Oferte de turism in anul 2024 si facilitati pentru membrii SCMD

  Oferte de turism in anul 2024 Perioada Destinatia (dati clic pe text, pentru detalii) ·          10.04-1...

luni, 16 noiembrie 2020

 

SCRISOARE DESCHISA

DOMNULUI DEPUTAT RADU BABUS

VICEPRESEDINTELE COMISIEI DE APARARE

DIN CAMERA DEPUTATILOR

Domnule deputat,

In numele membrilor S.C.M.D., va aduc inca o data multumiri dvs. si colegilor dvs., domnii deputati George Visan, Mihai Weber, Dorel Caprar si Adrian Solomon (presedintele Comisiei de munca) pentru initierea amendamentelor la Plx. 199/2020, care readuc Legea pensiilor militare de stat la forma initiala, promulgata. De asemenea, domnului deputat Dumitru Lupescu, pentru cele doua amendamente care o completeaza!

Am recurs la aceasta modalitate, deoarece majoritatea rezervistilor sunt intr-un mod ingrozitor manipulati de ”calaii” nostri din Directiile generale Juridica si Financiara ale M.Ap.N., care se impotrivesc sistematic, de 10 ani, oricarei normalizari in ceea ce priveste pensiile militare de stat. Acestia sunt in fapt autorii textelor din OUG 57/2015, 59/2017, 114/2018 etc.,ce au distrus Legea 223/2015. Aburiti de comunicate ale M.Ap.N. sau ale unor lideri de ONG-uri care viseaza inutilul grad de general in rezerva ori in retragere sau au ambitii politice, majoritatea rezervistilor nu stiu ca la Comisia de Aparare a CD se confrunta doua categorii de amendamente: ale dvs. si cele ilegale, semnate ”M.Ap.N.” ori ”Comisia de Aparare”, ultimele neprevazand decat amanarea sine die a rezolvarii problemei, ba, mai nou, alte prevederi restrictive gen reducerea ”sporului de dispozitiv” de la 25% la 7%.

Tot neconstitutional si de-a dreptul penal, doi colonei care aspira la gradul de general cu data de 1 Decembrie a.c. au pretins recent, unul ca reprezinta pozitia M.Ap.N., altul a rezervistilor si s-au pus pentru a –”n”- a oara de acord sa ne dea ”Marele Nimic”, pretinzand, intre altele, ca ar mai fi inregistrat la dvs. un alt proiect de lege, vizand o imposibila aliniere la soldele de grad si de functie, care, in sistemul actual de salarizare nu inseamna nici macar ajutorul social botezat ”pensie minima”.

Rugandu-va sa mergeti pana la capat in demersurile initiate, si pe care noi le sustinem, indraznim sa va rugam sa mai faceti unul. Il vom face si noi, dar mai multe sanse de raspuns le are Comisia de Aparare. Pe scurt, in numele dreptului legitim si legal la informare, va rugam sa solicitati la M.Ap.N. lista ONG-urilor de ”utilitate publica”, pe care le sponsorizeaza, sumele alocate anual si, pe data de 2 decembrie, lista cadrelor in rezeva si in retragere care au fost avansate la gradul de general. Ca sa se dumireasca si camarazii nostri mai creduli, cine si cum le apara interesele! Cat despre intrebarea... de ce sefii Sistemului, adica ministrul Apararii, nu se consulta cu sindicatele din M.A.I. si cu S.C.M.D. ci cu niste ONG-uri care, prin statut, nu au atributii in domeniul economic si social (?), raspunsul vi-l dam noi: Sistemul nu are nevoie de parteneri reali de dialog ci de slugi si de trompete!

Cu multumiri si aleasa consideratie,

Presedintele S.C.M.D.

Col. (r) dr. Mircea DOGARU                            16 noiembrie 2020