28 octombrie 2009
COMUNICAT DE PRESĂ
În şedinţa din data de 28 octombrie 2009, Curtea Constituţională, sesizată în cadrul controlului anterior promulgării legii, prevăzut de art.146 lit.a) din Constituţie, cu obiecţiile de neconstituţionalitate referitoare la:
- Legea privind reorganizarea unor autorităţi şi instituţii publice, raţionalizarea cheltuielilor publice, susţinerea mediului de afaceri şi respectarea acordurilor-cadru cu Comisia Europeană şi Fondul Monetar Internaţional;
- Legea educaţiei naţionale;
- Legea-cadru privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice,
având în vedere complexitatea problemelor juridice ce fac obiectul examinării şi care necesită o analiză deosebit de atentă, a decis amânarea dezbaterilor pentru data de 9 decembrie 2009.
Biroul de presă al Curţii Constituţionale
- Cate pensii speciale sunt in acest moment in Romania. Numai in tarile bananiere sunt diferente atat de mari intre pensia minima si pensia maxima acordate de stat. In tarile civilizate, raportul intre salariul si pensia minime si salariul si pensia maxime este de maxim 1/5.
- Nu doar Putin e negru. Depresia i-a cuprins pe toți putiniștii de serviciu de la București, în frunte cu odioasa antisemită, cu ex-tovarășul ei aurist și cu securistii ascunși încă prin servicii
- Despre sesizarea pe care Avocatul Poporului a făcut-o la Curtea Constituțională, cu privire la Legea pensiilor militare
- Aceste doua filme de pe You Tube, merita, cu prisosinta, vizionate. Merita sacrificate 39 min pt partea I si 1h40 min pt partea a II-a. Informatiile pe care ni le da acest tanar, trecut prin experienta si chinurile drogurilor, sunt mai valoroase si mai eficiente decat toate actiunile de pana acum ale Agentiei Antidrog si ale Ministerului Educatiei din Romania, luate impreuna. Trimiteti link-urile la copiii, respectiv la prietenii si colegii vostri. Le veti face un mare bine!
- AFLĂ CARE ESTE SECŢIA TA DE VOTARE
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
9 comentarii:
Boala lunga! Sper sa nu fie si moarte sigura.
Au amanat ca sa stie precis cine va fi noul presedinte pe care sa-l serveasca cu zelul cuvenit celui mai puternic om din stat. Halal independenta. Dreptatea va trebui sa ne-o facem singuri !
Motivul amanarii ?... concluziile anticonstitutionale pe marginea proiectului de lege sunt evidente si nu pot fi facute publice inainte de alegeri ; ar fi un adevarat dezastru pentru HAITA PDL si candidatul lor la presedentiae !
Postez doua opinii sugestive referitoare la "haita PDL" preluate de pe alt blog:
1)-va recomand sa folositi intotdeauna in scris si exprimare “haita” PDL- au realmente comportament de haita in toate actiunile si interventiile lor. Rog dezvoltati !
2)Asa este ! Nenorocirea mare este mult mai MARE decat isi inchipuie majoritatea alegatorilor.Actuala „haita” este mult mai periculoasa decat TOATE HAITELE DE LUPI INFOMETATI ! Haita lupilor infometati s-arunca asupra pradei si-o devoreaza rapid iar dupa ce si-au potolit foamea se retrag linistiti in fundul padurii iesind din nou la drumul mare numai atunci cand foamea ii obliga.
„HAITA” despre care vorbesti ataca concentric si devoreaza tot ce ii iese in cale folosind toate metodele pentru a-si atinge scopul marsav. Mai intai isi face calculele meschine dupa care ADULMECA PRADA cantarindu-i sansele in lupta cu ea iar de-i simte slabiciunea O ATACA DIN TOATE PARTILE folosind HARTUIALA,DEZBINAREA ( pentru a-i slabi puterea si coeziunea ),DIVERSIUNEA,VRAJBA,INSELATORIA,INDUCEREA IN EROARE,CALOMNIA si lista ar putea continua.
Actuala „haita” mai intai isi umileste prada si-apoi o devoreaza iar dupa ce s-a saturat nu se retrage in fundul padurii ci se muta-n alta parte dupa o alta prada chiar daca BURTILE NESIMTITE sunt pline. DE CE OARE ? Fiindaca ESTE O HAITA SPECIALA,DEVORATOARE si LIPSITA DE SCRUPULE !
Interzicerea cumulului pensie-salariu, pe ordinea de zi a deputatilor
Astazi, ora 13:50
Avocatnet.ro
Proiectul de lege prin care se interzice cumulul pensiei cu venitul salarial de la stat, in cazul persoanelor care au o pensie mai mare decat salariul mediu, se afla pe ordinea de zi a Camerei Deputatilor, dupa ce, in urma cu o luna a fost adoptat tacit de Senat.
Dimensiune text print ym Articol interesant (5)
Proiectul de lege prevede ca angajatii din sectorul bugetar pot cumula pensia cu veniturile salariale doar daca nivelul pensiei incasate este mai mic sau cel mult egal cu nivelul salariului mediu brut pe economie.
”Beneficiarii dreptului la pensie pentru limita de varsta apartinand sistemului public de pensii, cat si sistemelor neintegrate sistemului public de pensii care realizeaza venituri salariale sau, dupa caz, asimilate acestora, din exercitarea unei activitati pe baza de contract individual de munca, raport de serviciu sau in baza actului de numire potrivit legii, in cadrul autoritatilor si institutiilor publice central si locale, indiferent de modul de finantare su subordonare, precum si in cadrul regiilor autonome, societatilor nationale, companiilor nationale si societatilor la care capitalul social este detinut integral sau majoritar de stat sau de o unitate administrativ- teritoriala, pot cumula pensia neta cu veniturile astfel realizate, in conditiile in care nivelul pensiei astfel incasate este mai mic sau cel mult egal cu nivelul salariului mediu brut pe economie” se arata in proiectul de lege.
De asemenea, conform proiectului, pensionarii cumularzi au posibilitatea de a opta pentru unul din venituri in termen de 15 zile de la data intrarii in vigoare a actului normativ.
Neindeplinirea acestei obligatii va duce la incetarea de drept a raporturilor de munca, angajatorul avand obligatia de a lua masurile necesare constatarii situatiilor de acest fel. In caz contrar, angajatorului i se va aplica o amenda de la 2500 la 5000 lei.
Conform Constitutiei, desi Senatul a avut un termen de 45 de zile pentru a se pronunta asupra proiectului de lege, fiind prima camera sesizata, la data de 10 septembrie, acest termen a fost depasit, astfel incat legea a fost adoptata tacit.
Proiectul de lege a primit aviz negativ de la Comisia juridica a Camerei Deputatilor, avand in vedere ca prin adoptarea acestuia se crea un paralalegism legislativ, intrucat regimul cumulului pensiei cu veniturile salariale face obiectul Capitolului IV din Legea privind reorganizarea unor autoritati si institutii publice, rationalizarea cheltuielilor publice, sustinerea mediului de afaceri si respectarea acordurilor-cadru cu Comisia Europeana si Fondul Monetar International, pentru care Guvernul si-a asumat raspunderea in 15 septembrie.
Ce parere aveti?
E vorba despre alt proiect decat cel al legii privind reorganizarea unor autoritati si institutii publice etc.? Sper ca e o greseala undeva. Oricum, daca mai exista dorinta respectarii legii in tara asta, ar trebui sa se tina cont de Decizia nr. 82/2009 referitoare la excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor O.U.G. nr. 230/2008 pentru modificarea unor acte normative în domeniul pensiilor din sistemul public, pensiilor de stat şi al celor de serviciu. In situatia ridicarii de catre cineva a unei noi exceptii, teoretic instanta constitutionala nu mai poate da decat o hotarare (decizie) similara cu cea la care ma refer mai sus. Dar mai stii ?! Daca ne uitam la amanarea pana pe 9 dec. a judecarii conestatiei depusa de PNL cu privire la asumarea guvernamentala a celor trei legi...
Legea privind reorganizare agentiilor (si cumulul pensie-salariu) si Legea salarizarii unitare AU FOST DECLARATE CONSTITUTIONALE ! In avans, la ordinul marinarului.
MA BUCUR DIN SUFLET CA O SA LOVESCA IN VOI, CEI CARE ATI MANCAT BUGETUL CU INVARTELILE VOASTRE IEFTINE DIN CAUZA CARORA NU O SA MAI AVEM SI NOI UN DRAM DE DECENTA LA PENSIE... SPER SA VA AJUNGA PENSIILE PENTRU A AVEA SI NISTE CIOCLII DE PRIMA CLASA LA MAREA SARBATOARE CARE VA ASTEAPTA...HAPPY LIFE AFTER!
Pentru ultimul anonim
1. Cine rade la urma, rade mai bine.
2. Dumneata deja NU MAI AI DECENTA, chiar daca nu ai ajuns la pensie.
3. Se vede ca habar nu ai despre ce e vorba pe acest forum!
Trimiteți un comentariu