ANUNT REFERITOR LA PROCESUL JURIDIC AVAND CA SUBIECT DISCRIMINAREA PRODUSA DE LEGEA 282/2023

1. Puteti descarca de la https://drive.google.com/file/d/1yOxkoklw1LcBTm1SSeCk2qpA28qU-Xjf/view?usp=drive_link formularul/declaratia care trebuie completata si semnata de catre membrii sindicatului participanti la procesul declansat in Justitie de catre SCMD pentru discriminarea produsa de Legea 282/2023; 2. Rezervistii din toata tara, care nu sunt membri ai SCMD si care doresc sa sprijine aceasta actiune, sunt rugati sa se inscrie in sindicat. Detalii despre inscrierea in SCMD gasiti la http://scmdsecretariat.blogspot.com/2010/02/procedura-de-primire-de-noi-membri.html

duminică, 12 noiembrie 2023

DARE DE SEAMA

 DARE DE SEAMA

PRIVIND MONOLOGUL SOCIAL

 AL CONFEDERATIILOR SINDICALE LA MINISTERUL MUNCII. 8 NOIEMBRIE 2023

-In atentia membrilor FNMR si SCMD-


Motto: Sfinte Mina, ne-au furat Tara

cu totul si dreptul la viata!

Ocroteste-ne si ajuta-ne

sa-i pedepsim pe hoti!

11 Noiembrie, 2023


     Guvernarile catastrofale ale tradatorilor incompetenti, lacomi, hoti si servili fata de straini, au adus Romania in pragul falimentului si natiunea romana in pragul extinctiei. Au dat pe nimic toate bogatiile subsolului, pamantul, apele, padurile, ne-au distrus toata industria concurentiala si au zdrobit orice tentativa romaneasca de productie, astazi aflandu-se in faza instrainarii ultimelor capacitati productive care mai aduc venituri statului. Pentru a-si mentine cheltuielile necesare luxului personal si al camarilei, ne-au impovarat cu taxe si impozite, ne-au inghetat salariile la indicii din 2009, dand legi linistitoare, care nu se aplica, au facut praf pensiile rezervistilor-cobai, anti-constitutional strecurati in noua Biblie numita PNRR, iar astazi, procedeaza la o taiere fara precedent a salariilor si pensiilor civile, prin desfiintari de functii, posturi, grupe de munca, sporuri si incalcarea prin aplicarea retroactiva a legilor, vizand denuntarea unilaterala a vechilor contracte de munca (pentru civili), sau de prestare a activitatii la ordin (pentru militari si politisti). Totul acoperit cu un cor de minciuni televizate si declaratii aberante despre cresteri de venituri, disparitia “inechitatilor” si o explozie a PIB-ului. Aceasta in conditiile in care zeci de miliarde se duc anual (din imprumuturi) pentru sustinerea din ordin a saltimbancului Zelenski si achizitionarea, la pret de trufanda, a gioarselor militare americane. Tot pentru el!

       “Influenceri” de 2 bani, ambuscati si naivi care vin cu solutii, seara de seara la televiziuni, le fac jocul pentru ca oaia romaneasca, indopata cu “vesti bune”, sa behaie fericita si sa nu se transforme in lup. Propunerile “parerologilor” sunt prezentate ca fiind ale Guvernului si ale majoritatii parlamentare, naivii le discuta, fara sa-si dea seama ca nici un politician nu le ia in calcul. Dovada? Pe 8 noiembrie a.c., intre orele 10:00 si 12:23, s-a consumat la Ministerul Muncii, asa-zisul “Dialog social”, cu reprezentantii confederatiilor sindicale. Aproape in paralel, s-au desfasurat insa lucrarile Consiliului Economic si Social (CES) pe noul proiect al Legii Pensiilor. Deci propunerile sindicatelor nu au mai putut ajunge la CES spre a fi luate in considerare.

         Am participat, ca delegat al Federatiei Nationale a Muncii din Romania, (din care face parte si SCMD, in cadrul CSN Meridian), incepand prin a sustine si a depune in scris toate propunerile acestei Federatii, vizand cresterea nejustificata a varstei de pensionare: pastrarea reducerii de 20 de ani pentru mineri, a caror speranta de viata rar depaseste 50 de ani, de 13 ani pentru celelalte categorii socio-profesionale, care isi desfasoara activitatea in conditii grele, inclusiv pentru militari si politisti. Am intrebat leadership-ul ministerului daca-si imagineaza mineri de 65 de ani intrand in sut, otelari, sticlari, cascadori, piloti, civili, la lucru la 65 de ani, sau politisti si jandarmi de 65 de ani, fugarind peste garduri hoti/teroristi de 20 de ani, ori militari in baston, conducand avioane si elicoptere de lupta, sau atacand la baioneta mercenarii Wagner, in conditiile in care media de viata este la noi de 62 de ani.

         Am precizat ca scopul cresterii varstei de pensionare este ca omul sa cotizeze toata viata si sa moara inainte de a beneficia de banii proprii, exemplificand cu scrisoarea sefei Directiei Generale Financiare a MApN catre Ministerul de Finante, despre “economiile realizate la bugetul asigurarilor sociale de stat al MApN, provenite ca urmare a decesului pensionarilor militari in medie cu 250 pensionari pe luna”. In plus, am sustinut solicitarea FNMR de abrogare a legii 195/2022, care impune pastrarea statelor de salarii doar 5 ani, ceea ce desfiinteaza minciuna “sfintei contributivitati”, nici un candidat la pensie nemaiputand sa-si demonstreze contributivitatea avuta de-a lungul carierei. Mai mult, “noutatea” stimularii ramanerii in serviciu dupa 65 de ani, fraierii urmand sa primeasca un 0.5% pe an in plus, este o ticalosie, deoarece pana acum se dadeau 2% pe an. Deci initiatorii proiectului pensiilor civile ne considera pe toti loviti de dementa senila, in urma celor 34 de ani de spalare a creierelor prin media manipulatoare, distrugerea invatamantului si a culturii.

            Am subliniat ca noua lege, prin desfiintarea grupelor de munca, sporurilor, functiilor, va produce, prin “recalculare”, o catastrofala scadere a pensiilor civile, dupa modelul deja testat pe rezervistii-cobai, din 2010 si pana astazi. In plus, ca marea majorare din Ianuarie a tuturor pensiilor reprezinta, in fapt, prin desfiintarea alinierii cu inflatia, inlocuita in 2017 cu indexarea cu rata a inflatiei, iar astazi cu rata medie a inflatiei anuale, o noua miscorare a pensiilor, la o inflatie reala de peste 60% anul trecut, in conditiile triplarii anuale a preturilor, promitandu-se initial 16%, apoi 14%, apoi 13.8% si, mai nou, 13.5%. Pe ce baza legala se va acorda si acest procent in ianuarie, cand legea 127/2019 va fi abrogata, iar noua si deloc necesara lege va putea fi aplicata, declarativ, la 1 septembrie, 2024? Si pe ce baza se vor alinia cu inflatia pensiile militare, supuse deja, prin includerea neconstitutionala in PNRR si noua lege a pensiilor speciale, unor noi scaderi prin tripla impozitare si suprataxari. Mai mult, cum se va aplica suprataxarea, in conditiile in care cei mai saraci au pensiile calculate din BRUT, iar leatul domnului Ciuca, din NET?

           Am prezentat tabelul SCMD privind cele 4.600.000 de PLATI facute de Casa Nationala de Pensii, din care doar jumatate sunt pensii, pentru restul (indemnizatii sociale, stabilite din burta, in cuantum fix, indemnizatii de merit sau rente viagere, etc.), dl. director Baciu actionand doar ca postas.

           Am demonstrat ca minciuna cu 5 milioane de pensionari este menita sa contribuie la desfiintarea treptata a pensiilor, inceputa cu anularea cartilor de munca si ajunsa in faza actuala la distrugerea statelor de salarii dupa 5 ani. Totul sub acoperirea minciunii cu cresterea, in dispretul “sfintei contributivitati”, cu “80% a pensiilor mici”, adica a indemnizatilor sociale, botezate in mod ticalos, pensii. Am cerut separarea pensiilor de ajutoarele sociale, indemnizatiile de merit si rente. Am aratat ca nici aceasta lege nu defineste pensia si pensionarul, obiectivul ei fiind acela de a defiinta statutul juridic al pensiei ca: DREPT PATRIMONIAL (adica de proprietate) DOBANDIT IN BAZA UNUIA, SAU MAI MULTOR CONTRACTE DE MUNCA (civilii), ORI DE PRESTARE A ACTIVITATII (rezervistii), ea fiind nu o pomana sociala, sau un venit, ci o RESTITUIRE OBLIGATORIE DIN VENITURI IMPOZITATE, mai nou, SUPRAIMPOZITATE (cazul rezervistilor). O restrituire conditionata numai de varsta (63/65 ani), vechime (minim 15 ani), contributivitate (minim 15 ani), grupe si conditii de munca, neputand fi (intr-un stat de drept), impozitata, micsorata, anulata si urmand sa creasca obligatoriu, in functie de inflatie, cresterile salariale si ale asa-zisului punct de pensie. Or, ceea ce s-a intamplat cu rezervitii-cobai (inghetarea pensiilor, micsorarea retroactiva a bazei de calcul prin OUG-uri, sterpelirea Pilonului II si a grupelor de munca, desfiintarea legaturilor cu cresterile salariale), se intampla acum, prin acest proiect de lege, si pensiilor civile. Ministerul Muncii s-a tradat folosind cuvantul “ANVELOPA”, adica n-avem fonduri suficiente, pentru ca v-am devalizat contributiile la pensii, nu putem sa va dam cat trebuie, drept care va dam cat vrem. Este rezultatul amestecului propagandistic voit (cu sprijinul media), al pensiilor cu ajutoarele, indemnizatiile sociale si de merit, al caror statut juridic este acela de venituri nepatrimoniale si neobligatorii, stabilite in cadrul politicii sociale, aleatoriu, functie de “anvelopa” si date de guvernanti, daca vor, cui vor, cum vor si cat timp vor. Fara legatura cu “sfanta contributivitate”, ele sunt stabilite in suma fixa, pot fi anulate, plafonate, micsorate, taxate si impozitate, in conditiile legii, spre deosebire de pensii. Asadar, FNMR si SCMD considera ca, dupa ce au fost distruse pensiile militare, prin asa-zisa “recalculare”, adica prin denuntarea retroactiva a contractelor de activitate, a venit vremea “curbelor de sacrificiu” pentru pensiile civile. La declaratia propagandistica a specialistilor Ministerului Muncii ca prin “recalculare”, adica ajustarea cuantumurilor stabilite in trecut prin raportarea la noile prevederi, nici o pensie nu va fi micsorata, am spus ca stim, pensiile vor fi inghetate, in situatia in care “formula” va da un rezultat net inferior, pe durata vietii victimei. S-a intamplat deja cu cele militare!

         Referitor la marea minciuna a majorarii extraordinare a pensiilor la 1 septembrie 2024, am raspuns ca, spre deosebire de politicieni, noi am studiat si Constitutia si Legea Electorala: cu 6 luni inainte de alegeri, se interzice orice marire de salarii/pensii, fiindca ar fi considerata MITA EELECTORALA DIN PARTEA PUTERII! Or, 1 septembrie precede cu doua luni alegerile generale si prezidentiale. Deci noua lege, data ca sa stam cuminti acasa, nu in strada, nu se va aplica niciodata, ca si precedentele, deoarece contine expresia “aplicare etapizata”. Sau, daca se va aplica din 2025, va insemna genocid pentru pensionari si marirea haosului, proiectul facand trimitere la o “aplicare diferentiata”. Mai mult, am constatat ca deloc-necesarul proiect nu se raporteaza la nici o lege a salarizarii, pentru ca, din 2010, nici o lege a salarizarii nu s-a aplicat, decat preferential, medicilor si magistratilor. Iar noul proiect de lege a salarizarii, deloc necesar si el, inca nu exista.

          Pentru toate cele de mai sus si multe altele, solicitam de ani de zile si vom solicita in continuare, in Parlament, in Justitie si in strada, aplicarea imediata, in integralitatea lor si in forma promulgata, a urmatoarelor legi: 153/2017 a salarizarii, 127/2019 a pensiilor civile si 223/2015 (Legea reparatorie a pensiilor militare de stat). Si mai solicitam investitii imediate in minerit, termocentrale si Industria de Aparare.

           In final, am atras atentia “specialistilor”, ca expresia “pensii publice” bazate pe contributivitate “este o imbecilitate”, deoarece exista doar 2 Sisteme de Pensii – public si privat. Cel public este guvernat de mai multe legi. Toata lumea contribuie, fiecare insa, in compartimentul propriu al Bugetului de stat: civilii la Bugetul de asigurari sociale, pensiile fiindu-le platite prin Casa Nationala de Pensii, iar rezervistii, la Bugetul de asigurari sociale al MApN, MAI, SRI, platile fiindu-le asigurate prin Casele lor sectoriale de pensii. Asadar, pensiile militare sunt tot “publice”, fiindca patron e statul si nu avem (inca) armata si politie private. Daca rezervistii au o lege ocupationla separata, nu inseamna ca apartin altui sistem, pentru ca ar trebui atunci sa inventam sisteme pentru toate legile ocupationale: diplomatial pentru diplomati, magistral pentru magistrati, piloteal pentru pilotii civili, greferial pentru grefieri, etc. Pe cale de consecinta, indexarea cu inflatia trebuie acordata tuturor, nediferentiat, inclusiv rezervistilor.

         Pentru eliminarea haosului legislativ al pensiilor, in baza traditiei deschise la 2 decembrie 1864 de legea 1712 a pensiilor militare si abia in 1915 de Legea Nenitescu a pensiilor civile, propunem, juridic, doar doua legi ale pensiilor: o Lege a pensiilor civile, bazata pe contracte de munca normata la 8 ore si o Lege separata pentru rezervisti, bazata pe contracte de pestare a activitatii la ordin. 24/24h, cu juramant de sange si pedepse diferite de ale civililor in caz de neindeplinire a contractului (arestul la pace, glontul la razboi). Si tot ar ramane o categorie mixta, aceea a civililor din structurile militare, care au aceleasi obligatii si restrictii ca si militarii si al caror “spor de armata” a fost, abuziv, anulat.

         Constienti ca si Guvernul si Parlamentul sufera de surzenie absoluta la propunerile alegatorilor si FNMR si SCMD isi vor sustine punctele de vedere in strada, pe 16 noiembrie, a.c., sprijinind, in cadrul CSN Meridian, manifestatiile organizate de Federatiile Sindicale ale Silvicultorilor si CFR-istilor. Pana atunci, va spunem “Noroc bun!” si “Sa traiti bine!”.!                                                                                                                   


Col(r) dr. Mircea Dogaru

Președintele SCMD

Presedinte Exectuiv al FNMR



P.S.: In etapa actuala a “Dialogului social”, suntem de parere ca doar minerii ii mai pot convinge pe domnii Ciolacu si Ciuca sa-si indeplineasca datoria asumata fata de poporul roman, nu fata de straini, asa cum i-au convins, candva, pe Ilie Verdet si pe Nicolae Ceausescu.

Niciun comentariu: