ANUNT REFERITOR LA PROCESUL JURIDIC AVAND CA SUBIECT DISCRIMINAREA PRODUSA DE LEGEA 282/2023

1. Puteti descarca de la https://drive.google.com/file/d/1yOxkoklw1LcBTm1SSeCk2qpA28qU-Xjf/view?usp=drive_link formularul/declaratia care trebuie completata si semnata de catre membrii sindicatului participanti la procesul declansat in Justitie de catre SCMD pentru discriminarea produsa de Legea 282/2023; 2. Rezervistii din toata tara, care nu sunt membri ai SCMD si care doresc sa sprijine aceasta actiune, sunt rugati sa se inscrie in sindicat. Detalii despre inscrierea in SCMD gasiti la http://scmdsecretariat.blogspot.com/2010/02/procedura-de-primire-de-noi-membri.html

miercuri, 6 decembrie 2023

VOR PRIMI SI REZERVISTII 13,8%, IN IANUARIE 2024?

VOR PRIMI SI REZERVISTII 13,8%, IN IANUARIE 2024?

 

1.      Raspunsul pentru analfabetii functional.

Pe scurt, pentru nataraii fuduli si creduli, raspunsul la intrebarea din titlu este …. NU! De ce? Sa ii intrebe pe alde “camarazii” Jianu si Rosu, ca tot au mai primit cate o stea de 1Decembrie, pentru modul exemplar in care ne-o trag sistematic!

Sa ii intrebe de ce incalca singura prevedere favorabila noua, inca in vigoare, a Legii 223/2015? Pentru ca nu Guvernul Ciolacu a decis, ci resturile inca in viguare la 1 ianuarie 2024, ale legilor 263/2010 (pentru civili) si 223/2015(pentru militari), alinierea obligatorie a pensiilor, si civile si militare, cu inflatia, in fiecare an, in luna ianuarie.

Nu ne cred si ne injura, bazandu-se pe declaratiile televizate ale premierului, ca “toate pensile vor creste!”. Au uitat ca, la presiunea declansata de SCMD in Dialogul Social (8 noiembrie  2021) si de SNPPC, la Bruxelles, presiune escaladata apoi de SNPPC, SCMD si FSANP in strada si in Parlament, cand am cerut scoaterea rezervistilor si din PNRR si din “Reforma Pensiilor Speciale”, acelasi domn Ciolacu a repetat politicianist, doi ani la rand, ca “pensiile militare nu sunt pensii speciale!”? Iar astazi, nu numai ca am ramas prevazuti in PNRR si in Legea 282/2023, dar, de la 1 ianuarie 2024 pensiile militare, se vrea a fi excluse de la alinierea cu inflatia, si vor scadea cu aplicarea celor trei trepte de impozitare/taxare: 10%, 15%, 20%.

Nu vor scadea pensiile leatului lui Ciuca, pentru ca, dupa OUG59/2017, pensiile nu se mai calculeaza din BRUT, ci din NET. O Lege cu 2 moduri de calcul – unul pentru “premiantii NATO”, altul pentru candidatii la Ghencea, vinovati de a fi convins NATO sa ne primeasca! Halal!

2.      Raspunsul pentru rezervistii constienti

Daca baza de calcul a pensiei si drepturile conexe ne-au fost distruse prin Art.40, introdus noaptea, ca hotii, de generalii mentionati, in OUG 57/2015, destinat exclusiv salarizarii bugetarilor in 2016, OUG59/2017 a LOV ne-a taiat alinierea soldelor de rezervist la cresterile (din an in Paste a) soldelor celor din activitate, mentinandu-ne doar  alinierea cu inflatia. Apoi, guvernele au inlocuit, succesiv, „alinierea”, si pentru civili si pentru rezervisti, cu indexarea cu rata inflatiei (diferenta de inflatie dintre doi ani consecutivi) si, mai nou, cu „rata medie anuala a inflatiei” , ca sa ne dea cat mai putin. Spre deosebire de rezervisti, civilii au beneficiat de ministri ai Muncii mai tematori, care, cu bani tot de la Buget, prin Bugetul de Asigurari Sociale (civil) le-au indexat pensiile, anual, cu 5%, 10%, 12%, in functie de inflatia declarata.

In paralel, inexistentii ministri ai Apararii Nationale si Internelor, cu doua exceptii (d-nii Tutuianu si Dancu, dati afara pentru ca ne-au dat dreptate) au executat ordinele „camarazilor” Jianu si Rosu, dandu-ne, dupa ample proteste sindicale, stradale, din Bugetele de Asigurari Sociale al MApN, MAI , SRI, doar cate 1%, 2,6%, 5%.

De ce? Fiindca, generalitii pe spinarea noastra, de la Maciu si Fratila la Rosu si Jianu, declansand campania mediatica impotriva rezervistilor si neaplicand in SAOPSN nici legile salarizarii, nici Legea Pensiilor Militare de Stat, in formele promulgate, au facut si fac economii pe seama militarilor si politistilor in activitate, rezerva si retragere, ca sa cumpere rachete, TAB-uri, tancuri, elicoptere si avioane mai batrane decat noi, pentru a ramane in gratiile stapanilor externi, comunisti/globalisti.

De 3 saptamani, sub incidenta Legii Austeritatii, avem dovada ca, de data asta, „camarazii” nu mai vor sa ne dea nimic la pensii, nici macar un procent din inflatia galopanta. Pentru ca, de 3 saptamani, acoperitii ca teleasti si politicieni acrediteaza ideea ca alinierea obligatorie cu inflatia, prin cei 13,8%, de la 1 ianuarie 2024, ar reprezenta, in fapt ... „o crestere a punctului de pensie cu 13,8%”. Ce are sula cu prefectura?

Mizilicul de 13,8% reprezinta o mica parte din inflatia reala de peste 60% si se refera la scaderea puterii de cumparare a tuturor pensiilor, si civile si militare, nu la „majorarea punctului de pensie”. Mai rau, dupa „acoperiti”, amalfabetii functional din politica si media vorbesc astazi, nu de o indexare cu inflatia ci de o „majorare exclusiv a pensiilor bazate pe contributivitate”.

3.      Reactia SCMD

Mirosind noua ticalosie, SCMD cere, de luni de zile, televiziunilor, sa organizeze interviuri in direct (NU INREGISTRATE, ca sa ne injure prostii ca nu intervenim) cu responsabilii SAOPSN si sefii Caselor Sectoriale de Pensii, pe aceasta tema. Dar astia tac si se ascund ca sobolanii!

Drept urmare, cu toate probele din procesele SCMD cu ministrii Apararii si cu LOV, (inclusiv cu declaratiile scrise ale ministrilor lui Ciolos, indicand MApN ca unic vinovat pentru Art.40 din OUG57/2015), am cerut sprijinul ministrului Muncii, luni, 04 decembrie 2023, intre orele 11.00-13.30, desi, legal, acesta nu are nicio competenta in ceea ce ne priveste. Dar doamna Oprescu este mai barbata decat toti cei 179 de generaliti de 1 Decembrie si ne-am putut prevala de delegarea fostului minsitru al Muncii, de catre gl. Ciuca, in calitate de ministru al Apararii, sa ne beleasca pe Legea 282/2023. I-am adresat, asadar, doamnei ministru, rugamintea de a ridica in sedintele de Guvern, problema indexarii cu inflatia si a pensiilor rezervistilor, conform resturilor, inca in vigoare ale legii 223/2015, pentru ca nu are cine! La Aparare avem o fantoma nu un ministru, iar cel de la Interne, intr-o Tara normala, ar fi dat socoteala si astazi pentru ce ne-a facut noua, rezervistilor, in calitate de ministru basist al (In)justitiei, la 7 februarie 2011.

4.      Miting pe 14 decembrie, pentru dreptul legitim la indexarea cu inflatia a pensiilor militare

Pe 14 decembrie 2023, la orele 13.00, SNPPC anunta iesirea in strada, in semn de protest, la „Teapa Revolutiei”, in fata cladirii ministerelor Muncii si de Interne.

Prin prezenta, anuntam si participarea SCMD alaturi de aliatii nostri, indemnandu-i pe toti rezevistii, inca apti sa judece, sa ni se alature.

Ii vom cere domnului Predoiu sa declanseze urmarirea ca grup infractional constituit a sefilor Directiilor Generale, Financiara, Juridica si pentru Relatia cu Parlamentul ale MApN si MAI, pentru consecventa manifestata in boicotarea aplicarii in SAOPSN, atat a legilor salarizarii cat si a Legii 223/2015, asa cum au fost promulgate.

Recomandam celor care nu sunt in stare sa vina si sa se bata pentru drepturi, ci doar sa charaie pe la colturi, sa aiba de data aceasta macar bunul simt sa mai taca dracului din gura si sa nu se mai dea cocosi pe mijloacele online, la adapostul anonimatului, trambitandu-si pretinsele merite trecute. Ca in ochii celor ale caror clante le ling, nu mai suntem toti decat niste inutili, candidati la „parasirea pe cale naturala a sistemulului”, cum a preconizat, candva, idolul tradatorilor, penalilor si al prostilor fuduli.

5.       Concluzii

Conform prevederilor resturilor ambelor legi, 263/2010 si 223/2015, inca in vigoare la 01.01.2024, toate pensiile, si civile si militare trebuie indexate cu 13,8%! Gargara cu „indexarea pe contributivitate” si-o pot baga, si politicienii si teleastii acoperiti, drept in organul cu care gandesc!

 

 

Honor et Patria! Vae Victis!

 

 

Presedintele SCMD,

 

                        Col.(r) dr. Mircea DOGARU

 

 

 

Niciun comentariu: