.2020

                                                                                                      

 

 

Domnului

                   Marius BALU

SECRETAR DE STAT PENTRU RELATIA CU PARLAMENTUL

SI CALITATEA VIETII PERSONALULUI

 

 

 

Domnule Secretar de stat,

 

Am primit, in 26 august, amplul dvs. mesaj, cu Nr. DR. 2956 din … 10.08.2020. Ne bucura interesul aratat de dvs. unora dintre cele 11 puncte programatice ale SCMD, vizand reobtinerea de catre rezervisti a drepturilor legitime, juridic si neconstitutional incalcate in ultimii 11 ani. Ne-a produs o placuta surpriza pozitia dvs., aceeasi cu a noastra, fata de initiativele de politizare a rezervistilor si sifonare a banilor de la pensii militare prin crearea unor structuri bugetofage si inutile, gen “Secretariatul de stat pentru rezervisti” ori “Consiliul National al rezervistilor” in cadrul Camerei Deputatilor. Spre deosebire de trompetele naive ale sistemului, usor de “convins”, cu la fel de inutile grade in rezerva si retragere, sau ordine si medalii, ca si dvs., noi am inteles ca se tenteaza crearea unor functii-sinecura pentru politicienii care, dupa alegerile generale, vor ramane “fara coledzi”.

 

Intrucat Comisia de Aparare a Camerei Deputatilor a constatat ca exista doar doua puncte de vedere, diametral opuse, de modificare a “formei consolidate” a Legii nr.223/2015, prin amendarea PLx nr.199/20202 – al dvs., vizand acordarea, doar din 2026 (2023 plus 2 ani de recalculare) a OMM si punctul de vedere al SCMD vizand intoarcerea imediata la totalitatea drepturilor acordate, prin Legea nr.223/2015, forma promulgata (anulata prin OUG-uri), Comitetul Director al SCMD m-a insarcinat sa va solicit organizarea unei discutii intre specialistii MApN si cei ai SCMD, in scopul realizarii unui acord privind modificarea        PLx nr.199/2020.

 

Solicitam ca la aceasta intrevedere sa participe doar specialisti, juristi si finantisti. Delegatia SCMD va fi formata din vicepresedintii, dl. gl.mr.(r) Constantin NASTASE, fost Sef al Directie generale financiar-contabile a MApN, col.(r) CALOIAN Monica (jurist) si lt.col.(r) Catalin APOSTOL (expert finante). Am dori ca din partea dvs. sa participe persoanele pe care le consideram responsabile de actuala “calitate a vietii” rezervistilor, domnii gl.mr.(r) Florin MACIU, consilierul dvs., gl.mr. Florin JIANU, actualul Sef al Directiei generale financiar-contabile, col.Valeriu ROSU si gl.bg. Anton-Radu CIPU, actualul Sef al Directiei generale-juridice plus d-na. col. Mihaela ANDRITOIU, Sef al Casei sectoriale de pensii a MApN.

 

In eventualitatea ca doriti, ceea ce ne-ar bucura, sa participati si dvs. la discutii, voi solicita sefului delegatiei noastre, dl.gl.(r) Constantin NASTASE, sa ma includa si pe mine in calitate de observator.

 

Reamintindu-va ca institutia prezidentiala a raspuns prompt unei solicitari similare si considerand intrevederea extrem de urgenta, date fiind evolutia PLx nr.199/2020 in comisiile Camerei Deputatilor, precum si constanta rata a mortalitatii la rezervisti, de c. 500-600/luna, va rog sa fiti de acord sa fixati un termen cat mai apropiat!

 

 

 

Cu multumiri anticipate,

 

Col.(r) dr. Mircea DOGARU,

 

PRESEDINTELE SCMD

        

luni, 21 septembrie 2020

Deciziile C.D. al SCMD, din 19 septembrie 2020

 

DECIZIILE C.D. AL SCMD

DIN 19 SEPTEMBRIEI 2020

 

Intrunit statutar, in judetul Alba, CD al SCMD a luat, prin vot unanim, o serie de decizii importante, cu aplicare imediata. Birourile operative ale filialelor vor primi, ca nota interna, procesele verbale, scanate. Dam publicitatii, pentru toti membrii, deciziile de interes general:

1.     Filialele vor lua masuri de largire a contactelor si discutiilor membrilor cu deputatii, indiferent de culoare politica, in scopul cunoasterii de catre acestia a situatiei reale la pensiile militare, in vederea votului pe PLx-199/2020;

2.     In baza Deciziei Comisiei de Aparare, de negociere si punere de acord intre SCMD si MApN, MAI si SRI, SCMD va raspunde pozitiv scrisorii Secretarului de stat MApN, dl. Marius BALU, propunand realizarea unei intalniri intre specialistii in domeniu, juristi si finantisti, adica a unei delegatii condusa de dl. gl.mr.(r) Constantin Nastase, cu domnii gl. Florin Jianu, Col. Valeriu Rosu si Col. Andritoi Mihaela, in scopul lamuririi diferendelor;

3.     Apelarea de catre SCMD a tuturor ONG-urilor rezervistilor care sustin pozitia noastra, pentru realizarea unor marsuri de protest cu maxim 200 de persoane, conform legii in vigoare, intre sediile centrale ale MAI si MApN, in perioada 25 Octombrie - 25 noiembrie a.c.

4.     In perioada 21.09 – 15.10.2020, SCMD va face lobby pe langa parlamentari, indiferent de culoare politica, pentru traducerea in proiecte legislative a celor 11 puncte din Programul SCMD, prezentate si agreate si de institutia prezidentiala;

5.     SCMD va formula actiuni in Instanta, in contradictoriu cu sefii Directiilor Juridice de la MApN, MAI si SRI si directorii Caselor Sectoriale de Pensii, in termenul de prescriptie, pentru neaplicarea corecta a prevederilor legislative privind pensiile militare, inducerea in eroare si prejudicierea rezervistilor;

6.     Intensificarea actiunilor de mediatizare online a demersurilor si pozitiilor SCMD, la nivelul tuturor filialelor;

7.     In ceea ce priveste alegerile locale si generale, CD recomanda membrilor SCMD sa acorde sprijin tuturor membrilor sai care candideaza, indiferent de partid si tuturor candidatilor care au demonstrat, prin actiuni concrete, ca inteleg si doresc sa actioneze in vederea rezolvarii demersurilor SCMD privind problematica pensiilor militare.

8.     SCMD va face, pe cale guvernamentala si parlamentara, demersurile necesare in vederea incheierii unor acorduri intre Ministerele Sanatatii de la Bucuresti si Chisinau, pentru acordarea de asistenta medicala veteranilor de razboi din zisa R. Moldova, apartinand celor 5 filiale SCMD de peste Prut, in unitatile medicale de stat din Romania;

9.     SCMD va solicita MApN, MAI si SRI inlocuirea documentelor de transport, acordate anual rezervistilor, ca gratuitate, cu contravaloarea lor;

10. SCMD va solicita MApN, MAI si SRI sa ia masurile necesare inlocuirii taloanelor de pensie, ca act doveditor, cu legitimatiile de rezervist/militar in retragere sau cu livretele militare;

11. Amanarea, in contextul recrudescentei pandemiei de Covid-19 si al legislatiei restrictive, a convocarii CNR pana la lichidarea pandemiei si normalizarea situatiei;

12. In scopul reorganizarii activitatii filialelor in situatie de pandemie, viitoarele sedinte ale CD se vor tine, de fiecare data, in alta localitate de referinta, avandu-se in vedere intr-o prima etapa, ca locatii, dar in functie de zonele pandemice ale momentului, Ramnicu Valcea, Cluj-Napoca, Targu Mures si Iasi.

Celelalte decizii, care vor fi transmise, prin scanarea proceselor verbal, se refera la masuri de ordin financiar si de politica de aliante cu sindicate si ONG-uri.

 

Honor et Patria! Vae Victis!

 

Presedintele SCMD,

     Col.(r)dr. Mircea DOGARU

 

Bucuresti,

21.09.2020

joi, 17 septembrie 2020

 

MACIUCA MANIPULARII VA LOVI IN ZILELE DE

21-23 SEPTEMBRIE 2020

-         In atentia tuturor rezervistilor si a deputatilor, indiferent de culoare politica –

Doamnelor si domnilor,

In plina campanie electorala, cand se promit mariri de pensii cu 40% si de salarii, insotite de scutiri de impozite, o singura categorie socio-profesionala este uitata deliberat si aruncata la marginea societatii – militarii, fie in activitate, fie in rezerva sau retragere si asimilatii lor. Si aceasta nu numai pentru ca M.Ap.N., coordonatorul sistemului, nu-i sprijina, ci pentru ca le este de-a dreptul ostil, tratandu-i ca pe inamici!

Dupa magariile basiste din 2010 (Legea 119 si frauda parlamentara Anastase, adica Legea 263) nu politicienii, ci chiar camarazii nostri finantisti si juristi s-au intrecut in a nu aplica legislatia referitoare la pensiile militare de stat in mod corect, ci in a o interpreta in defavoarea oamenilor. De ce?...

La inceput, pentru a-si acoperi manariile penale legate de OUG 1/2011, data pentru a contracara succesul SCMD la ICCJ, apoi pentru ca au descoperit ca orice taiere absurda a drepturilor, indeosebi ale rezervistilor, le poate atrage functii, grade, prime, salarii umflate si, mai ales, fonduri suplimentare pentru achizitia de harburi nezburatoare si neplutitoare, dar aducatoare de spagi. Si le-a mers pentru ca putini politicieni stiu ca militarii nu au contracte de munca normata la 8 ore, ci de activitate la ordin, 24 h din 24 si, prin urmare, nici Ministerul Muncii, nici comisiile de munca din Parlament, n-ar avea legal nici o competenta asupra celor carora le este interzis prin Constitutie (Art. 42) cuvantul ”munca”. Si mai putini politicieni stiu ca salariile si pensiile lor se platesc, in baza Tratatului de aderare la NATO, nu din bugetul consolidat ci din cei 2% destinati Apararii. Bani de care nu se poate atinge nimeni, decat daca se inventeaza structuri de sifonare a fondurilor de pensii militare, gen ”Secretariatul de stat pentru rezervisti” ori ”Consiliul National al Rezervistilor”, bugetofag in cadrul Camerei Deputatilor. In astfel de gaselnite, penalii kaki sunt inventivi, dovada modul in care au sterpelit rezervistilor Pilonul II, adica pensiile private, in 2001, si dupa succesul SCMD din 2015 (Legea reparatorie nr. 223), din nou, in 2017, prin OUG 59.

Atat de inventivi s-au dovedit camarazii nostri inca in activitate incat, in 2015, l-au pacalit pe Dacian Ciolos, caruia i-au strecurat o intreaga OUG, cu 30 de articole, referitoare la pensiile militare, drept... articol (nr. 40) in OUG 57, referitoare la salarizarea bugetarilor pe 2016. Prin aceasta au facut praf Legea pensiilor militare de stat! Si, de atunci, la fiecare incercare a SCMD-ului de a deschide ochii politicienilor, expertii lor in manipulare ii duc cu presul pe ministri si parlamentari cu aceeasi minciuna: ca aplicarea Legii 223/2015, asa cum a fost promulgata, ar baga Armata si Tara in faliment! Si o fac mintind ca, in calculul pensiilor ar intra elemente care nu se regasesc nici macar in salarii (chirii, echipament, norma de hrana, deplasari etc.).

Doamnelor si domnilor,

Pentru ca se izbesc, din 2011, de rezistenta SCMD, pe care n-au reusit sa-l desfiinteze, nici juridic, nici subminandu-l din interior, in perioada 2014-2017, si-au pus valetii si trambitele sa-i pacaleasca pe rezervisti ca vor avea mai multa forta daca toate ONG-urile lor se vor aduna la un loc, adica sub acelasi steag, evident al M.Ap.N. Si multi naivi, disperati, in conditiile in care, la noi, fara SARS-COV 2, mortalitatea este de c. 600/luna, ramasi cu pensii de 500-600 lei, adica sub pomana botezata, in bataie de joc, ”pensie minima”, au muscat momeala, aruncandu-se in bratele calailor. Degeaba i-am avertizat noi ca asa zisa cuagulare a ”structurilor asociative” inseamna aducerea tuturor sub acelasi papuc, manipularea pana la moarte, praful de pe toba pentru cei multi si beneficii doar pentru complici! Drept dovada, de peste un an de zile, de cate ori SCMD reuseste sa convinga parlamentarii sa-si asume ca amendamente vechile texte ale articolelor Legii 223/2015, distruse prin OUG-uri, ne izbim de ”argumentele” domnilor Balu si Rosu, care, reprezentand M.Ap.N., ii manipuleaza pe parlamentari, afirmand ca propunerile lor, contrare intereselor rezervistilor ar apartine ”structurilor asociative” ale acestora. Acolo unde nu reusesc, promit respectivilor inutile grade de general in retragere.

Intre timp, rezervistii mor pe capete de inima rea, nu de COVID 19, vazand jocul de-a ”uite amendamentul nu e amendamentul”. Iar moartea lor e inregistrata drept ”mari economii la bugetul de stat, fond pensii militare” (gl. Maria Lupu).

Constatand, din decembrie 2019, ca jocul nu mai tine si ca, prezenti la toate discutiile din camere, delegatii SCMD au convins parlamentarii, obligandu-i pe delegatii M.Ap.N. sa plece cu coada intre picioare, ca inexistenta ”Lege Ciuca” nu mai poate prosti pe nimeni si ca tot mai multi rezervisti refuza sa se mai lase manipulati pe melodia ”liberalii va dau, dar PSD-ul nu vrea”, dragii nostri camarazi penali s-au gandit la o lovitura de ma-ciuca. Data pe fondul atacurilor furibunde ale ambuscatilor trambitasi on-line impotriva SCMD, caruia ii atribuie propriile mizerii, lovitura se va produce in cascada, in zilele de 21-23 septembrie a.c.

Doamnelor si domnilor,

Luni, 21 septembrie, ministrul marioneta al Apararii i-a convocat la minister, la orele 13.00, pe toti presedintii ”structurilor asociative” adica ai ONG-urilor care, juridic, nu au nici o treaba cu lupta pentru dreptate sociala, sa semneze ca fiind ale lor, amendamentele M.Ap.N.-ului la PLx 199/2020. Pentru ca cele 3-4 flasnete care au executat ordinul pana acum, n-au convins! La sindrofie va fi prezent si un important deputat, caruia i s-a promis gradul de general in retragere, pentru 1 Decembrie 2020.

Marti, 22 septembrie, mizeria incropita acolo, va fi bagata spre asumare, ca ”raport”, pe gatul deputatilor din Comisia de Aparare. Iar miercuri, 23 septembrie, va fi bagata pe gatul tuturor deputatilor, spre votare in plenul Camerei.

De ce acest asalt, militar pregatit de dragii nostri camarazi, dovediti penali de auditurile Curtii de Conturi din 2012 si 2020? De frica numarului mare de parlamentari, carora SCMD le-a pus la dispozitie Adevarul, a premierului care s-a angajat fata de noi in 2018, a Presedintelui care a facut-o si in 2017 si in 2020, a liderului opozitiei, care ne-a ascultat si care este si el fiu de ofiter si a miilor de rezervisti care au inceput, treziti la realitate, sa le injure trambitele interesate ori paranoice!

Doamnelor si domnilor,

Ce vor calaii rezervistilor din M.Ap.N., pe care i-am dat in judecata in ianuarie 2018, procesul ajungand, in sfarsit, la ICCJ? Sa ne amageasca inca o data fara sa ne redea drepturile legitime, ca vor faca si vor drege, cand se va aplica integral Legea salarizarii unitare (desi Ludovic Orban tocmai a declarat ca asta nu se va intampla niciodata) adica, teoretic, in 2023. Plus inca 24 de luni, adica prin 2026 vom primi inapoi ”Ordinul Meritul Militar”, ilegal inclus in pensie. Ba, de frica SCMD, vor sa promita si ”pensia privata” (”suplimentara”) desi asta ar presupune intoarcerea ”Raportului” la Comisia de Munca si nu mai e timp. Plus faptul ca, presedintele acesteia, dl. deputat Adrian Solomon are toate tiglele pe casa si le-a mai tras-o de cateva ori, aproape la fel de dur ca dl. Tit-Liviu Brailoiu, la Senat.

Ce vrea SCMD de la domnii deputati? Sa aiba acum curajul revenirii la textul Legii reparatorii 223/2015, asa cum a fost promulgat (plafon 100%, procent de calcul 85%, corelarea cu veniturile salariale brute actualizate si cu cele ale omologilor de astazi, separarea Pilonului II si OMM de pensia militara de stat si dreptul de valorificare a anilor lucrati in calitate de civili, dupa incheierea contractului militar, ca pensie de stat, separata de solda de rezervist, botezata ”pensie”, reprimirea ajutoarelor salariale la trecerea in rezerva, abuziv suspendate etc.), CU APLICARE IMEDIATA!

Doamnelor si domnilor deputati,

Noi, rezervistii nu vrem pomeni ci doar drepturile noastre legitime, contractuale, de care am fost deposedati prin frauda, nu de dvs. ci de ”uscaturile” padurii noastre!

Ne adresam dvs. indiferent de culoare politica, rugandu-va sa fiti atenti la decizia finala, neuitand ca reprezentati in Parlament si interesele noastre si ale Tarii si sa faceti efortul de a nu va mai lasa nici manipulati, nici ”cumparati” cu ”margele de sticla” de ”sirenele” M.Ap.N.! Ca sa nu va mai mirati de ce vom iesi in strada sau de ce vom reactiona dur si la vot si in campania electorala, care va intereseaza in mod deosebit, pentru ca vom fi nevoiti, mai ales la ”generale” dar chiar si la alegerile locale sa ne indeplinim datoria morala de a-i sprijini pe cei care ne apara dreptatea si drepturile: de la d-nii Stroe Felix si Decebal Fagadau la Constanta, la d-nii Daniel Tudorache si Dan Cristian Popescu la Bucuresti, sau d-nii Lazar Cornel, Cristian Popescu si Cornel Catalin Bulf la Pitesti. Pentru ca noi si aliatii nostri din CNSC ii sprijinim pe oamenii care sunt oameni, indiferent de partid! In functie de voturile exprimate in Camera Deputatilor pe amendamentele la PLx 199/2020, pro-M.Ap.N. sau pro-rezervisti, vom stabili si noi lista candidatilor preferati la alegerile parlamentare, pentru care ne vom transforma in cei mai redutabili sustinatori.

Honor et patria! Vae victis!

Presedintele SCMD

Col. (r) dr. Mircea DOGARU

 

P.S. Comitetul Director al SCMD va lua deciziile care se impun, sambata,19 septembrie a.c.

marți, 15 septembrie 2020

 

PROGRAMUL DE DESFASURARE A SEDINTEI

C.D. (18–19.09.2020)

 

Vineri, 18 septembrie 2020

14.00-20.00 Sosirea si cazarea participantilor (Oarda/Alba Iulia).

20.00 - 21.00 Cina  la Pensiunea Perla Muresului.

 

Sambata, 19 septembrie 2020

08.00 – 09.00  Micul dejun – Pensiunea Perla Muresului.

09.00 – 09.30 Deschiderea lucrărilor CD, cu următoarea desfăşurare:

·        Cuvânt de „Bun Venit” din partea preşedintelui SCMD;

·        Anunţarea ordinii de zi şi a problemelor de procedură. Supunerea la vot.

09.30 – 12.30 Desfasurarea ordinii de zi, adoptata;

12.30 – 13.30 Masa de pranz - Pensiunea Perla Muresului

             13.30. Plecarea participantilor.


 P.S. - Masca de protectie antivirus, obligatorie. Daca vremea permite, toate activitatile se vor tine pe terasa.

Secretariatul S.C.M.D.

 

TEMATICA C.D. DIN 19 SEPTEMBRIE 2020

1.     Implicarea SCMD in proiectele legislative de modificare a Legii 223/2015, forma consolidata (adica distrusa de OUG-uri). Informare - col. (r) Dogaru Mircea. Dezbateri. Propuneri;

2.     Situatia proceselor SCMD. Schimbari in optica judecatorilor. Informare -col. (r) Caloian Monica. Discutii. Propuneri;

3.     Situatia si activitatea SCMD in pandemie. Propuneri privind organizarea CD si CNR - vicepresedintii SCMD;

4.     Actiuni mediatice anti-SCMD si posibilitati de contracarare - col. (r) Tudosie Stefan, col. (r) Deac Adrian. Discutii. Propuneri;

5.     Pozitia SCMD fata de alegerile locale si generale - vicepresedintii SCMD. Discutii. Propuneri;

6.     Situatia financiara a SCMD. Raportul Comisiei de Cenzori si Bilantul - gl. mr. (r) Nastase Constantin, lt.col. (r) Oarga Madalin. Discutii. Propuneri;

7.     Prezentarea problemelor specifice ale filialelor, de catre vicepresedintii cu responsabilitati teritoriale. Propuneri.

vineri, 11 septembrie 2020

Adresa catre Presedintele Camerei Deputatilor, dl. Ion-Marcel CIOLACU

 

SINDICATUL CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE

Adresa: Bucuresti, str. Pajurei, nr. 13, Sector 1, cod postal 013152, Of. Postal 26 Cont:BRD, Agentia Carol, RO41BRDE441SV79262374410,

Cod fiscal: 26096263

Adresa e-mail: sindicatulmilitarilor@gmail.com

Nr. 574. din 09.09.2020

                                                                                                      

 

CATRE

PRESEDINTELE CAMEREI DEPUTATILOR,

DOMNUL DEPUTAT ION - MARCEL CIOLACU

 

 

DOMNULE PRESEDINTE,

 

Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD) face demersuri in Parlament, in Justitie, in strada, din 9 decembrie 2015, pentru aplicarea Legii pensiilor militare de stat (Legea nr. 223/2015), asa cum a fost promulgata si renuntarea la forma “consolidata” obtinuta, de catre Directiile Juridica si Financiara ale MApN, prin manipularea parlamentarilor si guvernelor, in scopul acceptarii si perpetuarii, ca lege, a unor ordonante de urgenta (OUG nr.57/2015. OUG nr. 59/2017 etc.) care au distrus eforturile depuse timp de patru ani, de catre colectivele care au elaborat textul legii, in scopul eliminarii gravelor discrepante si prevederi neconstitutionale existente in sistemul militar de pensii.

Va inaintam, alaturat, in baza discutiilor purtate la Comisiile de Aparare si de Munca ale Camerei Deputatilor, forma finala a amendamentelor la PL-x nr.199/2020, aflat in faza de Raport la Comisia de Aparare, amendamente pe care le sustine, in scop reparatoriu, si SCMD.

Spre intelegerea demersului nostru, va inaintam, de asemenea, tabelul cu situatia reala a pensiilor din Romania, doua exemple de pensii militare de stat, mult mai mici decat asa-zisa “pensie minima” si punctajul de probleme care framanta rezerva, acceptat in integralitate de institutia prezidentiala.

Va solicitam sprijinul, deoarece Camera Deputatilor este decizionala, afirmand ca suntem singura categorie socio-profesionala sabotata de propriul minister care se opune, prin directiile de specialitate, oricarei normalizari a situatiei la pensii in cadrul Sistemului de Aparare, Ordine Publica si Securitate Nationala, pe care il coordoneaza.

 Cu deosebita stima, 


Col.(r) dr. Mircea DOGARU,

          Presedintele SCMD     


miercuri, 9 septembrie 2020

WOW!

 

DESPRE COPIII PREFERATI 

AI DEMOCRATIEI DE CUMETRIE

 

 

Cititi, adunati pe orizontala cele trei coloane si nu uitati faptul ca nu sunt trecute toate sporurile!

 

Honor et Patria! Vae Victis!

 

Presedintele SCMD,

         Col.(r)dr. Mircea DOGARU