Oferte de turism in anul 2024 si facilitati pentru membrii SCMD

  Oferte de turism in anul 2024 Perioada Destinatia (dati clic pe text, pentru detalii) ·          10.04-1...

marți, 4 februarie 2020


SUCCESE S.C.M.D. IN JUSTITIE
-         In atentia membrilor S.C.M.D. –
Doamnelor si domnilor,
In mod surprinzator sau nu, in conditiile actualei greve a magistratilor, am castigat la Sectiile 1 si 9 in Contencios Administrativ si Fiscal, in zilele de 28 si 30 ianuarie, in recurs, in doua dosare:
In dosarul 4963/3/2018, impotriva M.Ap.N., pentru Comisia de Contestatii Pensii si Casa de Pensii Sectoriala, anularea hotararilor si deciziilor de recalculare pensii emise de acestea si emiterea unei noi decizii de pensie pentru membrul de sindicat prin care sa i se scoata din baza de calcul si sa i se acorde separat pensia suplimentara de 9%;
In dosarul 9357/3/2017 (litigiu privind functionarii publici pe Legea nr. 188/1999) – dosar colectiv, impotriva Inspectoratelor pentru Situatii de Urgenta Dolj, Buzau, Teleorman, Vrancea si Olt, a Inspectoratului de Politie Judetean Dolj si a Directiei Juridice a M.A.I., al caror recurs a fost respins, admitandu-ni-se sesizarea CCR cu exceptia de neconstitutionalitate a prevederilor Art. 41 din OUG nr. 114/2018. In acelasi sens, s-a pronuntat, de altfel, si Avocatul Poporului printr-o adresa catre presedintele CCR. Va reamintim faptul ca, la sedinta privind redactarea raportului comun al comisiilor Camerei Deputatilor, la care a fost invitat doar S.C.M.D., am reusit sa convingem deputatii si reprezentantul Ministerului Muncii, ca rezervistii sunt singura categorie socio-profesionala discriminata prin neacordarea ajutoarelor salariale (salariile compensatorii), suspendarea platii acestora pe inca trei ani, fiind facuta neconstitutional, in baza unei legi abrogata de un an in momentul emiterii OUG 114/2018.
Reamintim, deasemenea, tuturor membrilor S.C.M.D. ca ceea ce castigam prin tribunal, fie si recunoasterea neconstitutionalitatii unei legi, este valabil doar pentru membrii de sindicat.
Honor et patria! Vae victis!
Presedintele S.C.M.D.

Col. (r) dr. Mircea DOGARU