Oferte de turism in anul 2024 si facilitati pentru membrii SCMD

  Oferte de turism in anul 2024 Perioada Destinatia (dati clic pe text, pentru detalii) ·          10.04-1...

joi, 17 decembrie 2020

 

DESPRE PROCESUL SCMD CU NUMITII TRAIAN BASESCU SI ASZTALOS CSABA FERENC

-         In atentia tuturor rezervistilor –

 

I.                  Istoricul cazului

Marti 13 martie 2018, in fata presei, Traian Basescu, pe atunci senator, isi rezuma opiniile despre rezervisti, constant exprimate in perioada 2009-2018, asfel: ”In general suntem impotriva pensiilor speciale, care sunt un furt. Indiferent cine are pensii speciale, fura bani! Sigur, ii vedem la televizor, ne povestesc cum sunt ei cu arma la picior, dorm cu pusca in pat si de asta trebuie sa aiba pensii speciale, uitand sa ne spuna ca marea lor contributie la securitatea Romaniei a fost ca erau la munci agricole inainte de Revolutie, strangeau porumb prin Insula Mare a Brailei si, deodata, si-au dat seama ca le trebuie pensii speciale”.

Prin adresa cu nr. 300/26.03.2018, SCMD a sesizat CNCD asupra Declaratiei basiste, acuzandu-i caracterul ”insultator, denigrator si discriminator, direct, indirect si multiplu la adresa categoriei socio-profesionale a rezervistilor din intreg Sistemul de Aparare, Ordine Publica si Securitate Nationala, carora le aplica un tratament injust, degradant, supunandu-i nemeritat oprobiului public. Practic, domnia sa creaza un cadru intimidant si ostil, ofensiv, incitand la ura impotriva rezervistilor care-si reclama drepturile legitime, decurgand din contractele lor de pregatire, activitate si sacrificiu, cu statul roman”, cf. Art. 253 si Art. 1369 Cod Civil si Art. 369 Cod Penal, ”referitor la incitarea la ura si discriminare”.

II.               Faptele

Prin Citatia cu nr. 502/17.05.2018, semnata de ”dr. Gheorghiu Luminita, Secretar de Stat si Membru Colegiu Director al CNCD”, SCMD a fost convocat, in calitate de petent, la sediul acestuia, pe data de 4 iunie 2018. Prin Adresa cu nr. 546/30.05.2018, SCMD i-a delegat pe domnii gl.fl.aer. (r) Iosif Balan, vicepresedinte/SG (i) si col. (r) Ioan State, jurist, sa-l reprezinte, cu ”mandatul solicitarii de daune morale si scuze publice din partea d-lui Traian Basescu, senator PMP”.

Pe data de 4 iunie 2018, CNCD si-a batut joc de delegatia SCMD, anuntand-o abia la orele 15.00 ca aprobase, de la ora 07 a.m., solicitarea intimatului Traian Basescu de amanare, din motive personale a audierilor.

Partile au fost reconvocate pe data de 15 iunie, CNCD solicitandu-i SCMD si depunerea unui Punct de vedere in scris. Acesta a fost depus la data amintita, cu nr. 612/15.06.2018. Audierea intimatului Traian Basescu si a petentului reprezentat de subsemnatul, ca presedinte, a avut loc in fata Colegiului Director si a presedintelui CNCD, dl. Asztalos Csaba Ferenc. Am anuntat ca ”Punctul de vedere” este, in fapt o ”Plangere prealabila”, prin care SCMD isi demonstreaza juridic toate acuzele la adresa senatorului Traian Basescu, inclusiv faptul ca, spre deosebire de pensiile magistratilor, pensiile militare de stat nu numai ca nu sunt pensii speciale dar nici macar pensii, fiind solde de rezervist. Am solicitat pronuntarea CNCD in regim de urgenta anuntand ca, in caz de tergiversare sau nepronuntare in sensul legii, il vom actiona in Justitie si pe presedintele CNCD pentru complicitate post-factum cu impricinatul.

Hotararea nr. 422 a CNCD in Dosarul nr. 227/2018, deschis ca urmare a Petitiei SCMD inregistrata cu nr. 1766/29.03.2018, ne-a parvenit insa abia la data de... 4 noiembrie 2020, fiind trimisa cu nr. 669/26.10.2020, sub semnatura d-nei ”Maria Mota, Membru Colegiu Director”. Adica dupa doi ani si jumatate!

Cum era de asteptat, CNCD, care il amendase cu 2000 lei pe presedintele Iohannis pentru ca a folosit cuvantul ”evrei” in retorica anti-Dancila, a decis, in privinta amendarii predecesorului sau ca ”nu este cazul” si ca faptele acestuia ”se circumscriu libertatii de exprimare”.

Potrivit Legii nr. 554/2004 si OG nr. 137/2000, SCMD putea ataca, in instanta de contencios administrativ, Hotararea CNCD ”in termen de 15 zile”.

III.           Procesul

Fiind pregatit, SCMD a initiat actiunea in instanta la 6 noiembrie 2020, cu nr. 696, la Tribunalul Bucuresti, Sectia a II-a contencios administrativ si fiscal, deschizandu-se, la 09.11.2020, Dosarul nr. 30019/3/2020 impotriva paratilor CNCD si Traian Basescu. Solicitam anularea Hotararii si avertizarea/amendarea CNCD dar si ”obligarea paratului Basescu Traian la inlaturarea consecintelor faptelor de discriminare, prin prezentarea de scuze publice si sanctionarea pecuniara a acestuia”!

IV.           Marturisire

De ce nu v-am informat, stimati camarazi, din 6 noiembrie si pana astazi, asupra actiunii? Pentru ca am asteptat Decizia CCR in ceea ce priveste suprataxarea ”pensiilor speciale si ale militarilor”, adica acceptarea triplei impozitari a pensiilor militare de stat, pentru a decide daca vom da in judecata si CCR pentru complicitate la generarea si perpetuarea faptelor de discriminare si incriminare a rezervistilor, initiate de numitul Traian Basescu, pe atunci presedinte, inca din 2009, prin campanie mediatica si Legea 329/2009. Si pentru ca ne-am gandit ca aceasta veste, venita in plina perioada de dezastru national si de tradare a noastra, a rezervistilor, de catre camarazii cu sete de parvenire si ambitii politice, ar constitui un neasteptat cadou de Mos Craciun, pe care vi-l face SCMD.

La Multi Ani!”, asadar, tuturor si la multi, foarte multi ani pentru Traian Basescu si slugile lui UDM-riste sau neaose!

Honor et patria! Vae victis!

Presedintele SCMD

Col.  (r) dr. Mircea DOGARU