ANUNT REFERITOR LA PROCESUL JURIDIC AVAND CA SUBIECT DISCRIMINAREA PRODUSA DE LEGEA 282/2023

1. Puteti descarca de la https://drive.google.com/file/d/1yOxkoklw1LcBTm1SSeCk2qpA28qU-Xjf/view?usp=drive_link formularul/declaratia care trebuie completata si semnata de catre membrii sindicatului participanti la procesul declansat in Justitie de catre SCMD pentru discriminarea produsa de Legea 282/2023; 2. Rezervistii din toata tara, care nu sunt membri ai SCMD si care doresc sa sprijine aceasta actiune, sunt rugati sa se inscrie in sindicat. Detalii despre inscrierea in SCMD gasiti la http://scmdsecretariat.blogspot.com/2010/02/procedura-de-primire-de-noi-membri.html

marți, 16 iulie 2024

 

S.C.M.D. VERSUS CASA SECTORIALA DE PENSII A M.A.I.

-         In atentia membrilor SCMD, jandarmi, pompieri sau fosti lucratori din Serviciile MAI –

Stimati camarazi,

Suntem din nou discriminati fata de civili!

In asteptarea aplicarii mult laudatei Legi 360/2023, mii de pensii civile au fost taiate sau micsorate pe Legea 263/2010. Au fost insa iertati de inapoierea sumelor declarate ”necuvenite”.

La noi, a deschis atacul Casa Sectoriala de Pensii a MAI vizand, deocamdata, peste 5600 de jandarmi si pompieri in rezerva. Ia trimite accelerat DECIZII de recuperare a sumelor incasate necuvenit, cu titlul de pensie militara, pe 84 de luni din urma.

De ce pensionarii civili in cauza sunt iertati pentru o ”vina” care nu le apartine, iar rezervistii nu? Este exact situatia din anii 2013-2015 cand ni se cereau bani pe 36 de luni din urma, iar SCMD a elaborat (gl. Constantin Nastase) si obtinut Legea 241/2013, apoi, cu ajutorul unor grupuri de deputati si senatori a facut posibila aparitia Legii 223/2015 (ulterior distrusa prin zeci de OUG-uri).

In situatia actuala, dupa discutii cu reprezentantii Casei Sectoriale de Pensii a MAI, Departamentul Juridic al SCMD, recomanda:

·        in 30 de zile consecutive (nu lucratoare) de la data primirii Deciziei, trimiteti prin posta, cu confirmare de primire, sau inregistrati la emitent (Casa Sectoriala) nu o contestatie ci o PLANGERE PREALABILA ADMINISTRATIVA (in baza Art. 7 a Legii 554/2001);

·        joi, 18 iunie a.c., SCMD va face public, MODELUL PLANGERII, spre a fi descarcat si completat;

·        dupa alte 30 de zile de la inregistrarea PLANGERII, fie ca vi se raspunde, fie ca nu, in baza Exemplarului 2 al acesteia si a confirmarii de primire, sau a dovezii de inregistrare, se va putea deschide actiunea in Contencios.

Pentru alte amanunte, privind actiunea in justitie si actele necesare, dupa ce ati depus PLANGEREA, luati legatura cu Departamentul juridic al SCMD.

Honor et patria! Vae victis!

Presedintele SCMD

Col. (r) dr. Mircea DOGARU

Niciun comentariu: