Oferte de turism in anul 2024 si facilitati pentru membrii SCMD

  Oferte de turism in anul 2024 Perioada Destinatia (dati clic pe text, pentru detalii) ·          10.04-1...

marți, 29 decembrie 2020

Anunt despre pensiile militare

 

 

ANUNT DESPRE PENSIILE MILITARE

 

Astăzi 29.12.2020, între orele 15.00- 17.00, s-a desfășurat dialogul social pentru analizarea proiectului OUG privind măsurile fiscal-bugetare, la Comisia de Dialog Social, prezidata de ministrul adjunct de Finante, Gyorgy Attila, la Ministerul de Finante.

Ca unic reprezentant al pensionarilor, fie civili, fie militari în rezervă, presedintele SCMD, Col.(r) dr. Mircea DOGARU, a adus toată argumentația necesară respingerii acestui proiect care aruncă criza exclusiv pe spinarea salariaților și pensionarilor, transformându-l într-o ordonanță a genocidului național. Salariile și pensiile îngheață, toate promisiunile de creșteri se amână cu un an de zile, în timp ce prețurile explodează. S-a argumentat aberația art. VIII referitoare la neindexarea pensiilor zise speciale, în rândul cărora au fost incluse și cele militare.

Concluzia a fost că nu ni se lasă nici măcar libertatea de a alege cum murim, de Covid 19 sau în stradă, deoarece guvernul solicită încetarea, timp de 6 luni, a oricăror manifestații de protest.

Președintele SCMD a anunțat că vom ieși în stradă cu sau fără aprobare, dacă această mizerie antinațională trece, solicitând un dialog real pe soluții reale, gen: renunțarea la sponsorizarea din banul public a partidelor, a ONG-urilor de "utilitate publică"(gen ONG-ul numit Casa Regală), transnaționalelor, impunerea la taxă de transfer valutar în străinătate a băncilor și la impozite similar celor plătite în țara de înregistrare a multinaționalelor.

Președintele SCMD a cerut respectarea de către guvern a prevederilor Tratatului de Aderare la NATO privind industria de apărare, salarizarea militarilor și polițiștilor și soldele de rezervist, afirmând că Armata, nu numai că este capabilă să se întrețină singură prin producție de armament și muniții, comerț, servicii, chirii, dobânzi, etc., dar a mai și sponsorizat Guvernul (pentru fondul de rezervă) cu cele două miliarde lei, necesare alegerilor genocidului din 6 decembrie, ac. Două confederații sindicale, Meridian și CSDR, au îmbrățișat aceste puncte de vedere, votând pentru RESPINGEREA INTEGRALĂ A ACESTUI PROIECT LEGISLATIV.

Toți reprezentanții mișcării sindicale și patronatelor au respins propunerea președintelui Comisiei de Dialog Social, de încălcare a legii, prin includerea ONG-urilor ca participante la dialogul social, aceasta nefiind, juridic, un atribut al asociațiilor plătite de ministere pentru a le susține aberațiile legislative.

Proiectul nu are avizele necesare nici de la CES, nici de la ministere, dar va fi aprobat in sedinta de Guvern, maine, 30 decembrie, asa cum v-am anuntat de sase luni.

Vor urma amanunte.

Sansa pensiilor militare de a reveni la normalitate este una singura: de a se vota in Parlament, nu Plx1 99/2020, care este o catastrofa, nu amendamentele MApN, ci amendamentele la Plx 199/2020, sustinute de SCMD, vizand intoarcerea la forma initiala, promulgata a Legii 223/2015. Se opun domnul ministru Ciuca „al nostru” si trambitele domniei sale, care viseaza grade in retragere si functii.

 

Honor et patria! Vae victis!

 

Presedintele SCMD

Col.  (r) dr. Mircea DOGARU