marți, 14 iulie 2020

PLx 199/2019 si PLx 221/2020 in dezbatere la Comisia de Aparare a Camerei Deputatilor




PLx 199/2019 si PLx 221/2020 in dezbatere la Comisia de Aparare a Camerei Deputatilor
- In atentia tuturor membrilor SCMD -

 Astazi, 14.07.2020, Comisia de Aparare a Camerei Deputatilor a devansat dezbaterile pe cele doua proiecte legislative, de la ora 13.00, la ora 11.00. 
   Presedintele Comisiei de Aparare, dl. Ion Mocioalca, a anuntat ca PLx 221/2020, care are avizul negativ al Guvenului, va fi respins, in dezbatere fiind amendamentele la PLx 199/2019 si ca este posibil, functie de cat de repede se dezbate in Comisia de Munca, sa se faca Raportul rapid si sa se trimita in Plenul Parlamentului, pentru a fi votat. Eventual, astazi sau maine. 
  S-a dat cuvantul, in deschidere, reprezentantilor sindicatelor, adica subsemnatului si dlui. Dumitru Coarna. Noi am sustinut toate amendamentele introduse la PLx 199/2019 de dl. deputat George VISAN, ca insemnand intoarcerea la textul initial al legii, asa cum a fost promulgata, nedreptatile si haosul fiind aduse de OUG-urile ulterioare. In plus, am sustinut, pentru clarificarea magistratilor, amendarea Art.55 conform propunerii dlui. deputat LUPESCU Dumitru, de a se introduce precizarea ca doar cei care mor in actiuni in teatrele de operatii lasa pensie de urmas integrala, ceilalti militari si politisti in activitate, rezerva si retragere, conform conditiilor stabilite ale Articolelor 47-49 si 53 ale Legii 223/2015. In plus, am solicitat parlamentarilor, ceea ce am solicitat si Avocatului Poporului si Presedintelui Romaniei, ca militarii si politistii fiind o categorie juridica distincta, neavand legatura cu Ministerul Muncii, sa nu mai fie inclusi, pe viitor, in nici un proiect de lege vizand salarizarea si pensionarea civililor.
   Dl. Dumitru Coarna a fost de acord intru totul cu toate solicitarile SCMD, cerand si domnia sa votarea tuturor amendamentelor.
   La momentul in care se exprima punctul de vedere al MApN si MAI, asa cum am fost anuntati de la inceput, am fost deconectati.
  Asteptam rezultatul, adica Raportul Comisiilor de Aparare si Munca si votul Camerei Deputatilor, in Plen, dupa care vom convoca CD al SCMD, pentru a lua masurile care se impun.

Honor et Patria! Vae Victis!

 Presedintele SCMD,
       Col.(r) dr. Mircea DOGARU