miercuri, 29 iulie 2020

Amendamentele de revenire la L223/2015





AMENDAMENTELE DE REVENIRE LA LEGEA 223/2015
SI INITIATORII LOR
-         In atentia tuturor celor interes–

Doamnelor si domnilor,
Intrucat sunteti la greu manipulati de “formatorii” de opinie, aflati in slujba adversarilor nostri din MApN, si de diversi ambuscati, pe care ii numim “fudulii fara speranta”, facem precizarile care urmeaza…
Din 9 decembrie 2015, de cand am iesit in strada, si pana astazi, SCMD ESTE SINGURA ORGANIZATIE A REZERVISTILOR care lupta pentru revenirea la textul LEGII 223/2015, ASA CUM A FOST PROMULGATA. Celelalte s-au lasat prostite de propaganda MApN, ca OUG57/2015 este buna si Legea nu. Unele si-au revenit, altele sustin, in continuare, pozitia MApN, ca OUG 57/2015, OUG59/2017 scl. sunt bune, constitutionale si Legea nu. Parcurgeti arhiva SCMD pe ultimii 5 ani. In strada, in Parlament, in Justitie, doar SCMD se lupta, constant, pentru revenirea la Lege, asa cum a fost promulgata. Si tot SCMD va roaga, constant, sa intelegeti ca orice lege dispune pentru viitor, nu pentru trecut si ca singura noastra sansa de a ne obtine drepturile legitime, abuziv incalcate, este aceasta lege, care dispunea si ea, in 2015, pentru viitor. Motivul este ca la 1 ianurie 2016 NI S-A SCHIMBAT STATUTUL: (RE)DEVENEAM MILITARI IN REZERVA. Conform Legii 223/2015 ne aliniam (ca pensii) la venitul brut impozabil al celor care erau atunci pe functia de pe care am iesit noi, cu datele noastre de vechime. Asta nu au dorit finantistii si juristii MApN, care ne-au aruncat peste bord, ca balast!
SCMD a incercat sa convinga parlamentarii, indiferent de culoare politica, de faptul ca revenirea la L223/2015, distrusa de OUG-uri, este singura solutie si a dat in judecata, in paralel, ministerele Apararii si Muncii si ministrii de resort, din acelasi motiv. Solutia juridica a fost gasita de un fost senator, judecator la CCR si Secretar general al vechiului guvern, dl. Toni GREBLA: introducerea de catre parlamentari, ca amendamente la textul modificat al Legii, la fiecare articol modificat al vechiului text modificat de OUG-uri. Este motivul pentru care SCMD a sustinut PLx 221/2020 si, in rezerva, amendamentele initiate de senatorul Stefan MIHU, pentru modificarea catastrofalului proiect legislativ al lui Gabriel LES (L38/2019, astazi PLx 199/2020). Cum Guvernul a avizat negativ PLx221/2020 (initiatori deputatii Ion MOCIOALCA si Dtru. LUPESCU), dar nu se astepta la “Amendamentele MIHU”, asumate si de presedintele Comisiei de Aparare din Senat, dl. sen. Tit–Liviu BRAILOIU, SCMD a inceput sa faca propaganda pentru acesta. Delegatii MApN au plecat cu coada intre picioare de la dezbaterile din Senat, de la Comisia de Aparare, amenintand ca “au castigat ei (adica SCMD) la Senat, dar vor pierde la Camera”.
Declansarea starii de urgenta a impiedicat continuarea procedurii la Senat, dar la Camera Deputatilor, reprezentantii MApN s-au trezit cu amendamentele de revenire la textul initial al Legii 223/2015, initiate, pentru PLx 199/2020, de domnii deputati Adrian SOLOMON (presedintele Comisie de Munca), George-Gabriel VISAN (membru Comisie de buget finante), Radu BABUS (vicepresedintele Comisiei de Aparare), Mihai WEBER (membru Comisia de Aparare), Dorel CAPRAR (fost presedinte al Comisiei de Aparare). Acestora li s-a adaugat secretarul Comisiei de Aparare, dl. deputat Dumitru LUPESCU, initiatorul unui nou amendament privind drepturile militarilor in retragere de a lasa pensie de urmas. Domniile lor s-au revoltat marti, 28 iulie, ac., cand, la Comisia de Aparare, reprezentantii MapN au  incercat procedura tip ”suveica” – respingerea in bloc a amendamentelor pe care si noi le sustinem si acceptarea amendamentelor inventate de MapN pe linia neoperarii vreunei modificari pana in 2023 si, cu exceptia scoaterii doar a OMM din baza de calcul a pensiei militare de stat, pastrarea, chiar agravarea, mizeriilor impotriva carora luptam de 5 ani. Datorita lor procedura s-a reluat si, ca sa nu mai existe dubii (pentru ca si asupra dvs. se exercita, in scop manipulator, „suveica” dezinformarii), va punem, din nou, la dispozitie textul amendamentelor de revenire la Legea 223/2015, plus amendamentul nou al dlui. Lupescu. Cu precizarea ca SCMD ii va sustine in alegeri pe domnii senatori si deputati mentionati, indiferent de partidul pentru care vor candida, si pe altii care au sprijinit si sprijina aceeasi idee si al caror nume il vom dezvalui filialelor, la momentul potrivit.

Si mai facem o precizare. Daca strategia SCMD da roade in legislativ, adica se obtine revenirea la textul inital al Legii 223/2015, vor beneficia toti rezervistii, inclusiv cei care ne injura din ordin sau din invidia fudulului. In situatia in care, insa, vom castiga pe varianta de rezerva, adica la ICCJ, prin cele doua procese impotriva ministerelor si ministrilor Apararii si Muncii, de rezultat vor beneficia doar membrii de sindicat cu cotizatia la zi, in conformitate cu Statutul SCMD si pretentiile instantelor de judecata!


Honor et Patria! Vae Victis!


Presedintele SCMD,
        
Col.(r) dr. Mircea DOGARU















Amendamentul deputatului Dumitru LUPESCU la Plx 199/2020

AMENDAMENT
LA PROPUNEREA LEGISLATIVA PRIVIND MODIFICAREA LEGII
NR.223/2015 PRIVIND PENSIILE MILITARE DE STAT SI INSTITUIREA UNOR
MASURI IN DOMENIUL PENSIILOR MILITARE DE STAT

Forma actuala a Legii nr.223/2015:

Art.55 alin.1 din Legea nr.223/2015: „Urmasii militarilor, politistilor ori functionarilor publici cu statut special in activitate sau in rezerva, mobilizati ori concentrati in unitatile militare, decedati ca urmare a unor actiuni specifice, prin accidente, catastrofe sau alte asemenea evenimente intervenite in timpul si din cauza
serviciului ori a unor misiuni si operatii in afara teritoriului roman, beneficiaza de o pensie de urmas egala cu solda functiei de baza/salariul functiei de baza avuta/avut la data decesului”.

Amendament propus:

Art.55 alin.1 din Legea nr.223/2015 se completeaza si va avea urmatorul continut: „Urmasii militarilor, politistilor ori functionarilor publici cu statut special in activitate sau in rezerva, mobilizati ori concentrati in unitatile militare, decedati ca urmare a unor actiuni specifice, prin accidente, catastrofe sau alte asemenea evenimente intervenite in timpul si din cauza
serviciului ori a unor misiuni si operatii in afara teritoriului roman, beneficiaza de o pensie de urmas egala cu solda functiei de baza/salariul functiei de baza avuta/avut la data decesului. Urmasii militarilor, politistilor ori functionarilor publici cu statut special, in retragere, beneficiaza de pensie de urmas in cuantumul si in conditiile prevazute la articolele 47, 48 si 49 ale prezentei legi .”

Motivatie:

Se poate interpreta ca numai urmasii militarilor, politistilor ori functionarilor publici cu statut special in activitate sau in rezerva beneficiaza de o pensie de urmas egala cu solda functiei de baza/salariul functiei de baza avuta/avut la data decesului, cu excluderea militarilor, politistilor ori functionarilor publici cu statut special in retragere, ceea ce constituie o discriminare fata de toate celelalte categorii de pensionari din Romania si o incalcare a articolelor 47-49 si 53 din lege:

Art.47 despre pensia de urmas care se cuvine copiilor si sotului supravietuitor;  este inadmisibila excluderea copiilor si a sotului supravietuitor de la atribuirea pensiei de
urmas in cazul cadrelor militare in retragere decedate si care sunt prevazute in acest articol;
Art.48 despre conditiile in care copiii au dreptul la pensie de urmas.
Art.49 despre conditiile in care sotul supravietuitor are dreptul la pensie de urmas.
Art.53 despre modul de calcul stabilit pentru pensia de urmas.