ANUNT REFERITOR LA PROCESUL JURIDIC AVAND CA SUBIECT DISCRIMINAREA PRODUSA DE LEGEA 282/2023

1. Puteti descarca de la https://drive.google.com/file/d/1yOxkoklw1LcBTm1SSeCk2qpA28qU-Xjf/view?usp=drive_link formularul/declaratia care trebuie completata si semnata de catre membrii sindicatului participanti la procesul declansat in Justitie de catre SCMD pentru discriminarea produsa de Legea 282/2023; 2. Rezervistii din toata tara, care nu sunt membri ai SCMD si care doresc sa sprijine aceasta actiune, sunt rugati sa se inscrie in sindicat. Detalii despre inscrierea in SCMD gasiti la http://scmdsecretariat.blogspot.com/2010/02/procedura-de-primire-de-noi-membri.html

luni, 27 noiembrie 2023

Dr. Robert Stănciugel: Volum de documente despre jalea unei națiuni în lanțuri


Cunoașterea corectă a istoriei popoarelor europene și balcanice poate asigura o stabilitate în regiunea în care trăim, ne poate ajuta nu numai la autocunoaștere ci și la toleranță și înțelegere față de alte popoare. Din punctul meu de vedere și nu numai al meu, România este raiul minorităților: toate minoritățile din România au școli și biserici în limba maternă, au propriile clădiri în care își desfășoară cursurile școlile cu predare în limba maternă, au propriile biserici în care se roagă în limba maternă, au sedii în care își desfășoară activitatea centrele culturale ale minorităților, teatre și altele.

În aceste condiții, stau și mă întreb: statul și poporul român nu au avut toleranță și înțelegere față de minorități? În schimbul acestui Rai al minorităților din România, țările „vecine și prietene” ce au oferit românilor? Nimic, absolut nimic! Ba da, au oferit totuși ceva: deznaționalizare, bătaie, temniță, chiar și moarte. Ba mai mult: nu au fost recunoscuți ca minorități în țările în care s-au născut și au trăit de secole!

Mai multe informatii gasiti aici.

Niciun comentariu: